vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse Volle Evangeliegemeenten 'verontwaardigd' over politieoptreden

Surinaamse Volle Evangeliegemeenten ‘verontwaardigd’ over politieoptreden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – De Vereniging van Volle Evangelie- & Pinkstergemeenten & Bedieningen in Suriname, VVEPS, is bepaald niet ingenomen met recent optreden van de politie. Een voorganger is hardhandig aangepakt in zijn kerk en ook nog aangehouden. De VVEPS noemt het politieoptreden ‘gewelddadig, bruut en onrechtmatig’. Er is niets dat het optreden rechtvaardigt. Het ergste is dat de politie zich bezondigt aan verdraaiing van feiten.

Volgens de politie heeft de man zich verbaal en fysiek verzet. Hij zou een politieagent ook in het oog hebben gestoken. Dit verslag komt bij de gelovigen als onwaarachtig over. “Na ons intern verricht onderzoek, wensen wij gaarne aan te geven, zonder aan het gezag van de politie te komen, dat dit voorval anders is verlopen dan wat er in de media wordt verspreid en door het Korps Politie Suriname wordt bevestigd”, stelt de VVEPS.

Het optreden van de politie zou een trauma hebben achtergelaten bij leden van de betreffende gemeente. Daar ware ook kinderen bij. De VVEPS verwacht een officiële verontschuldiging van de leiding van het Korps Politie Suriname. Ook minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie zal door het stof moeten “voor dit onsmakelijk optreden van de politie, die onze beste kameraad behoort te zijn.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. De zonen van Hermandad moeten een omscholing gaan doen.. Ze zijn onbeschoft en ongechineerd. Vooral als ze hun ape pak aan hebben. Stelletje hufters.


  Maak melding
 2. Suriname wordt overspoeld door allerlei”awarie-domri’s-apostelen”” !! Zelfs Gado e- kre wanneer hij deze
  hfters ziet gillen en schreeuwen in de gebedshuizen !!!
  Een lachertje is natuurlijk de steeds mensen bedondereden “zg.Godsgenezingen” !!
  Als Bouta komt te overlijden gaan deze awari-domri’s hem weer opwekken !! Grrotste wereldwonder
  zal in Suriname plaatsvinden !!
  Politie moet zich niet laten intimideren door dit soort “awari-domri-apostelen !!!
  In verscillende woonwijken worden bewoners/buren gestoord door het geschreeuw van deze domri’s en hun achterban vanuit een “opgezette-money-making” gemeente !!
  Laten ze naar Santo-Boma gaan om de gedetineerden te bekeren en op het rechte pad te brengen, dan doen ze tenminste iets gooeds.By the way: weg met al die illegale awari-domri’s die het land binnen komen !!!


  Maak melding
 3. In termen van F. Fanon, eerst de bijbel dan de wapens. Anno 2018 in Su eerst de voedselpakket dan onder de rol van minderjarigen, die misbaksels allemaal, en dat alles ook nog onder het toeziende oog van ROME.


  Maak melding
 4. Nigeriaan was “illegaal” bezig….zijn papieren waren niet in orde….
  nigeriaan deed oa denigrerende uitspraak richting agent…
  nigeriaan was heel erg agressief…

  Hoe gaat De Vereniging van Volle Evangelie- & Pinkstergemeenten & Bedieningen in Suriname hiermee om ????

  struisvogel politiek…..


  Maak melding
 5. Als dit incident zich niet had voorgedaan, was die Nigeriaan gewoon illegaal gebleven. (Padre) zou z’n verblijfsvergunning ook niet kunnen verlengen, want zonder een geldig paspoort is dat onmogelijk. Deze gasten kunnen goed liegen en bedriegen. De Zogenaamde Pastoor probeerde één van de agenten te ontwapenen, heeft fysiek geweld gebruikt, was zeer agressief, heeft beledigende uitspraken gedaan. In Afrika zou hij niet zo reageren naar agenten toe, want dat wist hij precies wat hij op het spel zou zetten. Een Padre moet juist voor rust zorgen, maar terroriseert al jaren de buurt met z’n geluidsinstallatie. Tegenwoordig kan iedereen zich Pastoor of Voorganger noemen, mist je goed gebekt ben en als je de bijbel goed hebt bestudeerd. Een Padre moet een voorbeeld figuur zijn in de maatschappij en naar zijn volgelingen toe. Maar dit was niet het geval bij deze Nigeriaan.


