Weer restaurant in Suriname gesloten om onhygiënische toestanden

28
Weer restaurant in Suriname gesloten om onhygiënische toestanden
Foto: Bic Paramaribo Noordoost

PARAMARIBO, 17 mei – Bestuursambtenaren van het ressort Blauwgrond en de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst in Suriname zijn vandaag in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg overgegaan tot sluiting van een restaurant. Bij controle bleek dat verschillende vergunningsvoorwaarden zijn niet nageleefd en dat de hygiëne op verschillende plekken te wensen over liet.

Het gaat onder meer om vetputten die overvol zijn en niet voldoen aan de gestelde eisen, vervallen specerijen en contaminatie van voedsel.

In februari dit jaar werd ook overgegaan tot sluiting van een restaurant aan de David Simonstraat te Paramaribo. Bij controle bleek dat de eetgelegenheid in een zeer onhygiënische staat verkeerde.


Foto’s:

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. Jammer voor deze hard werkende Chinese familie. Iedereen wilt alleen maar goedkoop eten.
  Praat makkelijk over die hard werkende familie, wat is er mis met het vlees ziet goed uit?
  In het binnen land hebben ze geen toiletten en het is daar net een varkenstal.
  Ze doen hun behoefte in hun eigen slaapkamer in een potje.


  Maak melding

 2. Wat kunnen mensen toch hardleers zijn. Onze Gezondheidszorg is al onbetaalbaar en niet toereikend dat weet elke inwoner in Paramaribo. En wat doen zij, sollen met andere mensen hun leven. De Chinezen werken zeer onhygienisch maar dit geldt ook voor de Javanen, Creolen, hindoestanen, noem maar op. Het is een tropisch land met veel ongedierte. Salmonella bacterien. Muizenpis over al het voedsel. Zelfs slijm uit de bek van een vleermuis op voedsel kan dodelijk zijn. Wat bezielt deze idioten? Er moet zeer streng opgetreden worden. Vergunningen voorgoed af pakken. Geef ze een bezem dan kunnen zij de straten in Paramaribo gaan schoonvegen. Vlees hoort in de koeling, vlak voor de bereiding haal je het uit de koeling en niet in een emmer met water op de grond. Hersenloze actie. Het moet bij de wet verplicht gesteld worden een cursus Voedselhygiene en de bereiding van voedsel te volgen. Haal je deze cursus niet, mag je geen handel drijven wat voedsel betreft. Geef ziekteverwekkers geen kans. Elk jaar worden massa mensen besmet met ziekteverwekkers uit hun voedsel. Voedselvergiftiging is het ergste wat kan overkomen.
  Hygiene is zeer belangrijk, sol niet met je leven en die van anderen Door het niet zorgvuldig bereiden en bewaren van etenswaar kan er gevaar ontstaan. Ziekteverwekkende bacterien: Staphylococcus Aureus, Clostridium Botulinium, E-coli, Listeris Monocytogenes, Salmonella. Zulke mensen mogen nooit meer handeldrijven. Wij houden van lekker eten, maar zoals je ziet kan het je, je leven kosten en degene die dit heeft veroorzaakt, heeft jouw geld in zijn portemonnee. A no mie


  Maak melding

 3. Wat een achterlijke domme idiote opmerking meneer of mevrouw pataka!
  Wat hebben de mensen in het binnenland die volgens jou in hun EIGEN slaapkamer in een potje hun behoefte doen hiermee te maken. OMG! Waarom wordt jou reactie ook gepost? Koop jij maar die zooi en ik zou zeggen ” eet smakelijk” en betrek anderen er niet bij. Misselijk gewoon 😓
  Lees de reactie van degene onder jou onzin. Ook nog laf om jezelf pataka te noemen. Zelfs die vissen schamen zich om jou naamgenoot te zijn. Bah


  Maak melding

 4. Nu weet ik waarom de chinezen niks eten wat ze verkopen, voor hun hun zelf koken
  ze appart, het zijn gewoon vieze rikken, en gevaar voor de samenleving en volks gezondheid.
  Tji nja mi ping atjaw !!!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. het wordt tijd dat de naam en adres van deze sluipmoordenaars worden gepubliceerd zodat wij weten waar wij zeken niet moeten eten. Het zal ook voor de overige restaurant houders een afschrik middel zijn om het nauw te nemen met de volksgezondheid.
  ook winkeliers die vervallen produkten verkopen en prijzen opdrijven dienen aan de schandpaal te worden genageld.


