Overeenstemming over aanwijzing Granman der Saramaccaners in Suriname

4
Overeenstemming over aanwijzing Granman der Saramaccaners in Suriname

PARAMARIBO, 26 mei – Cultureel antropoloog Salomon Emanuels leest de gezamenlijke verklaring voor, die is getekend door vertegenwoordigers van de Twaalf-lo en de Matjaw-lo. De Twaalf-lo en de Matjaw-lo die respectievelijk Frans Banai en Albert Aboikoni ondersteunen, hebben overeenstemming bereikt over het traject dat bewandeld moet worden inzake de aanwijzing van de granman der Saramaccaners.

Ze hebben gisteren deze overeenstemming bekrachtigd door het ondertekenen van een gezamenlijke verklaring. Aanwezig daarbij waren ook Cicil Main (l), hoofdbasja van Makakondre en Edgar Eduards, vertegenwoordiger van de Twaalf-lo.

De derde groep die ook het granmanschap claimt en hierin Naze Amina steunt, was niet van de partij.

Bekijk ook:


4 REACTIES

  1. Deze mensen moeten integreren in de maatschappij en die speciale status die ze genieten met alleen maaar rechten en geen plichten moet afgeschaft worden.


    Maak melding

  2. Helemaal mee eens..afschaffen deze onzin…..we leven niet meer in de middeleeuwen!! De overheid moet in heel Su het gezag hebben…anno 2018!!


    Maak melding

  3. Het probleem is dat deze gasten zich dan machtig voelen of gezien willen worden. Granman en basja die zitten de hele dag op hun zwarte luie reet, op een bankje met een stok in hun handen. Wat nog leuker is, de poepvliegen dansen om hun lichaam heen. Het zijn profiteurs.Dit gezanik over Granman en basja stamt uit de oertijd. Zelfs in Afrika, houden de Afrikanen zich hier niet meer mee bezig. Ze lopen nu in een 3-delig kostuum rond in de hete zon, met een wintermuts op.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.