Meteorologische Dienst Suriname verwacht meer regen

10
Meteorologische Dienst Suriname verwacht meer regen
Foto: wateroverlast bij de Coesewijnestraat

PARAMARIBO, 19 mei – Volgens de Meteorologische Dienst Suriname wordt er de komende dagen meer regen in Suriname verwacht. Daar kunnen er lokaal onweer en windstoten bij komen. Op zich niet gek want momenteel zitten we in de grote regentijd: van eind april tot half augustus. Echter, dit jaar lijkt de overlast groter.

Zo is het Ronnie Brunswijk stadion gisteren door de Surinaamse Voetbal Bond afgekeurd. Na inspectie is gebleken dat het veld moeilijk bespeelbaar is, door de zware regenval van de afgelopen dagen schrijft Starnieuws. De wedstrijd Inter Moengo Tapoe en Robinhood die gepland stond voor vandaag (zaterdag) 16.30 uur, werd afgelast.

Ook ondernemers hebben er last van. Een kippenkweker aan de Tjong A Kietweg heeft zware schade geleden door de aanhoudende regens van de afgelopen dagen. Honderden kuikens zijn daarbij doodgegaan meldt Dagblad Suriname.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Sorry hoor maar deze kippenkwekerij is gewoon ernstig nalatig geweest.Je woont in Suriname, wij weten al jaren dat wij een grote/kleine regentijd hebben en voorzieningen moeten ruim vooraf getroffen worden om veel leed en schade te voorkomen. Heeft deze kippenkwekerij nooit gehoord of aan gedacht om kippenhokken op hoge palen te bouwen?? Nu heeft hij alle kuikens en kippen laten verzuipen. Dit is een wrede dood.Ik zou zeggen, stop maar met je kippenkwekerij want je hebt er geen kaas van gegeten. Als mensen niet in veiligheid gebracht worden, wat zijn dan die arme kuikens. Kuikens kunnen nog niet vliegen, dus laat je ze letterlijk verzuipen. Was je begaand met je handeltje, dan hoefde je nu niet te piepen tegen de kranten. Had je je handeltje maar in huis moeten nemen.Een echte zakenman met hersens had zijn handeltje gered. Dit had voorkomen kunnen worden houtluis.


  Maak melding

 2. Die NDP prutsers van onze ‘geweldige’ meteorologische dienst kijken nu naar Weeronline.nl voor betere voospellingen.
  De binnenlandse kip gaat dus nog duurder worden.


  Maak melding

 3. De “meteo” doet overal ter wereld hetzelfde. Ze meten en onderzoeken elementen en omstandigheden die invloed kunnen hebben op weer en klimaat. Op basis van hun onderzoek doen zij voorspellingen en geven desgevraagd advies Maar zij kunnen het weer en de weersomstandigheden niet beïnvloeden. Uiteraard kan het voorkomen dat een voorspelling niet of niet geheel uitkomt. Het blijft, hoewel de wetenschap en de techniek ook in deze sector sterk is verbeterd blijft het mensenwerk.
  Als er sprake is van extreme weersomstandigheden kan je ondernemers niet zomaar kwalijk nemen dat ze er niet op voorbereid waren.


  Maak melding

 4. Die bal wedstrijd zou beginnen om 16:30 uur bij Ronnie’s. Sang, ze hebben daar blijkbaar wel geld om te betalen voor verlichting. Of dachten die djoeka’s van Moengotapu dat ze in het donker minder zichtbaar zijn en dan hun slag kunnen slaan?


  Maak melding

 5. Heel vroeger toen mijn familie een kleine rijstboerderij had was het wel leuk als alles onderliep door de zware regen. We gingen Dan met de houwers in onze handen de vissen die uit de zwamp kwamen en in onze rijstveld kwamen kappen. Op zo’ n tochtje door de rijstplanten konden we genoeg vis bij elkaar krijgen voor de avondeten. We moeten van moe de vissen wel zelf schoonmaken.
  Nu ik ouder dan moe toen was zie ik de dam breuk en de regenval een hele hoop ellende brengen. Jammer dat de damreparateur het geld in zijn zak heeft gestopped zonder de dam te repareren. We kunnen door het water niks naar de stad brengen om te verkopen. We gaan weer lekker stemmen op Bouterse. Een van neven heeft een goede baantje gekregen. Een beetje water is goed voor de planten. Nog vijf.


  Maak melding

 6. Laten we aub op bouterse stemmen. Ik hoop dat bij de volgende overstroming ook mensen verdrinken. Het is van belang dat alles ook duurder word in su. Mensen pienaren naar mijn mening niet genoeg daarzo. Zolang er eten is is er niks aan de hand toch. Ik hoop dat de feestende surinamers gaan inzien dat feesten niet aan de toekomst werkt. Surinamers denken alleen aan drinken, dansen en vreten. Dus als ze nu in plaats van feesten en luieren aan het werk gaan, misschien dat men dan de toekomst verbeterd. Doen jullie aub niet zo zielig als er een overstroming is, het gebeurt al weet ik veel hoeveel jaren. Het is niet iets van gisteren. Er had allang wat hieraan moeten en kunnen gebeuren. Maar feesten is wel trouw aan gehouden, maar veiligheid is men daar te lui voor. goed zo suriname! Ga zo door!!
  De groeten luiaards!!!


  Maak melding

 7. Het probleem met de ontwatering is niet van deze tijd. Ik kan mij geen enkele Regering herinneren die serieus werk van gemaakt heeft om een ontwateringspolitiek te voeren. Al die zogenaamde civiele ingenieurs die Suriname heeft(had) hebben niets gebakken. Anno 2018: De Overheid blijft maar vergunningen verstrekken aan met name overwegend chinese ondernemers om hun grote pakhuizen en ‘ Malls’ midden in woonwijken neer te zetten met alle gevolgen van dien.
  Aan dijkverhogingen etc. wordt niet veel gedaan. Juist de afvoerkanalen ( o.a. de Drambrandersgracht) en de Sommelsdijkse kanaal) worden gedempt: 2 cruciele afvoersystemen( en dit gebeurde onder de Regering Sardjoe-Venetiaan). Nu zitten wij met een Bouterse Regering die de chinezen met ALLES faciliteert. Zij bouwen, dempen, slopen omdat die weer toestemming hebben gekregen van een of andere corrupte DC.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.