Suriname is een van de weinige landen die Maduro feliciteerde

42
Politieke crisis in Venezuela naar hoogtepunt
President Maduro in 2015 op bezoek in Suriname bij president Bouterse.

PARAMARIBO, 25 mei – Terwijl vrijwel alle landen op het Westelijk halfrond en daarbuiten de onlangs gehouden presidentiële verkiezingen in Venezuela als valselijk en misleidend hebben aangemerkt, heeft de regering van Suriname een felicitatiebericht gestuurd naar de Venezolaanse president Nicolás Maduro. De verkiezingen in Venezuela afgelopen weekend werden wereldwijd veroordeeld, omdat ze zouden zijn gemanipuleerd.

Naast Suriname stuurden ook El Salvador en Cuba hun felicitaties. Na Maduro’s zege riepen veertien Zuid-Amerikaanse landen hun ambassadeur terug uit Venezuela. De Verenigde Staten spraken van een ‘schijnvertoning’ en ‘een belediging voor de democratie’. Latijns-Amerikaanse landen noemden de verkiezingen ‘frauduleus, zoals voorspeld’.

De VS stelde na Maduro’s zege meteen nieuwe sancties in tegen Venezuela. Maduro reageerde door de Amerikaanse zaakgelastigde uit te wijzen, de hoogste diplomatieke vertegenwoordiger van de VS in het land.

42 REACTIES

 1. Soort zoekt soort op zou ik zeggen!
  Deze beide gasten zijn ongeschoold en hebben hun land naar de klote gebracht!
  Alleen is die moordenaar en drugscrimineem bouta veeeeeeel erger!
  Deze beide gasten moeten geëxecuteerd worden!
  Beide zijn topfrauders vooral met de verkiezing bouta weet meer


  Maak melding

 2. Onder ka-bouta is Suriname ook een paria en failed state. Stelletje criminele staatshoofden die hun land in ellende hebben gestort.


  Maak melding

 3. Alle twee presidenten hebben iets gemeend ze hebben hun land failliet gemaakt en leeggeroofd.Ze zijn niet instaat om hun land te besturen en zijn domkoppen.


  Maak melding

 4. Het irritante van dit schouwspel is dat het om 2 ongeschoolde krachten gaan, die op listige wijze president zijn geworden. Het is nog steeds onvoorstelbaar dat zij nog aanhangers hebben, die met hun staarten tussen de benen achter deze achterlijke gozers aanlopen en op hun stemmen. Het wordt tijd voor open eyes en brains als ze die al hebben. Beide landen komen niet vooruit zolang deze fraudeurs en kornuiten een spelletje doorblijven spelen. De vraag is wie de knoop gaat doorhakken. De president of de kiezers? Ze bakken er beiden nog steeds niets van. Ze blijven geloven en zeggen dat alles goed komt, maar niet heus. Ze hadden bakker moeten worden. Want zoete broodjes bakken en suikes in andermans ogen strooien daar zijn ze goed in, voor degene die in hun gelooft. Dat zijn ook de analfabeten als de presidenten zelf. No Brains, No Shame.


  Maak melding

 5. Terecht, Ma pima kaolo dong misdaad ddb lover ndp paria’s verdienen het om net als Venezolanen te lijden onder dit paarse ma pima bouta kaola wanbeleid.
  Laats wang ma pima ddb misdadig besmette kaolo ndp neefje kong na mi aksi foe leni wang monie foe pai bank gi eng hypotheek. Eeh oom Luti, eeh ik weet dat je alles wat te make hebt met ndp haat, ma eeh als familie ga je me toch niet eeh haten voor eeh ons ndp keuze.

  Terecht waarom haten voor de keuze der ma pima paars verdoemde paria’s, familie of niet. Bouta e poeroe ka gi deng soso lobi ndp ma pima dong aanhangers. Oma blijft erbij, herhaaldelijk haar kroost waarschuwen voor de misdaadvloek……….Bouta ma pima dagoe lagi misdadiger.


  Maak melding

 6. Eeh oe ma pang pang ma pima kaolo ndp paria’ s. Wo ka. Stem in 2020 bakka gi a ma pima misdadig vervloekte Bouta sa e meki oenoe ndper of niet ka. Oe ndper’ s zijn de oorazaak van de ma pima ndp didibri wanbeleid. Wi e winsie dat Bouta poroe ka gi oenoe ma pima dong law ma pang pang ndper’


  Maak melding

 7. Op zich is dit niet eens zo erg. Zaken worden altijd uit hun context gehaald. Andere schurkstaten zoals Rusland, Israel ontvangen ook felicitaties van gelijke rangorde. Niet te vergeten de presidenten van het Afrikaans continent. Ten op zichte van Maduro doet Bouterse het wel beter. Er is armoede in Suriname, maar tenminste geen hongersnood, althans nog niet.


