Voorbereidingen bezoek Indiase president aan Suriname in volle gang

46
Voorbereidingen bezoek Indiase president aan Suriname in volle gang

PARAMARIBO, 20 mei – Volgende maand, medio juni, brengt de president van India Ram Nath Kovind een staatsbezoek aan Suriname. Zijn bezoek markeert een historisch moment voor beide landen en de voorbereidingen voor de komst van het staatshoofd en zijn delegatie zijn momenteel in volle gang. De protocollaire, logistieke en veiligheid aspecten worden nu reeds in place gebracht. Dat zegt de Surinaamse minister van Buitenlandse zaken Yldiz Polack – Beighle.

“Het zal de eerste keer zijn dat een staatshoofd van India ons continent bezoekt en Suriname heeft de eer het eerste land te zijn dat de president zal aandoen. Sinds de vestiging van een Surinaamse ambassade in India in 2000 is de interesse in ons land toegenomen” aldus de minister. Er staan diverse onderwerpen op het programma. Vanuit de kredietlijn die India heeft opengesteld aan Suriname hoopt zij enkele projecten te lanceren.

Verder zullen er diverse Memoranda of Understandings (MOU’s) getekend worden. In De Nationale Assemblee zal er een speciale vergadering zijn en ook de ground breaking ceremonie voor de bouw van het Indiaas Cultureel Centrum zal plaatsvinden. Bovendien zullen de First Ladies van beide landen zich toespitsen op sociale projecten, waaronder ook de rehabilitatie van de palmentuin en bezoeken aan verschillende instellingen.

Ram Nath Kovind is advocaat en politicus. Hij is sinds 25 juli 2017 de president van India en werd geboren in het huidige Uttar Pradesh. Ook was hij gouverneur van Bihar. Zijn afkomst sluit aan bij de meeste hindoestanen die in Suriname wonen. Die hebben hun roots namelijk in Uttar Pradesh, Bihar en Kolkata.

Bekijk ook:


46 REACTIES

 1. Alweer een konjo bo mama van Yildiz.Voorbereidingen protocollair,logistieke en veiligheidsaspecten? Met welk geld? Dit mormel wil zeer interessant doen.In welk hotel gaat deze grote delegatie vertoeven? Wie betaald de rekeningen? Terwijl onze bevolking pinaart. Alleenstaande moeders die hun kinderen niet kunnen voeden. Ziekenhuiskosten kunnen niet betaald worden, het is de goden verzoeken om niet ziek te worden anders heb je een groot probleem. India heeft een kredietlijn opengesteld voor Suriname en hopen enkele projecten te lanceren “zoals het nieuw ziekenhuis waarvan miljoen verdwenen zijn” Pe a monie de?
  Ook wordt er een nieuw Indiaas Cultureel Centrum gebouwd? Rehabilitatie Palmentuin? Hopelijk valt er geen ananas op de Staats hoofd en zijn delegatie hun hoofden. Er is al een toerist hieraan overleden. Ram Nath heeft ook een dubbele pet op ” advocaat en politicus” Verder was hij dit en dat, who cares? Wat doet Ram Nath voor zijn eigen bevolking in India. Jonge vrouwen die verkracht, vermoord of in de fik gestoken worden gebeurd daar dagelijks. Mensen met geamputeerde ledematen langs de weg, die zitten te bedelen is een bekend stadsbeeld in India. Het gaat erom dat er weer bewezen wordt, dat het om kredieten gaat en wie gaat dit aflossen? Niet Betje Big Yildiz. Zij helpt ons land verder naar de kloten. Rotwijf, rot maar lekker op. Tuurlijk sluit Ram Nath zijn afkomst aan bij de meeste Hindoestanen in ons land. Niets ontbreekt er zij spreken dezelfde taal, eten roti met dahl, kip kerrie, bara etc. Hebben stijlhaar. Hopelijk gaat deze Ram Nath ook even in gesprek met Santoki.


  Maak melding

 2. Wordt tijd dat dat de Suri’s het boek “BAKHA,EEN DAG UIT HET LEVEN VAN EEN PARIA”gaan lezen.Vroeger was het op school een van de verplichte boeken.


  Maak melding

 3. Indiase nationale immigratiedag
  Ondanks het feit dan Hindoestanen in verschillende landen wonen is er een beeld van Hindoestaanse gemeenschappelijke verbondenheid. Natuurlijk onder invloed van factoren zoals taal, bollywood, religie en een geschiedenis; een gemeenschappelijke afkomst. Dit beeld neemt ook vaste vormen aan. Zo riep India op 9 januari 2003 uit tot Nationale Immigratie Dag. Een dag waarop Hindoestanen uit de totale diaspora, zo’n 110 landen, bij elkaar werden gebracht om de wederzijde banden aan te halen. En zo wordt het oude motto van het Hindoeïsme; ‘eenheid in verscheidenheid’ over de hele wereld weer leven ingeblazen.

  Veel Hindoes zijn in 1975, voor en na de onafhankelijkheid, naar Nederland (gevlucht) vertrokken en alles achtergelaten en vandaag de dag voel je de haat en nijd helaas nog steeds tussen de twee (bevolkingsgroepen) gemeenschappen. Dat is niet enige conflict tussen bevolkingsgroepen. Menig hindoe moet weinig hebben van Moslims in verband met de strijd tussen aanhangers van de twee religiën in India waar de Hindoes hun wortels hebben.

  Dit is duidelijk zichtbaar bij ontmoetingen tussen Chandriekapersad Santokhi en anderen maar met z’n soortgenoot de Moslims lukt het niet.
  Zolang wij dit soort van handelen accepteren zal het ook nooit goed gaan in Suriname. Deze mensen moeten stoppen met de zogenaamde schijnheiligheid en zich volledig inzetten voor land en volk. Je bent een Immigrant of een Landgenoot.

