Vissers in Suriname hopen op wonder bij zoektocht naar tien vermiste collega’s

6
Dreigend tekort aan vis in Suriname na moordaanslagen op vissers
Vissersboten werden vrijdag massaal opgeroepen om terug te komen naar de steigers vanwege gebrek aan veiligheid.

PARAMARIBO, 14 mei – Vissers hopen alsnog tien vermiste collega’s te vinden. Het is ook waarom het Visserscollectief de zoektocht niet opgeeft. De tien behoren tot de groep vissers die recent zijn overvallen in maritiem gebied. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de tien de groepsmoord hebben overleefd, volhardt het hardnekkige sprankje hoop. Willem Mohamed Hoessein, voorzitter van het collectief, zegt dat het vissersleven intussen nieuw leven is ingeblazen.

Dit heeft vooral te maken met de verhoogde veiligheid sinds de overvallen. “DE regering had ons beloofd meer zichtbaar te zullen zijn en dat doen ze ook. De vissers waren door het voorval bang geworden om de zee op te gaan. Ik ben blij dat de surveillance verhoogd is en dat de vissers weer naar zee kunnen om hun brood te verdienen”, zegt Mohamed Hoessein tegenover de Times of Suriname. De vrees zit er wel nog in.

Intussen gaan de autoriteiten in Guyana achter de ware reden aan van de moorden op de vissers in Surinaams maritiem gebied. Waar het aanvankelijk op een rauwe roofmoord leek, wordt nu toch anders vermoed. De mogelijkheid van een ordinaire bendeoorlog wordt niet uitgesloten. Daar het vissen in Suriname zowat een Guyaneze aangelegenheid is, wordt vooral in die kringen gevorsd.

6 REACTIES

 1. Zowel de guyanese als de surinaamse vissers maken zich schuldig aan deelname van. een bloedbad op zee.Suriname moet stoppen met het verwennen van surinaamse zeepiraten en voor eens zaken professioneel onderzoeken en niet voorbarig zijn.


  Maak melding

 2. jullie hoeven op geen enkel wonder te wachten,op de manier hoe deze mensen zijn vermoord,dan is er geen wonder.die liggen op de bedem van de zee.houden jullie jezelf niet voor de gek.ik weet dat wonderen bestaan,maar dit gaat niet zo als jullie denken.Godbless.


  Maak melding

 3. Suriname moet het beestje bij naam noemen. Triest al die “vissers” die zijn omgekomen, maar laten we deze “vissers” hun gang gaan of zeggen we tot hier en niet verder.

  Als deze “visser” niet in staat zijn om de problemen zelf op te lossen, moet Suriname hard ingrijpen. Vishandel is in Suriname een marginale bezigheid, dus moeten we niet gaan doen als of Suriname grote economische schade lijdt.

  Soms moet je een grens stellen, zonder aanzien des persoon. En de grens is nu bereikt.

  Kappen met die rotzooi ! Ga vissen !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.