Handelsbanken in Suriname willen geen euro’s kopen van cambio’s

10

PARAMARIBO, 22 mei – De verhandeling van euro’s verloopt steeds moeizamer. Handelsbanken willen deze valutasoort niet meer opkopen bij de cambio’s of wisselkantoren. De stremming wordt direct in verband gebracht met de inbeslagname van een geldzending in Nederland. Dit bedrag van negentien miljoen euro was door de Centrale Bank van Suriname overgemaakt voor importbetalingen. Deze actie van de Nederlandse justitie heeft een ongekende weerslag op het geldverkeer.

De euro maakte de afgelopen jaren een gestadige stijging door. De waarde ten opzichte van de Surinaamse dollar ging almaar omhoog. Nu is een val ingezet die reeds ruim een Surinaamse dollar per euro heeft afgeknaagd. De euro is ineens veel minder gewenst dan de dollar. “Wij zitten nu gewoon met de Euro”, zegt een bron binnen het cambiowezen tegenover Dagblad Suriname.

De cambio’s lijden verlies door de hele ontwikkeling. Kort terug nog moest de euro tegen een bepaalde wisselkoers worden ingekocht. Nu kan alleen nog tegen een lagere wisselkoers worden verkocht. Dat kost. Ook de controle is opgevoerd op de herkomst van grote sommen geld. Wettelijk mogen cambio’s alleen verkopen aan het bankwezen. Juist daar wordt nu dus tegengestribbeld.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Nederlandse Douane had redenen te veel om het geld uit Suriname van de CBVS gestuurd naar Nederland te confisqueren .
  Al geruime tijd volgen de buitenlandse Inlichtingendiensten zoals de CIA, INTERPOL, de drugs en money trail van de Regering van Suriname ..van waaruit het zgn Kabinet van de President al deze lijnen worden uitgezet om deze illegale business te protecten en logistiek te begelijden omdat dit hun main core business is.
  Ga na hoeveel zee containers met cocaine afkomstig uit Suriname niet al zijn geconfisqueert over vele belangrijke havens in Europa. In het verleden stuurde men zelfs in Ambassade Postzakken cocaine via de SLM waarbij een Hyster Heftruck eens op meerdere zakken was gereden bij t rijden in de loods op Schiphol. Die hele catering van SLM en vele kopstukken van t Cabine personeel van SLM zijn actief betrokken in dit gebeuren. Er zit zelfs een ex militsir Danny van Ommeren als vertegenwoordiger van de SLM op de post Amsterdam. Alle telefoongesprekken uit dit circuit worden ook onderschept.Nederland weet nu zeker dat de drugsbazen in Europa gewoon hun geld krijgen via grote zendingen van de Centrale Bank uit Suriname. Nederlandse Overheid heeft al intern nagetrokken met alle locale banken in Suriname en zei ontkennen deelgenoot te zijn van dit enorm groot bedrag.In Suriname is er zelfs een te kort aan vreemde valuta bij banken en particilieren en er is ook geen koopkracht vanwege de hyperinflatie.
  Het is u toch ook opgevallen dat geen enkele burger individu of zakenman of een lokale bank alarm heeft geslagen dat hun geld is geconfisqueert..DIT GELD IS NU DUS MET GROTE ZEKERHEID HELEMAAL EN OFFICIEEL DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID IN BESLAG GENOMEN WEGENS GROOTSCHALIGE MONEY LAUNDERING VOORTVLOEIENDE UIT ILLEGAL DRUGS TRADE VANUIT SURINAME..
  AL DE VERDACHTE KOPSTUKKEN UIT SURINAME EN HUN BUSINESS PARTNERS MOGEN VANAF NU VERWACHTEN DAT ZE OP INTERNATIONALE OPSPORINGSLIJSTEN ZULLEN VOORKOMEN EN ALS ZE GEPAKT WORDEN IN EEN VREEMD LAND WORDEN ZE UITGELEVERD NAAR NEDERLAND EN OF THE USA.

  Het is een grote schande dat wij de gewone doorsnee burgers van Suriname ook besmeurd raken met deze BIG SHAME van de Regering Bouterse.. In mei 2020 krijgen wij als volk van Suriname eindelijk de gelegenheid om af te rekenen met deze Bouterse en zijn hele NDP kliek met de andere politieke partijen opportunisten en overlopers.🚧🚧


  Maak melding

 2. Waarom wachten tot 2020, als dit allemaal klopt dan zijn de Nederlandse overheid en ook de Amerikaanse overheid verplicht om hier een eind aan te maken en net as toen met Noriega alle betrokkenen te arresteren ook de allergrootsten. Suriname zal dan eindelijk bevrijd zijn en kunnen wij verder gaan om orde op zaken te stellen en overgaan tot de orde van de dag, wat neer komt op eerlijk zaken te doen en Suriname met vereende krachten opbouwen.


