SLM noemt berichtgeving over problemen laster en leugens

29
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

PARAMARIBO, 23 mei – Naar aanleiding van berichten(*) die de afgelopen tijd in de pers en social media zijn verschenen over de SLM, waarin een sombere toekomst wordt geschetst voor het bedrijf uit Suriname, heeft de luchtvaartmaatschappij een persbericht uitgebracht. Daarin stelt het bedrijf, waarvan de staat Suriname de enige aandeelhouder is, dat haar continuïteit niet in gevaar is.

De SLM zegt in het persbericht: “Samen met de luchtvaartautoriteit wordt de veiligheid van de operatie gegarandeerd en er wordt niets aan het toeval overgelaten. Berichten als zou er een vliegtuig zijn gekozen waarvan de manuals ontbreken, getuigen van ondeskundigheid of laster” aldus het bedrijf. Ook het recent bericht over het bestaan van een meteen opeisbare schuld van tientallen miljoenen verwijst het bedrijf naar het rijk der fabelen.

“De SLM heeft een negatieve balans vanwege verliezen in het verleden, maar die schuld is voor het overgrote deel een vordering van de aandeelhouder, die daar zeer verantwoordelijk mee omgaat. Teneinde de balanspositie van de SLM te verbeteren, wordt momenteel met de aandeelhouder overleg gepleegd over het omzetten van deze schuld naar een achtergestelde schuld of agioreserve.

Dat de SLM voor de grote uitdaging staat om op korte of middellange termijn zonder subsidie van de overheid winstgevend te opereren, is een voldongen feit. Hiervoor zijn door de aandeelhouder de nodige stappen gezet, die door de Raad van Commissarissen (RvC), directie en het personeel van de SLM verder moeten worden uitgewerkt en geïmplementeerd.

De aandeelhouder heeft er het volste vertrouwen in dat dit bedrijf in staat zal zijn de maatregelen te nemen teneinde de continuïteit van de operatie te garanderen” aldus de SLM.

(*) Een van de berichten die opvalt is van Tomas Chlumecky, Aviation & Airline Executive / Business Development Advisor. In een artikel op LinkedIn met de titel “Practically bankrupt Surinam Airways (SLM) struggles to maintain its services with expensive wet leases, just 3 aircraft, $6.3m loss and $41m deficit“, gaat hij uitgebreid in op de problemen bij de SLM.

Chlumecky: SLM is now losing money at a high rate for an airline with just 3-4 aircraft, $US 6.3m in 2017 alone, and has missed out on many opportunities on 5th freedoms, 6th freedoms and 7th freedoms in the Caribbean, it’s ‘small’ thinking has held it back from being a major player in the region.

29 REACTIES

 1. Het is zo het was zo en het zal zo blijven zolang het een vrienden club is die de dienst uitmaakt zowel op directie als RVC niveau.
  De tering naar de nering zetten kennen ze niet dus zal op zeker moment het punt zijn bereikt dat dit echt zal gebeuren n.l. de stekker eruit.
  Overheid skeer dus zal er geen geld vloeien naar d SLM en de SLM kan geen dividend meer betalen / voorschieten om de overheid uit de brand te helpen zoals Staatsolie momenteel doet totdat zij ook dit niet meer kunnen opbrengen.


  Maak melding

 2. Beste RVC,
  lekker geslapen?
  Een gemiddelde SLM ticket naar het rijk der fabelen kost 500 usd. Er zijn 1000 van jullie vienden /vriendinnen (RVC+ SLM Management + Vakbondsleden) die 4 x per jaar gebruik maken van de IPB regeling. Waarom ze op een uitzondering lijst staan weten allen jullie. Dus dit grapje kost ONZE SLM 4 x 500 x 1000 =
  2 MILJOEN USD PER JAAR!!!!! Jullie leven in het land der fabelen!! IN de praktijk zal dit bedrag wel meer zijn.


  Maak melding

 3. Simpel oplossing SLM ceo vervangen door een indie”er of een Chinees, binnen korte tijd alle problemen opgelost…nu the wat…ceo van grootste bank van Amerika is een inde”er.


