zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenEconomieCentrale Bank Suriname dwarsboomt ‘transacties met speculatief karakter’

Centrale Bank Suriname dwarsboomt ‘transacties met speculatief karakter’

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 25 mei – De Centrale Bank van Suriname werkt niet mee aan transacties met een speculatief karanter. Dit telt de bank naar aanleiding van ‘klachten’ dat zij geen euro’s opkoopt of verkoopt aan burgers. Het gaat dan om kleine bedragen. “Personen hebben vanwege getracht om voordeel te halen door euro’s tegen de hogere notering bij de bank te willen omzetten om vervolgens weer andere euro’s bij wisselkantoren te gaan kopen en daar is een stokje voor gestoken.”

- Advertisement -

Aan speculaties zal niet worden meegewerkt. “Het is wel de taak van de Centrale Bank om erop toe te zien dat een goed en ordelijk financieel systeem behouden wordt”, stelt de bank. “Op zich moet gesteld worden dat onder normale omstandigheden contante deviezen altijd tegen een lagere wisselkoers worden aangekocht. In Suriname wordt echter vanwege diverse redenen veel over contante deviezen beschikt, in het bijzonder euro’s.”

Dit wordt toegeschreven aan het relatief groot aantal personen uit Nederland dat Suriname maandelijks aandoet. Ook zijn er de inkopen die inwoners van buurland Frans Guyana in in Suriname komen doen. Omdat de bank zelf geen commerciële transacties pleegt, heeft zij dagelijks geen eigen wisselkoersnoteringen. Er treedt daarom dus verschil op met noteringen bij bankinstellingen en wisselkantoren. Slimme burgers trachtten daarop te speculeren.19 REACTIES

 1. Hier is niets speculatief aan.
  Dit is handel.
  Anders was het toen bepaalde mensen wisten dat de srd zou devalueren.
  Ja dan leen je maximaal vervolgens koop je snel dollars.
  Na de devaluatie verkoop je de dollars en ontvang je srd.
  Je betaalt je schuld terug en je hebt je zakken gevuld.
  ” het geld is verdampt”


  Maak melding

 2. De rij mensen op de foto van het bericht, doet mij denken aan de rijen van jaren tachtig toen dezelfde criminelen voor het zeggen hadden. Bouterse, Graanhoogst, Abrahams, Christoffer, Alibux, Sardjoe, Sital, Nede, Nakoesingh, Wijdenbosch, Bruma, Herrenberg, Bagwandas, Gorré, en al die andere misbaksels. Terugkijkend is het vandaag de dag niet anders, ze heten nu Adhin, Hoefdraad, Abrahams, Simons, Sardjoe, Radhakisoen, Alibux, Dodson, Herrenberg, Algoe, Jogi, Misikaba, Elias, Doekhie, Chitan…etc, etc. De orde garde met de moordenaar en drugsveroordeelde crimineel aan het roeer hadden een potje van gemaakt; de surinaamse gulden was niets meer waard, het volk pinaarde en de criminaliteit zegvierde waaronder drugsgerelateerde criminaliteit. Dezelfde scenario uit de jaren tachtig speelt zich weer af. Ze plunderen het land kaal, en zetten onze natioanle trots te schande, we worden nergens in de wereld seriues genomen. Dezelfde persoon uit de jaren tachtig is weer het het roer en heeft niks op zijn naam kunnen schrijevn dan: a no mie!. straks krijg je weer rijen bij de bakker, rijen voor de supermarkt, rijen voor een fles cola, rijen voor een pak sigaret, rijst, suiker, uien, knoffelook, olie , etc. Immers het beslag op de 19 miljoen van de centrale bank van suriname heeft gevolgen voor de gewone man. Uiteindelijk zal het uitmonden in een exodus, zoals dat nu in Venezeula gebeurt. Waar hebben wij dat alles aan te danken, een moordenaar en crimineel met andere moordenaars en criminelen aan de macht!


  Maak melding

 3. Geld is een hulpmiddel en de rijke landen misbruikt de hulpmiddel om de arme landen hun wil door te drukken. Wat de directie bij de Centrale bank probeer te bereiken, is Nederland tot andere gedachten te brengen. Met dit soort van lichtgelovigheid gaat men niets bereiken. Wat Nederland hiermee wilt bereiken is puur bemoeienis in de bankgeheimhouding bij de Centrale bank van Suriname. Nederland is bezig Suriname uit te lokken. Wat zeer onbeleefd is.

  Nederland heeft geen moer te maken hoe de Centrale Bank aan de Euro’s komt. Suriname is niet verplicht om tekst en uitleg te verstrekken aan Nederland. Dit is te ver gezocht. Nederland maakt misbruikt van de zwakke economische toestand in Suriname.

  Die Hollanders hebben zeker vergeten toen wij Surinamers elke maandag (kinderen vergeet je maandag centen niet) geld moesten inzamelen op school om de nood in Nederland te verlichten.
  Hoe is Nederland aan zoveel tonnen Goud gekomen? Dit is de vraag aan de Billiton en de Suralco dat ons goud heeft gesmokkeld bij de verschepingen van onze bauxiet.


  Maak melding

 4. Eeeh lange rijen worden weer een dagelijks beeld, nu bij de bank, staks bij de bakkerijen, supermarkets. WQelkom back jaren tachtig, met dank aan de oerdomme ndper’ s.