  Maak melding

 3. Als hetgeen zich in Venezuela momenteel afspeelt, sociaal, financieel, economisch, heel grote armoede, zie gehouden verkiezingen en zie Suriname, valuta, 19 miljoen euro van de CVBS naar Nederland gestuurd en door de Nederlandse doaune geconfisquerd is, heel grote criminaliteit, drugstransporten van drugsonderduikboot in Saramacca, drugsvliegtuig in Saramacca, drugslijn van SLM naar Nederland opgerold, devaluatie srd, lege winksel en sluiten van winkels, grote werkloosheid in Suriname, geen medicijnen in Suriname, heel grote armoede, rekeningen niet kunnen worden betalen, AZ dat gebouwd moet en veel van heeft dat de stekker van de moslimbank eruit gaat voor Surinamen, dure prijzen van benzine bij de pomp, Suriname momenteel stuurloos is en op rampkoers is, enz geen mayday, mayday Alhpa Zulu is voor de Surinamers dan weet ik het niet meer.

  Surinamers wordt wakker, ddb, ndp, zsidonia, daltons, neven daltons, gangsters, vernietigen Suriname en de Surinamers. Jaad deze grote criminelen weg. Sinds 25 februari 1980 is de republiek Suriname en de Surinamers onder deze gangsters van de ndp in de afgrond terecht gekomen. Deze grote en zware ciminelen zijn met hun enige eigen belang bezig, nl uit de gevangenis te blijven, zich zelf te verrijken. Uw noden daar hebben ze schijt aan en houden jullie voor de gek met voedselpakketten. Ze strooien u hiermee zand in de ogen om weer aan de touwtjes te trekken en daarna zijn ze net als na 25 mei 2015 weer bezig met hun enige eigen belang en lachen jullie om met hun luchtkastelen. Laat deze misdadigers u geen zand in de ogen strooien.

  Hoe eerder u ze weg jaagt hoe kleiner de kans op meer schade voor Suriname en uw zelf.

  Ben ik nu zo slim of bij u zo dom om dat niet in te zien.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. @ jeje,

  Zoete droom !! Bouta is al in de leer bij Madoru ! A volk e-kies-foe Bouta in 2020. Pres. voor het leven !!
  De redi-musoe;s die zijn overgelopen naar NDP, in 2015, zullen hem de overwinning brengen !!!
  Tide-tamara, was-wie-e-songoe te-inie-oenoe oso, Bouta na oenoe-boerikie-sranannman fesie-mang !!


  Maak melding

 5. Tja, vroeg of laat komt alle duistere paarse handelen en wandel van deze ma pima roverheid olv de allergrootste aanbeden crimineel aan het licht. Ondertussen schijten en pissen het gros der ma pima arme paria’s een paarse ddb buffel vol kommer en kwel hoe te overleven. Vele jongeren wiens ouders fervente oerdomme dwaze aanhangers zijn van de misdadiger ddb verworden misdadiger. Zie geval te Abra Broki. Je werkt niet en rijdt een peperdure Lexus. De politie achtervolgt je en je rent weg. Dan heb je al die domme ndpers van de buurt die de politie wilden aanvallen en die pa van de doodgeschoten misdadiger. Bouta tja soso ka in a heri kondre.


  Maak melding

 6. Bij geldtransacties over de gehele wereld moet men
  zich legitimeren, alleen in banana-republiek-Sranan
  niet !

  Internationale afspraken worden niet nageleefd in de
  PAARSE zeer corrupte republiek !

  De hele wereld ziet ook dat Sranan geen enkele moeite doet
  om de Surinaamse EIGENAREN van de Bankrekeningen in
  Zwitserland, waarop ongeveer ZESHONDERD MILJOEN US-Dollars
  geparkeerd staan !

  Sranan dreigt door het OERDOMME Paarse wanbeleid, geisoleerd te
  te worden door de totale internationale financiele gemeenschap !

  Nu gaat het nog om de Euro en de Nederlandse overheid, die ingrijpt.

  De CONTROLE van de Sranan overheid bij de, met een VERGUNNING
  opererende, CAMBIOs is NUL KOMMA NUL !


  Maak melding

 7. Het wordt nu tijd dat men de cambios de nek omdraait en de nodige hervormingen doorvoert in het financieel systeem.
  Compliance regels (witwassen,grugsgeld) worden niet nageleefd. Die 19 miljoen zijn ze naar alle waarschijnlijkheid kwijt daar niet kan waar het geld vandaan komt


  Maak melding

 8. Alles is maar NDP, vragen bepaalde van jullie af wie de meeste cambio’s bezitten.dus de NDP gaat gwn verder met de ontwikkeling van het land juist degene die maar uit hun vette nek kraaien zijn die awaridomri’s alleen snitches in het land 2020 komt Bouta weer!!!


  Maak melding

 9. opdoeken al die republieken kost bakkengeld en ze doen niks werken ho maar.net als de antillen en de criminaliteit hebben we hier ook in nederland. ze zijn hier te dom om het aan te pakken .transmigreren is toch wel aan de orde


  Maak melding

 10. unnu ab moni moro a heer kondre waren de woorden van chan.Nu raakt hij zijn druk middel om de koers alsmaar te verhogen kwijt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.