Onduidelijkheid over wel of niet bijbetalen radiologische dienstverlening Suriname

5
Hospitalen voor Commewijne, Saramacca en Coronie in vooruitzicht

PARAMARIBO, 23 mei – In Suriname is onduidelijkheid over het wel of niet bijbetalen bij Radiologische dienstverlening. Gisteren hebben alle ziekenhuizen en de radiologische klinieken herhaald dat er sinds vorige week geen radiologische diensten zonder bijbetaling worden verleend aan verzekerden van Assuria, Self Reliance en Parsasco. De minister van Volksgezondheid in Suriname, Antoine Elias, zegt echter dat Radiologische dienstverlening zonder bijbetaling wel wordt uitgevoerd door het AZP, ’s Lands Hospitaal en het MMC.

In een persbericht dat gisteravond is uitgegeven, delen de instituten mee dat de actie mogelijk wordt uitgebreid per 1 juni met het Staatsziekenfonds. Elias betreurt het optreden van Zorgverleners met betrekking tot het aanbieden van Radiologische dienstverlening.

Hij heeft wederom na onderhoud gisteren, afgesproken dat de acties opgeschort worden en de Radiologische dienstverlening zonder bijbetaling zullen worden uitgevoerd.

5 REACTIES

 1. Al deze problemen komen voort door geldgebrek bij de regering. En
  die oelewapper van een Hoefdraad heeft zo 4 milj usd door de wc gespoeld.
  Wanneer stapt dit incompetente zooitje op. Het is dweilen met de kraan open.
  De criminaliteit neemt steeds meer toe, de wegen worden slecht onderhouden,
  geen brandstof voor politie en kustwacht, de brandweer heeft geen spullen.
  Als er niet snel verandert gaan we landen als Venezuela, Somalië, Liberia achter na.


  Maak melding

 2. Het land is sinds men de allergrootse schurk en moordenaar als president heeft gekozen, naast het aannemen van de amnestiewet, letterlijk en figuurlijk te vergelijken als vele Afrikaanse landen, waar verarmde aanhangers van gekozen misdadige militairen hen tot president hebben gekroond. Deng ka e sribi in kartonnen dozen, onder bruggen, in open velden en banken van vele vervallen stadions, rattenvlees en dagoeballen moeten ze eten. Als straks in 2020, die ma pima oerdomme ddb aanbidders wederom oerdom stemmend gaan krijsen……….wi e go ka ete voor vijf Bouta schijt en pis jaren. Alle ndper’ s zijn de oorzaak van de vloek ddb.


  Maak melding

 3. Een lachende mini ster van volksgezondheid tegenover vreselijke bedroefde gezichten van de oerdomme zieke ndper’ s. Lokoe no fa kan dati oe moes go pai bakka, sa e pesa nanga mang disie en sa baas e mek oenoe sa poti eng ma pima drape en mek oenoe poti dong ndpsma crepeer. Lokoe no, fa kang dat ding minister e verdien someni moni en a vrouw foe mi sa e kring na assemblee gebouw e tjies soso cowboy monie? Fa kang dat baas no mang bouw mi oso moro, sinds 2010 wi e wakti te oe kong weri en siki foe begi wagtie en aksie? Fa kan regering no habi moni da eeh Boefdraad e meki alla moeng 19 miljoen euro abra na Holland bangi? Fa kan dat wang lo sani no di foe vini bunkopu moro, ma deri gi oenoe dong ndpsma sa stem bakka na 2015. Fa kan dati someni droga e gwe na buiteland, someni sma na staatsbedrijf e doe droga, leki na SLM,? Fa kan dat Bouta no e jesi moenoe dong sma moro na Ocer? fa kang dat someni jong boi e trong leki Dino en Meriba? Fa kang dit, dat etc. SIMPEL, OE STEM DONG DONG TAPOE NA DAGOEBAL PARTIJ. WO STEM BAKKA IN 2020 NOH?


  Maak melding

 4. Radiologische dienstverlening hoort in het basispakket van de medische zorg thuis.De verzekeringsmaatschappijen zijn ook een stelletje geldwolven. Ziekenhuizen en hun artsen hebben de plicht om bijvoorbeeld een long foto te maken. Je kan een patient met verdenking longbloeding niet naar huis sturen of zeggen eerst bij betalen. Komt een peuter of kleuter te vallen en breekt een arm of been is het een plicht/eis om een radiologisch onderzoek te doen. Patienten mag je als ziekenhuis nooit naar huis sturen zonder te onderzoeken of de aandoening levensbedreigend is. Het Staat Ziekenfonds is een grote aanfluiting. Voortaan Bananenfonds/Oplichtersfonds/Sollen met mensenlevensfonds/
  Onprofessionelefonds/Waardelozefonds/Schijtfonds/Pluksysteemfonds/Lijkenfonds/Gebrek aan kennis en kunde fonds/Hersenlozefonds. In Afrika heb je artsen zonder grenzen, die verlenen kosteloos medische zorg aan patienten die bij hun aankloppen van grote tot kleine aandoeningen.Medische hulp wordt nooit geweigerd. Er wordt niet om geld gevraagd. Medische zorgverlening is eerste prioriteit. Stelletje koeienvlaai in dit land.


  Maak melding

 5. De overweging om onderwijs en gezondheidszorg uit de politieke sfeer te halen,zou wel meer aandacht mogen krijgen.

  Ook de oude medische relatie Cuba Suriname zou weleens nieuw leven ingeblazen kunnen krijgen.

  Gezondheid en intelectuele opvoeding lijken mij hele belangrijke peilers van democratie en ontwikkeling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.