Jaarverslag Surinaamse Luchtvaart Maatschappij: toekomst somber

40
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

PARAMARIBO, 21 mei – Het getij zal snel moeten keren voor de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM. “De vennootschap is niet solvabel en kan zonder aanvullende financiering mogelijk niet aan haar langetermijnverplichtingen voldoen.” Dit staat zo in het jaarverslag van het luchtvaartbedrijf dat gepubliceerd is door de Ware Tijd. Anders dan was voorspeld door de directie, bleef de SLM in de rode cijfers gedurende het boekjaar 2016 –2017. Het verlies over het boekjaar is ruim zes miljoen dollar.

Het vermogenstekort is verder toegenomen naar ruim veertig miljoen dollar. De liquide middelen van de maatschappij zijn afgenomen met bijna drie miljoen dollar. “De solvabiliteitsratio eigen vermogen/totaal vermogen welke een indicatie geeft van het vermogen van de vennootschap om aan de langetermijnverplichtingen te kunnen voldoen, is ultimo het verslagjaar, evenals het vorig jaar nihil door het vermogenstekort”, staat in het verslag.

Aan een belangrijke voorwaarde voor meer inkomen is weliswaar voldaan. Het aantal vluchten is toegenomen. Maar het aantal passagiers, waar het echt om draait, is afgenomen. Dit geldt zeker het aantal boekingen op de Mid-Atlantische route, als het ware de levensader van de SLM. Op de regionale routes worden wel meer boekingen geregistreerd. Maar dat dit ook efficiënt uitpakt, blijkt niet uit de cijfers.

40 REACTIES

 1. SLM is de fijnste luchtvaartmaatschappij die ik ken we vliegen regelmatig naar Suriname .Het botte gedrag wat
  KLm heeft heb ik nog nimmer van SLm mee gemaakt.
  Ik hoopvan harte dat onze SLM uit de rode cijfers zal komen.


  Maak melding

 2. De pikin ingi boi moest niet naar Sur.terug gekeerd zijn.Sinds zijn komst is alles verdoemd in Sur.Bij Suralco die al honderd jaar in het land is,neemt de ingi boi een besluit dat het bedrijf beslist na al de jaren weg te gaan.
  Sinds zijn presidentschap kaapte hij bij tij en ontij de SLM vliegtuigen en lijkt dat nu ook dit bedrijf bankroet is.Hij liet staatsolie aandelen kopen en nu loopt dat bedrijf steeds naar leningen te zoeken.
  En dan nog zijn er mensen die haast zwijmelen van verrukking als ze de ingi boi zien of horen.


  Maak melding

 3. Met het huidige veel te grote personeelsbestand, 4 vliegtuigen en minder competent management (gelukkig niet allen), en bemoeienis van velen die geen verstand van luchtvaart (economie) hebben, lukt het nooit. Het helpt ook niet als de SLM adviezen van ervaren buitenlandse adviseurs niet serieus neemt. Ijsland bijvoorbeeld, heeft 340.000 inwoners, telt 10 airlines waaronder de nationale airline met 32 vliegtuigen en die maken dikke winst. Het is een kwestie van samenwerken, groepsdenken, klantgericht zijn, gezamenlijk doel nastreven, professionele houding en een visie hebben. Op geen van deze zaken is de SLM te betrappen geweest; geen wonder dus. Gelukkig zorgt het boordpersoneel nog voor de positieve noot bij deze maatschappij.


  Maak melding

 4. Nog even en de SLM is failliet. Verschikkelijk jammer voor ons eens “nationale trots”. Wat ging er mis? De inmenging van de politiek in de bedrijfsvoering en het wanbeleid van op eenvolgende directies. Enkele voorbeelden: de recent bekendgemaakt betaling aan een ex-vriendin van opa Robbi van US$ 70.000, als beloning voor het leveren van ondermaatse diensten. Het jarenlang niet uitbrengen van jaarverslagen, waardoor bijsturing niet mogelijk was
  Het aanhuren van bussen voor personeelstransport zonder inschrijving, tegen onrealistisch hoge bedragen. Een onderbemande interne accountantsdienst.
  Incompetente directie- en stafleden die kennis, kunde en daadkracht missen.
  WAARSCHUWING: financiele problemen in de luchtvaart gaan vaak ten koste van de veiligheid en onderhoud van vliegtuigen
  ADVIES: Het benoemen van een sterke, competente, eerlijke en daadkrachtige directeur op de meest korte termijn.
  Afstappen van het systeem binnen het bedrijf van “troon opvolging”
  Vervanging en vervolging van incompetente en corrupte leidinggevenden
  Laten uitvoeren van een gedegen accountantscontrole