  Maak melding
 6. VVEPS rept over een intern onderzoek. Jammer dat ze niet publiceren wat daaruit is gekomen.
  Bijvoorbeeld dat die achterlijke voorganger en zijn kerk wel of niet een vergunning hadden voor een dienst op dat tijdstip, dat de geluidsinstallatie wel of niet te luid stond en ernstige overlast bezorgde, dat de voorganger wel of niet discriminerend gedrag vertoonde richting een gezagsdrager, dat de voorganger wel of niet een gezagsdrager heeft aangevallen en dat de gezagsdrager zich wel of niet op een niet te tolereren wijze heeft gedragen tegen gezagsdragers. Als het nu wel of geen misdrijf was wat er gepleegd werd, ook een overtreding dient op bevel van het wettig gezag onmiddellijk te stoppen. Hulde aan de politie die zeer adequaat hebben gehandeld. Je zal maar naast of in de directe omgeving van deze infantiele nietsnut wonen.


  Maak melding
 7. Waarom heeft de politie nooit … nooit hoeven optreden tijdens een Kerkdienst / Manifestatie van de bestaande kerken of andere niet-christelijke organisaties. De VVEPS … het zijn allemaal patsjakkers … hufters …. charlatans. De zgn voorganger van Nigeriaanse komaf … moet direct het land uitgezet worden.
  Potverdomme … in Suriname is alles mogelijk … dankzij dat GEBOEFTE … dankzij … die BERM PARTIJ … dankzij … DE NATIONALE DIEVEN PARTIJ.


  Maak melding
 8. Dit krijg je als men nooit een theologie opleiding heeft gevolgd. Zie het gedrag van Misiekaba die zich zelf ook dominee noemt. Waarde en normen die de bijbel voorschrijft zijn ver te zoeken onder deze mensen.

  Het is trouwens een gemeente waar Steve Meye onder valt, dus steun van Bouterse zullen zij zeker krijgen.


  Maak melding
 9. Zo te zien had de politie geen werk te doen.Ze hoefden geen reparatie werkzaamheden te verrichten en gingen op machtsvertoon uit op de verkeerde plaats.Het presidentspaleis is de juiste plek waar ze aanwezig moeten zijn om criminelen te pakken.


  Maak melding
 10. Vroeger was er een wet die de zondagse rust werd genoemd.Dan weet je dat je tegen die tijden dat er kerk werd gehouden geen kabaal gaat maken bij kerken omdat er dan een dienst werd gehouden.De tijden waren van 10-12 uur en 18.30-20.30 uur.En de werkende burger had ook een rust tijd tussen 14 en 16 uur.
  Eerste die de hand lichtte van dit besluit was de moskee aan de Kankantrie straat.Vijf maal per dag werd er via de luidspreker opgeroepen tot gebed.Was te horen tot waar nu de Natin staat.
  En nu houdt niemand meer rekening met de rust en leefgenot van de burger.Vooral sinds de komst van de Marrons in de stad is alles uit de klauwen gelopen.Overal heb je nu kerken en diensten met groot geluid zonder rekening te houden met de omgeving.
  De politie weet dat ze tijdens de dienst een kerk niet binnen mag gaan.Maar als zo een dienst de karakter heeft van terroristische aanslag met geluid in plaats van bom dan mag de voorganger en zijn parochianen opgebracht worden voor verhoor.
  En je mag de politie nooit verhinderen in de uitoefening van hun bediening.Want dat levert weer een strafbare feit op. Wederspannigheid.En dit laatste is geen overtreding maar een misdaad waarop gevangenisstraf staat.


