Drugssmokkel door personeel op Surinaamse luchthaven ‘streng straffen’

25
Drugs in dubbele bodem container vrachtruim vliegtuig

PARAMARIBO, 24 mei – Er zal streng en kordaat opgetreden moeten worden tegen personeel op de luchthaven dat drugs helpt smokkelen. Dit zegt parlementariër Patrick Kensenhuis van regeringspratij NDP. Het is onaanvaardbaar dat personeel zich schuldig maakt aan dit soort praktijken. Vooral de betrokkenheid van drugsbestrijdingsteam BID is laakbaar.

Behalve de politieagent, zijn ook drie leden van de luchthavenveiligheidsdienst aangehouden. Een dergelijke ontwikkeling kan vergaande gevolgen hebben. “Het is een deuk in het imago van Suriname. En behalve deze deuk is Suriname in verlegenheid gebracht”, zegt Kensenhuis tegenover Dagblad Suriname. De politicus pleit voor streng optreden. Zulke zaken mogen zich vooral niet herhalen.

Dat juist personen die drugssmokkel moeten tegen gaan, zich met smokkelpraktijken bezighouden, geeft te denken. “Ik hoop dat het Openbaar Ministerie heel uitgebreid onderzoek doet. De verdachten moeten afgestraft en uit de dienst gegooid worden”, aldus Kensenhuis. De aanhouding volgde op de vondst van een partij cocaïne in de dubbele bodem van een vrachtcontainer. Er zijn in totaal vijf mannen aangehouden.

25 REACTIES

 1. Kensenhuis weet nog niet dat aan de hoofd van zijn huis een veroordeelde cocaine exporteur staat. Deze god father is de baas van alle cocaine importen en exporten in Suriname en deze klusser heeft nog een bijbaan president van Suriname.


  Maak melding

 2. Werdt dat nog niet gebeurd dan???
  En niet alleen van de Surinaamse luchthaven maar ook van de Surinaamse overheid, Surinaamse parlement enz enz… Jullie hebben een voorbeeld functie.
  Maarja, als de stam al verrot is, zullen de takken nooit gezond zijn.

  Meneer kersenhout, ik zou zeggen begin maar ook gelijk de mensen op te laten oppakken die de smeergeld hebben aangenomen in de zaak Balas Nedam.


  Maak melding

 3. Meneer Kensenhuis de 5 verdachtenworden ontslagen . De drugsbaron loopt wel nog vrij rond. David Wijngaarde Slijngaard Koeliman en is Denny van Ommeren de vijfde man?
  Onze reizende directeur handlanger contactpersoon van de president in Europa Amerika enz. Een vos verliest zijn haren om streken niet. Op Zanderij hebben de ambtenaren altijd meegewerkt.
  Maar wordt het netwerk op Schiphol ook ontslagen. Ik heb het vermoeden dat Nederland en Amerika achter deze deal zitten en natuurlijk hebben deze jongens zich laten gebruiken. Kijk maar naar Dino?


  Maak melding

 4. De kleine boys streng aanpakken terwijl de grote bazen vrij uit gaan.
  Denk maar aan de recente gebeurtenissen te Saramacca. Hoe heeft deze kan het land kunnen verlaten.
  Jaja ik hoor het al, foutje bedankt.
  Ga de wegen en sporen na van al die rijke mannen in Suriname, enkele namen die opvallen zijn dan
  Sardjoe, Kuldipsingh, eigenaar combe markt.
  En indien dit ook werkelijk zo is alles onteigenen.
  Maar daar durft er niemand iets over te zeggen doen


  Maak melding

 5. Vreemd genoeg heeft de president van de republiek Suriname nog nooit een mening gegeven over de vele pogingen van drugssmokkel.

  Desi kom op man toon ballen en help Suriname voor het verkrijgen van een goed imago wereldwijd of ben je niet bij machte dit te bereiken? zo niet dan weet je wat je moet doen.toch mattie??


  Maak melding

 6. Nog een bigi dagoe di in de vergeethoek is geraakt:
  OnderwerpenJustitie en politieNieuws uit NederlandZakelijk
  Ex-topman Yokohama Suriname verhoord in Nederland
  29 januari 2010

  Share
  PARAMARIBO, 29 jan – De voormalige topman van de Yokohama Groep, Bidjay Parmessar, is verhoord door de Nederlandse politie. Dit meldt de Ware Tijd. Parmessar, nu adviseur van de bedrijvengroep, is opgehaald in zijn woning in Berkel en Rodenrijs, in Zuid-Holland. Vermoedelijke aanleiding is de aanschaf van een Mercedes Benz.

  De auto heeft een waarde van ruim honderdduizend euro. “De justitie daar weet precies dat de wagen niet van hem is, waar die is gekocht, door wie en hoe betaald is”, zegt Yokohama-woordvoerder Jules Ramlakhan. Het kan er dan ook niet in dat Parmessar wordt opgebracht. Ramlakhan noemt het verhoor pesterij. Dat lot is Parmessar vaker ten deel gevallen, ook in Suriname.

  Onder meer gebeurde dit op de Johan Adolf Pengel luchthaven. “De man is vaker uit de rij gehaald om te plassen, zogenaamd om te controleren of hij bolletjes had geslikt”, aldus Ramlakhan. Bidjai Parmessar is in 2005 in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor drugssmokkel en witwassen. In hoger beroep werd de straf gehalveerd, omdat drugssmokkel niet bewezen werd geacht.

  Reden waarom ik dit stuk heb geplaatst?
  Yokohama schijnt een grote bek te hebben tegen de jonge intelligentia van de Surinaamse gemeenschap.
  Yokohama, tegen jou wil ik de woorden van Jezus aanhalen: Wie nooit gezondigd heeft, werpe de eerste steen En ook: wie met modder gooit, mag modder terug verwachten.


  Maak melding

 7. Te beginnen bij…MATURA & SANTOKHIE,…coke 70 kg verdwenen op het politiebureau tijdens hun tijd,dus bekken houden.SROTTO DING MARS !


  Maak melding

 8. Arme Kensenhuis..jij moest eens geweten hebben dat alle drugs exporten uitgevoerd worden door drugslord bouta en hij is je baasje nog erbij.
  Een schande dat ieder ander in jullie ogen schuldig is maar niet je baasje.Die snoesje werkt allang niet meer.


  Maak melding

 9. ZANDERIJ SLUITEN ALLES OPGELOST.
  IEDEREEN NAAR SURINAME VIA FRANS GUYANA.JA DE FRANSEN MAKEN GEEN GRAPPEN.
  LAAT DE DRUGS DEALERS MAAR KOMEN DAAR.
  DE SLM GEEN LANDINGS RECHTEN GEVEN IN FRANS GUYANA.


  Maak melding

 10. @Revo
  De rechter moet jou bevelen om op je handen en voeten te kruipen om vergiffenis aan Santokhi te smeken voor lasterpraatjes waarin de ndp kliek kampioen is.


  Maak melding

 11. Zelf in Singapore, Indonesië en Amerika waar men heel streng straft zijn er toch mensen die proberen om drugs te smokkelen. Er wordt gescholden op de Surinaamse autoriteiten dat ze niets of te weinig doen. Mooi dat de heer Kensenhuis deze opvatting heeft. Misschien zou hij ook ervoor kunnen pleiten om de echte grote jongens achter de schermen in de kraag te vatten? Overigens, al deze reacties die worden nu gegeven omdat de desbetreffende diensten een bende hebben opgerold. De reacties zouden meer gerechtvaardigd zijn als er nooit iemand werd opgepakt. Wat jammer is is dat er nooit een “bigi dagu” door de mand valt. Maar ook daarin wijkt Suriname niet af van het internationale beeld. Kennelijk zijn de echte grote boys zo rijk/machtig dat ze relatief eenvoudig uit handen van de lange arm van de staat kunnen blijven. De beschuldigingen aan het adres van de heer Santokhi behoren inmiddels tot de categorie oude truuks die geen effect meer sorteren. De president riep reeds voordat hij in deze functie zat dat hij o.a. de heer Santokhi zou opsluiten samen met het grootste deel van de VHP. Hij zit nu 8 jaren in functie, misschien heeft hij nog tenminste 5 nodig? Stop dus met de sprookjes.


  Maak melding

 12. Mister KENSENHUIS, u SLAAPT EN DROOMT !

  Lever ALLE drugs/veroordeelden uit of laat de opgelegde straf
  in SRANAN/bajes uitzitten !

  VERVOLG en sluit ALLE corrupte boeven op –paars of niet– !

  VERWIJDER alle zogenaamde revo/infiltranten, die fungeren als
  corrupte zetbazen en handlangers van de zware criminelen, uit alle
  overheidsdiensten !!!

  Mister KENSENHUIS, KOM DAARNA VERDER BABBELEN OVER KORDAAT
  OPTREDEN en STRENG STRAFFEN !

  PS : Anti-corruptie-wet is nog niet afgekondigd, hooggeplaatsten lopen rond met
  zware drugsveroordelingen om hun nek, Pluk-ze wetgeving ontbreekt en er is geen
  goed bemande deskundige `FIOD` !


  Maak melding

 13. De overheid zal continu hard moeten blijven optreden omdat de criminelen door zullen blijven gaan om het spul naar de afnemers te brengen. Dat zien we ook bij de bolletjes-slikkers. Ondanks de grote pakkans blijven ze het verderfelijk inslikken. Vaak zijn deze bolletjes-slikkers laaggeletterden die misbruikt worden om het risico voor de grote ” jongens ” te nemen. De pakkans van deze ” grote figuren ” is zeer klein.


  Maak melding

 14. “De pakkans van deze ” grote figuren ” is zeer klein.” zegt RobG. Geheel correct, want die grote figuren zijn de baas in Suriname.

  In een commentaar op de overwinning van Maduro in Venezuela werd gezegd dat zijn bewind niet weg te krijgen is omdat er geen macht is die daar toe in staat is. De enige kracht die dat zou kunnen is het leger, maar de legerleiding heeft te veel belangen bij het Maduro-bewind.