  Maak melding

 5. De SPA heeft deze maatschappij verlamd, dat is bekend in Suriname met overal wurg en dollarcontracten. De invloed van de politiek is te groot en ik ben het eens met een vorige spreker dat naar buiten gekeken kan worden door het management en best practices van overige landen mee te nemen.

  Er heerst nog steeds een grootheidswaanzin bij veel SLMers waardoor ze geen oog hebben voor hun belangrijkste stakeholder, de klant.

  De directie moet als de drommel vol inzetten op:
  1. Klanttevredenheid
  2. Kostenreductie waaronder personeelsreductie
  3. Marktgerichte benadering bij aanboren nieuwe bestemmingen


  Maak melding

 6. Rayanair heeft 13000 werknemers en een vloot van 385 vliegtuigen. Dus een ratio van 34. DWZ 34 PERSONEELSLEDEN VOOR ELK VLIETUIG!
  De omzet is 6,5 miljard britse ponden en de winst over 2017 is 1,35 miljard!!!

  onze SLM heeft 4 vliegtuigen en een personeelsbestand van ongeveer 560 fte. Dus een ratio van 140!
  Dus 140 PERSONEELSLEDEN VOOR ELK VLIEGTUIG!!!
  Bijkomend probleen hier van de SLM is dat ongeveer 1000 mensen IPB vliegen (bijna gratis ticket) die niets met het personeelsbestand te maken hebben! (Buitenvrouwen/mannen; vakbondsleden en familie plus aanhang; vrienden/ vriendinnen zgn zakenrelaties). Zij brengen geen geld in het laadje maar zijn een zware niet gekantificeerde onkostenpost!
  Deze regeling dient dan ook direct afgeschaft te worden; het personeelsbestand dient bekeken te worden!


  Maak melding

 7. Met andere woorden patient is terminaal ziek en ligt aan de beademing. Vraag is wie durft de sterkker eruit te trekken. Slm is in feite technisch failliet.


  Maak melding

 8. Opa Robbie Lachmising zou zijn ‘baby’ binnen 2 jaar uit de rode cijfers halen.

  Na 2 jaar heeft hij een gigantische puinhoop achtergelaten en het vertrouwen van het publiek ten opzichte van de SLM tot onder het vriespunt laten dalen.

  2 verloren jaren dus.


  Maak melding

 9. Kan iemand mij het volgende uitleggen: Ik ben maar een simple currency trader/ portfolio manager.

  De US dollar is de afgelopen 2 maanden ten opzichte van alle wereld currencies fors gestegen, maar ten opzichte van de SRD stabiel gebleven terwijl de goudprijs is gekelderd in de maanden april en mei. Men beweert echter dat de koersvorming vrij plaatsvindt.

  Het bestaat niet dat de SRD stabiel blijft ten opzichte van de USD als prijsvorming plaatsvindt op basis van vraag en aanbod.

  We worden weer gigantisch belazerd. De SRD/USD koers probeert men weer stabiel te houden tot na de verkiezingen van 2020 en dan komt de afrekening weer. Hetzelfde spel dat is gespeeld van 2013 t/m 2015 wordt weer gespeeld. Het volk gaat er weer intrappen. Geen haan die ernaar kraait.


  Maak melding

 10. “De vennootschap is niet solvabel en kan zonder aanvullende financiering mogelijk niet aan haar langetermijnverplichtingen voldoen.”

  Dit wisten wij tientallen jaren geleden en thans is is het niet alleen de solvabiliteit maar ook de ratio’s die er niet goed uitzien daar er geen geld in kas is en het bedrijf nagenoeg op z’n gat ligt.
  Ja zelfs de EBITA is niet om over naar huis te schrijven laatstaan de terugverdien capaciteit van alle investeringen.

