Wateroverlast op school door zware regen in Suriname

31
Wateroverlast op school door zware regen in Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – De Glenn W.R. Weisz School voor Gewoon Lager Onderwijs in Suriname heeft het de afgelopen dagen zwaar te verduren gehad. Het terrein stond dagenlang blank en de schooldeuren bleven daardoor gesloten. De zware regen, ondermaatse afwatering en slecht onderhoud van de natte infrastructuur zorgt voor wateroverlast in veel delen van de hoofdstad en in de landbouwgebieden.

De overvloedige neerslag doet zich landelijk gelden, maar zorgde niet overal voor evenveel overlast. De Meteorologische Dienst (MD) verwacht dat de stortregens de komende dagen in hevigheid zullen afnemen. De onweersbuien, die gepaard gaan met bovengemiddelde windstoten zijn aldus de MD een gevolg van een verstoorde ‘ Inter Tropische Convergentie Zone’.

Bekijk ook:


31 REACTIES

 1. Richelieu geen onderhoud. Slangen gevonden in de huizen. Onkruid en gras groeien wild. Scholen ondergelopen door de tegen. Waar blijft de onderhoud. Zo zie je maar de resultaten van de staatskas leeggrijprn.


  Maak melding

 2. Verpaupering is hier aan de orde. En maar roepen dat het heel goed gaat. De kinderen gaan dus niet naar school. Een andere accommodatie om de lessen toch door te laten gaan laat te wensen over. Zo
  Ontstaat er grote achterstand in de leerlingen hun leerproces. Jammer.


  Maak melding

 3. Dit heeft niet alleen met Suriname te maken. Het komt door EXTREME OPWARMING van ONZE aarde door met name de GROTE MILIEUVERVUILERS in de wereld vandaag de dag door WANBELEID op dit gebied. De ONGEREMDE VROUWENVERKRACHTER tevens PLEEsident van de VS – de Vieze Staten ene Donald Trump die het akkoord van Parijs gebruikt als WC-papier, is de ALLERGROOTSTE MISDADIGER als het gaat om het VERVUILEN en het STIMULEREN daarvan van het MILIEU, gevolgd door China, India en de HYPOCRIETE Westerse landen, waaronder Nederland, die door dergelijk TERRORISTISCH ofwel MISDADIG gedrag, de zogenoemde Derde Wereldlanden waaronder Suriname, met dit klimatologisch VRAAGSTUK opzadelen en benadelen door hun EGOCENTRISCH gedrag en LOUTER HEBZUCHT.

  Er moet door op WERELDNIVEAU eens GOED en DUIDELIJK worden GEPROTESTEERD door het direct TERRORISEREN van het MILIEU en direct dan wel indirect TERRORISEREN van de WERELDBEVOLKING in het bijzonder in de Derde Wereldlanden door de VS – de Vieze Staten, China, India en het ZEER HYPOCRIETE Westen als het gaat om MILIEUVERVUILING c.q. MILIEUVERNIETIGING. Een ZWARE klus voor het zogenaamde STRAFHOF in Den Haag, die hun JOB graag CAMOUFLEREN door achter AFRIKAANSE (ex) Leiders achterna te zitten die ooit anderen gedreigd hebben met een jachtgeweer, dan deze ZEER ZWARE CRIMINELEN trachten te VERVOLGEN en VEROORDELEN.

  De vaak ACHTERVOLGDE TERRORISTEN in de wereld, zijn GEEN SCHIJNTJE vergeleken bij deze GROEP van MISDADIGERS. Als er een berekening hierop los zou worden gelaten, bent u verzekerd van minimaal HONDERDDUIZENDEN SLACHTOFFERS op jaarbasis. De ATOOMBOMMEN van de VS – de Vieze Staten toentertijd op Hiroshima en Nagasaki zijn niets hierbij vergeleken, gezien dit EUVEL z’n WEERGA niet kent doordat het zich JAARLIJKS herhaalt en zal blijven herhalen door WANBELEID en LOUTER HEBZUCHT op dit terrein aangaande MILIEUVERVUILING en dergelijke.

  Een (zittende) PRESIDENT van Suriname als SCHULDIGE aanmerken is meer een ZWAKZINNIGE KIJK op zaken en tevens BEWUSTE LASTER, meer niet. De TERRORISTEN c.q. MISDADIGERS aangaande dit vraagstuk zijn voor Jan en Alleman DUIDELIJK in BEELD.

  Dat deze CLAN van MISDADIGE MOORDENAARS die hun EIGEN VLEES KEUREN feitelijk SERIEUS zouden moeten worden VERVOLGD en ZWAAR worden GESTRAFT behoeft geen BETOOG.