  Maak melding

 4. En dan nog zijn er serieuze krachten binnen de SLM bezig om geile en corrupte Robbi Lachmising weer terug te halen als directeur… Hij is de hoofdschuldige van de enorme puinhoop waarin de SLM nu is terechtgekomen,,,,,


  Maak melding

 5. Beste SLM,

  Wat een grote oplichters zijn julie,eigen mensen afbuiten en oplichten.Jullie verdienen genoeg geld,om dat tickets prijzen laag te houden.Wat julie doen is onmenselijk.Jullie klagen nooit,dat het goed gaat met de SLM.
  Als het niet goed gaat,stop dan met deze vliegmaatschappij.Geef de andere de kansen om te vliegen.
  Geld genoeg voor jullie zakken te vullen.Schaam je ,elke keer problemen met de vliegtuigen van jullie.
  Waar blijft al dat geld,ook genoeg drugs geld,waarmee slm en de personeel verdient.
  Wie vertrouwd nog de SLM ??????? Door de Hollanders bestaan jullie nog !!!!!En die vieze klm,die de baas over jullie is.Opdoeken deze maatschappij.Elke keer oude toestellen die een gevaar vormen.


  Maak melding

 6. mpers)

  Ondernemers willen weten “waarom precies” de bezending van 19 miljoen euro in Nederland is aangehouden. Sinds de aanhouding worden er scherpe maatregelen getroffen door de banken en de cambio’s. Minstens drie banken accepteren bijvoorbeeld geen biljetten van 200 en 500 euro meer en brengen 3% in rekening voor stortingen vanaf €500. De banken kopen ook geen euro’s meer van de cambio’s. De cambio’s mogen sinds 2016 alleen aan de banken euro’s verkopen en zitten nu met de valuta opgescheept. Dit zorgt onder andere ervoor dat de eurokoers flink gedaald is van SRD 9 naar gemiddeld SRD 7,60 per euro. 


  Maak melding

 7. Het zal mij een worst wezen of SLM failliet gaat. Voor de mensen die gratis ticket en verblijf krijgen houdt het dan eindelijk op. De IPB regeling zouden ze moeten afschaffen, tenzij SLM niet failliet wil. Het waterhoofd bedrijf moet gaan inkrimpen. Al die oma ’s en opa ’s in het bedrijf met pensioen sturen. Het personeel dat als laatste binnen gekomen is uitzwaaien. Al die regel neven en nichten die zo graag bij de SLM wilden werken een nieuwe baan voor ze creëren.
  Ja ja daar gaat onze SLM misschien kunnen de rijke koeli’s hun drugsgelden investeren in de SLM.


  Maak melding

 8. Laster en leugens volgens die gasten???? Maar ze gaan wel creatief boekhouden nu om de schulden anders te positioneren?? Wie houdt wie voor de gek??


  Maak melding

 9. SLM kan in principe niet failliet gaan omdat de staat enig aandeelhouder is en
  tevens schuldeiser. Zolang de staat de schuld niet opeist is er dus niks aan de
  hand. Dit is tevens ook het grote nadeel van private bedrijven zoals post, energie,
  telefoon, slm. Ze werken vaak weinig efficiënt, en zijn kosten verslinden bedrijven,
  omdat tekorten toch door de staat(lees belastingbetaler) worden bijgelegd. In Nederland
  zijn al dit soort bedrijven allang door de staat afgestoten en naar de beurs gebracht (KPN,
  energiebedrijven, post etc) Deze bedrijven hebben allemaal flinke reorganisaties moeten
  doen om winstgevend te worden en varen nu op eigen kracht.


  Maak melding

 10. SLM na Soso Lasi Moni
  Vanaf het ontstaan van de SLM is het altijd een geharrewar geweest met de Directie wisseling.
  Als de Ex voorzitter en wijlen Fred Derby de directeur niet lustte dan was het een probleem. Wie de heer Derby goed gekend heeft zal gauw tot de ontdekking komen dat deze een machtswellusteling is geweest. Dan praat ik niet over de verongelukte Anthony Nestie vliegtuig achter Zanderij waar de roods van Derby ligt.