  Gewoon 40% van het personeel de wacht aanzeggen als zijnde boventallig.
  Onderzoek hoeft niet te worden gedaan als je weet dat 74% van de exploitatiekosten bestaat personeelskosten.

  RobG onze pseudo econoom zal hetbweer tegenspreken met als reden “alle vliegtuigmaatschappijen hebben het moeilijk. Alle bedrijven sukkelen onder het juk van GEEN economische bedrijvigheid in Suriname”

  Maar RobG weigert de reden te benoemen, het oorzakelijke en het gevolg hiervan


  Maak melding

 11. De luchtvaart is een moeilijke sector, zelf klm/air france heeft het
  moeilijk om een fatsoenlijke winst neer te zetten. Dit geldt natuurlijk
  helemaal voor slm die gewoon te klein is. Je moet je afvragen of het
  zin heeft om er opnieuw geld in te steken en dat het over 2 jaar alsnog
  failliet gaat.


  Maak melding

 12. Ach,maak je niet druk !! Een kleinkind of zoveelste schoonzoon van de “pikien Ingie-boi” wordt Direkteur
  binnen kort, en SLM is gered !!


  Maak melding

 13. De SLM moet zich enkel bezig gaan houden met haar core business, en dat is het aanbieden van luchttransporten voor passagiers en goederen.
  Alle neven bezigheden die niets met transport te maken hebben moeten worden afgestoten c.q.
  worden verkocht.
  De volgende dochters van de SLM; METZ, Residence Inn, SurAir Catering Services, etc. moeten
  gelijk in de etalage van dit bedrijf worden gezet voor de verkoop.

  Elk van deze bedrijven moeten zich in dit stadium alleen op hun kerntaken gaan richten, want deze
  dochters zijn mede de oorzaak van de zeer slechte balans van de SLM.

  Er heerst een attitude van; de overheid springt er toch altijd bij, ook al presteren wij enorm slecht !

  Het moet eens een keer gaan ophouden daar binnen de SLM group, en moeten er integere en bekwame managers op de juiste plekken worden gepositioneerd.

  Het is vreselijk dat na al die jaren politieke en vakbondspatronage het bedrijf (op dit moment) in deze staat verkeert, en de staat voor bijna 40 miljoen USdollars de bietenbrug zal opgaan.


  Maak melding

 14. @Milton

  Het moet eens een keer gaan ophouden daar binnen de SLM group, en moeten er integere en bekwame managers op de juiste plekken worden gepositioneerd ?

  ==============================

  Helemaal mee eens Milton ! Maar zeg eens vind je niet dat het land bestuurd moet worden door integere en bekwame managers ? Om te beginnen met een president die geen populistische wartaal uitslaat en schonen handen heeft.


  Maak melding

 15. @ Koos. Zeg, deze president doet vanaf zijn aantreden z’n uiterste best om het land goed te besturen, maar hij wordt constant tegengewerkt door allerlei mensen die niet willen dat het Suriname goed gaat.

  En uiteraard, waar er gewerkt wordt worden er fouten gemaakt en daar leert deze president van. Alleen als je niet werkt kan je geen fouten maken, dus onthou dat er nog steeds steken zullen vallen maar dat is een leerproces.


  Maak melding

 16. Milton milton milto waar is je realiteitszin, zo van hij doet z’n uiterste best .
  Geef net als Robg en Parbo nou eens gefundeerd antwoord wat zij goed doen ,ik kan het met de beste wil van de wereld niet ontdekken


  Maak melding

 17. Dankzij het na dagoebal partij paars corrupt wanbeleid olv de dwaas bouta en elite stinkend corrupte dwazen. Ondertussen kunnen het gros der ma pima dwaze ndp paria’ s niet op vakantie naar het buitenland, als toen, tijdens de regering van oom Vene. Straks zijn ook Staatsolie en Telesur in rode cijfers, want de dwaas bouta zet alleen zijn paarse corrupte pionnen die land en volk verder in de ma pima ndp leiding gestadig maar zeer zeker de paarse financieel afgrond in leiden. Steeds is het gebleken dat de Na Dagoebal Partij de werkelijke vernietiger is van land en volk. De oorzaak ligt bij de paars misdadige wortels, die sinds 25 February 1980 misdadig is opgeschoten. Ze hebben ook enkele mensen, eigen Surinamers, doodgeschoten en zijn tot heden niet berecht. Gelukkig zijn er enkele moordenaars al heengegaan en hun zielen branden no ka in de hel.Op Aarde maakten ze machtig deel uit van de vervloekte NMR olv van de vervloekte moordenaar, dwaas Bouta die tot op heden, land, volk en eigen ma pima debiele dwaze idiote aanhangers heeft verarmd. Voor wie het niet willen horen en geloven, et zal nog een generatie lang duren voordat alle paarse bittere wortels in dit land worden vernietigd en verbrand. Want er komt vroeg of laat een echte revolutie, een BURGEROORLOG. Wacht maar af.