  Maak melding

 8. Ik feliciteer hem ook.
  Kijk wat Israël doet met de Palestijnen.
  Toch hebben ze songfestival gewonnen.
  Erger nog Israël ligt niet in Europa.
  Volgend jaar wordt het daar gehouden.
  Australië doet ook mee hoor.
  Terwijl het een continent is.
  Sommige mensen hier snappen het nog niet.


  Maak melding

 9. Een buschauffeur en een gymleraar…2 volgevreten, schaamteloze, hersenloze laaggeschoolde, corrupte, criminele plofkoppen. Beiden verantwoordelijk voor het leegroven van de staatskas en een volk aan de bedelstaf gebracht. Alleen notoire, ongeschoolde en kansloze jaknikkers en meelopers als RobG, Parbo, DTRT blijven slaafs als klapvee fungeren voor deze meedogenloze schurken .


  Maak melding

 10. ddb is een zware misdadiger die zware misdaden heeft gepleegd tegen de menselijkheid, een coke/drugs veroordeelde die 11 jaar gevangenisstraf van de rechtbank in Nederland heeft gekregen en die straf in Nederland ook moet komen zitten, iemand die de grondwet van de republiek Suriname en mensenrechten vertrapt, heel lang de 8 december 1982 moorden heeft tegen gewerkt, zie ook de gewijzigde amnestiewet van 4 april 2012, die niet van toepassing is voor de 8 december 1982 strafproces, ddb en zijn advocaat die ontkennen dat ddb op 8 december 1982 in Fort Zeelandia was bij de executie, terwijl bewijs voldoende is dat hij daar op dat tijdstip wel aanwezig was, ddb beschikt niet over goed gedrag en op grond daarvan mag hij ook geen president van Suriname zijn.

  ddb is een grote schande (inter)nationaal voor de Surinamers, de grondwet van Suriname, mensenrechten enz, kan geen beleid maken, zie de armoede, verval, enz van Suriname en de Surinamers sinds 25 februari 1980.

  Jagen jullie ddb, gangsters, ndp-ers voorgoed weg uit het machtscentrum van de DNA, de regering, enz. Deze mensen zijn bezig met hun enige eigen belang, nl: zelfverrijking, niet in de gevangenis terecht te komen, hun gelden op buitenlandse bankrekeningen te storten, zich zelf beschermen met body-guards die zwarte zonnebrillen dragen en in zwarte auto’s met politie bescherming in de rondte rijden.

  Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?

  Sranansma Oe Wiki No!

  De oppositie in de DNA moet een bericht naar alle Ambassades, ook naar die van Venezuela, in Suriname sturen dat de verkiezingen in Venezuela niet correct zijn geweest en de uitslag daarom niet erkennen. Hierdoor wordt duidelijk gemaakt dat alleen ddb, de coalitie, ndp achter dit standpunt staan, maar niet de gehele Surinaamse gemeenschap. Hiermee kan de schade enigszins beperkt worden voor Suriname (inter)nationaal.

  Sari (his)tory

  Time4Change!
  Chan4Pres!
  Yes We C(h)an(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Oom Ludwig van Abra Broki. Leer eens correct de Surinaamse spelling te hanteren. Jouw Surinaamse spelling is allang achterhaald. Ik zal je wat tips geven: De Surinaamse spelling is sinds jaren veranderd. Men heeft voornamelijk de Spaanse kant gekozen. Dus geen : Mie lobie joe maar ; Mi lobi yu. Ook geen Sranang maar Sranan (zonder de G). Ja? De OE is vervangen door de U. De IE is vervangen door de I. De J is een Y geworden. De G bestaat inmiddels niet meer. Woorden maken het leven, dus bewustwording is wel op zijn plaats.


  Maak melding

 12. And last but not least oom Ludwig: De scheldwoorden die je hanteert zijn ontoelaatbaar. Ben je zo opgevoed? Is je toorn op de NDP zo hoog dat jij jezelf niet kan beheersen? Geen goed voorbeeld dat je geeft op de Sociale media. Je kunt ook onderbouwen zonder te vloeken.


