Geen contact met familie en advocaten voor in Suriname aangehouden ‘zeepiraten’

13
Politie houdt man aan die betrokken zou zijn bij zeeroof Suriname
Foto: De Surinaamse politie houdt man aan die betrokken zou zijn bij zeeroof Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – De voor moord op zee aangehouden mannen mogen hun advocaten en familie niet zien. Het ‘contactverbod’ was al vanaf het begin van de aanhouding opgelegd. Nu heeft de rechter-commissaris het verbod verlengd met nog een week. Het Openbaar Ministerie vreest ‘bewijsvertroebeling’ als er eenmaal contact is. Daar zouden grondige redenen voor zijn. Onder meer is de politie nog bezig met het onderzoek. Ook is de vermoedelijke hoofddader nog niet gearresteerd. Familieleden van de verdachten zijn radeloos.

Behalve onbekendheid met het Surinaamse rechtsysteem, is er ook het gebrek aan uitzicht. Niemand kan zeggen wanneer de verdachten wel bezoek mogen ontvangen. “Waarom mag ik mijn zoon niet zien. Mijn zoon is een en twintig jaar oud en boekhouder. Ik weet zeker dat hij niet betrokken is bij de dingen die zich hebben voorgedaan. Als ze niet willen dat ik hem bezoek, waarom dan niet zijn advocaat”, zegt Reshma Manohar tegenover de Ware Tijd.

De vrouw raakte onlangs haar echtgenoot kwijt. Somnath Manohar, vader van de verdachte, werd onlangs doodgeschoten vanuit een voorbijrijdende auto. Dit gebeurde voor zijn woning, in een buitenwijk van Paramaribo. Volgens leden van de vissersgemeenschap was deze moordaanslag de directe aanleiding voor de recente slachting onder vissers op zee. Moeder Reshma begrijpt niet wat haar zoon met de zaak te maken heeft.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Wat een ijverige justitie apparaat hebben we opeens.
  Als justitie zoveel bedrijvigheid en moed had getoond eerder….
  Tja we zitten met een amnestie lijder en justitie is als verlamd als zij zijn naam horen.Vertroebeling van bewijzen..wat een lachertje.
  Nu gaat justitie zich botvieren ,nu zijn ze plotseling niet ziek meer en ze hoeven niets te toetsen.


  Maak melding

 2. Van visser, verworden, een moordenaar. De paarse moordvloek blijft gestadig om zich heen grijpen en er zal geen einde aan komen zolang oerdomme dwaze debiele idiote ndper’ s, de allergrootste moordenaar dogen, aanbidden en vereren. Wacht maar af, oerdom paars slecht misdadig volk.


  Maak melding

 3. Tja, welke moeder zou niet zeggen dat haar kind onschuldig is. En bovendien ook nog eens een boekhouder! Alsof het één het ander uitsluit.
  Gedegen onderzoek zal moeten uitwijzen of de verdachten iets en zo ja wat op hun kerfstok hebben.
  Daar kan het gejammer van moeders niets aan veranderen hoe triest het ook voor haar is.
  Hopelijk komt er voor alle betrokkenen spoedig duidelijkheid in deze ernstige en trieste zaak.


  Maak melding

 4. Als Suriname geen Drugs zou hebben zouden veel Surinamers niks te vreten hebben.
  Nederland en Nederlanders hebben makkelijk praten.

  Een paar dagen in de hete zon zonder vreten,ziek en zonder ziekenfonds zal ze wijzer maken.


  Maak melding

 5. Sabato Franse het land moet Singapore en Indonesie volgen. Keihard optreden en politie doodseskaders het binnenland insturen. Opsporen die lui en een kogel door heen jassen. Suriname heeft toch CTU ? Geef die jongens cart blanch.


  Maak melding

 6. @Prem .marhe
  Het enige wat jullie surinamers goed kunnen is kankeren op de witte man en alles wat met Nerderland te maken heeft.
  Organiseer je zelf en zorg dat t beter met je gaat maar nee je met drugs bezig houden is jou keus.


  Maak melding

 7. Steeds maar weer naar Nederland kijken.
  Nederland is een welvarend land.
  Kunnen wij over Suriname niet zeggen.
  Dat is jammer. Het is raadzaam niet steeds met een vinger te wijzen naar een land waarvan Suriname er zelf voor gekozen heeft zich van los te maken..
  Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten en niet steeds lopen te piepen.


  Maak melding

 8. @Boeboe bit sjorie
  Domme PANNENKOEK,..JIJ bent de enige oliebol die nog niet weet dat Nederland pas geleden is uitgeroepen tot NARCO STAAT / Columbia van de wereld,Dat zeggen zij zelf,dus hou je waffel,…jij door BOE BOE gebeten SJORIE !..volg a nieuws voordat je jou EZELS muil opentrekt !


  Maak melding

 9. Koos & Ray,zijn jullie vòòr afrekeningen als het jullie uitkomt.en maar kletsen over 8 december ,..huichelaars toe moffo gong.get a focking live ,stay free boys, stop acting like a bitch !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.