  Maak melding

 18. Milton milton milto waar is je realiteitszin, zo van hij doet z’n uiterste best .
  Geef net als Robg en Parbo nou eens gefundeerd antwoord wat zij goed doen ,ik kan het met de beste wil van de wereld niet ontdekken .
  Noem eens namen die hem tegen werken ,hij spreekt niet de waarheid ,eigen zich dingen en materiaal toie wat niet van hem is .
  Autobanen naar Brazilië , spoorverbindingen diepzee havens ,een tweede Dubai,.
  Ik ervaar alleen een failliete land droom maar verder


  Maak melding

 19. Milton,
  dan werkt die criminele gymleraar van jou zeker 24/7, want zijn onophoudende opeenstapeling van blunders en mislukkingen is 1 groot foutenfestival sinds 2010. Dus zoveel leert deze laaggeschoolde kneus niet.


  Maak melding

 20. Dan werkt die criminele gymleraar van jou zeker 24/7, zijn dictatoriale wanbeleid is een aaneenschakeling van blunders, mislukkingen en financieel / economische puinhopen. Dus zoveel leert dit laaggeschoolde, dementerende fossiel niet sinds 2010.


  Maak melding

 21. prof. Misababoi heeft gelijk. Het is nog erger. De SLM heeft nog maar 3 vliegtuigen en 560 personeelsleden. Dat is dus 187 man personeel per vliegtuig.. Volkomen belachelijk. Met 200 man moet het makkelijk kunnen. Dus de helft eruit, Zo simpel is het,


  Maak melding

 22. Nog somberder zal de toekomst verworden, wanneer de ma pima oerdomme ndp dwazen voor de derde keer gaan stemmen op ddb en paarse rovers.


  Maak melding

 23. 🚧🚧🚧Nederlandse Douane had redenen te veel om het geld uit Suriname van de CBVS gestuurd naar Nederland te confisqueren .
  Al geruime tijd volgen de buitenlandse Inlichtingendiensten zoals de CIA, INTERPOL, de drugs en money trail van de Regering van Suriname ..van waaruit het zgn Kabinet van de President al deze lijnen worden uitgezet om deze illegale business te protecten en logistiek te begelijden omdat dit hun main core business is.
  Ga na hoeveel zee containers met cocaine afkomstig uit Suriname niet al zijn geconfisqueert over vele belangrijke havens in Europa. In het verleden stuurde men zelfs in Ambassade Postzakken cocaine via de SLM waarbij een Hyster Heftruck eens op meerdere zakken was gereden bij t rijden in de loods op Schiphol. Die hele catering van SLM en vele kopstukken van t Cabine personeel van SLM zijn actief betrokken in dit gebeuren. Er zit zelfs een ex militsir Danny van Ommeren als vertegenwoordiger van de SLM op de post Amsterdam. Alle telefoongesprekken uit dit circuit worden ook onderschept.Nederland weet nu zeker dat de drugsbazen in Europa gewoon hun geld krijgen via grote zendingen van de Centrale Bank uit Suriname. Nederlandse Overheid heeft al intern nagetrokken met alle locale banken in Suriname en zei ontkennen deelgenoot te zijn van dit enorm groot bedrag.In Suriname is er zelfs een te kort aan vreemde valuta bij banken en particilieren en er is ook geen koopkracht vanwege de hyperinflatie.
  Het is u toch ook opgevallen dat geen enkele burger individu of zakenman of een lokale bank alarm heeft geslagen dat hun geld is geconfisqueert..DIT GELD IS NU DUS MET GROTE ZEKERHEID HELEMAAL EN OFFICIEEL DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID IN BESLAG GENOMEN WEGENS GROOTSCHALIGE MONEY LAUNDERING VOORTVLOEIENDE UIT ILLEGAL DRUGS TRADE VANUIT SURINAME..
  AL DE VERDACHTE KOPSTUKKEN UIT SURINAME EN HUN BUSINESS PARTNERS MOGEN VANAF NU VERWACHTEN DAT ZE OP INTERNATIONALE OPSPORINGSLIJSTEN ZULLEN VOORKOMEN EN ALS ZE GEPAKT WORDEN IN EEN VREEMD LAND WORDEN ZE UITGELEVERD NAAR NEDERLAND EN OF THE USA.

