Korps Politie Suriname ontkent doodschieten aangehouden man

27
Politie Suriname heeft weer brandstof om uit te rijden
Archieffoto: Politie Suriname - Arrestatie Team

PARAMARIBO, 20 mei – Anders dan op een filmpje wordt beweerd, heeft de politie geen arrestant doodgeschoten. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. Het filmpje is via sociale media te zien. Er is een knal te horen, maar verder is niets in beeld. Enkele burgers vertellen dat zij er getuige van zijn geweest dat de verdachte door een politieagent door het hoofd is geschoten. De arrestant zou toen al een schotverwonding in zijn buikstreek hebben.

Op het filmpje is de verdachte in een laadbak van een politievoertuig te zien. De man maakte deel uit van een bende van vier. Drie zijn door een politie-eenheid aangehouden. Een vierde is doodgeschoten toen hij op de vlucht sloeg. De verdachte in de laadbak tracht op een gegeven moment op te staan. Een politieman draagt hem op te zitten. “Hij weigert dit echter en wordt door een wetsdienaar gedwongen te gaan zitten.”

Volgens het KPS-verslag loopt daarna een groep burgers richting het politievoertuig. “Zij weigerden afstand te nemen van het voertuig en liepen dreigend op de politiemannen af. Er is toen een waarschuwingsschot gelost om hen op andere gedachten te brengen”, aldus het KPS. Waarschijnlijk is dat schot te horen op het filmpje. “De verdachte in het politievoertuig is nimmer beschoten, noch in de buikstreek, noch door zijn hoofd.”

27 REACTIES

 1. Geen gelul. opgeruimd staat beter dan mijn belastinggelden besteden aan dit soort rovers, door ze in de benen te schieten en hun ziektekosten met onze belastingcenten te betalen en vrije voeding in Santo Boma !!
  Ik heb “HIWIT” nog niet gehoord !! in deze !! Gaat hij een protest betoging organiseren tegen het
  optreden van de politie die de burgerij probeert te beschermen ??
  Politie , proficiaat in deze !!


  Maak melding

 2. Het zijn alle vier zeer beruchte ndper’ s. Meriba is hun grote held en slecht voorbeeld. Ooit was Abra broki een rustige buurt, anno 2018 na Djoeka dorpoe.


  Maak melding

 3. Goed zo politie opruimen die stront. Dank u allen voor het besparen van een miljoen srd in aanhouding berechting en gevangen houden.


  Maak melding

 4. Het is een welles nietes verhaal.Het kan ook zijn dat, niet de politie heeft geschoten maar iemand anders die hem al heel lang, naar de andere wereld wilde helpen. In deze situatie is het degene gelukt.Een ieder doet zijn zegje en de werkelijke dader staat erbij en kijkt ernaar. De lijkschouwer zal, de kogel bij autopsie analyseren en het bewijsmateriaal bekend maken of het inderdaad een politiekogel is of een kogel uit een onbekend vuurwapen. Time wil tell.


  Maak melding

 5. De politie in Su zijn de grootste boeven. Abrabroikie pardon is altijd een beruchte buurt geweest met die djoeka ’s die de Brit daar onveilig maken. Mijn moeder woont in de Bolletriestraat. Elk jaar wordt er ingebroken. Ze had zelf een djoeka jongen nu man in huis. Voor je wist waren er ook andere ingetrokken in dat huis. Mijn moeder haar geld, sieraden, kleren, schoenen en pannen verdwenen. Mijn broer moest naar Su en heeft ze eruit kunnen zetten met de politie.


  Maak melding

 6. De politie handelt goed door ze dood te schieten. Weet je wat zij allemaal doen. Het is een meedogenloze bevolkingsgroep. Een last minder. Die gasten die daar wonen opereren samen. Djoeka na gwentie ik heb die kinderen in de straat van moeder te vreten gegeven en nu stelen ze van mijn moeder. Jermain is door mijn moeder opgevoed.


  Maak melding

 7. Dat is het probleem in dit land. Een groot groep van deze bevolkingsgroep beschermd zijn rovers, waardoor je nooit ontwikkeling zult krijgen.


  Maak melding

 8. Helemaal eens met Atheïst. Opgeruimd staat netjes. Maar wat gaan ze doen met die bespaarde SRD’s.Mijn voorstel is besteed het voor betere training van de politie en voorziening politie apparatuur, zodat de politie snel kan reageren. Het spijt mij voor mijn volgende woorden: als de politie moet optreden, maak geen onderscheid koelie, blakamang. Alamala na wang. U bent voor de veiligheid voor ieder individu. U bent een landsdienaar.


  Maak melding

 9. hey luister dan mensen van Abrabroki lopen op Facebook te gillen dat ding na Basi foe a strati, die rovers worden opgeruimd, ik heb meer namen en adressen voor ze van rovers van Abrabroki , Sunny point en die gasten van de kolesi aan de badoela weg Niew weergevonden weg. ung ruim ding zogenaamde pokumang rovers ooktu op. AUB. Ook het gedrag dat ze wagens wisselen is een bekend gebruik van die rovers bende.