  Maak melding

 5. Weer zo’n voorbeeld van symptoom bestrijding ipv goed beleid.
  Het probleem is ontstaan door dat men geforceerd de koers wil beinvloeden ipv de markt zijn werk te laten doen en omdat men zich iet houd aan de internationale regels om witwassen aan te pakken.
  Zowel Gersie als Hoefdraad moeten daarvoor ONEERVOL ONTSLAGEN worden !!
  .
  Overigens was het, al een tijdje, toch zo dat de cambio helemaal geen euro mag verkopen??!!
  Ik denk dan ook dat niet zo zeer speculatie is maar dat mensen hun spaargeld onder het matras vandaan halen en snel in USD willen omzetten voor ze de EURO’s niet meer kunnen inwisselen. Normaal lopen ze naar de cambio maar die wil het eigenlijk niet meer.
  Door al dat gehannes is al het financiele verkeer een zooitje geworden en het volk weer de dupe!!


  Maak melding

 6. Denk dat ze die arme Gersie aka Urkel, gewoon erin geluisd hebben. Ze wisten dat die bom een keer zou barsten dus ze een sukkel om de slag te vangen. Kontakt Geldtransport gebeurt alleen wanneer oud geld voor nieuw moet worden gewisseld. Als de commerciële banken te kampen hebben met problemen bij hun corresponderende bank, dat moeten deze transacties terug te vinden zijn in de jaarverslagen van alle banken.

  Zoeken maar…


  Maak melding

 7. Het zelfde gebeurt in Turkije,baronnen willen landen die in ontwikkeling zijn tegen houden en kaal plukken.Het enige verschil is dat Erdoğan dictator wordt genoemdt


  Maak melding

 8. @ Babun-Nefi

  “Nederland heeft geen moer te maken hoe de Centrale Bank aan de Euro’s komt. “

  U vergist zich. De Euro’s zijn de verantwoordelijkheid van de Europese Centrale Banken. Zij geven de Euro’s uit.

  In Nederland moet elke transactie van groter dan € 25.000 gemeld worden om Witwassen van Crimineel geld te voorkomen. Gambio’s, casino’s en de banken in Suriname controleren de herkomst van geld onvoldoende en dreigen daardoor een instrument te worden in Witwas praktijken. Aangezien vrijwel niemand in Europa biljetten van € 200 en € 500 aanneemt zijn die nagenoeg buiten roulatie en juist in illegale grote transacties ideaal. Makkelijk te verstoppen. Het gevolg is dat deze Euro’s vrijwel allemaal in Zuid Amerika rouleren onder drugsbaronnen. Als de CBvS buiten proportioneel Euro’s in biljetten verstuurt ten behoeve van Banken die deze Cash ingenomen hebben en in Nederland willen gebruiken voor transacties van hun klanten dan is 100% duidelijk dat er IETS serieus fout is.
  Waarom maken de banken niet via digitale weg over zodat hun grensoverschrijdende betaling overal vast ligt. Waarom liften ze anoniem mee met een zending van de CBvS en verhullen daarmee wiens geld waarvoor de grens over gaat.

  Babun-Nefi. CBvS faciliteert iets wat super verdacht is en berokend de Surinaamse economie daar mee grote schade


  Maak melding

 9. Het beleid van de CBvS is schrijnend in het geval van de aanhouding van de geldzending en tekenend voor de symptoonbestrijding die in Suriname gemeengoed is.
  De opgegeven reden dat de CBvS de geldzending verstuurd ” De handelsbanken hebben problemen met correspondence banken ivm met internationale money laundring wetgeving”
  De oplossing van de CBvS, niet de regelgeving aanscherpen of good governance voeren, maar de verdachte geldzending onder eigen naam te laten versturen. Hiermee zet je dus de reputatie van de CBVS te grabbbel en wordt de CBvS bewust deelnemer in het witwassen van zwarte Euro’s.

  De oplossing om de kleine man bij kasstortingen te vragen naar de herkomst van het geld en dat soort lachwekkende maatregelen zijn afleidingsmaneuvres die geen enkel effect hebben op de materie. Het echte probleem, de hechte verwevenheid van de narco’s met bedrijfsleven en bankwezen, wordt echter niet aangepakt.

  Wie verzint dit soort acties ?. Hebben ze wel in de gaten dat als de CBvS als verdachte wordt aangemerkt de gevolgen niet te overzien zijn voor het Surinaamse bedrijfsleven en de rest van de samenleving.

  Wat het Nederlands OM heeft gedaan met de aanhouding van de geldzending is maar een schot voor de boeg. Als er gericht wordt geschoten zijn de gevolgen internationaal niet te overzien.


  Maak melding

 10. Stree de foe stree, a wiens baas e go tjiri oeng dong potie ndp sma, neks no fout. In 2020 we ga wee voo vijf, als wordt een 1U$ vo 10.000 srd verhandeld, is vreselijk en paars mooi kuut. Leve onze baas en onze Nationale Dwazen Partij zombies. Iejaaa…….efoe a fout na neks, dang neks no fout. Land en volk zijn in 2020 brandend in de paarse hel belandt. Baas gaat geweldig doen als zijn vriend Maduro. Leve onze criminele baas, misdaad loont hem, ma eeh wij ga ook gaa stele en rove. Ndp staat voor misdaad en bedrog.


  Maak melding

 11. Misgien die Sjieneese wille opkoope die Euro. Dang se geefe in ruil goedere aan Surinaam. Hollant doet alteit moeilik. Se misbruike eekonomies magt om die kleine lande te pakke. Se leike net lavaarts. Terweil hun banke bedondere boel in Amerika waar se kreige miljarde boete.
  Ik vint Surinaam moet doen helemaal geen saake meer met Weste. Je kun alles koope in Sjiena, India, Brasielje, Ruslan, Suid Afrika. Die BRIKS groep moet vlink uitbreide en Weste buite sette.
  Laat Wester lande maar onder elkaar doen saake.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.