  Een Santokhi als president ligt aan (de kiezers) onszelf met een Bouterse hebben wij ons les goed gelegeerd die man is doodsgewoon een deugniet. En met een Santokhi wil ik echt niet gaan proberen. Er zijn genoeg andere mensen maar uiteindelijk bepaald het arme volk dat niet wijs genoeg is om zelf te bepalen.


  Maak melding

 4. @boeboe bit.

  Je haalt de woorden uit mijn mond.
  India de meest verloederde natsie ter wereld komt zijn stempel zetten in su.
  Als men de wereld wil veranderen begint men eerst bij zich zelve. Dus oprotten k.u.t.indiaase dalit.

  Tjee


  Maak melding

 5. @ Mie Mofo,

  India kan niet meer verloederd zijn dan Suriname. De moorden, roofovervallen, verkrachtingen liggen in Suriname procentueel hoger dan in India.
  Het meest verloederde deel van Suriname bestaat uit mensen die op jou lijken met jou als bendeleider.


  Maak melding

 6. En toch wilen jaarlijks duizenden Afrikaanse studenten in India gaan studeren. Zo slecht zal het land dus niet zijn. Als alle verkrachtingen in Suriname breeduit in de media zou worden uitgespitst, zoals dat in India gebeurt, zou iedereen denken dat in Suriname alleen maar boelers en verkrachters rondlopen.
  Bovendien is het onzin om een land van 1300 miljoen inwoners te vergelijken met een land van 0,6 miljoen inwoners.
  Ook nog een land waar duizenden talen gesproken wordt, alle wereldgodsdiensten een speciale plek hebben, dat cultureel van noord tot zuid en oost tot west enorm verschilt, dat genadeloos door christenen en moslims is uitgebuit en zwaar verarmd is achtergebleven, waar moslims en christenen de harmonie verstoren door eigen staten te propageren en te eisen en flink te bekeren enz. en waar het kastenstelsel dingen moeilijker maakt.
  Niettemin kijken heel veel landen op naar India en is haar ontwikkeling pas begonnen in 2014, toen een nationalistiche regering aan de macht kwam. Daarvoor was het steeds een combinatie van christenen en muslims die maar een doel hadden: het buitensluiten van de HIndoes in hun eigen land van alle inspraakorganen.
  Terwijl in India mensen massaal de straat opgaan om te protesteren wanneer weer iemand is verkracht of er iets vervelnds is gebeurd, durft in Suriname geen hond de straat op te gaan tegen welk misdrijf dan ook begaan door wie dan ook. Het zijn juist de Surinamers die geen toekomst hebben en de Indiërs wel, lijkt het wel.
  Het lijkt mij dat de Surinaamse bevolking


  Maak melding

 7. Speciaal voor de India-haters zoals Mie Mofo,

  Studie in India

  India heeft de afgelopen vijftig jaar een uitgebreid onderwijssysteem opgezet. Hoger onderwijs bestaat voornamelijk uit universitair onderwijs, maar er wordt ook hoger beroepsonderwijs gegeven.

  Hogeronderwijssysteem

  Er zijn in India meer dan 320 universiteiten, 16.000 colleges en zo’n 400 zelfstandige, erkende instellingen voor universitair onderwijs. Beroemd zijn de 13 Indian Institutes of Technology die een niveau hebben dat vergelijkbaar is met dat van de beste universiteiten in de Verenigde Staten.

  Universitair onderwijs
  Er zijn diverse universitaire graden in India die inhoudelijk zeer kunnen verschillen. Studenten zijn vaak vrij om de inhoud van hun studie zelf te bepalen. Dit maakt het soms lastig om een Indiase bachelorgraad te vergelijken met een specifieke Nederlandse studie.

  Voor de universiteiten loopt het academische jaar meestal van juni of juli tot eind maart of april. Instellingen in hooggelegen gebieden volgen een ander schema, namelijk van maart tot doorgaans december.

  Hoger beroepsonderwijs
  Polytechnics verzorgen zowel middelbaar als hoger beroepsonderwijs, met als resultaat certificates en diplomas. Er zijn ongeveer duizend polytechnics. De opleidingen die leiden tot een Post Diploma duren tussen de twee en drie jaar. Het behalen van een Advance Diploma duurt gemiddeld drie semesters, maar dit wil nog wel eens variëren. De benamingen van certificates en diplomas kunnen ook variëren op beide niveaus.

  Taaleisen

  Aan de meeste universiteiten worden de opleidingen in het Engels gedoceerd. Een aantal universiteiten biedt een gratis opleiding Hindi aan voor buitenlandse studenten. Dit kan erg nuttig zijn, omdat niet iedereen Engels spreekt in India.

  De waarde van het diploma

  Als je thuiskomt met een buitenlands diploma op zak, mag je heel trots zijn op jezelf. Maar je hebt er natuurlijk pas echt iets aan als je toekomstige werkgever dat diploma ook op waarde kan schatten. Maak het jezelf makkelijk bij sollicitaties en vraag een diplomawaardering aan als je weer naar Nederland komt.

  Meer weten?

  Ga naar India College Search

  Is het niveau van Het Anton de Kom Academie te vergelijken met het niveau van de beste universiteiten in de VS?
  Die masala roeptoeters doen ook veel positieve dingen in India.
  Tegen de zeer negatieve misstanden gaan masala roeptoeters in India massaal de straat op om te protesteren. heb dit al meerdere malen aangegeven.
  Wanneer zullen de Surinamers massaal gaan protesteren tegen het nep kabinet.


  Maak melding

 8. India wordt gerekend tot de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. 33% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Doordat er veel mensen van het platteland naar de stad trekken, neemt de bevolking in de steden sterk toe. Dat brengt grote problemen met zich mee: drinkwaterleidingen en rioleringen kunnen niet voor iedereen aangelegd worden. Het afval wordt niet opgehaald in de krottenwijken en openbaar vervoer ontbreekt er meestal ook. De voorzieningen in de gezondheidszorg en het onderwijs zijn ontoereikend. 75% van de krottenwijkbewoners leeft onder de armoedegrens. Sommigen hebben een baantje als vuilraper of rijden een (gehuurde) riksja, maar de meeste hebben geen werk.