  Maak melding

 10. Idioten begraven is duurder dan vrij eten en waarom zijn jullie zo racist ik ben geen rover maar de manier hoe jullie praten zou ik graag met mijn 38 bulldog in je bek staan en je niet vermoorden maar je ogen uitrekken en tong afhakken mapangpang koeli omdat jullie geen dekatie hebben om te roven praten jullie ka wie dood moet als jullie zijn verkrachters en oplichters als god de duivel niet vermoord wie ben jij om te oordelen wie moet leven of niet…. i pray for you all it only takes a little for a man to reveal himself and the way you all talking you have revealed how wicked you really are


  Maak melding

 11. ps. Allendestraat Kasbahollo ook een bakermat van rovers, een ieder in Suriname weet het. maar de buurtbewoners zelf nemen deze rovers in bescherming. Dus me hoofd opruimen alle rovers. wat zo grappig is de ouders en familie van de rovers kijken niet naar de ellende die hun kinderen anderen toebrengen. teh a moni doro deh njnag. Pas wanneer hun zoon of dochter wordt neergeknald dang deh bari.


  Maak melding

 12. @ Marcus garvie,

  Je bent slechter dan al die roofovervallers, moordenaars en verkrachters, want jij neemt ze in bescherming.
  Waarom vraag jij je niet eerst af waarom er gereageerd wordt zoals gereageerd wordt.
  Het is wel heel erg gesteld met je om te zeggen dat de koelie geen dekatie heeft om te roven m.a.w. het wordt de rovers geleerd om te gaan roven en te stelen waarbij er ook wordt vermoord en verkracht.
  En nog zijn er mensen die op jou lijken die alleen maar negatief weten te kletsen over India.


  Maak melding

 13. En dan nog zijn er mensen die op Marcus garvie lijken die alleen maar negatief weten te kletsen over India.
  Deze Marcus garvie is erger dan de rovers, moordenaars en verkrachters. I.p.v. van dat hij zich eerst afvraagt waarom men reageert zoals men heeft gereageerd, is hij van plan om de ogen van de koelie uit de oogkassen te trekken en de hun tongen af te hakken.

  Marrons hebben altijd al gestolen om zich zelf in leven te houden, de goede Marrons laat ik buiten beschouwing. Mensen die aangifte gaan doen, krijgen van de politie te horen dat deze mensen ook moeten eten.


  Maak melding

 14. Ga het toch maar weer proberen.

  Marcus garvie,

  Jij bent erger dan de rovers die ook nog moorden en verkrachten.
  I.p.v. dat je je eerst afvraagt waarom er gereageerd wordt zoals gerageerd wordt, wil je ogen uit de hoofden en tongen afhakken van de koeli die volgens jou geen dekhatie heeft om te roven.
  Wat jij dus in feite beweerd is dat de rovers wordt geleerd om te gaan roven/stelen. Dat er ook nog vermoord en verkracht bij deze overvallen, daar zwijg je maar over.
  Marrons, de goede buiten beschouwing gelaten, hebben altijd al gestolen om zich in leven te houden.
  Vroeger gingen ze stelen op de plantages van de blanken. De achtergebleven slaven voorzagen hen van voedsel. Dat kan ik nog begrijpen. Maar het stelen is zo in hun dna gaan zitten, dat ze blijven stelen.
  De marrons gingen ook stelen op plantages die in bezit waren van hindustanen en javanen.
  Deze mensen krijgen zoveel van de regering, de rest van de bevolking moet voor alles betalen. En toch blijven ze stelen. Het ergste is dat de familie deze rovers in bescherming neemt.

  En nog zijn er mensen, meestal creolen, die alleen maar de negatieve kanten van India weten te benoemen.
  Voor de verloedering in eigen land sluiten ze hun ogen.


  Maak melding

 15. @ Jiyani

  Dus kort samengevat het wel bekende splinter in andermans ogen dus !
  Als ik de Mini-ster van Jus /pol van Su was ging geen enkele crimineel
  cq verkrachters dood door de kogels. Gewoon forse straffen geven, elke ochtend
  met een vrachtauto ergens dumpen met een zware ketting aan hun enkel met een grote bal
  ijzeren van 25 kilo de straten en sloten laten opruimen. Klok slag 12 :00 uur droog brood en
  water met een pauze van 30: minuten pauze, en daarna weer hard werken tot 17:00 daarna weer
  naar het gevangenis. Daar aangekomen droog rijst zonder swiet mofo en weer water drinken
  en gelijk naar ( bed ) heb je 10 jaar straf, dan doe je dit ook 10 jaar lang !
  Op de kleding moet vermeld worden wat je gedaan hebt, verkrachting roof moordenaar etc ect.
  dan kan iederéén zien wat je geflikt hebt. Er is genoeg te doen voor deze gespuis, dan alléén maar
  mastruberen en anderen van achter nemen in de gevangenis !

  sari tori

  Jacko

  en gewoon de sloten en straat aan vegen.


  Maak melding

 16. @@Marcus garvie

  de bende waartoe deze man[de dooie] behoorde,hebben iemand overvallen en een arm en been van het slachtoffer gebroken en zijn met 150.000 euro drie kilo goud en de Lexus vandoor gegaan.Ze hebben het slachtoffer zolang gemarteld tot hij vertelde waar ze zijn waardevolle spullen konden vinden.
  En bij overvallen tegenwoordig gijzelen ze een kind van het gezin en dreigen die te doden als ze verteld wordt waar het geld en goud te vinden is.


  Maak melding

 17. Van mij mogen alle kleine en grote rovers en aanhangers c.q beschermers van rovers uitgeroeid worden. Hoe meer hoe beter voor het land.


  Maak melding

 18. Marcus garvie jou mening is niet de mening van marcus garvey je haalt die man zijn naam door het slijk domme stomme idioot hoe kan je een tong afhakken,misschien knippen of snijden dommie ik snap niet dat je nog kan schrijven of heeft een andere dommie het voor je gedaan verander je Nick name maar Marcus garvey was geen racist halve gek


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.