Brandweerlieden in Suriname zijn povere werkomstandigheden zat

12

PARAMARIBO, 18 mei – Brandweerlieden zijn in ‘beraad’. Dit meldt de vakbond bij het Korps Brandweer Suriname. Er zal alleen nog worden uitgerukt bij woningbranden. Ook zal nog hulp worden verleend bij verkeersongevallen als snijbranders nodig zijn. Volgens vakbondsvoorzitter Clifton Pahalwankhan is de maat vol. Een gesprek met minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie deed de emmer overlopen.

Uit het gesprek is niets concreets voortgekomen. Getrouw vroeg de brandweerlieden om een week tijd. Hij zou dan beter antwoord kunnen geven op eisen die werden gesteld. Maar volgens Pahalwankhan is al veel te lang geduld betracht. Er is een tekort aan van alles wat met het werk te maken heeft. Zelfs de toiletten in de kazernes zijn defect. Brandweerlieden van twee kazernes legden enkele dagen terug het werk al neer.

Volgens Pahalwankhan ging het om hetzelfde nijpende probleem. Daar moet nou eindelijk een oplossing voor gezocht worden. Er is een gebrek aan bluspakken, schoeisel en handschoenen. In de achttien kazernes die het korps telt spelen dezelfde problemen. Het beraad gaat door totdat een bevredigende oplossing is gevonden. Binnenkort wordt weer gesproken met Getrouw. Dan zal worden bekeken of het beraad door gaat.

12 REACTIES

 1. De meeste brandweermannen zijn niet eens fit genoeg om brandweerman te zijn. 80% van de tijd hebben ze niets te doen, ze kunnen ten minste hun werkomgeving opknappen. Zeurpieten.


  Maak melding

 2. De regering moet voor een goede uitrusting zorgen, schoenen, pakken en
  dergelijke. Maar het is ook zo dat er vaak tussen calamiteiten veel tijd zit.
  Je kan in de tussentijd ook met ze allen de werkplek verbeteren en
  schoonhouden, dan heb je ook geen ongedierte. Het mes snijdt van twee
  kanten, dat iedereen zijn beste beentje voorzet moet dit probleem snel
  opgelost zijn.


  Maak melding

 3. By the way:Toen Belfor, die nu zo hoog van de toren blaast was er een corruptie-zaak m.b.t. aanbesteding van dacht ik , schoeisel,brandweerpakken etc.De zaak was aan de kaak gesteld door ene Jhaw dacht ik.
  Wat is daarvan geworden?? Ooit onderzocht ??
  Zouden DNA leden alsnog vragen kunnen stellen hierover aan Tigri Barba (eng barba e-brong, dan heeft hij nog praats en houdt schoolkinderen voor de gek) !!


  Maak melding

 4. RAM Singh schoonmaken dat zouden ze moeten doen. Maar opknappen met wat. Hout is duur en je kan geen spijkers kopen. Toiletten onderdelen zijn niet te vinden. Geen import gedaan. Etc. Dan maar staken en op Bouterse stemmen . Nog vijf jaar ellende.


  Maak melding

 5. En dan zijn deze mensen aangenomen en opgeleid om branden te blussen.Moeten ze wat anders doen dan moeten ze weer opgeleid worden daartoe.Anders heb je weer werk afgeleverd met de kwaliteit van onze regering waar niets klopt.Centen gaan weg maar niemand weet waarheen.


  Maak melding

 6. Het wordt nu hoogtijd om zelf deze materialen te gaan vervaardigen. Het is gezien de mentaliteit dat maar alles uit het buitenland moet komen omdat Surinamers geen:Handschoenen, bluspakken,schoeisel kunnen vervaardigen. Zo moeilijk is dit toch niet. Zo schep je meer werkgelegenheid. Elias hoef je hiervoor ook niet naar het buitenland te sturen om een cursus en stage te gaan lopen zodat, hij kan leren hoe je deze materialen maakt, want hij maakt er direct een snoepreisje van. Kennis van zaken opdoen is niet zo ingewikkeld. Niemand is te oud om wat te leren. De Chinezen zijn hier goed in. Alles moet maar uit het buitenland komen. Deze ellende zal blijven bestaan zolang niemand het initiatief neemt om zich hierin te verdiepen en zich te laten scholen en zijn kennis weer overdraagt aan de jongere generatie. Alles moet maar makkelijk gaan.
  Stel dat het buitenland, geen bestellingen meer levert aan Suriname omdat zij al zo wie zo ervan uitgaan dat zij naar hun centen kunnen fluiten, want zo is dat, of niet soms? Getrouw kan dit probleem dat al veel langer bestaat niet meteen voor de Brandweer oplossen. Blijven klagen, en praten helpt ook niet. Dus wat zijn de verwachtingen? Wachten tot je het krijgt. Wanneer heel Paramaribo plat is gebrand zullen wij zien wat er gaat gebeuren. Met deze mentaliteit schieten wij niet op. Boefdraad wast zijn handen in onschuld want monie no de.


  Maak melding

 7. @ Tungtak, houtschaarste in Suriname? Iedereen kan een zaagmolen kopen en hout zagen. Hoe is die hele houthandel in chineze handen gekomen?


  Maak melding

 8. Ai baja, deng kil tap-a-foto fatoe sref-srefie, lek Bouta !! Dat komt door te luieren op het werk !!
  Kunnen ze niet een bezen en clossetborstel pakken en aan het werk gaan ???


  Maak melding

 9. Beste forumvrienden toch,
  Reacties in de trant van: ga wat doen enz.
  Er is toch wel begrip op te brengen voor werknemers dat zij met goed materieel willen werken?
  Er is toch wel begrip op te brengen dat je ondanks het feit dat je belasting betaalt merkt dat er geen collectieve goederen worden voortgebracht?
  Er is toch wel begrip op te brengen dat het arbeidsmoraal steeds verder wegzakt, zeker als je ziet dat de inkomensverdeling steeds schever wordt? Oftewel; de rijken worden rijker en de armen armer.
  Ach, laten we niet zo snel en hard oordelen over anderen.


  Maak melding

 10. Ondertussen blijven Boefdraad en de paarse marionetten bij CBVS vreemde valuta wegsluizen. Salarissen kunnen niet op tijd meer worden betaald. Onderdelen, medicijnen en straks na 2020, als ma pima domme dwaze ndper’ s voor de derde keer op de Na Dagoebal Partij gaan stemmen, mislukte revo wantoestanden. Wi dati no e sari a ma pima dong ndper sa eng soso lobi baas Bouta e mek eng ka, dee nanga dee. Opa taki, ik geef mijn honden liever te eten dan een ma pima ndper, die trouweloos is, onstandvastig in zijn/ haar doen en laten, altijd mopperen en klagen, steeds bedelen en lenen. Allemaal ondankbare honden zoals ooit oom Vene klaagde over de paarse ndp judassen die nu het volk en eigen aanhangers uitbuiten. Zelfs een straathond is dankbaar en te vertrouwen dan het gros der ma pima ndp zwervers.


  Maak melding

 11. Politie eerst in staking en nu ook nog de brandweer,het rest nu nog het nationaal leger dat nog in opstand moet komen dan hebben we echt de poppen aan t dansen,

  Weg met boute

  opo kondremang oe opo


  Maak melding

 12. Wat heeft bluspakken te maken met ga schoonmaken, als er een huis in de fik staat dan moet je in je gewone kloffie gaan blussen weetje hoe heet het is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.