Communicatieweek 2018 in Suriname van start gegaan

3
Tweede communicatiecongres Suriname in mei
Foto: CCPR Suriname - Communicatieweek vorig jaar

PARAMARIBO, 21 mei – Vandaag is het startsein gegeven voor de communicatieweek in Suriname. Het Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR), organiseert tweejaarlijks groots, diverse activiteiten in Suriname om het vakgebied communicatie onder de aandacht te brengen. Van 21 tot en met 25 mei 2018 staat Suriname net als in 2016, in het teken van Communicatie. Het startsein is gegeven tijdens een persconferentie in TBL Cinemas, waarbij de activiteiten van deze week uitvoerig aan de orde zijn gekomen.

Keynote sprekers
Elvira Sweet, Professor Joan Marques en Angela van der Kooye zullen samen met diverse ervaringsdeskundigen uit het bedrijfsleven, verschillende invalshoeken van Interne communicatie benaderen. De activiteiten in de communicatie branche komen uitvoerig aan de orde en het geheel wordt afgesloten met de uitreiking van communicatie awards gevolgd door een netwerkborrel. Het thema: The glitter and glamour of internal communication: the purpose to communicate, zal de rode draad zijn voor alle activiteiten. Aanmelden voor de activiteiten kan tot en met dinsdag 22 mei a.s.

Communicatiebeurs
Voor de 4e en 5e klassers van GLO scholen is er een interactieve speurtocht ontwikkelt op de communicatiebeurs. Tijdens hun bezoek aan de communicatiebeurs zullen zij ‘communicatiestappen’ maken die hun visie over communicatie ontwikkelt. Zij worden ook in de gelegenheid gesteld, om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Radio 10 is aanwezig met een studio en zal deze jongeren ook in de gelegenheid stellen om Radio te maken. Verder hebben diverse standhouders van de communicatiebeurs, speciale ‘showcases’ ontwikkelt voor deze jongeren. De beurs is toegankelijk voor iedereen van 10.00 -15.00 uur. De scholen konden zich vooraf aanmelden.

Communicatie awards
De genomineerden uit de categoriëen beste slogan, best geschreven stuk, beste tv commercial en de communicatieman of vrouw worden nogmaals aan het publiek gepresenteerd op 25 mei. Vervolgens zullen de awards worden uitgereikt. Quinsy Menso en Gillion Slory, zullen de ‘awards ceremony’ faciliteren met een spectaculaire show, die speciaal voor dit evenement is ontwikkelt.

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. De namen van de deelnemers die communicatie heel hard nodig hebben is Desi Bouterse en kornuiten. Al de mensen op de Ministeries, dus het geheel parlement ontbreekt. Van de Top of the bottum. Juist voor deze mensen is het heel belangrijk. Het heel Parlement denkt dat zij goed kunnen communiceren naar de bevolking toe en onderling. Bouta loopt weg wanneer Belfort hem aanspreekt met zijn hielen likkers. Heeft van communicatie geen kaas gegeten. Spreekt slecht Nederlands, zelf in onze eigen moerstaal kan hij niet goed uit zijn woorden komen en velen met hem. Het is een rampenplan.
  Wij als bevolking weten vooraf niet waarmee zij bezig zijn en uitvreten. Horen pas geluiden achteraf als het kwaad is geschied. Communicatie doe je niet 2 jaarlijks maar elke dag op een goede manier en niet afgezaagd. Er hoeft geen whiskey en BB met R bij. Een glaasje water is beter. Ik ben blij dat de jongeren ook hierbij worden betrokken, zodat zij ook beter leren communiceren op het niveau zoals van hen verwacht wordt. Want wij luisteren goed naar de nieuws uitzendingen, zappen het weg wanneer er heel wat onsamenhangende informatie waar geen touw aan vast te knopen is. Starnieuws is een grote ramp, hier komt men amper uit zijn woorden. Wordt ook niet meer naar gekeken of geluisterd. Oeng no kang barie ding.


  Maak melding

 2. Begin jaren 70 van de vorie eeuw werden door Jongeren Organisatie Peace Forever in Suriname voor middelbare schoollieren spreekjeugdcontesten gehouden oa in CCS aan de Gravenstraat in Paramaribo. Dat was één van de mooie dingen die ik mij nog kan herinneren. Leerlingen van de middelbare scholen van die tijd moeten zich dat nog kunnen herinneren.

  Dat soort zaken zouden leuk zijn om weer te houden, naast trainingen om informatie kort en duidelijk te kunnen zeggen, niet langdradig, zelf radio interviewers doen popu en lachen, terwijl het om de informatie moet gaan. Als ik vele Surinamers hoort spreken vind ik ze matig tot zeer slecht. Het spreken om een boodschap duidelijk en kort te zeggen moet. Trainingen is het beste omdat te doen. Het onderwijs zou meer aandacht moeten besteden aan spreekbeurten van leerlingen per jaar vanaf de lagere school, middelbare school, beroepsonderwijs, hoger en universitair onderwijs.

  Vele Surinamers zijn geen sterke en goede sprekers, die goed onderbouwd over hun werk zaken kunnen meedelen en of informatie goed aan het publiek mee te delen. Hoe zou dat toch komen?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. @passant
  Ik kan mij begin jaren 70 nog als de dag van gisteren herinneren Peace forever en alles wat zij hebben georganiseerd. Dit was echt de goede oude tijd. In die tijd konden wij elkaar nog corrigeren in onze spreekvaardigheid. In deze tijd spreekt men wartaal. Passant jij hebt echt spijkers met koppen geslagen.
  Dit brengt mij en velen van onze generatie in terug The Good Oldtimes. Thanks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.