Terreurverdachten in Suriname blijven in voorarrest

27
Terreurverdachten Suriname vandaag voor de rechter

PARAMARIBO, 22 mei – De aangehouden terreurverdachten Naser I. en Raoul A. blijven in voorarrest. Dit heeft de rechter beslist. De mannen zitten al bijna een jaar in voorarrest. De advocaten van de verdachten, Raoul Lobo en Murwin Dubois, hadden om invrijheidsstelling gevraagd. De bezwaren van het Openbaar Ministerie zouden ‘niet zwaarwegend’ zijn. Maar volgens de rechter en de vervolging is er voldoende grond voor verdenking van het duo. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij terrorisme.

Volgens de rechter valt van chats en telegrammen die de twee mannen verstuurden en ontvingen, het een en ander af te lezen. Raoul A. blijkt nauw contact te hebben gehad met ‘sleutelfiguren’ van terreurorganisatie IS. Ook hebben de twee pogingen ondernomen om Surinamers te rekruteren. Belangstellenden werden via Turkije uitgezonden naar Syrië. Tot deze uitgezonden personen behoort Fiona S.

Zij is aangehouden bij de grens tussen Turkije en Syrië. Fiona S. werd uiteindelijk terug gestuurd naar Suriname. De broers zelf ambieerden ook een strijdersrol bij IS. “Ik bereid me al langer dan een jaar voor om te emigreren naar Syrië, maar dat kan ik nog niet, omdat ik een hypotheek heb op het huis en ik ben nog bezig af te lossen. Ik ben gereed voor wat ook. Ze gaan me nooit pakken”, schreef Raoul A. in een chatberichtje.

27 REACTIES

 1. Als ze eens vrijkomen,hoop ik dan dat ze hun advocaten opblazen.Stilaan wordt ik het al behoorlijk zat dat de advocaten top misdadigers als onschuldige lammetjes afschilderen.Soms moet een advocaat kunnen weigeren om bepaalde typen misdadigers te verdedigen.


  Maak melding

 2. In een rechtsstaat heeft een ieder recht op verdediging door een advocaat. Natuurlijk mag een advocaat om hem/haar moverende redenen weigeren om een bepaalde cliënt bij te staan. Maar dan zal er altijd wel een andere zijn die de taak wel op zich neemt. Dat is ook een goede zaak omdat onze rechtstaat valt of staat met onder andere onafhankelijke rechtspraak. Daarin geldt het principe: “Men is onschuldig totdat het tegendeel blijkt”. Het is dus aan het openbaar Ministerie om namens de samenleving te bewijzen dat in dit geval deze broers schuldig zijn.


  Maak melding

 3. Deze manne gevaarlijk kunne zijn. Hebbe zelfs al zwart balkie
  voor die oge. Bouterse deze manne in gevang stoppe. Dan Suriname
  weer beter zijn.


  Maak melding

 4. Ze zullen wel een flinke gevangenisstraf moeten krijgen, anders wordt het dokken wegens onterecht vastzitten in de nor. Ze moeten dus ergens opgepakt moeten worden als ze niet schuldig zijn aan het hoofdfeit.


  Maak melding

 5. @ Suri forever

  Begin je eigen baasje in het gevang te zetten, dan is het hele volk blij en tevens vrij.
  Behalve een debiel als jij, en de andere rand debielen !

  @ Jacobus

  Soms moet een advocaat kunnen weigeren om bepaald typen misdadigers te verdedigen.
  Jacobus de clou is dit : Als een advocaat een echte misdadiger buiten de bajes kan houden : dan stijgt men in aanzien, dan wordt je populair! En zo wordt je echt populairder op den duur de
  ergste misdadiger wil dan deze advocaat verdedigt worden. In de hoop dat hij / zij ook vrij gepleit wordt bij een rechtzitting !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. Het gevaar is dat het legitiem wordt verklaard in de heilige geschriften van de Islam, dat ze aanslagen mogen plegen jegens niet moslims. Waarom hebben deze terroristen geen freedom of the mind, vrijheid van geest.
  Het woord zegt het al: Geloof. Of dat zo is weten we niet maar laat een ander met rust die niet daarin gelooft.


  Maak melding

 7. @ kaise.nl

  Je kan iemand niet veroordelen als je de feiten niet kent, ze moeten jou afslachten en
  als hondenvoer verwerken ! Deze jongens zijn niet mijn familie, maar het zijn ook mensen van vlees en bloed zoals jij en ik, dus een beetje dimmen graag.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. “Het zijn – ook – mensen van vlees en bloed”?

  Ok,
  maar kunnen ze ook denken als een mens? Kunnen ze ook denken in termen van:
  humaniteit,
  tolerantie,
  mededogen?

  Het welbewust willen ombrengen van mensen op grond van een (sprookjes-) boek zegt al genoeg over deze personen: “hun denken is opgehouden te bestaan”


  Maak melding

 9. Kaise.nl wees dan een echte koeli Mang en ga het recht in hun gezicht zeggen. Maar ik ken die laffe kulis die lopen liever met de blanda’s mee. Dus ben jij ook zo een laffe kuli


  Maak melding

 10. Aan de persoon hierboven met een zeer beledigende schuilnaam:

  Met je schuilnaam en je bewoordingen ben je wel erg beledigend, polariserend en discrimerend bezig.

  Discriminatie is de wortel van conflicten.

  Ken je geschiedenis en hou op met discrimineren/generaliseren.

  Biedt netjes je excuses aan en wees het goede voorbeeld.


  Maak melding

 11. Wat deze 2 verdachten betreft. Ook ik heb gedacht dat ze onschuldig zijn. Nu ben ik gaan twijfelen.
  Maar ondanks mijn twijfel, zolang niet is bewezen dat ze schuldig zijn van betrokkenheid aan terrorisme, zijn ze onschuldig.