  Helaas bestaat er ook corruptie in het land waarbij de rijken rijker worden en de arme worden uitgebuit, dit terwijl de overheid dit juist probeert te voorkomen. Dit gebeurt met name in de bouw, waarbij aannemers het liefste vrouwen in dienst nemen aangezien ze die minder hoeven te betalen. Vaak worden er dan ook meer vrouwen aangenomen dan officieel geregistreerd staat of worden vrouwen tegen een (hoger) mannen salaris weggezet. Zowel de mannen als de vrouwen weten vaak niet wat ze zouden moeten mogen verdienen voor het werk dat ze doen. Vaak wordt ze dus ook een lager salaris aangeboden waardoor de winst voor de aannemer verder toeneemt.

  Er bestaan grote verschillen in welvaart per staat. De staten rond de Ganges en die ter zuiden daarvan gelden als de armste gebieden van India. De vijf armste staten waren in 2004 en 2005 Orissa (46,4% onder de armoedegrens), Bihar (41,4%), Chhattisgarh (40,9%), Jharkhand (40,3%) en Uttarakhand (39,6%). Het noordwesten, de noordoostelijke staten en het zuiden kennen de minste armoede.


  Maak melding

 9. De Indiase president komt naar Suriname voor samenwerking en sommigen hebben het dan direct over de interne situatie in India. Wel, dat land bedelt tenminste niet om geld. Ze hebben zelf ontwikkelingshulp uit Amerika, Nederland, Engeland enz. afgewezen.


  Maak melding

 10. @ Pineut,

  Is het in Suriname dan veel beter dan in India?
  Ik denk van niet. Ook in Suriname worden de rijken rijker en de armen armer. Overigens is dit helaas wel de realiteit in heel de wereld.
  Het openbaar vervoer in India is nog altijd beter georganiseerd dan in Suriname.
  India heeft anno nu zelfs al een metrostation.
  De treinverbindingen zijn enorm verbeterd. Oude treinen worden vervangen.
  India wil op eigen kracht zorgen voor ontwikkeling en niet afhankelijk zijn van leningen door andere landen.
  Het zal nog een aantal jaren duren, maar India komt er heus wel.

  Het is makkelijk om alleen maar de negatieve dingen te benoemen van India. Heb het lef om ook de positieve kanten van dat land onder de aandacht te brengen.


  Maak melding

 11. ‘Zo beestachtig, zelfs dieren gedragen zich niet zo ’

  New Delhi. Het gruwelverhaal dat de wereld is overgegaan, werd gisteren voor het eerst op tv verteld door de jongen die de groepsverkrachting van de 23-jarige ‘Amanat’ (schat), zoals ze in de Indiase media wordt aangeduid, meemaakte. Zondagavond 16 december waren ze naar de film Life of Pi bekeken in het moderne winkel- anex uitgaanscentrum Saket, in Zuid-Delhi. Omdat ze geen autoriksja terug konden krijgen, namen ze de bus. Zes mannen, onder wie de chauffeur, vielen het paar aan. De vrouw probeerde de politie te bellen maar haar mobiel werd uit haar handen geslagen. De jongen kon drie belagers van zich afhouden, maar toen werd hij met een ijzeren staaf buiten westen geslagen. Na 2,5 uur waarin zijn met gezelin werd mishandeld en verkracht, werden ze naakt en bloedend uit de bus gegooid. Passerende automobilisten en fietsers hielden even in en reden snel weer door. Pas na drie kwartier kwam de politie. Maar die verleende niet onmiddellijk hulp. Eerst bakkeleiden de agenten over de vraag onder welk politiebureau de plaats van delict viel. „We bleven maar roepen: ‘Geef ons alstublieft kleren’”, vertelde de jongen gisteren. De vrouw bezweek een week later in een ziekenhuis in Singapore aan haar interne verwondingen. „De aanval was zo beestachtig, ik kan er geen woorden voor vinden. Zelfs dieren gedragen zich niet zo”, zei de jongen. Vijf verdachten verschijnen vandaag voor een rechtbank die is opgericht om de zaak snel te berechten. De zesde wordt waarschijnlijk apart berecht.


  Maak melding

 12. @ Pineut,

  De Congoleze honden lusten er ook geen brood van zoals vrouwen uit dat land wreed worden verkracht.
  Ook dit heb ik al een paar keer aangekaart.
  Wat wil je zeggen met het bovenstaande verhaal. Dat alleen verkrachtingen van vrouwen in India heel erg zijn en dat de verkrachtingen van Zuid-Afrikaanse Congoleze en andere Afrikaanse vrouwen niet erg is.

  Elke vrouw waar ook ter wereld die verkracht wordt is een triest verhaal.
  Maar blijkbaar wil het maar niet tot de hersenen van mensen zoals jij doordringen, dat verkrachtingen niet alleen in India voorkomt.
  Je hebt je weer laten kennen.


  Maak melding

 13. Pineut komt met een oud verhaal van enkele jaren geleden. Boko Haram in Afrika verkracht tientallen minderjarige meisjes tegelijk, maandenlang! En snijdt ze daan de keel door. Blijkbaar is dat heel humanistisch!!!

  Pineut, veeg de p.oep van je eigen k.ont af voordat je naar die van een ander wijst.


  Maak melding

 14. Slavernij-index

  Recent publiceerde de mensenrechtenorganisatie Walk Free Foundation haar wereldwijde slavernij-index. Daarin staat India op de eerste plaats, met 18 miljoen mensen die dwangarbeid verrichten, gedwongen worden om te bedelen, om zich te prostitueren of als kindsoldaat te dienen. Het gaat om 1,4 procent van de totale Indiase bevolking.

