Moderne Boeing 737-700 van de SLM vanaf vandaag gereed

24
Nieuw SLM vliegtuig blijft voorlopig aan de grond in Suriname
FOTO: Nieuwe SLM-vliegtuig ontvangen met watersaluut (c) SLM

PARAMARIBO, 26 mei – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij heeft vandaag gemeld dat haar jongste vlootaanwinst, de moderne Boeing 737-700, gereed is voor gebruik. Vandaag zal de SLM van CASAS, de Burger Luchtvaart en Veiligheidsautoriteit in Suriname, de benodigde documentatie ontvangen. Het vliegtuig kwam midden april aan in Suriname maar moest toen aan de grond blijven.

“Met deze nieuwe aanwinst in onze vloot kunnen wij meer comfort, luxe en on time performance op de regionale markt leveren. De nieuwe Boeing 737-700 is een zeer modern vliegtuig met feauters waar onze klanten naar hebben gevraagd. Het is tevens zuiniger en meer op de toekomst gericht” aldus het bedrijf in een persbericht.

De maatschappij zegt dat door het inzetten van het toestel de meeste vluchten de aankomende week weer volgens het normale vluchtrooster zullen vliegen.

24 REACTIES

 1. Maar je verdient je meeste geld toch niet met regionale vluchten? Juist op een lange vlucht zoals AM-PA is meer luxe en comfort een goede service.


  Maak melding

 2. Op het eerste gezicht lijkt dit goed nieuws, maar de regionale route is altijd verlieslatend geweest. Met het inhuren van toestellen de afgelopen weken, om een paar routes te onderhouden en het niet uitvoeren van andere routes wordt het verlies op de regio alleen groter. De claims van niet vervoerde – en laat vervoerde passagiers zullen niet eenvoudig zijn. Niet te vergeten de kosten voor achterstallig onderhoud van de overige regionale kisten en ze weer in de lucht krijgen. De SLM is in een visieuse cirkel beland. het wordt tijd dat de jarenlange “slaafse” staf, wakker wordt en doet waarvoor ze betaald wordt…..out of the box denken en proactief zijn…….and maybe, just maybe is er licht in de tunnel.
  NB. De rol van de vakverenigingen in deze is niet te onderschatten, het wordt tijd dat ze afstappen van het harmonie model, dat door FD is bedacht. Dit model werkt alleen met een sterke voorzitter en bestuur.


  Maak melding

 3. Vanaf april staat dat ding stil.
  Er is geen $ mee verdient.
  Dat kan alleen in Su.
  Overal in de wereld zou dat ding meteen vliegen,misschien 1dag aan de grond.
  Slm weet toch dat die kist gekocht is,zorg dan dat alles klaar staat dat je geld kan verdienen.
  Aaaaai boi geloof me dit gebeurt nergens ter wereld,ALLEEN IN SU.
  Trouwens men praat over n nieuw toestel wat t helemaal niet is.
  Jonge jonge


  Maak melding

 4. SLM heeft grote verliezen gemaakt en doet dat nog steeds.
  De financiele reserves zijn opgebruikt en momenteel draait de maatschappij op het geld dat vooruit is betaald door klanten die tickets hebben gekocht.
  Kijk maar uit hier mee want dat gaat net zo lang goed totdat deze buffer ook is opgebruikt.
  Dan is het gebeurd met SLM en de mensen die hun tickets vooruit hebben betaald zijn hun geld kwijt.
  Het is momenteel dus bloedlink om bij SLM te boeken!


  Maak melding

 5. Wat een stelletje zure zielepoten zijn dit zeg alleen maar negatief terwijl SLM juist goed bezig is met de reiziger. Mocht er onverhoopt wat zijn lossen ze dat ook heel goed op. Soms duurt het wat langer, maar SLM lost het op. En dat zure zeiken hier heeft 0 waarde. Geen goed woord voor deze droeftoeters over.


  Maak melding

 6. @henri55,

  de zin met deze nieuwe aanwinst staat tussen aanhalingsteken, dat betekent dat het
  vliegtuig niet nieuw is, maar nieuw betekent in deze zin dat SLM er een vliegtuig bij heeft.


  Maak melding

 7. Mee eens Ray, die “Hollander” šŸ˜‰ heeft waarschijnlijk belang bij de slm. De 747 wordt door andere luchvaartmaatschappijen uitgefaseerd en vervangen door de dreamliner. Overigens, onderhoud zegt meer over de vliegveiligheid dan puur alleen ouderdom. Het is dus van groot belang om het “”onderhoudsboek” van deze kist te kennen en de nodige middelen te reserveren om deze vliegwaardig te houden. Ik heb gezien de laatste berichtgeving in de media mbt de bedrijfsvoering mijn twijfels.