  Maak melding

 6. Sommige zijn niet al te slim ik ook niet. Maar een.ding wil ik kwijt het gaat over een.restaurant die eten verkoop aan derden die ziek kunnen worden,hebben die boslandcreolen jou gezegt dat hun uitwerpsel voor verkoop is.zomaar reageten.en niet bij je leest houden jammer hoor.en nog voor ze opkomen ook hardwerkende Chinezen kan maar die.mensen die eten kopen werken misschien.ook hard moeten ze daarom buikkrampen krijgen jemig.


  Maak melding

 7. De opmerking over het binnenland slaat nergens op kijk eens goed wat voor vieze toestanden je in de stad aantreft zo hier en daar
  Goed dat de controledienst haar werk naar behoren uitvoerd. De overtreders zouden eigenlijk met naam en adres van hun restaurant bekend gemaakt moeten worden zo dat de mensen weten waar ze niet moeten zijn voor een goed bord eten


  Maak melding

 8. In Nederland wordt gewoon de naam bekend gemaakt van het restaurant. Als je daar langs loopt weet je ook wat de reden is waarop de zaak is gesloten.


  Maak melding

 9. De naam.moet bekend gemaakt worden ik wil niet veel zeggen want eeuwig wordt of moet mijn reactie goegekeurd worden omdat ik met bewijzen.komt nog onbetamelijk gedraagt.,maar men.zeg wiens taal men spreekt wiens brood men spreek.eerlijk is eerlijk als omoe snie een miloen op tafel zet wordt niets bekend gemaakt de politie stoppen het in hun zakken maar vertellen wel aan.hun fam om niet daar te eten wedden.mijn reactie moet.weer beoordeeld.worden ik.mag.niet de waarheid spreken.grrrrrrrr


  Maak melding

 10. Chinezen planten overal langs de straat op de bermen groenten:hondenpis erop, uitsootgassen(koolmoxide),alle viezigheid erop) en dan wordt dat verkocht in de winkel of in hun restaurant gebruikt ! 1 Njang switie “tjap-tjoi” !!!
  De beste bemesting in China doen ze met uitwerpselen van de mensen !!!


  Maak melding

 11. Als bij een restaurant de toiletten smerig zijn,dan weet je dat de keuken ook een smeerboel kan zijn.
  Gewoon de namen van die restaurants noemen.Volksgezondheid gaat voor dan het beschermen van dergelijke restauranthouders.

  Het publiek moet inkijk in de keukens moeten hebben.
  Wat ik zelf met eigen ogen heb gezien.
  Een kat zat op een plank waar het vlees gesneden werd.
  Ik zei tegen die meneer mi no wani a njan moro.Hij werd boos ,maar ik liep gewoon weg.
  Het was een restaurant dichtbij
  de hoek Zwartenhovenbrugstraat en Keizerstraat.
  Gelukkig is dat restaurant al opgedoekt.


  Maak melding

 12. @ Atheist

  Onze groente in Europa worden ook besproeid met chemicaliën, en onze rund en varken vlees
  zitten ook vol met schadelijke hormonen. Dat neem niet weg dat ik deze restaurant aan mijn vrienden en kennissen zal aanbevelen ! Ondanks dat de chinezen hun groenten met menselijke
  uitwerpselen bemesten, leven ze toch langer dan de EUROPEANEN.

  @ Juan

  Wat heb je een rare vergelijking: toilet en de keuken, kookt je thuis in het toilet ????
  Maar ik begrijp wat je bedoeld, het enigste wat de mensen moeten doen is niet meer gaan chinezen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Toen een nieuwe Chineesrestaurant in de buurt werd geopend waren er
  in een keer een stuk of 10 katten verdwenen, sambal bij !!!