  Het verhandelen van minderjarige meisjes in India steeg in 2014 alleen al met 65 procent, volgens het National Crime Records Bureau (NCRB). Meisjes en vrouwen zijn het voornaamste doelwit van immorele mensenhandel in India, en deze groep is goed voor 76 procent van alle mensenhandelgevallen wereldwijd over de periode van tien jaar, onthult het Bureau.

  Het verkopen en kopen van meisjes voor prostitutie, hen importeren uit het buitenland, zijn de meest voorkomende gevallen van mensenhandel in India, zeggen experts. De seksuele uitbuiting van vrouwen en kinderen voor commerciële doeleinden neemt verschillende vormen aan, van bordeelprostitutie tot sekstoerisme en pornografie.

  Vorig jaar bracht het Central Bureau of Investigation een internationale zaak aan het licht waarbij zo’n achtduizend Indiase vrouwen naar Dubai waren gesmokkeld. Een ander geval dat veel aandacht kreeg, betrof een man die vijfduizend kinderen uit de arme staat Jharkhand had weggehaald.


  Maak melding

 15. Er zjn hemelsbrede verschillen tussen Afrika en India. Ook in verworden misdaad staat met als hoofd een ma pima vervloekte moordenaar, drugscrimineel en staatskas rover. Het enige wat geen verschil uitmaakt is het dienen van vele afgoden. In Suribabwe is de Dwaas bouta de afgod voor de ma pima oerdomme ndper’ s. Oma taki, dankzij de afstammelingen van India, eten we rijst, groenten, vlees en vruchten. Wat hebben de Afrikaanse afstammelingen ons gebracht? De onafhankelijkheid, een coup, de 8 december moorden, de binnenlandse oorlog, een telefoon coup, devaluatie, geestelijk en moreel verval en anno 2018 een ma pima paarse roverheid olv van de grootste misdadiger, wiens zoon, stiefzoon en het gros der ma pima paarse dwazen, verworden criminelen zijn. Zo vader zo zoon, zo leider, zo zijn aanhangers, ma pima criminelen. Feit is dat misdadiger de macht is gegeven door oerdomme dwaze ndper’ s. Een ma pima slecht verdorven misdadig ddb minnend volk. Het gros zijn afstammelingen van Afrikanen.


  Maak melding

 16. We willen in Suriname alleen de obiang, mugabe en mbeki achtigen met alle egards verwelkomen en verder niemand. Daar ligt onze roots en onze toekomst


  Maak melding

 17. @ Pineut,

  Veel Indiërs zoals mannen en vrouwen leveren strijd tegen de door jou opgesomde onmenselijke handelingen. Dat is zeer gevaarlijk werk. Deze mannen en vrouwen lopen gevaar voor eigen leven maar geven de strijd niet op.

  Waarom schrijf je niet over de gruwelheden die in veel Afrikaanse landen voorkomen?
  Ik kan ook een opsomming maken wat er zoals misgaat in het continent Afrika.
  Maar juist omdat ik weet wat er nog steeds fout gaat in India, schrijf ik niet over de enorme misstanden in Afrika.
  Dat is nou het enorme verschil tussen jou en mij. Blijf je maar focussen op alles wat er misgaat in India, ik weet dat er veel werk wordt verzet door Indiërs zelf om deze misstanden te doen stoppen.
  India komt er wel. Daar geloof ik in.
  Ook Afrikanen doen heel hard best om in het land waar zij wonen ervoor te zorgen dat er een eind komt aan de onmenselijke daden.
  Straks ga je schrijven dat het ook aan de Indiërs ligt wat er allemaal misgaat in dat continent.

  Surinamers zijn lamme mensen. Ze hebben het lef niet om tegen de misstanden in Suriname de straat op te gaan.


  Maak melding

 18. Sommige mensen, zoals Pineut, denken dat in een land (India bijv.) alleen maar idioten en criminelen wonen. Dat beeld heb ik juist bij Suriname. Hoe een volk, door wat dan ook verblind, steeds op incapabele mensen en een incapabele partij stemt en zichzelf verlamt.


  Maak melding

 19. Ik begrijp niet waarom iedereen hier India verafschuwen voor vrouwen verkrachting en slavernij.
  Bouterse kiest graag om vriend te zijn met Maduro die zijn volk wegjaagt en laat verhongeren. Laat staan wat ze in Afrika te zoeken hebben.
  India heeft na Vs, China en Noord korea een grote leger. Hun economie is in ontwikkeling in Technologie. Ik zie een positieve ontwikkeling voor Suriname om met India zaken te doen.


  Maak melding

 20. Ndper’ s na wang ma pima dong volk. Wie ndp dogen en liefhebben zijn debet aan gans het geestelijk en moreel verval.


  Maak melding

 21. Ga nou eerst eens met elkaar bespreken wat er mogelijk is. Een staatshoofd ontvangt elk land met gepaste eer. Wat wordt hier weer gezeurd. Suriname is een mimi-mini landje in vergelijking met India. Aantal inwoners passen in Amsterdam of Rotterdam en dan op zo’n grote trompet blazen? Profiteer van de belangstelling uit zo’n grote wereldmacht!


  Maak melding

 22. Er komt een Indiase president op bezoek ,waar hebben we het over.
  En ze praten over procentuele cijfers bij het vergelijken van een land als India en Suriname in het ene land wonen een paar 100 miljoen mensen meer dus lastig vergelijken .
  Maar wat heeft dat met het bezoek van de president van india te maken,niet veel denk ik.
  Er komt een tijd dat u het met z’n alle moeten gaan doen en niet met etnische tegen stellingen.
  Ook dat is namelijk niet intelligent,dus ga nu alvast nadenken hoe het in te vullen


  Maak melding

 23. Racistiese geleuter heeft Suriname nooit een iota vooruit gebracht. Tijden mijn studie in NL heb ik een semester in India mogen bezoeken. Daarna heb ik ook nog in Ghana en Nigeria gewerkt. Daar worden hindoestanen met heel veel respect behandeld. Een taxi chauffeur bracht mij eens naar de Hanoeman Mandir in Acra, en toen ik de pandit daar met respect behandelde was hij zo ontroerd dat hij geen geld van mij op de luchthaven, maar ik betaalde hem natuurlijk.