  Maak melding

 8. Ik heb verschillende keren met slm gevlogen. De vluchten die ik had waren niet vertraagd. De vluchten verliepen prima. Zelf toen ik veel te laat was met inchecken, werd ik toch geholpen en kon nog net mee met de vlucht. Ik vloog voor 580 euro heen en weer. Een andere keer vloog ik voor 760 euro heen en weer.
  Dat zijn toch serieus andere bedragen dan klm. De service aan boord is gewoon prima. Ik vind het jammer dat dit bedrijf altijd negatief in het nieuws is. Even voor alle duidelijkheid. Ik heb geen belangen bij slm. Ben gewoon een trouwe slm klant.
  de laatste vlucht die ik ooit had met klm was maarliefst 3 uur en 40 minuten vertraagd. Daar hoor je dan weer niemand over en wordt uiteraard geen artikel over geschreven. Mijn zou het niet verbazen als klm achter de negatieve berichten zit over slm, over de schrijver een centjes in zijn handjes gestopt krijgt. Ik moet er niet aan denken dat klm alleen heerser gaat worden op deze vluchten tussen Amsterdam en Suriname. Want geloof me dan betaal je nog meer dan nu de vanaf prijzen van 900 euro dat absurd overdreven is.
  Ik kan niet zo goed tegen azijnpissers.
  Dus ik blijf gezellig met slm vliegen.


  Maak melding

 9. Teunis, je doet maar, maar je vergget dat er nog een kaper op de kst is , TUI, die vanaf oktober in ieder geval 1x p.w. gaat vliegen met hun Deamliner, iets om heel serieus over na te denken, liever de Deutsche Grundligkeit, dan het hap snap gedoe van de SLM


  Maak melding

 10. Tuenis, ik ben het roerend met je eens. Ik heb in de afgelopen 20 jaren geregeld met de SLM gevlogen. Ik heb geen enkele keer noemenswaardige vertragingen opgelopen. Die zeurpieten hier leveren op alles commentaar behalve op hun eigen misserabel bestaan.


  Maak melding

 11. Mijn gezin en ik hebben de afgelopen 15 jaren jaarlijks een aantal keren zowel regionaal als internationaal met de SLM gevlogen, van mij geen noemenswaardige klachten.
  Onze volgende reis word weer SLM, mooie prijs en lekker eten! Niks mis mee!


  Maak melding

 12. De mensen die vol lof over SLM praten moeten blijven vliegen.
  Vele Surinaamse Nederlanders vliegen niet meer met de SLM.
  Ze hebben hun reden waarom en iedereen mag zelf bepalen met wie ze vliegen.
  Iedereen praat voor zichzelf.
  Ik heb vaak genoeg met SLM gevlogen en de tickets zijn altijd prijzig geweest.
  Vroegboek korting bestaat niet bij SLM, juist degene die later boeken betalen minder.
  Ze hadden de moderne boeing, haar jongste aanwinst de paarse ndp kleur kunnen geven.
  Het komt de SLM IPB ers weer ten goede.


  Maak melding

 13. SLM amateurs weet geen moer van planning, 6 weken heeft die vliegtuig op de grond gezeten en geld en goodwil gekost, al die documenten moesten ze weken voor aankomst hebben geleverd. Ze opereren deze maatschappij alsof het 1820 is in plaats van 2018. Zelfs de hosselende booteigenaren hebben meer verstand van zaken doen dan de management van de SLM, kijk maar naar hun onproductieve, exporterende en stelende staf.


  Maak melding

 14. Waarom wordt het toestel met modern aangemerkt als het van 1998 is en bijna 20 jaar oud is. Waarom kan de SLM niet als TUI een nieuwe vliegtuig leasen? Of kopen en in 10 jaar afschrijven? Is er soms minder commissie te verdienen met een echte moderne vliegtuig?


  Maak melding

 15. Tennis,
  Daarom schrijf je een lul verhaal ,je schrijft of als je kosten kent van Paramaribo naar Amsterdam, als je het weet laat het ons dan horen of schrijf het het .
  Je weet alleen zwemmen is goedkoper


  Maak melding

 16. Iedereen bij staatsbedrijven in Su proberen gauw een grote hap te maken. Of t rendable is kan t hun niet schelen.. vliegtuigen zijn gemaakt om in de lucht t blijven. Alleen bij slm zijn ze langer op de grond. SLm hou su gewoon achter. Gewoon de boel privatiseren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.