Politie houdt oplichter aan die beweerde mensen te kunnen genezen

12
politie in Suriname

PARAMARIBO, 16 mei – De politie in Suriname heeft gisteren een 21-jarige man aangehouden die zich op social media uitgaf als een geneesheer, die over ‘goddelijke machten’ zou beschikken om ongeneeslijk zieke mensen te kunnen genezen. De verdachte, Mark S. die opereerde onder de naam Cheukalan, werd opgespoord en aangehouden wegens oplichting, nadat een benadeelde vrouw vorige week aangifte tegen hem had gedaan.

Volgens beschrijvingen op zijn Facebookpagina had hij vele mensen genezen of geholpen. Vandaar dat een vrouw SRD 9.000 aan deze ‘geneesheer’ betaalde om haar te helpen met huiselijke problemen. Ze kreeg vervolgens een drankje toegediend welk binnen 24 uur haar problemen zou oplossen. In plaats van het verwachte resultaat, werd de vrouw ziek en kreeg ernstige diarree. Zij deed daarna aangifte.

De politie vermoedt dat er meerdere personen in Suriname door deze jongeman zijn opgelicht. Benadeelden kunnen zich alsnog melden bij de politie van ressort Livorno voor het doen van aangifte.

Bekijk ook:

12 REACTIES

 1. Dus deze oplichter speelde voor baas Todo.Ik vraag mij soms af, of mensen zo lichtgelovig zijn of hechten meer waarde aan bijgeloof. Zij mag blij zijn dat ze nog leeft voor hetzelfde geld had zij dit niet na kunnen vertellen. Mensen hou je leven niet te grabbel. Deze oplichter zegt Goddelijke krachten te bezitten je grootste
  Onzin verkondigen om mensen om de tuin te leiden. Op Boma kan hij zijn Goddelijke krachten demonstreren.


  Maak melding

 2. De dokter is analfabeet en kon de gebruiks aanwijzing niet schrijven.En de mondelinge instructie heeft de vrouw verkeerd begrepen.Ze moest dat middel op haar lichaam aan brengen maar in de plaats daarvan heeft ze het ingenomen.Het gevolg was een herhaaldelijk rennen naar de WC.


  Maak melding

 3. Er zijn mensen die erg gelovig zijn,en daarom geloven ze in een bonoemang.
  Een bonoemang kan zich zelf niet helpen hoe gaat hij een ander kunnen helpen.
  Er zijn mensen die een ticket voor een bonoemang betalen om naar Suriname een bonoe uit te voeren,wat een schandaal zeg.
  Er zijn mensen ziek in plaats dat zij naar de dokter gaan zoeken ze een bonoemang op,en wanneer het te laat is dan gaan ze naar de dokter.
  Mensen moeten zich niet bezig houden met een bonoeman,ze zijn oplichters.
  Er zijn bonoemang die advertentie plaatsen op internet,mensen waak geen gok ga naar de dokter
  no wang sma no doe joe wang sanie datie no soso lee torie!
  Weg met alle bonoemangs ze moeten allemaal opgepakt worden en in zee dumpen.
  no wang


  Maak melding

 4. Hij is creatief en zij is naïef. Wie geloofd anno 2018 nog in wonderdokters. 😂😂 Haar huiselijk probleem is meteen genezen met een heftige lus bere (schijt water). Zij hoeft een jaar lang geen Kowru dresi meer te gebruiken. Mark s is geen oplichter maar een lus bere dokter, als je huiselijk problemen hebt kun je bij hem terecht voor een Kowru dresi van 9000 srd. 😂


  Maak melding

 5. Beste forumvrienden,
  Ik begrijp jullie reactie, maar soms zie je geen uitweg meer, ben je wanhopig en pak je alles aan. Zelf al weet je/denk je het is nep. Toch ga je.
  Ik heb een buurman (niet precies naast mij, maar om het even aan te geven hoever). Hij heeft geprobeerd zelfmoord te plegen een paar dagen geleden. Toen een andere buurvrouw mij dit zei, werd ik boos op haar.
  Ik zei oa dat ze me dit niet moest vertellen. Ze zei ook: ze waren er op tijd bij (om hem te redden). Hoezo op tijd? Die man wilde dood!
  Hij zag geen uitweg meer. De meeste mensen zeggen het is laf, (dat weet hij ook), hij laat vrouw en kinderen achter (dat weet hij ook) maar hij heeft zoveeeeeeeeeeeeel verdriet dat hij niet toont.
  Ik vind hem niet laf, maar moedig
  Als er dan een figuur langskomt dan maken ga je er in mee. Ik denk maar ik ben geen specialist, dat je hersenen een stof aan maken waardoor je niet meer (helder) kan denken.
  Ik ben slechts een beëdigd kwakzalver. ( beëdigd door me zelf)


  Maak melding

 6. @ Bromtjie

  Er zijn mensen die erg gelovig zijn, en daarom en daarom geloven ze in een bonoemang.
  Wel Bromtjie : Iemand die gelovig is gaat niet naar een bonoemang, die gaat naar de kerk.
  Daar wordt je soms ook belazerd door de voorganger of pastoor !
  Ora et labora, bid in je zelf en bedenkt dat huiselijke problemen niet door een bonoemang
  opgelost kan worden, hiervoor kan je beter naar gezin therapeut gaan, kan soms wel goede
  adviezen geven.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Het heeft niet altijd en alleen met lichtgelovigheid te maken. Sommige mensen weten niet beter en houden vast aan oude gebruiken.Ze hebben reeds op jonge leeftijd kennis gemaakt met de bonoeman .Ik dank mijn God dat ik ouders had die mij reeds vroeg de SMALLE weg hebben leren bewandelen. Hun moto was ‘bidt en werk’.Aan mij zal de bonoe man niet verdienen ….


  Maak melding

 8. Op wie moet je boos zijn hier?
  Op de crimineel die zich uitgeeft als wonderdokter of degenen die hem bezoeken om een wondermiddel te kopen?!
  Suriname heeft dokters. en psychiaters nodig en geen kwakzalvers.


  Maak melding

 9. Die srd9000 heeft ze wel voor die boenoeman maar om eten te kopen voor de gezin klaagt ze dat alles duur is 😂😂😂😂😂


  Maak melding

 10. Die bonoemangs verdienen tegenwoordig grofgeld. Het zijn allemaaloplichters. De een geeft je een bakroe mee. De ander zorgt ervoor dat families ruzie krijgen. Die bonoemangs zelf hebben Hulp nodig. Ze lichten.op maar worden steeds armer. Ik hoop dat ze hun prijs zullen betalen of hun kinderen. De ellendelingen


  Maak melding

 11. Daarom blijf uit de buurt van bonoemangs Het zijn allemaal oplichters.Ze kunnen hun eigen problemen niet oplossen en zich zelf niet genezen.
  Die mevr. Is haar geld kwijt,maar dat is het risico dat zij nam. Daarom Gods weg is de beste.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.