  ( zelfs het machtige FIFA hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten, schaakmat weten te zetten met money laudering , omkoop schandalen waarmee vele kopstukken van de FIFA OP HETERDAAD WERDEN BETRAPT.. ZE ZITTEN NU ALLEMAAL IN GEVANGENISSEN IN USA.

  Het is een grote schande dat wij de gewone doorsnee burgers van Suriname ook besmeurd raken met deze BIG SHAME van de Regering Bouterse.. In mei 2020 krijgen wij als volk van Suriname eindelijk de gelegenheid om af te rekenen met deze Bouterse en zijn hele NDP kliek met de andere politieke partijen opportunisten en overlopers.🚧🚧🚧

  http://www.dwtonline.com/mobiel/?node=446151

  Dankzij Denny van Ommeren die zijn vrienden, kennissen, families gratis tickets geeft. Hiep hiep hiep SLM gaat failliet.


  Maak melding

 24. Na 2 jaar heeft hij een gigantische puinhoop achtergelaten en het vertrouwen van het publiek ten opzichte van de SLM tot onder het vriespunt laten dalen.


  Maak melding

 25. 🚧🚧🚧Nederlandse Douane had redenen te veel om het geld uit Suriname van de CBVS gestuurd naar Nederland te confisqueren .
  Al geruime tijd volgen de buitenlandse Inlichtingendiensten zoals de CIA, INTERPOL, de drugs en money trail van de Regering van Suriname ..van waaruit het zgn Kabinet van de President al deze lijnen worden uitgezet om deze illegale business te protecten en logistiek te begelijden omdat dit hun main core business is.
  Ga na hoeveel zee containers met cocaine afkomstig uit Suriname niet al zijn geconfisqueert over vele belangrijke havens in Europa. In het verleden stuurde men zelfs in Ambassade Postzakken cocaine via de SLM waarbij een Hyster Heftruck eens op meerdere zakken was gereden bij t rijden in de loods op Schiphol. Die hele catering van SLM en vele kopstukken van t Cabine personeel van SLM zijn actief betrokken in dit gebeuren. Er zit zelfs een ex militsir Danny van Ommeren als vertegenwoordiger van de SLM op de post Amsterdam. Alle telefoongesprekken uit dit circuit worden ook onderschept.Nederland weet nu zeker dat de drugsbazen .


  Maak melding

 26. 2main core business is.
  Ga na hoeveel zee containers met cocaine afkomstig uit Suriname niet al zijn geconfisqueert over vele belangrijke havens in Europa. In het verleden stuurde men zelfs in Ambassade Postzakken cocaine via de SLM waarbij een Hyster Heftruck eens op meerdere zakken was gereden bij t rijden in de loods op Schiphol. Die hele catering van SLM en vele kopstukken van t Cabine personeel van SLM zijn actief betrokken in dit gebeuren. Er zit zelfs een ex militsir Danny van Ommeren als vertegenwoordiger van de SLM op de post Amsterdam.


