Ook leidinggevende luchthaven-security aangehouden in zaak bagagecontainer

9
Ook leidinggevende luchthaven-security aangehouden in zaak bagagecontainer
De Johan Adolf Pengel internationale luchthaven in Suriname.

PARAMARIBO, 23 mei – In de zaak van de 55 pakken drugs in een dubbele bodem van een bagagecontainer, is ook een leidinggevende van de luchthaven-security op de Johan Adolf Pengel International Airport van Suriname aangehouden. Dat meldt dagblad De Ware Tijd(dWT) dinsdag. Eerder werd bekend dat een leidinggevende van de SLM was aangehouden.

In deze zaak werd op 8 april 63 kilo cocaïne in een bagagecontainer gevonden. De container met dubbele bodem zou aan boord gaan van een KLM vliegtuig met bestemming Amsterdam. Het is niet bekend hoe lang er cocaïne via deze lijn naar Nederland is verstuurd.

In totaal zitten nu negen verdachten vast in deze zaak, onder wie ook een lid van het Bestrijding Internationale Drugteam (BID-team). Volgens dWT zijn alle negen aangehouden verdachten medewerkers of leidinggevenden van diensten of bedrijven die actief zijn op of rond de luchthaven. Het nieuws kwam dinsdag uitgebreid in de Nederlandse media.

9 REACTIES

 1. In dien beschuldiging echt gegrond is, deze lieden voor een lange periode achter slot en grendel plaatsen. Het zijn beedigde amtenaren ze hebben een eed of belofte gedaan, dus ze moeten goed gestraft worden.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. 22 May, 20:58

  De raad van commissarissen (rvc) van de Surinaams Luchtvaart Maatschappij (SLM) spreekt berichten tegen dat continuïteit van het bedrijf in gevaar is. “Onze ‘national carrier’ is een klein bedrijf met een gering aantal vliegtuigen. Samen met de luchtvaartautoriteit wordt de veiligheid van de operatie gegarandeerd en wordt er niets aan het toeval overgelaten,” stelt de rvc in een bericht. 

  De SLM kiest de vliegtuigen in haar vloot zorgvuldig uit. Berichten als zou er een vliegtuig zijn gekozen waarvan de manuals ontbreken, getuigen van ondeskundigheid of laster. Ook het doen voorkomen alsof er een meteen opeisbare schuld van tientallen miljoenen als ‘het zwaard van Damocles’ boven het hoofd van de SLM hangt, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. 

  De SLM heeft een negatieve balans vanwege verliezen in het verleden, maar die schuld is voor het overgrote deel een vordering van de aandeelhouder, die daar zeer verantwoordelijk mee omgaat. Teneinde de balanspositie van de SLM te verbeteren wordt momenteel met de aandeelhouder overleg gepleegd over het omzetten van deze schuld naar een achtergestelde schuld of agioreserve. 

  Dat de SLM voor de grote uitdaging staat om op korte- of middellange termijn zonder subsidie van de overheid winstgevend te opereren, is een voldongen feit. Hiervoor zijn door de aandeelhouder de nodige stappen gezet, die raad van commissarissen, directie en het personeel van de SLM verder moeten worden uitgewerkt en geïmplementeerd. De aandeelhouder heeft er het volste vertrouwen in dat dit bedrijf in staat zal zijn de maatregelen te nemen teneinde de continuïteit van de operatie te garanderen, zegt de rvc in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.

  Slm spreekt alles tegen


  Maak melding

 3. Het wordt tijd om IPB regeling te beperken tot 2 keer per jaar voor de medewerker en 1 keer per jaar voor partner en of kinderen. Er moet efficiënt met mifdern omgegaan worden


  Maak melding

 4. Deze leidinggevende is geen knip voor zijn grote neus waard. Mocht nooit tot leidinggevende worden benoemd.
  Het BID team,wordt geacht alle leden goed te screenen voordat zij deelnemen aan dit team. Wel gehoord van de werknemers voor je ze in dienst neemt, onderwerpen aan een psychologische test. Wat een schaamteloze vertoning wereldwijd. Als leidinggevende heb je een voorbeeld functie. Deze nietsnut van een zogenaamde leidinggevende is de allergrootste rotte appel in een mand. Achter slot en grendel met deze hersenlose lozers.
  Wat een afgang voor onze gemeenschap die zich netjes aan de regels houden.Wanneer gaan bepaalde mensen inzien dat je met hebzuchtigheid niet ver komt. Eerlijkheid duur het langst. Misbruik maken van het denken dat ze macht hebben, is de grootste blunder en vergankelijkheid. Schaamteloze lozers. Alle namen publiceren is het beste zodat de gemeenschap op de hoogte is wie deze min kukkels zijn.


  Maak melding

 5. Een ieder is omkoopbaar alleen de prijs verschilt per persoon.
  Suriname skeer hatelijk en de salarissen zijn niet om naar huis te schrijven.
  10.000 euro per persoon is een sschijntje omdat 65 kilo van dit spul meer dan 100.000 euro oplevert dus ambtenaren omkopen is een makkie en die zeggen geen nee tegen een bedrag van 10.000 euro.
  Geef ze eens ongelijk als ze aan het eind van de maand de losse eindjes niet aan elkaar kunnen knopen.


  Maak melding

 6. Zo leider van het land, zo zoon, stiefzoon en de ma pima dwaze oerdomme aanhangers. 90% van alle misdaden worden door ndper’ s gepleegd. Ook dader en slachtoffer zijn verworden ndper’ s. De gehele dwaze oerdomme ndp paria’ s zijn ook slachtoffer van het roofzuchtig corrupt misdadig crimineel paars wanbeleid. Ze voelen het in hun zakken, deng ka, help me noh ik heb honger, ik heb geen geld, geen schone kleren, geen onderdak, geen baan, eeh help me noh. Man, vrouw, jonge , meisje, ndp nefoe, ndp nichtje, ndp broer, ndp oom, ndp tante…….wiens mi wani, ma mi no mang, want na oenoe stem tweemaal dong dong tapoe ndp. Ie sa go stem bakka na inni 2020. Waarom gaan jullie niet met zijn allen naar huize Bouta of het Assemblee gebouw om rekensschap te vragen over het crimineel wanbeleid van jullie soso lobi Bouta, baas. Stilte, geen woord komt over hun lippen, ze zwijgen als het graf. Dan maar paarsarm lijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.