  Maak melding

 13. Suriname heeft diktator bouta en die weet een ander diktator te feliciteren en wanneer.Hij gaat hetzelfde hier doen..frauderen,manipuleren en een paar tegenstaanders voor eeuwig laten verdwijnen.En raad eens wie hem gaat feliciteren….kleine broer maduro diktator van Venezuela.


  Maak melding

 14. Ze feliciteren elkaar met het goede resultaat dat het hun gelukt is om hun respectievelijke volken uit de vuilnisbak te laten eten.Zag Venezuelaanse beelden waar mensen,honden en vliegen elkaar beconcurreerden bij een hoop afval om eten.


  Maak melding

 15. Soort zoekt soort, de ene leert de andere wat hij nog niet weet, namelijk hoe hij het volk
  en land verder naar de kloten kan helpen. En de domme aanhangers van de Nat. Dieven Partij
  zijn daar 100% mee eens, @ Parbo is daar één van. ( Parbo yépi no dé, o ting yo djompo fu a broki
  fu Bosje ????? Dang wan last minder tapu a site dja, tjari yu mati Rob Gay go nanga yu tu !!!!!!

  sari tori
  jacko


  Maak melding

 16. @Diktator, je hebt groot gelijk, inderdaad soort zoekt soort. Sommige NDPérs moeten het echt gaan voelen als die Amerikanen sancties aan Suriname gaan opleggen.

  @Parbo, je bent gewaarschuwd, maar ja je woont lekker in Nederland, dus kun je roepen wat je wilt.

  Volg die leugens maar van Misiekaba waarom er een daling heeft plaatst gevonden van de euro in Suriname:::::een stukje tekst::

  =De politicus merkt op dat internationale ontwikkelingen grote invloed hebben op de Surinaamse economie, vanwege de kleinschaligheid. De euro-koers is onlangs gedaald ten opzichte van de SRD. Deze daling heeft niet zozeer te maken met actief handelen vanuit de overheid, hoewel de minister van Financiën volgens Misiekaba een prudent beleid heeft gevoerd. De vaste lasten worden betaald en de leningen afgelost, terwijl er geen overbodige uitgaven worden gedaan. De daling van de euro heeft volgens de NDP-topper te maken met ontwikkelingen in Europa, waarbij in Italië, een regering is gekomen die niet bepaald ondersteunend is naar de eenheidsgedachte binnen Europa. Dit heeft voor schokken gezorgd en mensen zijn gaan twijfelen aan de euro.
  Dit is ook gebeurd met de daling van de prijzen van olie en goud, die voor schokken hebben gezorgd. Misiekaba is blij dat dit tot staan is gebracht en de goudprijs is redelijk stabiel. Ook de olieprijs is gestegen, maar nog niet op het niveau van 2012.


  Maak melding

 17. Soort zoekt soort, en in 2020 gaan debiele dwaze idiote paarse zombies weer stemmen op de Nationale Dwazen Partij. Niemand zal dan helpen, geen burie of naaste noch Surined, want dan wordt het letterlijk en figuurlijk, iedereen voor zichzelf, jong en oud, gelovige domme Stef Meyje volgeling tot paarse dief. Het land Suriname wordt geregeerd door onberechte moordenaars, drugscriminelen en bankrovers, dankzij de oerdom tot in hun botten zijnde paarse ma pima ndper’ s.


  Maak melding

 18. Beste mensen,
  jullie weten nou toch ook wel dat een deel van ons volk liever pinaard, uit een vuilnibak zal eten dan dat ze ervoor zorgen dat een Hindoestaan president wordt!!
  Dink a torie!


  Maak melding

 19. pakiratigri 25 mei 2018 at 12:31
  And last but not least oom Ludwig: De scheldwoorden die je hanteert zijn ontoelaatbaar. Ben je zo opgevoed? Is je toorn op de NDP zo hoog dat jij jezelf niet kan beheersen? Geen goed voorbeeld dat je geeft op de Sociale media. Je kunt ook onderbouwen zonder te vloeken.

  Nou, en de vele oerdomme ndper’ s dan? Dit is de wijze te Abra Broki om nadruk te leggen. Wanneer je tegen menig ndp beleefd bent wordt dit gezien als, de Hollandse wijze, maar wanneer je als Bouta scheld, dan begrijpen ze het direct. Dus alleen met spot en ironie kan men al dat paars addergebroed hier treiteren voor hun oerdomme paarse keuze, stemmen op onberechte ma pima moordenaars, drugsbonzen en staatskasrovers. Waarschijnlijk heb je nooit een ndper, gelovig of niet, met jas en pak of paarse zwerver horen praten, soso dot taki.