  Maak melding

 24. De Afro-Amerikanen zijn niet te vergelijken met de creolen uit de Cariben.
  Afro-Amerikanen zijn geen racisten. Misschien ligt aan het feit dat deze mensen tot aan de dag van vandaag nog steeds worden geconfronteerd met racisme en weten hoeveel pijn dat doet.
  Mijn familie die in Amerika woont kan het heel goed vinden met de Afro-Amerikanen en andersom. Ze staan voor elkaar klaar als het nodig is.


  Maak melding

 25. De bijdrage van Waqoof laat exact zien het waar Hindoe’s een gebrek aan hebben; realiteitszin ! Graag nemen ze de rol van slachtoffer aan en wijten zij alle ellende die India ondergaat en ondergaan heeft aan Christenen en Moslims. Door hen is India een verarmd land geworden. Je reinste onzin natuurlijk want India is door de Hindoe Maharadja’s uitgebuit en werd de ontwikkeling door hen tegengehouden. Voor de komst van het Christendom en de Islam werd India gekenmerkt door bloedige oorlogen, vetes onderling tussen broers , weduweverbranding, kinderoffers aan Kali (de oorlogsgodin), het levend begraven van babyvan het vrouwelijk geslacht ,miljoenen Hindoes werden uitgemoord omdat zij tot de laagste klasse behoorden (volgens velen is de Holocaust op deze Hindoes de ergste in de geschiedenis) en armoede.
  Door de komst van Moslims en Christenen werd een eind aan deze gruwelijkheden gemaakt en werd India een welvarend land.
  De islam schafte de weduwenverbranding af (toppunt van onderdrukking van vrouwen), evenals het levend begraven van baby’s. Ook werd er geen onderscheid meer gemaakt tussen de verschillende kasten; de Dalit had net zo veel rechten als de hooggeplaatsten. Natuurlijk leidde dit tot grote woede onder de Hindoes die zichzelf superieur waande en vele Dalits werden dan ook uitgemoord door Brahmanen.
  Op handelsgebied waren de Arabieren de eerste die met India handel dreef. Ook de Christenen (zie Britten) hebben een bijgedragen in de ontwikkeling van India naar beschaving. In de tijd dat India door Christenen en of Moslims geregeerd werd, heeften land NOOIT een oorlog tegen een ander land hoeven te voeren. Onder de wraakzuchtige en de Hindoegeweldaanbidders voerde India zes keer een oorlog. 3x werd het door de Chinezen teruggedrongen en verpletterend verslagen en 3 x werd oorlog gevoerd tegen Pakistan om Kashmir. De Hindoes vergeten al te graag hun eigen bloedige geschiedenis en wijzen zij liever met de vinger naar andere landen o.a. Pakistan en Afghanistan.

  Helaas is daar, zie bijdrage van Waqoof die kenmerkend schijnt te zijn voor de terroristische Hindoes, weinig waardering voor en is India terug bij af. Door de installering van de fundamentalistisch BJP partij zien wij weer de gruwelijkheden terugkeren; vrouwen worden in bussen en treinen staande verkracht en vernederd, jonge meisjes worden door Hindoes verkracht waarbij het opmerkelijk is dit onder het aanroepen van de naam van een Hindoe-godin gebeurt. Dit rechtvaardigt dan weer mijn standpunt dat verkrachting binnen het Hindoe geloof is toegestaan (natuurlijk een verschrikkelijk standpunt maar het is niet anders).
  Ook worden moslims die zich bezighouden met veeteelt vermoord. Vaak worden hierbij valse beschuldigingen geuit o.a. dat de moslim de koe geslacht had en het vlees zou geconsumeerd zijn. Hoe hypocriet de Hindoe is blijkt wel uit het feit dat bijna alle slachthuizen in handen zijn van Hindoes (o.a Gupta’s).

  Tijdens mijn laatste verblijf in India was ik getuige van het in brand steken van kerken en moskeeën. Dit gebeurde notabene op instructie van de terroristen van de BJP.

  Neen, India is op papier een democratie maar in praktijk is het een schurkenstaat waarbinnen voor andersdenkenden geen plaats is.
  Hopelijk dat China weer bereid zal zijn om in te grijpen mocht het nodig zijn.


  Maak melding

 26. Arbeiders van Alang (India). Dit is de grootste scheepssloperij voor zeewaardige schepen ter wereld. Greenpeace was hier getuige van schokkende arbeidsomstandigheden en massale milieuvervuiling.


  Maak melding

 27. Wat zou Suriname zijn zonder de Hindustanen? Pina en nogmaals pina mi boi!
  Noem een rijke Afrikaans land? Greenpeace werken voor de grootste Amerikaanse en Europese
  vervuilers. Wereld Natuur Fonds doet ook het zelfde.


  Maak melding

 28. @ Pineut,

  Mijn ogen zijn wat betreft de gruwelijkheden in India en elders in de wereld allang open.
  Kun je mij betrappen dat ik verloochen wat er in India gaande is.
  Zowel de negatieve als de positieve kanten benoem ik.

  Drs. Patel is ook niet helemaal objectief bezig.
  Na de invasie van de moslims in India zijn hindus onder dwang bekeerd tot de Islam. Hindus die dat niet wilden zijn vermoord, Vrouwen en jonge meisjes zijn door de moslims verkracht. 80 tot 100 miljoen hindus zijn vermoord door de moslims. De oorspronkelijke bewoners van India waren donker getinte mensen die in vrede en harmonie met elkaar leefden, totdat de moslims kwamen.
  India is door toedoen van de moslims opgedeeld in het huidige Pakistan en Bangladesh. Nu is Pakistan zelfs bezig om een doorgang te creëren naar Bangladesh over het noorden van India. Moslims krijgen van de Islam mee om heel de wereld te veroveren en iedereen te bekeren tot de Islam en als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks.
  Niet alleen de maharajas maar ook de moslims en de britten hebben India uitgebuit.