  Diezelfde situatie vinden we in Suriname. Het is een illusie dat Bouterse en zijn vrienden vrijwillig zullen opstappen. De hoop dat de 2020 verkiezingen verandering zullen brengen is daarom ijdel. De mensen die de macht hebben in Suriname zullen die nooit vrijwillig opgeven, hun belang bij het handhaven van de situatie zoals die nu is, is te groot.
  Net zoals in Venezuela is er geen macht die Bouterse en zijn kliek kan en wil aanpakken. Het volk speelt geen rol, dat is gemakkelijk te manipuleren, net zoals de verkiezingsuitslag. De anderen die die macht hebben zijn medeplichtigen en belanghebbenden.

  Geld in de drugshandel wordt te gemakkelijk verdiend. Wie van een hongerloontje moet leven zal de verleiding niet kunnen weerstaan, hoe fatsoenlijk en principieel je ook bent. Eens wordt de druk te groot en bezwijk je. En na verloop van tijd wordt je opgepakt zodat Bouterse kan zeggen dat hij er wat aan doet.

  De enige mogelijkheid is dat Bouterse en zijn roversbende het te bond maken en van buiten wordt ingegrepen, maar daar is Suriname waarschijnlijk te onbelangrijk voor. Zolang het zo slecht gaat in Suriname betekent een andere regering alleen maar andere boeven. Iedereen bezwijkt uiteindelijk.


  Maak melding

 15. @ RobG

  “De pakkans van deze ” grote figuren ” is zeer klein.”

  Helemaal mee eens. Althans tot heel recent. De grote figuren zitten o.a. op de veranda van de president. Gelukkig wordt nu de witwas lijn via de cashtransporten van de CBvS nu op slot gedaan waardoor die inkomsten bron nu ook op droogt.

  Ik ben benieuwd nu meneer Oedit veilig in Nederland zit een lijn na lijn opgerold wordt en er nu witte boorden mensen in de gevangenis belanden of de grote meneren en dames buiten beeld blijven.
  RobG ik herinner u er maar even aan dat de met Bouterse bevriende Schroothandelaar uit Schoonnebeek ook nog gast van de Koning is en nog niet in de rechtbank verklaart heeft.

  De verliezen die nu ontstaan en dreigen zullen veel mensen nerveus maken. kort gezegd de informele economie staat nu op instorten.

  De laatste kip wordt geslacht.


  Maak melding

 16. schandelijk vies smerig oh die arme mensen in sur mijn hart bloed .wat een smerige bende is dat,de doodstraf invoeren.allemaal op het plein zetten ,uitkleden en een flink pakslaag geven en het volk moet ernaar kijken.zo schaamteloos laat hun kinderen zien wat voor vieze en moordenaars familie ze hebben.allemaal afmaken


  Maak melding

 17. Misdadig paars vervloekt zijn alle na dagoebal partij aanhangers. Hoe oerdom moet men niet zijn op weer op deze drugscriminelen, moordenaars en staatskasrovers te stemmen in 2020. Tienduizendmaal oerdom, en dat zijn alle ma pima paarse oerdomme debiele idiote dwazen, de ma pima ndper’ s. Voor vele anti ndper’ s is de naam Bota of Ndp een scheldwoord aan het worden. Bota ma pima, Na dagoe poepe bakka etc


  Maak melding

 18. Jojo, ik moet uw verhaal naar het rijk der fabelen verwijzen. U hoopt het ergste voor Suriname terwijl alle tekenen wijzen in de richting van herstel herstel van de economie.


  Maak melding

 19. @ RobjeG-Huisslaafje-van-Opa-DESI : jaja, de Eurokoers is
  GEDAALD, de Sranan-EXPORT is enorm toegenomen, wij
  zijn op WEG naar economisch HERSTEL !!!!!!

  De door OPA DESI beloofde 16.666 VOLKSWONINGEN zijn ook
  NOG STEEDS ONDERWEG naar SRANAN !

  NIEMAND en NIETS wordt op tijd betaald door de Paarse overheid,
  maar wij zijn op de goede weg !

  De Gezondheidszorg ligt nu VOLLEDIG in PUIN, dankzij het STOMME
  CORRUPTE,PAARSE-ONZINNIGE-FINANCIELE BELEID !!!

  ROBJE-G, zijn Opa D en Gilmore WEDEROM, IN HET GEHEIM, MILJARDEN
  aan ONGEDEKTE SRD-Bankbiljetten aan het DRUKKEN ?

  PAARSE SRANAN-BOTO SUNGU ! STAATSFAILLISSEMENT OPENBAART ZICH
  STEEDS DUIDELIJKER !!!!!


  Maak melding

 20. Sinds 2010 hopen vele ndp paria’s op de vele beloften die de leugenaars Bouta en roversbende hen hebben beloofd. Soso droga en soso roof kong. Zelfs Dino en Meriba volg deng pa voorbeeld. Ndper’s zijn een vloek voor de ontwikkeling van land en volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.