  Maak melding

 20. Zo praten vele ndper’s onder elkaar. Eeh fa, blakka powa, mi go stem bakka na 2020 tapoe a ma pima Bouta? Mi lobing no ma pangpang.


  Maak melding

 21. Nooit een hindoestaanse president in Suriname,dat kan niet en dat mag niet gebeuren.
  Alleen als een hindoestaan in een nationale partij zou zitten zou dat mogelijk zijn.
  Maar ze zitten allemaal in een partij met de zelfde gezichten.
  Op dit forum blijven ze maar schelden,terwijl ze in Nederland pinaren.


  Maak melding

 22. Alleen een Hindustaanse president kan Suriname nog redden van ondergang. En weet je waarom; een hindustaan is niet los-zand en komt ook niet uit een los-zand gezin. Zij hebben geleerd hoe ze met normen, waarden, integriteit en fatsoen moeten omgaan. Kortom: de storm mag de bamboe buigen, breken zal hij nooit. Wij gaan voor een HINDISTAANSE PRESIDENT, zodat jij nog kan eten, dan met een bedelstok de straten van Paramaribo gaat afstruinen om je miserabele buik rond te eten.


  Maak melding

 23. Ai brada Ludwig. Ete wan lesi. leri skrifi Sranan tongo bun. Het is geen ma pangpang maar ma panpan. Het is ook geen blakka powa maar blaka powa. Volg de tips die ik je gegeven heb in mijn vorige berichtgeving. Voor de rest ; de politieke situatie is niet zo fraai alsnog in Su. Ben ik met je eens.Suriname heeft wel een band met Venezuela sinds Hugo Rafael Chávez en daar zal ze niet van afwijken. Dus wat Suriname doet is loyaal zijn. Sma fu Abra Broki no musu taki doti taki. Als dat de manier is om je uit te drukken is het einde zoek. Kunnen we beter dieren worden en naar elkaar grommen.


  Maak melding

 24. Salsa ,
  Iedereen die de Surinaamse nationaliteit heeft mag dingen naar het presidentschap.
  Dus heeft niet met RAS te maken.
  Daarom kon Hitler zoveel Joden vermoorden.Idi Amin die heeft hetzelfde gedaan als Hitler.
  Verander je in een andere ras en laat de rest met rust.
  A winsi ope Tata komopo Na wi moe siti Sranan .Go denki a tori


  Maak melding

 25. De meeste landen in Zd Amerika zijn het oneens met de gang van zaken in Venezuela. Met inzet van ondemocratische middelen zoals onder andere uitschakeling van de onafhankelijke rechterlijke macht en het aanstellen van een instituut boven het gekozen parlement heeft Maduro de totale macht gegrepen. Met de felicitaties van de Surinaamse regering aan Maduro geeft “Bouterse II” aan dat zij de door Maduro gebruikte methode zelf ook niet schuwt. Ik kan het mij niet voorstellen dat er Surinamers zijn die zouden willen dat Suriname dezelfde weg opgaat als Venezuela. Dat moet de mensen straks te denken geven op wie ze hun stem moeten uitbrengen. Op een groep politici die vrijwel alleen met dictatoriale regimes vriendschappelijke relaties onderhoudt of op partijen die meer de democratie aanhangen. We zullen het in 2020 zien.

  @Salsa
  De etnische achtergrond van een president van Suriname zou toch niet zo belangrijk moeten zijn. Het gaat toch om de kwaliteiten die de persoon in kwestie heeft. Graag breng ik in herinnering dat we president Shankar hebben gehad in de 90’er jaren.


  Maak melding

 26. @ Saisa,

  Stel dat de Britse koningin geen toestemming had gegeven aan prins Harry om te trouwen met Meghan, omdat zij een Amerikaanse is, een zwarte moeder heeft en ook nog gescheiden dan had jij heel hard geroepen dat Queen Elizabeth discrimineert. Nog erger dan had je wellicht geroepen dat ze een racist is.

  Dat is precies wat jij doet als je schrijft c.q. roept dat nooit een hindustaan president van Suriname mag worden, mits hij deel uitmaakt van een nationale partij.
  Het maakt geen ene moer uit wie van welke partij president wordt van Suriname als hij maar eerlijk is en het land op niveau bestuurt en kennis van zaken heeft.