  Wat betreft de zogenaamde hoogste kasten onder de hindus: zij zijn de meest verderfelijke hindus.
  In plaats van elke hindu te beschouwen als een hindu en dus ook te handelen zoals het Hinduïsme predikt om elk mens als gelijkwaardige te behandelen, lappen deze hooghartige hindus aan hun laars.

  Tijdens mijn vakantie in India heb ik dingen gezien, meegemaakt en ervaren die mij hebben doen besluiten om voorlopig niet meer naar India te gaan. Was daar in 2001, dus alweer 17 jaar terug.
  Ik heb zelfs het risico gelopen om in elkaar geslagen te worden door iemand uit een ‘hoge kaste’ omdat ik het lef had op te komen voor een vrouw uit ‘lagere kaste’ die van diefstal werd beschuldigd. Ben voor hem gaan staan en hem uitgedaagd mij te slaan. Hij droop af, want hij had door dat ik wel op Indiërs lijk, maar niet een van hen ben. Dat ik dus een buitenlandse ben en om te voorkomen dat hij door mij zou worden aangeklaagd is hij vertrokken.
  Als ik in India zou wonen, zou ik vermoedelijk vaak door de politie worden gearresteerd omdat ik niet tegen onrecht kan en me altijd laat horen.

  Ik ben me heel erg bewust van wat er allemaal mis in India, maar ik blijf het zeggen dat India zich ook positief aan het ontwikkelen is.
  De Indiërs uit de ‘lage kasten’ willen niet meer met zich laten sollen en beginnen steeds meer voor hun rechten op te komen. vandaar dat ze massaal de straat opgaan om te protesteren. In de dorpen lopen ze nog achter, maar ook daar zal verandering in komen.

  Van de huidige premier van India ben ik niet gecharmeerd. Hoewel hij milder is geworden, was dat in het verleden niet. Hij draagt een bagage met zich mee waar ik me niet in kan vinden. Toch doet hij zijn best bij te dragen aan de ontwikkeling van India.
  Of hij het opkomende hindu fundamentalisme zal kunnen temperen is voor mij een vraag.
  Het is verschrikkelijk dat moslims en christenen die rundvlees eten worden vermoord.
  Hoewel ik geen vertrouwen meer heb in moslims, is vermoorden voor mij not done. Daarom hoop ik dat de hindus die moslims en christenen vermoorden opgepakt en bestraft worden.
  In elk geval heeft deze regering wel een wet aangenomen dat verkrachters van kinderen tot 12 jaar de doodstraf krijgen. Maar voor mijn part krijgen alle verkrachters de doodstraf.

  Haast overal op de wereld hebben mensen anderen onderdrukt en dat gebeurt nog steeds. Het is niet dat alleen in India dit voorkomt.
  Maar veel creolen doen wel alsof alleen in India mensenhandel, slavernij, verkrachtingen, moorden enz. voorkomen.
  In Suriname is het niet anders.
  In Indonesië is het niet anders.
  In de VS is het niet anders.
  In Zuid-Amerika is het niet anders.
  In Afrikaanse landen is het niet anders.
  In Europa is het niet anders.
  Maar mensen zoals Pineut hebben het altijd alleen maar over India en over de gruwelijke daden die zich in dat land voordoen. Als het maar even kan halen ze haast bij elk nieuwsbericht wel India erbij, ook al gaat het over een heel ander onderwerp.

  Van de huidige president van India weet eigenlijk niets, dus kan ik ook niet over hem oordelen.


  Maak melding

 29. Meer dan honderd drijvende lijken gevonden in Ganges

  Het is in India gebruikelijk dat doden gecremeerd worden, maar waterbegrafenissen komen vooral voor onder armen die geen crematie kunnen betalen. De 40 dollar die een ceremonie kost, ligt ver boven het gemiddelde maandloon. Ook ongehuwde meisjes worden traditioneel gezien niet gecremeerd omdat geloofd wordt dat zij na een waterbegrafenis reïncarneren in dezelfde familie, maar nu met meer succes. Het is in India illegaal om overledenen in het water te lozen.

  De in totaal 102 lichamen werden gevonden in de buurt van Pariyar, een dorp in de drukste deelstaat van India, en verkeerden in een dermate staat van ontbinding dat identificatie vooralsnog nog op zich laat wachten. ‘Wanneer alle formaliteiten zijn afgerond, zullen we de lichamen zo snel mogelijk begraven om de verspreiding van ziektes te voorkomen’, aldus Saumya Agarwal, een lokale magistraat, tegenover persbureau AP.

  Honden en gieren

  Dorpsbewoners ontdekten de eerste lichamen gisteren nabij de oevers van de rivier vanwege alle honden en gieren die er rondhingen. Het water in de Ganges en haar zijrivieren daalde de afgelopen dagen behoorlijk waardoor de lichamen plotseling zichtbaar werden. Volgens een lokale politieagent lijkt het erop dat ze al geruime zeer lang onder water liggen.

  De Ganges is voor hindoes een heilige rivier, die zich wassen in het doorgaans ook al sterk vervuilde water om zich te ontdoen van zonden. Ook strooien mensen as uit in de rivier na crematies.


  Maak melding

 30. Ik hoop dat de Indiase president zorgt dat alle Hindoestanen vanuit Suriname visumvrij kan reizen naar India. En een rechtstreekse vlucht van Suriname naar India mogelijk maakt.


  Maak melding

 31. Drs. Patel beweert in zijn reactie van 21 mei 2018 11.59 dat de islam de weduwenverbranding af (toppunt van onderdrukking van vrouwen), heeft afgeschaft.