  Maak melding

 27. 🚧gebeuren. Er zit zelfs een ex militsir Danny van Ommeren als vertegenwoordiger van de SLM op de post Amsterdam. Alle telefoongesprekken uit dit circuit worden ook onderschept.Nederland weet nu zeker dat de drugsbazen in Europa gewoon hun geld krijgen via grote zendingen van de Centrale Bank uit Suriname. Nederlandse Overheid heeft al intern nagetrokken met alle locale banken in Suriname en zei ontkennen deelgenoot te zijn van dit enorm groot bedrag.In Suriname is er zelfs een te kort aan vreemde valuta bij banken en particilieren en er is ook geen koopkracht vanwege de hyperinflatie.
  Het is u toch ook opgevallen dat geen enkele burger individu of zakenman of een lokale bank alarm heeft geslagen dat hun geld is geconfisqueert..DIT GELD IS NU DUS MET GROTE ZEKERHEID HELEMAAL EN OFFICIEEL DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID IN BESLAG GENOMEN WEGENS GROOTSCHALIGE MONEY LAUNDERING VOORTVLOEIENDE UIT ILLEGAL DRUGS TRADE VANUIT SURINAME..
  AL DE VERDACHTE KOPSTUKKEN UIT SURINAME EN HUN BUSINESS PARTNERS MOGEN VANAF NU VERWACHTEN DAT ZE OP INTERNATIONALE OPSPORINGSLIJSTEN ZULLEN VOORKOMEN EN ALS ZE GEPAKT WORDEN IN EEN VREEMD LAND WORDEN ZE UITGELEVERD NAAR NEDERLAND EN OF THE USA.

  ( zelfs het machtige FIFA hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten, schaakmat weten te zetten met money laudering , omkoop schandalen waarmee vele kopstukken van de FIFA OP HETERDAAD WERDEN BETRAPT.. ZE ZITTEN NU ALLEMAAL IN GEVANGENISSEN IN USA.

  Het is een grote schande dat wij de gewone doorsnee burgers van Suriname ook besmeurd raken met deze BIG SHAME van de Regering Bouterse.. In mei 2020 krijgen wij als volk van Suriname eindelijk de gelegenheid om af te rekenen met deze Bouterse en zijn hele NDP kliek met de andere politieke partijen opportunisten en overlopers.🚧🚧🚧


  Maak melding

 28. @Henk Molenaar
  “Het is nog erger. De SLM heeft nog maar 3 vliegtuigen en 560 personeelsleden. Dat is dus 187 man personeel per vliegtuig.. Volkomen belachelijk”

  Henk het is nog erger. 1 vliegtuig (Slowaaks) is gehuurd met bemanning omdat het Chinese Lease vliegtuig niet ingezet mag worden. Daarnaast is alle onderhoud aan de A340 in handen van Lufthansa in Brussel en wordt er tijdens onderhoud regelmatig met gehuurde vliegtuigen en gehuurde bemanningen gevlogen.

  Alle financiële ratio’s zijn rood. SLM vliegt alleen nog op de vooruit betaalde tickets of wel met de centen van de mensen die overeen paar maanden gaan vliegen. Of de SLM vliegt op krediet dat gegarandeerd is door de staat. Wat als iemand beslag legt op cruciale middelen. Dan staat alles stil.

  Men is slim met woorden door te spreken van een vermogen te kort van circa $ 40.000.000 . In normale woorden is dat een NEGATIEF eigenvermogen. Vrij logisch dat het aantal vliegtuigen dramatisch afneemt, na onderhoud er rare dingen gebeuren, de Chinese lease Boeing de lucht nog niet in mag/kan. SLM kan alleen vliegen als het geld vooraf gestort is op ESCROW rekeningen.
  U mag 3 maal raden wie op dit moment $ 40.000.000 geleend heeft om SLM in de lucht te houden, dus ook wie $ 40.000.000 zal moeten afschrijven om SLM in de lucht te houden.

  Boefdraad wanneer gaat u bij SLM iemand de schuld geven voor het slecht beheren van de aandelen van de Staat.

  Transavia had ooit een deal met Air Malta. De ene kant van het vliegtuig was Air Malta de andere kant Transavia. Wellicht kan Tui fly binnen kort het zelfde doen en SLM als een brand aan haar bedrijf toe voegen na dat Boefdraad gesaneerd heeft. Tui kan dan mooie drie hoekjes gaan vliegen op de VS/Antillen/ Forteleza/ Manaus en veel meer in Zuid Amerika vanuit Paramaribo.


  Maak melding

 29. AL DE VERDACHTE KOPSTUKKEN UIT SURINAME EN HUN BUSINESS PARTNERS MOGEN VANAF NU VERWACHTEN DAT ZE OP INTERNATIONALE OPSPORINGSLIJSTEN ZULLEN VOORKOMEN EN ALS ZE GEPAKT WORDEN IN EEN VREEMD LAND WORDEN ZE UITGELEVERD NAAR NEDERLAND EN OF THE USA.