  Maak melding

 27. Vinden jullie ook dat Maduro en Dilip Sardjoe veel op elkaar lijken?
  Heb net naar de foto’s van beide gekeken. Ze zouden bij wijze van spreken broers kunnen zijn.
  Stel dat Dilip Sardjoe de volgende president van Suriname wordt, dan zal hij in de voetsporen van Maduro treden en Suriname nog verder uithollen.
  Bij dit soort figuren speelt ego een zeer grote rol, het volk mag in grote armoede leven.


  Maak melding

 28. & Rum nath,

  Jij bent overduidelijk een moslim en grijpt ieder nieuwsbericht aan om indirect andere onderwerpen aan te snijden en zo foute moslims te beschermen.

  Nieuwsbericht gaat over Madurodam staat Suriname en Maduro. Maar jij moet per se Israël erbij halen.

  Je schuilnaam is overigens zeer beledigend (de naam van een rechtvaardige koning tot Rum kwalificeren) ik heb je hierop al eerder gewezen. Maar je bent hardleers.

  Jij weet niet wat eenheid in verscheidenheid is (oeroud Indiaas gezegde).

  Je ouders hebben voor niets keihard gewerkt om decennialang je schoolgeld te betalen. Je hebt er niets van gebakken.


  Maak melding

 29. Oppervlakkig kun je stellen dat als een meerderheid van de landen vindt dat er van Venezuela en bondgenoten niets deugt het ook wel zo zal zijn. Maar is het dan ook zo dat als een meerderheid van een volk een bepaalde richting kiest dit dan ook de juiste richting is? Bijna iedereen weet dat het in Venezuela op zijn zachtst gezegd niet best gesteld is met het welzijn van de meeste inwoners. Venezuela laat zich de wet niet voorschrijven door machtige landen en mensen van het Amerikaanse continent, iets wat in de ogen van sommigen getuigt van lef hebben of karakter tonen, de vraag is welk doel dat dient of wat Venezuela er mee kan bereiken.


  Maak melding

 30. Bekijk de foto goed dan zie je 2 leeghoofden. Geen scholing,enige wat ze kunnen is coke snuiven,moorden en die 2 landen naar de verdoemenis helpen. Bloedzuigers zijn het. En wie betaald het gelach ……. . ……..mogen jullie zelf invullen.


  Maak melding

 31. Allemaal gel.l. De oppositie rekende op een zware nederlaag en heeft zich de schaamte bespaard door niet mee te doen aan de verkiezing.
  Oppositie loopt aan de hand van de VS, bestaat vooral uit blanken die Europa en Amerika dienen en dwarsboomt elke poging van elke leider om meer macht te geven aan de oorspronkelijke bewoners, de Indianen.
  Chavez en Maduro werken wel voor het belang van de Indianen, om hen een beter bestaan te geven. Maar de economische belangen van de blanke rijke corrupte bovenlaag laat dit niet toe.


  Maak melding

 32. Uit meerdere reacties blijkt weer hoe dom en racistische de paarse zijn.
  Ik hou mijn hart vast voor 2020 want zelfs voor die tijd gaat het in SR al ondragelijk worden.
  Als deze incompetente en megalomane criminelen weer aan de macht komen is het land verloren.
  Dan zal de gemiddelde levensduur in SR snel nog verder afnemen.


  Maak melding

 33. @ steenhard de waarheid
  Wat een “geweldige” analyse zeg? Het gevoerde kortzichtige beleid van Chavez en Maduro heeft Venezuela gebracht waar ze nu is: armoede, honger, gebrek aan medische zorg, grote stromen vluchtelingen, geldontwaarding, lege supermarkten, ruzie met alle buurlanden etc, etc. Uit alle berichten en alle beelden blijkt dat juist de arme mensen worden getroffen door het beleid.
  Als je reactie een grap is geef ik in overweging om je af te vragen of je het echt gepast vindt grappen te maken over het leed van grote groepen mensen. Mensen die hun kinderen letterlijk zien sterven simpelweg omdat de ene incompetente leider de andere heeft opgevolgd. Tot slot breng ik in herinnering dat de oppositie na de laatste democratische verkiezingen de meerderheid had in het parlement. Maduro heeft toen een of andere raad BENOEMD die boven het parlement werd aangesteld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.