  De weduwenverbranding is pertinent niet door de Islam, dus door moslims afgeschaft, maar door de Britten tijdens hun koloniale bezetting van India. Patel is waarschijnlijk (een tot de Islam bekeerde hindu) die denkt met zijn verhaal indruk te maken.
  Patel schrijf de waarheid en geen leugens.

  De moslims kennen ook een kastenstelsel. Ook bij hen staan de voorname moslims hoger in rang en stand. Net als bij de hindus zijn ook bij de moslims jongens belangrijker dan meisjes. Net als bij de hindus krijgen de meisjes maar ook de vrouwen minder te eten. De jongens en mannen krijgen de lekkerste maaltijden voorgeschoteld, wat overblijft is voor de meisjes en de vrouwen.
  Daarom geloof ik niet dat de moslims het kastenstelsel hebben afgeschaft.
  Ook dat is het werk van de Britten geweest. Alleen worden deze wetten in de praktijk niet nageleefd.
  Suttee komt nagenoeg bijna niet meer voor.

  Weduweverbranding

  ” Ceremony of Burning a Hindu Widow with the Body of her Late Husband”, afkomstig van Pictorial History of China and India, 1851.

  Forza is de zoveelste in de rij die het niet kan laten de misstanden van India te benoemen.
  Suriname heeft een bevolkingsgroep die er rap bij is om de zonden van India te benoemen, de zonden van Afrika waar hun roots liggen, verzuimen ze te vertellen.
  Jakkes wat een naar en raar volk is dat!

  Sati op Bali, 1597
  Weduweverbranding (mesatya) was een vroeger in India en Indonesië regelmatig voorkomende praktijk waarbij een weduwe om het leven werd gebracht doordat zij – al dan niet in verdoofde toestand – samen met het lichaam van haar echtgenoot werd verbrand. In India werd deze praktijk doorgaans “sati” genaamd (vaak ook als suttee geschreven). De betekenis van dit woord is “deugdzame vrouw”.[1]

  De praktijk werd altijd verondersteld op “vrijwilligheid” te berusten. In feite werd er echter vaak zeer zware morele druk op de weduwe uitgeoefend om hierin toe te stemmen. Een deugdzame vrouw behoorde het niet te begeren om haar echtgenoot te overleven.

  Nooit was het zo dat alle weduwen aan deze praktijk werden onderworpen. Ook in de periode dat ze algemeen in zwang was, vanaf de vroege middeleeuwen tot in de 19e eeuw, werd waarschijnlijk zelden veel meer dan een procent van de weduwen aan deze praktijk onderworpen, hoewel dit percentage aanzienlijk hoger kon zijn bij vrouwen van hoge kaste.

  Omstreeks 1830 heeft het Britse koloniale bestuur deze praktijk verboden. De Franse schrijver Jules Verne verwerkte desondanks in 1873 nog een vrouwenverbranding in zijn boek De reis om de wereld in tachtig dagen. Hierin redt hoofdpersoon Phileas Fogg de jonge Indiase weduwe Aouda van de brandstapel.

  Aan het begin van de 20e eeuw verbood het Nederlandse koloniale bestuur de weduweverbranding op het eiland Bali, waar deze praktijk ook gangbaar was onder de hoogste kasten.

  In 2006 werd een geval van ‘sati’ gemeld in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh.[2]

  Wat ik trouwens niet wist was dat ook in Indonesië weduwenverbranding voorkwam.


  Maak melding

 32. Weer kindermoorden en verkrachtingen India

  India is opnieuw opgeschrikt door verkrachtingen van en moorden op jonge meisjes. In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de staat Uttar Pradesh een negenjarig meisje gevonden dat was gewurgd. Vermoedelijk was ze daarvoor verkracht.

  In dezelfde wijk werd een dag eerder het lijk van een zevenjarig verkracht meisje ontdekt. Een elfjarig meisje werd woensdag in de staat Chattisgarh verkracht en met een steen geslagen. Opvallend is dat alle drie de slachtoffers werden weggelokt bij een huwelijksfeest.

  Vorige week waren in diverse Indiase steden demonstraties nadat een achtjarig meisje door een groep Hindoe’s een week lang was vastgehouden en verkracht en vervolgens vermoord.

  Volgens de officiële cijfers waren er in 2016 in India 19.765 verkrachtingen van minderjarigen.


  Maak melding

 33. Vroeger kwamen koningin Juliana en prins Bernhard op bezoek toen hoorde je niks over verkrachting,slavernij ,misbruik.
  Ze werden met alle toeters en bellen binnen gehaald die bakra’s kjjken niet meer over de schouders mee het is triest afgunst discriminatie die etnische tegenstellingen.
  Het is om te lachen


  Maak melding

 34. Vroeger kwamen koningin Juliana en prins Bernhard op bezoek toen hoorde je niks over verkrachting,slavernij ,misbruik.
  Ze werden met alle toeters en bellen binnen gehaald die bakra’s kjjken niet meer over de schouders mee het is triest afgunst discriminatie die etnische tegenstellingen.
  Het is om te lachen.
  Maduro heeft de stemmening weer gewonnen ,bbouta gaat op prive bezoek om vragen hoe hij dat geflikt heeft.
  SAROI TORI


  Maak melding

 35. Jiyani 21 mei 2018 at 17:31 schreef dat de ceremoniële weduweverbranding niet door Moslims maar door de Britten afgeschaft werd. Dezelfde Britten die ervoor gezorgd hebben dat tijdens de Britse overheersing ruim 1 miljoen Indiërs verdwenen, dezelfde Britten die Mahatma Gandhi tegengewerkt hebben, dezelfde Britten die in India de eerste oorlogsmisdaden pleegden (neerslaan van de opstand bij Sepoy waarbij honderden Indiërs standrechtelijk geëxecuteerd werden), dezelfde Britten die Indiërs als een inferieur ras neerzetten….dezelfde Britten hebben een eind aan de weduweverbranding gemaakt. Wellicht zit het in de genen van Jiyani om alles wat ten goede aan de Islam toegeschreven kan worden glashard te ontkennen.
  Verder geeft zij aan dat Moslims verantwoordelijk zijn voor 80 miljoen Hindoe-doden zonder dat zij dit aantal onderbouwt. Wellicht beroept zij zich op het flut onderzoek van dr. K.S. Lal. Die heeft namelijk beweerd dat onder de Moghals heerschappij 80 miljoen Hindoes uitgemoord zijn. Welnu, als dit het geval is dan is het onbegrijpelijk hoe het mogelijk is dat de Hindoes nog steeds de meerderheid in India vormen. Indien het Hindoegeloof geminimaliseerd zou zijn geweest, zoals volksopruiers als Lal en andere Hindoe terroristen beweren, dan zou dit ten faveure van de moslimgemeenschap zijn gebeurd en zou de moslimgemeenschap in India nu de meerderheid vormen. Dus het aangevoerde door Jiyani is dom geleuter.