  TERRORISTEN noemen soortgenoten TERRORISTEN, in plaats van tegen elkaar weg te strepen. EERLIJKHEID is de TERRORIST kennelijk vreemd. GEKKER kan het niet.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 4. Zelfde gelul elke jaar. Wanneer gaan we de scholen of alle gebouwen een meter boven maaiveld zetten en trenzen graven voor afwatering. Vroeger had je naast elke hoofdweg kanalen voor afwatering maar suri denken dat ze dat niet meer nodig hebben. En ze dempen liever alles.


  Maak melding

 5. het spijt mij maarsur heeft geen kapabele mensen.weet niet hoe ze hun diplomas hebben gehaalt.heel wat ongeschoolde krachten.die weten van nietsof zijn ze te lui.de goeie niet nagesproken.


  Maak melding

 6. DTRT,
  het gaat over wateroverlast op een school in Suriname, en jij komt met een oeverloos lulverhaal over de rest van de wereld. Jullie weten niks, kunnen niks en doen niks in die achtergebleven apentuin Suriname. Dus hou je in het vervolg bij het onderwerp, paranoïde paarse kneus.


  Maak melding

 7. Baja,wij blijven het zeggen”sinds wanneer hebben moordenaars en andere criminelen zicht in hoe een land te besturen”.
  Infrastructuur en het onderlopen van stad,scholen en buurten en die aanpakken is ook een taak van elke regering maar in Suriname eist de criminele lijder vergiffenis en amnestie.Gezondheidszorg daar maakt de criminele lijder zich geen zorgen over.Voor zijn aandoeningen vliegt hij naar Cuba voor behandeling en de rest mag stikken.
  En juist zulke nietsnutten kiestn het surinaamse volk als lijder.


  Maak melding

 8. Het is een wereld probleem, maar de NDP,ers maken een fout:::vanaf 2010 is er NOOIT meer onderhoud gepleegd op zovele plekken vandaar dit probleem.

  Wateroverlast komt al jaar en dag voor in Suriname, maar deze zelfde Bouterse heeft toen vanaf de jaren 80 alles kapot gemaakt waardoor niets meer onderhouden werd.


  Maak melding

 9. Beste Anneke ,
  Wil je a.u.b. zuiver Nederlands opschrijven voordat je het hebt over het niveau dat de mensen bereikt hebben.
  Neem het ter harte .Een fijne dag verder


  Maak melding

 10. Triest. Al dit geblunder in planning (hoogte van school & omgeving) en gebrek aan onderhoud.

  Helaas, het weer, trump , crisis, krijgen de schuld. Terwijl deze regering succes op succes claimt.
  Helaas alles wat gerealiseerd is stond nog op de fundamenten van de vorige regering.
  Alle Bouterse plannen gaan op in rook.
  Zie de brief van de Islamic Development Bank van 17.04.2018 aan zijne excellentie Gilmore Boefdraad omtrent het mislukte Project Nieuwbouw Academisch Ziekenhuis. De regering sprak van kleine wijzigingen die als gevolg van de ISDB bureaucratie rechtgetrokken moesten worden. De waarheid is triest .

   IsDB trekt haar financiering in vanwege gebrek aan voortgang.
   Er is nog geen eens een toetsbaar ontwerp ingedien terwijl er al ongeveer $ 3,500.000 besteed is.
   Hoewel er nog geen ontwerp is weet IsDB dat het budget niet toereikend zal zijn.
   Ondertussen is IsDB dat er substantieel bezuinigd wordt van 8 verdiepingen en 38.000 m2 naar 4 verdiepingen en 29.000 m2 (min 25%)
   Ondertussen is IsDB duidelijk dat er essentiële functies vervallen zijn.

  Iedereen met enig inzicht weet dat de regering liegt en bedriegt.

   Het land loopt onder water.
   IsDB zegt projecten af.
   Gezondheidzorg stort in.
   Misdadigers vechten hun oorlogjes uit op straat.
   Hulpdiensten hebben geen brandstof.
   Luchtverkeersleiding is een zooitje.

  Alleen roept de regering dat het morgen beter wordt.


  Maak melding

 11. @ wieuw wieuw,

  Niet op dit forum hebben bepaalde mensen professionelehulp nodig, maar die paarse ezels, die straks in 2020 weer voor 5 gaan.
  Je hoeft alleen maar afgelopen zondag het programma moederdagspecial op Apintie hebben gezien, dan weet je, wat voor dramatiek zich momenteel hier afspeelt.


  Maak melding

 12. Hallo,
  Hebben jullie Assen.Drenthe,Gouda en Limburg gezien,hier is toch Holland!
  Of hebben jullie schijt in jullie ogen?
  De tijd van Holland was de Toekomstweg,Pontbuiten,weg naar zee altijd onderwater of wisten jullie dat niet!
  Waren jullie nog niet geboren soms?


  Maak melding

 13. Zo als eerder geopperd,kan de regering in plaats van eten de scholen een zwembad geven.Kunnen de kinderen in de toekomst zich zwemmend redden alles weer eens onder water loopt.
  Dan zal het best kunnen dat ook Nederlandse plaatsen onder water lopen.Maar daar blijft het water niet weken/maanden liggen.