  Maak melding
 11. PROFICIAT KPS

  OPRUIMEN DIE NIGERIAAN DIE HIER DE BOEL OPLICHT
  WAAROM GAAT HIJ DIT NIET IN ZIJN THUISLAND DOEN
  BOKOO HARAM STAAT AL KLAAR MET GESLEPEN MANCHETTE


  Maak melding
 12. Als men het nieuwe testament grondig heeft gestudeerd en vooral de brieven van Paulus aan de vele gemeenten van die tijd bestudeerd, dan is er een hemelsbreed verschil met de wijze waarop het gros van deze zgn apostelen, de vredes boodschap brengen. Er is weinig sprake van bekering, liefde en ware geestelijke gemeenschap. De zgn apostelen laten zich bedienen, in plaats van te dienen. Daarnaast verkondigen velen onder hen een hele andere boodschap, namelijk het voorspoed evangelie door tienden te zaaien in de hoop honderdvoudig terug te krijgen. Er zijn ook enkele zgn voorgangers die zich met de politiek bezighouden en de afgod Mammon aanbidden. Ze zijn door hun valse profetie allang door de mand gevallen en toch blijven dom gelovigen deze awariedomries dienen en volgen, net als het dwaas oerdom debiel slecht paars misdadig ddb afgodisch volk, de vervloekte ndper. Wie oren heeft, moet luisteren naar de Geest des Heren, en niet naar deze awariedomries, die in naam van koning Jezus en het Woord dat leven geeft, goed gelovigen tienden aftroggelen, met de boodschap van Malachia, Gij berooft Mij. Velen die naar de kerk gaan lezen zelden hun bijbel, want hun vruchten zijn slecht. Naast roddel, leugen, spelen vooral afgunst ook een rol. De ware gemeente van Christus is zonder vlek of rimpel en dat kan van het gros van dit soort gemeenten niet gezegd worden. Pastoor onderhoudt rbuiten echtelijke relaties met gelovigen, steelt net als judas uit van de collecte, rijdt SUV, bouwt her en der gemeenten etc, ze bidden voor land en volk maar hebben ook hun eigen agenda ( politieke belangen). Vraag je maar af, hoe meer Meye, Misika, Breeveld preken over rust, vrede en voorspoed onder de huidige leiding van de nationale Dwazen partij, des te meer, onrust, onvrede, armoede, moreel en geestelijk verval ten top. Wat zei koning Jezus als men je wilt slaan, keer de andere wang naar hen toe, maar nee, a mang disie beng denki dati a bigi pastoor dus. Ndper’ s die hebben gestemd op de dwaas Bouta zijn geen echte christenen, want anders zouden ze hebben geweten om nooit van je leven een onberechte moordenaar, een bij verstek veroordeelde drugscrimineel, een staatskasrover, een dictator, kortom een duivelse zoon als leider te aanbidden, sa e meki heri volk ka, inclusief al die paarse paria’s. Meye’e en Misika baas en zoon zijn nooit bekeerd zoals deze awariedomries het volk hebben voorgehouden, want de werken van de dwaas Bouta, zoon en stiefzoon, als ook zijn criminele trawanten komen steeds meer en meer aan het licht. Duistere misdadigheid, en toch prijzen en vereren oerdomme dwaze debiele idiote stommelingen Bouta. Oma taki, ndper’ s na soso vloek deng tjarie gi heri kondre en deng awariedomries disie pree ooktoe wang bigi rol in ruil voor parlementarier, minister en religieus adviseur zijn. Ze worden door de duivelszoon Bouta onderhouden en spreken ook in het voordeel van deze misdadiger. Blijf weg uit een gemeente die mensen of voorgangers vereren en zich bezighouden met de politiek.


  Maak melding
 13. Wat een losers. Er lagen, na eerdere overlast hard afspraken en die waren in een vergunning vast gelegd. Deze nepper denkt dat hij zich nog aan GOD nog aan gebod hoeft te houden.

  @Admin. Er zit weer een gestoorde idioot te posten die een seksuele afwijking heeft


  Maak melding
 14. Er zijn in deze kwestie duidelijk twee verschillende lezingen.
  Waarom de politie door sommigen er meteen van langs krijgt, getuigt van vooringenomenheid.
  En over wat “die Nigeriaan” heeft gedaan, zijn de meningen ook niet eensluidend. Toch moet hij volgens sommigen kennelijk als een zak vuil worden opgeruimd (nog net niet gelyncht).
  Merkwaardige redeneringen.


  Maak melding
 15. Over al heb je van die rare stromingen van de zogenaamde gelovige.
  En het zijn de zwarten.
  Net als in de politiek heeft elk familie zijn polietieke partij.
  Zo heeft elk familie hun kerk.
  In Belgie alle zwarte Surinamer daar gaat naar de kerk en wat ze ook gemeen hebben is liegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES