zaterdag, oktober 23, 2021
HomeOnderwerpenEconomieStopzetting financiering AMC-SU komt imago Suriname niet ten goede

Stopzetting financiering AMC-SU komt imago Suriname niet ten goede

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 15 mei – Het werd in 2014 op de verjaardag van president Bouterse met veel bombarie aangekondigd; de bouw van het Academisch Medisch Centrum Suriname (AMC-SU). Maar vandaag melden diverse media in Suriname dat het project op losse schroeven staat. De Islamic Devolopment Bank (IsDB), die US$ 70 miljoen zou financieren, heeft besloten hiervan af te zien. De reden: zonder afstemming met de financier zijn door Suriname veranderingen aangebracht in het project.

- Advertisement -

Volgens De Ware Tijd schreef de bank minister Hoefdraad vorige maand een brief waarin hem werd meegedeeld dat de stekker uit het originele project wordt getrokken. Het ontwerp wijkt af van de afspraken die gemaakt zijn met de bank. Het initiële plan was gebaseerd op een groot ziekenhuis met 8 verdiepingen met een bouwoppervlak van 38000 m2. Het nieuwe herziene plan, behelst slechts 4 verdiepingen zonder belangrijke disciplines zoals moeder en kindzorg, Internal medicine, Lab en Out patiënt care. Er moet daarom een nieuw projectvoorstel bij de IsDB worden ingediend.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zegt aan Starnieuws dat de zwakte van de regering wederom tot uiting is gekomen. Het project is klungelig uitgevoerd, waarbij zonder afstemming met IsDB enorme veranderingen zijn aangebracht. Dit is corruptief gedrag, vindt de volksvertegenwoordiger. Suriname zal het geld dat gebruikt is terug moeten betalen. Dit komt het imago van Suriname niet ten goede aldus Gajadien.

Minister Hoefdraad van financiën legt de schuld bij het Academisch Ziekenhuis, het ministerie van Volksgezondheid en de Project Implementatie Unit (PIU) onder leiding van de heer Lothar Boksteen. Zij zouden zwaar geklungeld en geblunderd hebben. Hoefdraad eist daarom het ontslag van de projectleiders van dit AMC-debacle.29 REACTIES

 1. Weer een project wat de eindstreep niet haalt. Weer enkele miljoenen
  door de plee, het zijn ook een ontzettende stel klungels bij elkaar.


  Maak melding

 2. Het beste dat Suriname kan doen is dat ze ballen tonen en de De Islamic Devolopment Bank (IsDB) laten zien dat Suriname hen niet nodig heeft.

  Suriname kan haar wonden gaan likken, een zeer wijze les weer hieruit hebben geleerd. Eens maar nooit weer.

  sjin (his)torie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Hoefdraad. U vertelde steeds dat het bureaucratie bij de IsDB betrof en dat alles voor elkaar zou komen. Het waren kleinigheden:

   De helft van 8 verdiepingen verdwenen.
   25% van de omvang weg.
   Essentiele functies foetsie.
   33% te laag gebudgetteerd.
   Na 3,5 jaar nog geen gevalideerd ontwerp.
   Aanbestedingsregels genegeerd.

  Allemaal geheel aan de aandacht van Boefdraad ontsnapt. A no mie. U bent de gesprekspartnet van IsDB u wist wel beter. U staat voor AAP.


  Maak melding

 4. De reden: zonder afstemming met de financier zijn door Suriname veranderingen aangebracht in het project.

  Waarschijnlijk, gaat het om het maken van een njang, zoals het gebruikelijk is met alles wat deze de ma pima NDP regering doet. Denk maar aan de kosten van de julleke Wijlenbos brug. Miljoenen Nederlandse gulden werden bovenop de werkelijke kostprijs bijgeteld. Dus een of andere corrupte ndper is gaan sleutelen aan de grootte van het gebouw, deze ma pima corrupte ndper wil een njang maken en heeft het gebouw waarschijnlijk kleiner gemaakt. Ndp na wang ma pima criminele religieuze politieke sekte dat land en volk de verdere afgrond in brengt, met dank aan al die ma pima Bouta schijters.


  Maak melding

 5. Ben benieuwd naar de reacties van RobG, Damsco, Parbo etc…dit is de zoveelste bewijs dat de overheid van top tot teen besmet is met de corruptie virus.


  Maak melding

 6. Suriname is fout, houdt zich niet aan de afspraak, ontwerp wijkt af van afspraak, waardoor de financier de stekker eruit trekt.

  Suriname is fout en kan daarom haar wonden gaan likken, capabele mensen in het team te hebben die (inter)nationaal zaken voor (de) Surinam/ers in orde kunnen maken voor langere termijn.

  Eens maar nooit weer grappenmakers zaken laten doen voor Suriname. Een wijze les weer hieruit te hebben geleerd. De Surinamers, de (kritische/rationonele, logische denkende) kiezer moet hier heel goed naar kijken en zijnhaar conclusie trekken.

  Suriname moet ophouden om zich als een bedelaar te gedragen, ondanks dat het heel skeer is en moeilijk het moeilijk heeft. De kiezer moet daarom heel goed kijken naar wie hen vertegenwoordigen, hun leiders zijn (inter)nationaal als het om zijn/haar, het nageslacht en het belang van Suriname gaat.

  Het beste dat ddb en gangsters kunnen doen is de handdoek in de ring te gooien en Suriname nog meer ellende te besparen. Laat technocraten in de politiek met ervaring (inter)nationaal het werk doen. Het poppenkast moet afgelopen zijn om Suriname nog meer ellende te besparen.

  Sari (his)torie

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Realiteit is dat je als ontwikkelingsland nooit beter wordt van dit soort deals met externe financierders. Kijk maar naar de zogenaamde opkomende economieën als Brazilië, 80% leeft in bittere armoede. Hoe kan dat in godsnaam ? Is ook een van de meest gewelddadige land in de wereld.

  Suriname moet meer naar een samenbundeling van de kennis, vaardigheden en kracht van de eigen bevolking. Weten wat je in huis hebt om je land te ontwikkelen.

  Als je weet dat je geen Champions league kan worden, moet je je doelen bijstellen. Anders ga je jezelf voor de gek houden.

  500 jaar contact met Holland heeft ons ook niks opgeleverd. Denk daar maar een over na.

  Suriname kan beter op eigen kracht.


  Maak melding

 8. Aanvulling op 500 jaar contact met Holland: Die witte jongens in korte broeken hebben ons allen wat houten en stenen bouwwerken achtergelaten. Wanneer worden we wakker ?


  Maak melding

 9. Dit krijg je als een stelletje imbecielen een land gaat regeren. Zij zijn in mijn ogen niet fout maar die stommerikken die op deze half gare figuren gestemd hebben.


  Maak melding

 10. Het is bekend dat er scheve schaatsen worden gereden. Weten deze heren wel wat samenwerking inhoudt? Het buitenland is nu voor de zoveelste keer achtergekomen dat zaken doen met Suriname water naar zee dragen is. Sommige mensen zien nog steeds een 6 voor een negen aan. Het verschil tussen 8 en 4 is wel erg groot. Hier doet mens dus wat zij willen. Hoefdraad schuift de schuld in andermans schoenen. Die moeten dus weg, dit geldt dus ook voor hem
  Niets waar hij bij betrokken is loopt goed af. Har na dang. Boefdraad. Dit is echt een gemiste kans voor onze Gezondheidszorg.


  Maak melding

 11. Ik kan niet wachten op 2020, en samen met mij het volk van su ook, om deze mppppp moordenaar weg te stemmen!
  A mang bouta fuck a kondre up!
  Soso roofoverval nanga winkelsluitingen na orde van de dag!
  Me bar joe jaja desi, volksbedrieger bedankt!


  Maak melding

 12. Heeft men nog steeds niet door! Overal waar deze vieze awari zijn klauwen inzet is verdoemd te mislukken.
  Wanneer worden we van deze vloek verlost?


  Maak melding

 13. Kijk maar naar de foto
  Ahmed lacht want hij heeft kunnen “helpen” en ddb lacht want hij denkt aan de njang patu.
  Meer valt er niets te zeggen er is al zoveel geschreven en gezegd .


  Maak melding

 14. @Jojo

  Of Hoefdraad het nu wel of niet wist, dat maakt volgens mij
  niet uit. Politiek gezien blijft hij verantwoordelijk als minister van financiën en had het moeten weten.
  En het getuigt ook niet van bekwaamheid om gelijk naar ander te wijzen.


  Maak melding

 15. De mensen of beter aasgieren die bij dit project betrokken waren liepen met dollartekens in de ogen rond. De schade die zij Suriname hebben aangedaan is enorm! Geen enkele islamitische bank zal Suriname voorlopig geld lenen of garant staan. Suriname is sedert november 1997 officieel lid van de Islamic Development Bank (IsDB). Dit debacle zal zeker op de eerst volgende vergadering besproken worden. Boefdraad mag daar verantwoording gaan afleggen!
  Boefdraad heeft nu weer een grote bek! Hij zou dit project financieel moeten monitoren. Hij moet aftreden want hij heeft mede gefaald.

  24 Apr 2016, 17:57
  foto
  Minister Gillmoremoney Boefdraad op een persconferentie zondag.

  DE Minister van Financiën heeft vandaag op een persconferentie meegedeeld dat de Islamic Development Bank Suriname ruim US$ 1,75 miljard zal lenen in de komende vijf tot tien jaar. Het gaat om een enorme ondersteuning die gereserveerd wordt voor projecten die deel zullen uitmaken van twee meerjaren ontwikkelingsprogramma’s.

  WEL, DIT KUNNEN WE OOK VERGETEN!


  Maak melding

 16. De gebruikelijke Surinaamse nalatigheid, lamlendigheid, zelfingenomenheid en ONBETROUWBAARHEID, na het IMF, nu dus de IsDB, die de financiele stekker eruit trekt. Internationaal isolement voor dit corrupte, criminele drugsland is aanstaande. Maar de hersenloze, laaggeschoolde paars geindoctrineerde bevolking, stemt in 2020, in ruil voor een lauwe soft en een bak oud vreten, slaafs op deze Bouta-maffia.


  Maak melding

 17. DE LEIDING VAN DIT PROJEKT WAS IN HANDEN VAN ROVER BOEFDRAAD

  DE SCHULD MOET HIJ NIET AFSCHUIVEN OP DE MENSEN DIE ONDER HEM WERKTEN
  HET IS HEEL SIMPEL HOEFDRAAD KAN GEEN LEIDING GEVEN HIJ IS ONGESCHIKT VOOR ALLE FUNCTIES DIE HIJ BEKLEEDT HIJ MOET GEWOOM OPDONDEREN HIJ IS NIET MEER Dan negatief nul waard als cijfer het einde v boefdraad is in zicht daar zal misie ka keba voor zorgren


  Maak melding

 18. Frantz
  Frantz 2 nlf voor 1 sfl ,en in die tijd geen goud export geen olie ,goede gezondheid zorg ,goede scholing en men kon studeren in Nederland, antwoord van Frantz ,sorry dat wist ik niet ,na de onafhankelijkheid is alles naar de kloten geholpen ,A NO MIE IK WENS U ALLEN SLAPELOZE NACHTEN, GOED NAGEDACHT FRANZ,JE HEBT JE OOK VERDIEPT IN HET NA OORLOGSE SURINAME ,MET ALLE RESPECT BLAASKAAK!!!!!!!!!.
  MNU WORDT ER GELD IN BESLAG GENOMEN ,IN SURINAME WETEN WE VAN NIKS, DAT HEET TOCH A NO MIE DE IN BESLAG NAMIE GEBEURT NIET VOOR NIETS


  Maak melding

 19. @ Franz: Wat heeft Nederland achtergelaten na 300 jaar?

  Een land met een wetgevende macht, een uitvoerende macht en een handhavende macht,
  Een infrastructuur bestaande uit wegen, waterwegen, een haven, een vliegveld, een communicatienetwerk, een Elektriciteitsnetwerk, waterleiding,
  Instellingen zoals ziekenhuizen en scholen,
  Bedrijven, zoals Mariënburg, Bruynzeel, een scheepswerf, een waterkrachtcentrale, het rijstinstituut Wageningen,

  Wat mis je hier nog aan Franz?

  Beter vraag je je af: “Wat hebben de Surinamers met de erfenis gedaan?”


  Maak melding

 20. Elke ndper is een a nationalist, een aanhanger van de misdaad, want ze stemden tweemaal en straks weer oerdom in 2020 op de allergrootse misdadigers sinds 1980, Ddb, Dina en Merika. Paars crimineel gespuis verdienen die ma pima ndper’ s om het verder te onderdrukken en te beroven, megaschulden straks achterlatend voor de nakomelingen van de paarse paria’ s. Zie Zimbabwe, binnen een etmaal verwordt het precies als in dat land, wanneer paarse stommelingen in 2020 voor de derde keer gaan stemmen………….mi soso lobi bouta sa e mik mi ka, ma tog mi lobing paarse schijt en pis vol armoede, misdaad, kommer en kwel, mi lobi a leemang diesie kevaalijk. Mi stem bakka ding na dagoepoepe partij.