  ( zelfs het machtige FIFA hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten, schaakmat weten te zetten met money laudering , omkoop schandalen waarmee vele kopstukken van de FIFA OP HETERDAAD WERDEN BETRAPT.. ZE ZITTEN NU ALLEMAAL IN GEVANGENISSEN IN USA.

  Danny je gast nu voor jaren de gevangenis Ik hoop in Amerika bij de zoon van je gabber. Niemand zal zo blij zijn als Chequita. Vrijheid blijheid. Ik hoop dat Nederland de Nederlandse nationaliteit weer intrekt. Handlanger foetoeboi van Bouta.


  Maak melding

 30. SLM keba onder pleesident ka-bouta mars. Tot deze idioot, zijn schoonzoon killmore boefdraad en de rest van zijn familie niet verjaagd worden zal zijn krabita anoe ons volk dagelijks armer maken.


  Maak melding

 31. Nog even over die gratis IPB tickets:
  stel men vliegt 4 x per jaar voor een gemiddelde prijs van 500 usd. Dat is dan 2000 usd.
  Ik stelde dat er zo een 1000 niet personeelsleden hiervan gebruik maken.
  Dat is dan 1000 x 2000 = 2 MILJOEN USD AAN MISGELOPEN INKOMSTEN!!! PER JAAR.
  Nogmaals dit is aan de te lage kant geschat; u heeft nu een betere inzicht wat al die regeltories kosten.


  Maak melding

 32. Voorpaginanieuws in Nederland: cokelijn opgerold: Sueiname-Nederland aangehouden: Medewerker Luchthaven, Lid van het BID-team en een SLM leidinggevende die een broer heeft als kolonel in het Surinaamse leger,…
  Suriname weer op de wereldkaart: de enige belofte die Bouterse de afgelopen 8 jaar is nagekomen…

  RobG en MIlton: kom er maar in…


  Maak melding

 33. Afschaffing IPB of afbouwen of 1 of 2 keer per jaar mag een medewerker hiervan gebruik maken.
  En niet heel zijn familie en vrienden ook nog.
  Medewerker mag 1 of 2 keer gebruik van maken.
  Eerste graads familie leden mogen 1 of 2 keer per 5 jaar een keer gebruik van maken.


  Maak melding

 34. 22 May, 20:58

  De raad van commissarissen (rvc) van de Surinaams Luchtvaart Maatschappij (SLM) spreekt berichten tegen dat continuïteit van het bedrijf in gevaar is. “Onze ‘national carrier’ is een klein bedrijf met een gering aantal vliegtuigen. Samen met de luchtvaartautoriteit wordt de veiligheid van de operatie gegarandeerd en wordt er niets aan het toeval overgelaten,” stelt de rvc in een bericht. 

  De SLM kiest de vliegtuigen in haar vloot zorgvuldig uit. Berichten als zou er een vliegtuig zijn gekozen waarvan de manuals ontbreken, getuigen van ondeskundigheid of laster. Ook het doen voorkomen alsof er een meteen opeisbare schuld van tientallen miljoenen als ‘het zwaard van Damocles’ boven het hoofd van de SLM hangt, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. 

  De SLM heeft een negatieve balans vanwege verliezen in het verleden, maar die schuld is voor het overgrote deel een vordering van de aandeelhouder, die daar zeer verantwoordelijk mee omgaat. Teneinde de balanspositie van de SLM te verbeteren wordt momenteel met de aandeelhouder overleg gepleegd over het omzetten van deze schuld naar een achtergestelde schuld of agioreserve. 

  Dat de SLM voor de grote uitdaging staat om op korte- of middellange termijn zonder subsidie van de overheid winstgevend te opereren, is een voldongen feit. Hiervoor zijn door de aandeelhouder de nodige stappen gezet, die raad van commissarissen, directie en het personeel van de SLM verder moeten worden uitgewerkt en geïmplementeerd. De aandeelhouder heeft er het volste vertrouwen in dat dit bedrijf in staat zal zijn de maatregelen te nemen teneinde de continuïteit van de operatie te garanderen, zegt de rvc in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.