  Maak melding

 14. Alles wat in dit land verkeerd gaat, letterlijk en figuurlijk, is de schuld van die ma pima dwaze oerdomme ndper’ s die in 2010 en 2015 hebben gestemd op moordenaars, drugscriminelen, bankrovers, staatskasrovers. Er is geen geld meer en de misdaad blijft maar toenemen onder het gros van deze ma pima ndper’ s die Bouta, Dino en Meriba als voorbeeld zien. Wanneer komt er voorgoed een einde aan alles wat met de dwaas Bouta te maken heeft?


  Maak melding

 15. Juan.
  Als je van mening bent een ander te moeten terecht wijzen met betrekking tot de grammatica, doe dit dan alleen als je de grammatica zelf beheerst.
  In een zin, erger 2 woorden achter elkaar, richt je je tot Anneke waarbij je haar aanspreekt met je en met u.
  Schrijf alsjeblieft
  Of als het je belieft

  Van sommige leden hier lees ik hun posting niet
  Een voortdurend herhalen van hetgeen eerder is geschreven.
  Echter vandaag (misschien omdat ik op mijn mobiel aan het lezen ben)
  viel mij iets op
  De zon.
  Voor wie schijnt die zon nu wel en voor wie niet?
  In ieder geval niet voor de kinderen die naar school zouden moeten.
  Ook niet voor de personen die hinder ondervinden van de zware regenval ( zie Tungak)
  En zeer zeker niet voor de grote massa die niet te eten heeft, geen dak boven het hoofd heeft enz.
  Ja, sommigen zullen er wel bij varen ( niet door de regenval).
  Meer voor hen impliceert minder voor een ander.
  Het zogenaamde Pareto optimum


  Maak melding

 16. We waren nog niet klaar voor om op eigen benen te staan en met mijn landgenoten kun je niet communiceren ze willen gelijk vechten, was het nog van nl is geen schande als ik hulp nodig heb vraag ik ook,je moet samen werken alleen kun je het niet op zakelijk gebied,nederlanders doen nog zaken met Duitsland en kijken niet in het verleden , mijn mening


  Maak melding

 17. Zonder integrale aanpak zal dit probleem, dat zich al tientallen jaren voordoet, nooit worden opgelost. Aan de klimaatverandering is wellicht niet veel te doen maar daarmee rekening houdend zijn er genoeg andere maatregelen te treffen om erger te voorkomen of het probleem te minimaliseren.
  Maar ja, als er geen geld is of de poltieke wil ontbreekt dan blijft het probleem zich keer op keer weer voordoen. En dat is heel erg jammer om niet te zeggen triest.


  Maak melding

 18. Ow .. de geweldige leider, Bouterse, en zijn partij investerden toch in “fundering” en ” infrastructuur” ??

  Hahahaha


  Maak melding

 19. Komt hoog water, komt laag water” NDP gaat alleen de verkiezingen in en zal een verpletterende nederlaag lijden. De wakamans zullen na 2020 moeten gaan werken en niet op hun luie reet op een voedselpakket zitten wachten of andere hardwerkende Surinamers van hun eigendom lopen beroven. NDP is het ergste wat Suriname ooit is overkomen, met een moordenaar aan het roer.


  Maak melding

 20. Minder plastic flesjes en ander afval in de gootjes dumpen, zou al de helft van het ontwateringsprobleem kunnen oplossen. Verandering van mentaliteit (lees: zorg voor de woonomgeving) kan leiden tot een beter ontwikkeld Suriname. Daarbij komt veel beter onderhoud (en regelmatig onderhoud) van de infrastructuur om de hoek kijken.


  Maak melding

 21. “Glen Weiss School Onder Water”: Al langer dan twintig jaar loopt deze school – en alle andere terreinen in die omgeving welke IN DE OUDE KREEK zitten – onder water als het regent.
  Hits ons aub niet op.
  Roep de school eigenaren op om een deel van het elitier geld welke ze verdienen te besteden aan het ophogen van het school terrein.


  Maak melding

 22. Tungak wat weet je over Slangen? Giftige slangen van het noorden van Suriname kunnen klimmen en zijn heel zeltzaam. Jammer van mensen als jij zie je bijna geen slangen meer.
  De gevaarlijkste slang zit in je eigen broek.


  Maak melding

 23. Van het noorden kunnen niet klimmen. De echte giftige klimmers zitten alleen in het binnenland. En er komen alleen twee soorten voor. De niet giftige ongeveer 50 soorten.


  Maak melding

 24. @D F Michael .. ja, we langer, ik had begin jaren 80 ook wel eens vrij daar vanwege zulke wateroverlast. Toen heette dat nog gewoon grote regentijd. Verstoorde Inter Tropische Convergentie Zone, haha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.