  Maak melding

 21. boefdraad kan beter de eer , als hij dat heeft, aan zichzelf houden en aftreden door deze blunder. Hij heeft suriname behoorlijk te kijk gezet, (inter)nationaal. Deze man vindt nooit meer ergens een baan, want dit geval hem blijven achtervolgen.

  Als de (verstandige) burger/kiezer dit ziet en bij zich zelf te raden gaat, kritich is, rationeel en logisch beredeneert, kan alleen tot één conclusie gekomen worden, poor lai. De regeringscoalite, ndp, bep, overlopers daar hebben de republiek Suriname en de Surinamers niets aan. Opbouw no dé.

  Sinds 25 februari 1980 tot heden hebben ddb en de gangsters Suriname vernietigd. Heel grote armoede, devaluatie srd, hoge koersen valuta, geen medicijnen, lege winkelschappen, sluiten van winkels, hoge prijzen voor primaire levensbehoeften, hoge bustarieven, hoge boottarieven, slechte onderhoud van wegen, kanalen, wegen en wijken die onder water zijn, heel grote criminaliteit, doorvoerland van drugs/ coke, witwassen van geld, prostitutie, kinderarbeid, aids nak dagoe, goudsmokkel naar het buitenland, hoge brandstofprijzen bij de pomp, wateroverlast, onder water gelopen rijstvelden, groentevelden, wijken en huizen die onder water zij; luchtkastelen: bruggen over de grensrivieren, vierbaansweg naar Brazilie, treintramverbinding van Zanderij naar Rio de Janeiro, diepzeehaven, grooste casavefabriek van het Caribischgebied, Cassavemeelfabriek, 18.000 woninigen, 2e Dubai, iedere ll een laptop, iedere ll een mobiletelefoon, zie voedselpakketten, schoolmaaltijden naschools, Carifestaverduisterde gelden, verduisterde gelden/smeergelden van Ballast Nedam voor de Wijdenboschbruggen, 110 miljoen us-dollar dat verdwenen is tijdens Ramon Arbaham minister was van het ministerie van OW, Gekochte Ambassadegebouw in Parijs, enz, enz. Sranan Skeer!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. SU heeft een SRD munteenheid.
  Minister Hoefdraad wordt in USD uitbetaald………
  Goed geregeld.

  Grote heren hebben zelf goed geregeld.
  Stemmers / kiezers kom op
  wordt wakker
  of slaap je nog


  Maak melding

 23. Verlangens en gevoelens zijn begeerten. Zonder verstand of ogen is de begeerte een gevaarlijke blinde stier die zichzelf en anderen beschadigd.


  Maak melding

 24. Ik heb een hele mooie droom gehad. Bouterse heeft besloten niet meer aan de verkiezingen van 2020 mee te doen. De strijd binnen de NDP om de leiderschap tussen Misikaba, Boefdraad, Jenny en Peggy is begonnen.
  Toen werd ik wakker.


  Maak melding

 25. Het was al maanden bekend dat de IDB dreigde dit project te stoppen door de lening niet voort te zetten. Hoefdraad en de uitvoerenden hielden hun mond stijf dicht en gingen onverstoorbaar door met het uitbroeden van plannen om zelf financieel beter te worden door dit project.
  Door het gebouw kleiner te maken dan afgesproken en het teveel betaalde geld in eigen zak te steken is niet nieuw. In de VS, Nederland en vele EG landen halen subsidie ontvangers/leners ook zulke corrupte streken uit.
  De huidige Surinaamse regering schiet nu zichzelf in de voeten.
  Er komt gewoon geen nieuw ziekenhuis.
  Gelukkig maar. Bouta en zijn zogenaamde adviseurs en andere profiteurs hebben hier en daar al teveel leningen namens Suriname genomen.
  Ik hoor niks meer over het debakel met het IMF.
  Het IMF had ook haar lening aan Suriname geblokkeerd.
  Boef Bouterse zei toen ” het komt wel goed”. “Wacht maar af”.
  Nee hoor. Dumbo’s Bouterse en Hoefdraad namen daarna andere leningen in het buitenland.
  Onder andere bij het IDB.
  En bij het IDB zitten er ook geen dommies.


  Maak melding

 26. Dus de heer h(b)oefdraad vindt dat ze op moeten stappen na geblunder.
  Wat dan van zijn eigen geblunder en geplunderd zijn leugens het in de maling nemen van het buitenland(ondermeer de usa) deze man heeft geen plaat voir zijn hoofd maar een meters dik betonblok hij moet nodig opgesloten worden…. lifetime


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.