Rosebel voorziet poliklinieken Brokopondo van medisch materiaal

9
Rosebel voorziet poliklinieken Brokopondo van medisch materiaal

NIEUW KOFFIEKAMP, 19 mei – Rosebel Goldmines NV (Rosebel) in Suriname heeft op 17 mei samen met haar partners; het Ministerie van Volksgezondheid, de Medische Zending, het Diakonessen ziekenhuis en Project C.U.R.E medische artikelen en apparatuur gedoneerd aan enkele Medische Zending poliklinieken in het district Brokopondo. De officiële overdracht vond plaats bij de Medische Zending polikliniek van Nieuw Koffiekamp.

De General Manager van Rosebel: Suresh Kalathil stond tijdens zijn speech stil bij het overlijden van de Hoofdkapitein van Nieuw Koffiekamp dhr. Wijnerman.“De kapitein was een sterke leider die zich maximaal inzette voor de gemeenschap van Nieuw Koffiekamp en het district Brokopondo.” Volgens Kalathil had Hoofdkapitein Wijnerman een visie, waarbij samenwerken en het onderhouden van partnerschappen een essentiële basis is voor de ontwikkeling van de gemeenschap. Hij garandeerde dat Rosebel de visie van duurzame partnerschappen met de gemeenschap zal blijven continueren.

Rosebel werkt nauw samen met 7 dorpen in het district Brokopondo namelijk: Balingsoela, Nieuw Koffiekamp, Marshallkreek, Nieuw Lombe, Kwakoegron, Klaaskreek en Brownsweg. Vanuit de Rosebel Zero Harm visie, die uitgaat van kwalitatieve gezondheidzorg voor een ieder en in het kader van duurzame gemeenschapsontwikkeling van deze dorpen in Brokopondo heeft Rosebel een meerjarig gezondheidsprogramma opgezet.

9 REACTIES

 1. Rosebel weet wat ze doen: ze geven voor paar duizend dollars weg, en vernietigt het milieu
  voor eeuwen met het giftige kwik wat ze gebruiken !!!! En de Su regering laat dit allemaal
  oog luikend toe, en de plaatselijke bevolking wordt langzaam vergiftigd ! En blij dat ze zijn
  met deze geste, is onvoorstelbaar dat kunnen we op de foto zien. ( domme regering en volk )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. JZwartmans,
  Aan de Noordzee noemen ze dat een sigaar uit eigen doos ,eerst het goud bijna voor niks ,dat bedrijf krijgt echt de lachers op z’n hand , het is zo doorzichtig,ze moesten zich dood schamen .
  En de regering is lekker bezig ,zakken vullen ,en voor de rest intreseerd het ze geen donder zij zijn niet failliet ,lachen man ,A NO MIE ZAND ER OVER na mij de zondvloed in willekeurige volg order


  Maak melding

 3. Ik hoop dat men met deze schenking de kwaliteit van de gezondheidszorg in dat gebied wordt vergroot. Daarnaast ben ik van menibg dat Rosebel goed mag investeren in het onderwijs in dit gebied. Ik denk hierbij aan het permament ondersteunen van lager-,voortgezet-, en beroepsonderwijs.

  De mastschappij dient zich bewust te zijn van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en moet niet alleen een bijdrage leveren om de gezondheid van haar werkneners te verbeteren. Het gaat ook om andere domeinen die van belang zijn voor het welzijn en de ontwikkeling van bewoners in dat gebied. Maar misschien heeft Bigi Sma een betere visie.


  Maak melding

 4. Ondertussen gaat het vernietigen van het ecosysteem gestadig door in naam van ontwikkeling. En al de belasting gelden die dit bedrijf stort in de staatskas, wordt leeggeroofd of overgemaakt naar het buitenland door Boefie en friend in opdracht van de dwaas Bouta, de vloek van het gehele land, die oerdomme ma pima ndp paria’ shard hebben verdiend. Ndp na wang ma pima roversclub.


  Maak melding

 5. Je moet maar in Brokopondo wonen. Je krijgt medische voorraden gratis. De kwikvergiftiging even vergeten. Waarom niet kwik vrij werken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.