  Verder zegt zij dat zij dat moslims niet te vertrouwen zijn. Welnu beste Jiyani als jouw soortgenoten zo betrouwbaar zijn waarom liep ene Hindori in 1975 over naar Ferrier en Aaron waardoor Lachman een mes in zijn rug gestoken kreeg en Suriname onafhankelijk werd. Hetzelfde kunstje werd in de jaren 90 nogmaals geflikt toen een Hindoe-dame de VHP de rug toekeerde en overliep naar de partij van Bouterse.

  De briljante Surinaamse Hindoestaanse criticaster A. Ramdas (voormalig columnist bij het NRC Dagblad) schreef in de jaren 90 al over de opkomst van het Hindoe fundamentalisme die in potentie gevaarlijker en extremer was dan het moslim-extremisme. Ramdas deed gedegen onderzoek naar de opkomst van de BJP en waarschuwde het Westen hiervoor. Hij nam stelling tegen het beeld dat in de Indiase media over minderheden, met name de Moslimminderheid, neergezet werd en trok fel van leer tegen de vernietiging van de Babri moskee. De daarop volgende aanval in Mumbay vond hij dan ook voor de handliggend en was zijn conclusie dat deze aanval door de Hindoefundamentatlisten uitgelokt was.

  Dus Jiyani, mocht je nog steeds wantrouwend tegenover moslims staan dan is het beter om eerst in jouw parochie te kijken hoe betrouwbaar


  Maak melding

 36. Wat gingen de moslims in india zoeken? Waarom zijn ze niet in de woestijn gebleven met hun fascistische ideologie????? Waren ze uitgenodigd in India? Enige geloof dat doodt in naam van het geloof.
  Als minderheid willen ze alles opeisen maar als ze in de meerderheid dan willen ze een islamitische staat oprichten en de sharia invoeren. Een geloof dat te vuur en te zwaard is verspreid zal nooit in vrede leven.
  Kijk maar goed om je heen. Ze volgen hun rolmodel die mensen gedood heeft en vrouwen heeft verkracht.
  En dat noemt zich een profeet !!!!


  Maak melding

 37. Waarom aanbidden de moslims de zwarte Siva steen in Kaaba en waarom draaien ze ook 7 keren. Ohm symbols is omgedraait en is het woord Allah. Moslims van India zijn kinderen van de rovers van Mongoli


  Maak melding

 38. De eerste moslims waren Arabische handelaren. Met de Arabieren dreef India als enige handel (ik heb het over de beginperiode van het ontstaan van de Islam) en brachten de Arabieren niet alleen beschaving maar ook welvaart mee.
  Velen waren zo onder de indruk van het Islam geloof dat velen zich vrijwillig tot de Islam bekeerden. Met name de onderdrukte klasse, de chamaars en dalits, bekeerden zich tot de Islam. Het waren deze bekeerde moslims die later wraak op de Hindoes zouden gaan nemen voor alle vernederingen die ze hadden ondergaan.
  Alle geloven zijn ontstaan in en rond het Midden Oosten, een gebied dat vooral uit woestijnen bestaan. Sommigen onderontwikkelden maken hier een probleem van.
  De opmerking dat de Islam het enige geloof is dat doodt in naam van dat geloof is cafe praatjes die goed besteed zijn aan de sopieman,.Natuurlijk zijn er oorlogen gevoerd maar als men de Hindoe boeken bestudeert dan pas zal men zien hoe gevaarlijk de racistische denkwijze van de hindoefascist is.
  Ondanks dat de Hindoe terrorist ons steeds wilt voorhouden hoe gevaarlijk de Islam is, zijn miljoenen Hindoes in de Golfregio werkzaam; arme Hindoes die in India totaal geen menswaardig bestand. Waarom nemen de Hindoes in India niet de verantwoordelijkheid op zich en zorgt India voor deze Hindoes ? Wat hebben zij te zoeken in een regio met een fascistische ideologie ?

  Vrouwen worden verkracht…..verderfelijk en zeker te veroordelen echter in India worden jonge meisjes verkracht met goedkeuring van de Hindoes terroristen.
  Nogmaals indien men wil weten hoe gevaarlijk het Hindoefundamentalisme bestudeert men maar de columns van A. Ramdas.


  Maak melding

 39. Wat een klote opmerkingen over india.Wie van jullie zijn naar India geweest? Ik zou zeggen ga eens kijken en daarna beoordelen. En over Suriname dan? vol corruptie drugs dealers armoe. Ik zou zeggen jullie kloterij negatieve opmerkingen over india, maak Julie je eigen strand schoon voor dat jullie andere gaat oordelen. En over hindustanen doen het goed, kijk in Suriname dieven moordenaars zijn bijna allemaal negers en djoekas.Zonder Hindustanen zou jullie meeste strand eten.


  Maak melding

 40. Worden in Suriname geen vrouwen verkracht ? Worden inaar Suriname geen moorden gepleegd? kijk december moorden en elkedag wordt mensen beroofd en moorden gepleegd.Kijk eens in jullie eigen pot Hoe vies dat die is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.