  Maak melding

 14. Eet dan niet en ga zelf koken man. Wat zijn jullie ondankbaar. Jullie vergeten zonder de Chinezen moesten jullie een uur lopen voor dat je een winkel zag. Waarom gebruiken ze dan mest bij de planten? Eet dan geen groenten en drink alleen water. Weten jullie hoeveel huur die hardwerkende chinees moet betalen? Wij halen ze binnen en toch niet goed? Zonder de Chinezen geen lekker eten en geen winkels. Hebben ze winkels en toiletten in het binnenland?


  Maak melding

 15. Baas werkt en eet graag chinees. Zo ook het gros der dwaze debiele idiote ndper’s, voor a blakkamang sa lobing tjauwmin of rijs moksie. Zolang het maar goedt ruikt en smaakt en ze niet weten met welke trope en hoe het eten wordt voorbereidt. Als de oerdomme ma pima ndper’s in 2020 wederom oerdom dwaas op de na dagoebal partij gaan stemmen, dan gaat baas elke dag voor deze ma pima domme paarse paria’s, gratis chinees eten geven. Eten gemengd met afval van varkens- vlees en dagoeballen.


  Maak melding

 16. Hygiëne is heel belangrijk mensen voor je gezondheid. Die lekkere eten zou ik laten lstaan, al moet ik een dagje droge brood eten .
  De minister van volksgezondheid mag streng gaan aanpakken,en vaker gaan controleren naar restaurant.


  Maak melding

 17. Ach is er laatst ook niet een groot Chinees restaurant in de Warmoesstraat in A’dam gesloten vanwege kakkerlakken in het eten, het gebrek aan hygiëne komt overal voor , maar vooral veel bij Chinezen, een gewaarschuwd mens telt voor twee, weet waar je eet


  Maak melding

 18. Ik lees al enige tijd mee. En ik vind het zo zonde. Zo jammer. Dat wij ; Het zwarte volk. De surinamers. Elkaar zo afvallen. Kijk iedereen heeft recht op een mening. De een is daar beter in dan de ander. Waarom in Gods naam: moet je de ander zo neer halen. Het word gelijk iets van ; Die is dom. Of die is achterlijk. Of iets ongepast. Dat vind ik pas SARI TORI!
  Stimuleer elkaar. Vraag waarom, of hoe de persoon aan zn idee komt.
  En wat ik ook vaak lees en hoor in het dagelijks leven….: is dat men deze uitspraak doet; Daarom blaka mang sanie ne kong vooruit. Dat is pas Sarie torie. Zo jammer. Waarom je eigen volk de grond in boren altijd. Help elkaar. Sa a trawang no habbie of no mang. Daar kan hij mischien niks aan doen. Jij als beter wetende (Dit in positieve ) zin bedoeld. Onderwijs elkaar. Maar wordt niet boos. Scheld hem niet uit. Help elkaar om er op een ander manier naar te kijken. En mischien. Ik weet het wel zeker. Dus ; Dan is de kans groter wat te berijken met elkaar. Als mijn Surinaams te wensen overlaat. Ik heb het ook nooit geleerd op school.
  Maar elk geval. Nu kondre mang oeng kom op dji makandra!!! Love! En wat ik verder wil zeggen.


  Maak melding

 19. Een film in youtube:
  Jeroen Meus in Township in Zuid-Africa.
  Je schrikt hoe ze eten. Ja, die hardwerkende Chinezen de schuld maar geven.


  Maak melding

 20. Van een schaap word de ontlasting als zeep gebruikt. Op het stuk vlees ook ontlasting van die schaap en dat vinden die Afrikanen heel lekker. Als al die ex afrikanen terug gaan en dan halen ze het niet. Wees blij dat ze in Suriname een goed leven hebben. Geloof je niet en kijk zelf maar.
  Een film in youtube:
  Jeroen Meus in Township in Zuid-Africa.
  Je schrikt hoe ze eten. Ja die hardwerkende Chinezen de schuld maar geven.


  Maak melding

 21. Juist als chinees behoor je telaten zien dat je schoon bent (krin skin firie) ,vooral als je zaken doet..! Maar deze de foto’s bewijzen genoeg dat die chinees niet schoon is. Je heb chinezen die witte magie doen maar deze deed volgens mij zwarte magie. Ubuntu. wakka nanga koni….!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.