  Maak melding

 12. @Django en het woordgebruik moslimratten is niet beledigend voor moslims ?
  Jiyani, elders zeg jij dat je geen vertrouwen in moslims hebt. Dus ga nu niet de schijnheilige mamasnaki spelen en doen alsof je NU pas moslims wantrouwt. Het zit in de genen van mensen als jij om anderen te wantrouwen.


  Maak melding

 13. Het zou mij niet verbazen dat deze twee mannen oorspronkelijk uit
  India komen.

  India heeft een oppervlakte van 3.287.240 vierkante kilometers en een aantal inwoners van 1.21 miljard (census 2011) verspreid over 28 staten en 7 zogenaamde ‘union territories’. Eind augustus 2013 liet de Indiase regering bij monde van onderminister R.P.N. Singh van Binnenlandse Zaken weten dat binnen de grenzen van zijn land ruim 65 terroristische groepen actief zijn.

  Geen enkel ander land ter wereld heeft zoveel op eigen bodem ontstane terroristische groepen als India. Buiten India wordt een aantal genoemd van ruim veertig in de Verenigde Staten van Amerika en Canada, maar dan gaat het om internationaal bekende namen zoals FARC, Hamas, Hezbollah, de ‘Kurdistan Workers Party’ (PKK) etc. die geen van allen direct op Amerikaans of Canadees grondgebied opereren.

  De lijst van actieve terroristische groepen in India laat zien dat in Jammu & Kashmir vijf organisaties opereren, in Assam 11, Meghalaya 4, Tripura 2, Nagaland 4, Mizoram 2, Punjab 3 en Manipur 34.


  Maak melding

 14. De hele wereld was op zoek naar Laden maar men kon hem nergens vinden. Zelfs in Pakistan werd naarstig naar hem gezocht. Maar het hypocriete is dat hij in Pakistan in een ruime villa woonde omringd door pakistaanse militairen, rara hoe is dat mogelijk ??????


  Maak melding

 15. @ Piroti,

  Inderdaad, op 1 enkele moslima na heb ik geen vertrouwen meer in moslims. Dat hebben de moslims over zichzelf geroepen. Eeuwig schelden ze op andere gelovigen, maken ze anders gelovigen uit voor honden en zeggen dat alleen hun Allah de enige ware God is. Vrouwen die geen moslima zijn maken ze uit voor hoer.
  Ik kom er tenminste eerlijk voor uit. Ik haat ze niet, wens ze niet dood. Iedereen die zich crimineel gedraagt verdient straf, ook al is die persoon qua geloof hindu, net als ik ook hindu ben.
  Lees goed: ik heb geen vertrouwen meer in moslims, dat wil zeggen dat ik ze wel heb vertrouwd. Niemand kan mij dwingen om weer vertrouwen te hebben in moslims.

  Maar waarschijnlijk ben jij moslim, vandaar dat je denkt mij te mogen aanvallen.
  Veel succes daarmee.


  Maak melding

 16. Waarom skanderen terroristen Alle Hakkenbar als ze een vliegtuig neerhalen of een gebouw of trein opblazen????? Wat hebben de schoenmakers en sleutelmakers met terrorisme te maken????


  Maak melding

 17. @ Pineut,

  Deze 2 mannen zijn geboren in Suriname. Dus hoezo komen zij oorspronkelijk uit India.
  Hun voorouders zullen ongetwijfeld afkomstig zijn uit India.
  Ik schrijf ongetwijfeld omdat er ook personen vanuit Nepal en Sri Lanka tijdens de migratie naar Suriname waren vertrokken. In Suriname werden ze allemaal hindustanen, neen ze werden kuli genoemd.

  Maar India staat volop bij jou in de belangstelling, maar alleen om het negatieve.
  Je hebt er blijkbaar een dagtaak aan om alle negatieve berichten over India op te zoeken.


  Maak melding

 18. Hallo Hanuman,
  Wat een laffe man ben je en zo zielig,dat je zo aandacht zoekt.
  Ben jij nou een mens of dier? zelfs dieren zijn niet zo achtelijk als jij.
  WAT ZULLEN JE OUDERS TROTS ZIJN OP JOU . ZEKER EEN MOSLIM ???


  Maak melding

 19. Piroti, brada.

  Je was zeker niet goed in geschiedenislessen noh, boi?

  21 augustus 2017: hoogste moslimbaas van Indonesië zegt dat terrorisme en islam samenhangen.

  Lees duivelsverzen van Salman Rushdie.

  Babylonie/Mesopotamië hebben volledig moeten capituleren voor islam.

  Perzië heeft ook volledig moeten toegeven aan islam.

  Afganistan, noord Afrika en dergelijke ook.

  Indonesië is nu ook ten prooi gevallen aan islam.

  De (domme) massa wordt stelselmatig gehersenspoeld en vervolgens zitten ze psychisch gevangen. Hierdoor hebben machthebbers grip op de massa. Perfecte geloof om de massa te bespelen.

  2 terroristen moeten geen tweespalt zaaien in Suriname.

  Gebruik je verstand, hoe moeilijk het ook is. De mens gebruikt slechts 5% van z’n verstand.

  Aan Pineut,

  jij hebt geen verstand. Dus ik kan je niet vragen om na te denken.

  Er gebeurt iets in Suriname en jij haalt een kwart van de wereldbevolking erbij. Sorry, maar Joe dong no K…!!!

  Oeng moes Bondroe….!!!


  Maak melding

 20. @ Jiyani

  Oké oké je hebt gelijk, maar ik was een boos op zijn reactie vandaar !!!
  Bedankt voor de terecht wijzing bij deze.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.