  Die man Bouterse is niet goed wijs om vergunning te verlenen om een standbeeld en een straat te vernoemen naar deze man. Een verrader dat Cyriel Daal met z’n vakbondsactie om de militairen terug te krijgen in het kamp geweigerd heeft om mee te doen.
  Of is dit de beloning wat hij heeft gehad van die andere machtswellusteling Bouterse.

  De gasten dat Robbi Lachmisingh wilt behouden of terug wilt als directeur zijn een stelletje profiteurs. Er zijn genoeg capabele mensen binnen het bedrijf en waarom wilt men die schurk terug hebben. Die man dient opgesloten te worden en geen tye pôti gedoe.

  De boevenbendes binnen het bedrijf moeten allemaal opgeruimd worden.
  Hebben de bestuursleden van de SPA zich toen niet verzet tegen de benoeming door Bouterse van de zoon van Fred Derby als directeur bij de SLM.
  Met een Bouterse aan het bewind is vragen om te pinaren en meer criminelen.


  Maak melding

 11. PARAMARIBO – Zeker negen verdachten zitten vast in de zaak waarbij in april 55 pakken drugs zijn aangetroffen in de dubbele bodem van een bagagecontainer. De krant verneemt dat er vorige week en deze week nog vier mannen zijn gearresteerd, onder wie een leidinggevende van de luchthaven-security.

  Eerder was al duidelijk dat er vijf mensen waren gearresteerd, onder wie een leidinggevende van een luchtvaartmaatschappij, en een lid van het Bestrijding Internationale Drugteam (BID-team). De cocaïne is gevonden tijdens een reguliere controle, voordat de bagagecontainer in het ruim van het vliegtuig was geplaatst.

  Alle negen aangehouden verdachten zijn medewerkers of leidinggevenden van diensten of bedrijven die actief zijn op of rond de luchthaven. Het is onduidelijk of er meer aanhoudingen zullen volgen. Het onderzoek in deze zaak wordt nu door DD Bouterse geseponeerd.


  Maak melding

 12. Daarin stelt het bedrijf, waarvan de staat Suriname de enige aandeelhouder is, dat haar continuïteit niet in gevaar is.

  De staat, de ma pima ndp roverheid kan met veel moeite haar ambtenaren maandelijks betalen, ndp domme ondernemers krijgen gelden die ze deze paarse roverheid hebben voorgeschoten, maar mondjesmaat binnen. Veel dienstverleners ndp arbeiders wachten maandenlang vol frustratie op hun gelden. Veel bedrijven zijn al failliet, ook enkele banken moeten wachten op gelden die ze deze ma pima roverheid hebben geleend. Het gehele land is sinds deze ma pima ndp roverheid, dankzij die ma pima paarse paria’s verworden een failed state. Een mooi land dat wordt geregeerd door drugscriminelen, Ddb, Boere, Janne, Dino, Lon en heel veel undercover ex militie leden. Kortom een misdaadstaat. Oma taki, altijd waar rook is, is er ook een vuur en het moet niemand verbazen, op de ma pima oerdomme dwaze debiele idiote ndper’ s na, dat NEKS NO FOUT. OPA TAKI, NDP NA WANG VERVLOEKTOE MA PIMA ROVERHEID.


  Maak melding

 13. Dat de continuïteit en veiligheid niet in gevaar is komt puur door de aanname dat de staat als aandeelhouder de verliezen aanzuivert. De staat kan het land niet drooghouden, de ziekenhuizen niet laten functioneren en de bussen niet betalen. Het land gaat van crisis naar crisis om de exploderende schulden verplichtingen na te komen. De vorige minister OW &T en de SLM CEO hadden geen idee wat er gebeurde.

  De vraag wordt Wie gaat he licht uit doen als de inkomsten op drogen en de kosten blijven stijgen.


