Surinames minister van Financiën ambieert geen overwicht op collega’s

10
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 23 mei – Het is niet waar dat het ministerie van Financiën een regering wordt binnen de regering. Dit zegt minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. Binnen en buiten het parlement is nogal wat kritiek geleverd op de kennelijke ambities van Hoefdraad. Maar dat in de nieuwe comptabiliteitswet een special plaats wordt ingeruimd, gaat niet die richting uit. Het gaat er alleen om het beheer van publieke middelen beter te regelen.

Dat er gevreesd wordt voor het overschaduwen van de rest, valt te begrijpen. Het maakt het niet minder onwaar. “Het is geenszins de bedoeling om een superministerie of superminister van Financiën te maken. Het is alleen de bedoeling om het financiële proces van de staat beter en transparanter te krijgen”, zei Hoefdraad tegen de parlementaire commnissie die de wetswijzigingen voorbereidt.

Dat het beter moet, lijdt geen twijfel. In het parlement zelf is vaak gewezen op verspilling, ondans de crisis in het land. Hoefdraad vindt dat Financiën de verantwoordelijkheid heeft te letten op de besteding van elke cent. Het is een verantwoordelijkheid die meer dan ooit ook gedragen zal worden. “Financiën gaat niet bepalen voor ministeries wat zij wel of niet mogen besteden. Wat wij toetsen, is wat zij besteden, overeenkomstig de wetgeving”, aldus Hoefdraad.

10 REACTIES

 1. Dat deze minister nog in functie is, na de schande van het ziekenhuis
  debacle. Hij is politiek verantwoordelijk dat er 4 milj usd door de plee is
  gegaan. De oppositie blijft ook stil, wordt doofpot affaire let op.


  Maak melding

 2. Hou op met je leugens boefdraad.We weten dat je schoonpa de rijkdommen van Suriname binnen zijn familie wil hebben en jij bent zijn familie,zijn schoonzoon en even crimineel,zeker van schoonpa geleerd!


  Maak melding

 3. Onbetrouwbare killmore boefdraad die door monetaire financiering de koers deed stijgen, deze man is de grootste leugenaar en witwasser voor zijn schoonvader ka-bouta. Hij doet altijd het tegenovergestelde van wat hij in het openbaar zegt.


  Maak melding

 4. Allen die nog hoop en geloof hebben in de ma pima ndp roversbende, met Boefie als kashouder van het land, verdienen het om verder beroofd en verarmd te worden, en dat zijn alle ma pima ndper’ s. Opa taki, paarse poep en paarse pis vol schuldenlasten is wat die paars paria’ s en hun generatie lang gaan vreten en drinken, met een gedroogde dagoebal als toetje. Wo ka, oen ma pima ndp soso lobi misdaad, moordenaar, drugs, bankrover ddb en duivelse trawanten sa e mek oenoe ka, stem bakka in 2020, ma pima dong dong dong ndper’ s.


  Maak melding

 5. Betere controle op “doelmatigheid” en “rechtmatigheid” kan geen kwaad !!
  En nu nog Ronnie Brunswijk door de belastingen bij de lurven pakken (of krijgt hij dekking van Bee
  bij belastingen ??
  Eis ook herbebossen voor iedere omgehakte boom door Ronnie en de China-man !!!


  Maak melding

 6. Het is alleen de bedoeling om het financiële proces van de staat beter en transparanter te krijgen”, zei Hoefdraad tegen de parlementaire commnissie die de wetswijzigingen voorbereidt.

  Sedert wanneer heeft deze minister zich ingezet om zaken transparanter te maken?
  Dit is een grove leugen die straalt van zijn dikke kop en tegen alle niets begrijpende (domme) Surinamers denkt hij dat dit zal verkopen.
  De geschoolde intelligente Surinamers kan hij dit niet verkopen hé.
  Hoe transparant is hij geweest en waarvoor izijn deze voor aangewend bij de leningen van o.a.:
  – China
  – IDB
  – Locale banken
  – Lening van IMF
  – Staatsolie
  – Telesur

  Man man wat kan deze vent een end liegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.