  Maak melding

 14. Teneinde de balanspositie van de SLM te verbeteren, wordt momenteel met de aandeelhouder overleg gepleegd over het omzetten van deze schuld naar een achtergestelde schuld of agioreserve.

  Agioreserve? Wat is dit ook alweer?
  Oja is alles wat meer dan 100% op aandelen emissie binnenkomt.

  RobG onze pseudo econoom vertel eens wat hierover?
  Als je eigen vermogen reeds flink negatief is (verliezen zijn > dan het aandelenkapitaal plus de agioreserve) vraag ik mij af hoe het kan dat er een voorschot dividend word uitgekeerd aan de staat terwijl er sprake is van een negatief eigen vermogen.
  RobG pseudo econoom help even dit duidelijk te maken a.u.b. 🙂


  Maak melding

 15. Dankzij de mislukte revo is in juni 1989 een SLM kist neergestort. Monie no beng de voor apparatuur en verlichting van de staartbaan. Ndp na wang ma pima vloek voor land en volk. Zelf Dino en Meriba zijn misdadig vervloekt verworden.


  Maak melding

 16. Ik ben zo trots als ik alle reacties lees. Geen bezorgdheid voor alle onschuldige werknemers wiens toekomst onzeker is, geen een positieve bijdrage of goed idee over hoe het beter kan. Nee het is een ka Surinaams bedrijf, dus laten wij het nog verder in de geond stampen. Maar als ik een gratis ticket krijg, mi de wel!!🤦🏽‍♂️


  Maak melding

 17. IPB voor een jaar afschaven opschorten en kijken of de winstnemer gaat toenemen .
  1/3 van personeel ontslaan de rest moet harder werken


  Maak melding

 18. bankroet gaan van de SLM zou een goede zaak zijn. Iedereen deruitgooien. Een nieuwe onderneming met een op de beurs verkrijgbare aandelen zonder dat de overheid aandelen heeft. Professionele directie en raad van comissarissen voor de nieuwe ondserneming.


  Maak melding

 19. Jullie in Sr. zijn net als hier in Nl. Steken de de kop in het zand, Bouterse en maatjes zijn net als Rutte en zijn club. Hypocriet en de mensen stemmen er toch op, onze eigen schuld dus !!! Jammer dat zulke mooie landen naar de kloten gaan vanwege een stel graaiers die alleen maar aan zichzelf denken en een bevolking die oogkleppen opheeft.


  Maak melding

 20. 1975: wij gaan het land opbouwen.
  1980: wij gaan het land opbouwen.
  1982: wij gaan het land opbouwen.
  2010: wij gaan het land opbouwen.
  2015: wij gaan het land opbouwen.
  2020: wij gaan het land opbouwen.

  Het bleef bij intenties omdat de kunde en de passie ontbrak/ontbreekt.
  Er was/is wel veel passie om te roven/stelen/kaalplukken/vernietigen.


  Maak melding

 21. De SLM is voornemens de rode ibis op de SLM vliegtuigen vervangen door een struisvogel die zijn kop in het zand steekt. Past prefect bij het huidige beleid van de SLM.


  Maak melding

 22. De mensen van SLM beginnen nu weer te lekken over incomplete cijfers en dat de deal met Tui Fly niet is wat steeds gesteld is. SLM heeft volgens SLMers haar eigen concurrent geïntroduceerd. SLM zal geen eigen Widebody meer kunnen leasen of de overgang naar 2 motorig vliegen kunnen plannen in haar operatie. SLM wordt zo meteen een merk van Tui. “SLM operated by Tui fly” vanaf Curaçao.


  Maak melding

 23. Ik zou bij SLM geen ticket durven boeken.
  Tickets moeten immers al ver vooruit worden betaald en dan loop je het risico,dat de maatschappij niet meer bestaat, op de dag, dat jij wilt vliegen, of erger nog, wilt terugvliegen
  SLM verliest iedere dag geld en dat gaat een keer mis.
  Dan zijn de reserves op en is ook de pot geld met vooruitbetalingen leeg!
  Het is diep triest dat het zover is gekomen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.