Parlementariër: uitblijven btw slaat groot gat in begroting

16
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 14 mei – Het is niet waarschijnlijk dat de regering het steeds groter wordende begrotingsgat zal kunnen dekken. Dit zegt parlementariër Asiskumar Gajadien van de oppositionele VHP. Het gat is ontstaan door het niet doorgaan van de Belasting Toegevoegde Waarde, btw. De regering had ongeveer een half miljard Surinaamse dollars (ongeveer vijftig miljoen euro) aan extra inkomsten berekend via invoering van de btw.

Dat gaat nu dus niet door. En de grote vraag is waar de regering dan het geld vandaan zal halen om haar uitgaven te dekken. “De regering zal zo snel als mogelijk terug moeten komen naar het parlement om een aangepaste begroting in te dienen, omdat beloofde zaken voor meer inkomsten niet meer uitgevoerd zullen worden”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Dat wordt een moeilijke klus, ook vanwege het korte tijdbestek.

De begroting voor dit jaar is al goed gekeurd, maar niet afgekondigd. Dat op zich is al opmerkelijk. Het heeft er veel van dat er iets aan de hand is. “Er is onvoldoende geld om basiszaken als salarissen, onderwijs, gezondheid, veiligheid, maar ook zeer noodzakelijke zaken als paspoorten en rijbewijzen te financieren. De regering gaat dan nog verder in de fout door tegen de regels in de begrotingen te financieren met leningen die genomen zullen worden”, aldus Gajadien.


16 REACTIES

 1. Groot gat of niet, het wordt nog moeilijker voor menig ma pima ndper om te overleven, dus gevolg zal zijn stelen en roven, net zoals de dwaas Bout en duivelse trawanten, dagelijks met de staatskas doen. Broodje ei 15.000 en stroop 4.000 in plastiekzakje met sprietje zal het verworden als in het jaar 2000. In 1996 koste een 1U$, 300sfl en in 2000, 3.900 slf. In vier jaren tijd. Ai go kong bakka als die ma pima dwaze ndper’ s in 2020 weer voor vijf ma pima ndp duivels gaan stemmen, sa e meki deng ka moro kakalakka. Oma taki, ndper’ s zijn ddb duivels demonisch bezeten paars knettergekke dwazen. opa taki, wang vervloektoe misdadgi slecht ma pima dong volk.


  Maak melding

 2. Geen BTW maar wel omzetbelasting. Het gat is niet groot genoeg om op straat te protesteren. Suris worden met de voeten getrapt en Nog steeds geen kik. O, voedsel pakketten.


  Maak melding

 3. Kan er ook eens een keer iemand met goed nieuws komen. Laatst
  dacht ik eindelijk mooi nieuws met de kokosolie was het weer niet waar.
  Leven Xaviera Jessurun,Curtis Hofwijks,Maisha Neus nog. Het is akelig stil,
  of heeft iedereen de moed opgegeven. We zinken steeds verder het moeras in.


  Maak melding

 4. MÜNCHEN – De politie in het Duitse Beieren en de douane hebben bijna een ton cocaïne in beslag genomen. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in München zijn twaalf leden van een bende drugshandelaren gearresteerd. De drugs waren in bananendozen naar Duitsland gesmokkeld.

  In de loop van het onderzoek werd ook cocaïne in beslag genomen in Noord-Rijnland-Westfalen en Hamburg. De arrestaties houden verband met een reeks cocaïnevondsten in Beierse supermarkten in september 2017. Toen werden pakjes met cocaïne met een totaal gewicht van zeker 100 kilo ontdekt bij tien supermarkten.

  Specialisten van de nationale recherche gaan ervan uit dat de drugsbende in totaal ongeveer 1,8 ton cocaïne met een marktwaarde van ongeveer 400 miljoen euro heeft ingevoer


  Maak melding

 5. Wel gaan terug naar: billen afvegen met krantenpapier; potjes poep ipv pindakaas;
  drinken in plasticzakje; vervallen sardine; pakketten met suiker olie enz. Nog 5 jaar erbij. Wang we tang nanga Bouta te dede.


  Maak melding

 6. Al dat geklaag is nergens voor nodig in het bos is eten zat de regering doet het prima wees blij dat ze er zijn zonder hun zou het echt chaos worden.
  Of gooie een hengel uit dan heb je een lekker visje of ga wat groenten verbouwen hou op met klagen dat maakt je alleen maar lelijk


  Maak melding

 7. Beste Vliegende Hollander,
  Ik ben op een site terecht gekomen te weten
  suriname.nl/2014/03/28/werken-in-suriname-nieuwe-vacatures
  Weet je of hier betrouwbare informatie op staat?
  Op Grenzeloos werkt stond een tijd geleden ook een vacature en had ik bijna toegehapt.


  Maak melding

 8. Je zou bijvoorbeeld eens de moeite kunnen nemen, om al die gladrapporten te gaan onderzoeken, er zullen vast en zeker, miljoenen boven tafel komen, die de afgelopen 7 jaar verduisterd zijn door deze paarse rotzooi, zoals die moordenaar met zijn boezemvriend Abrahams, Bouva met zijn nieuwe Mexicaanse eettent op de Wilhelminastraat, en al die andere paarse ratten op het kabinet.


  Maak melding

 9. Maak je niet Gajadien. Staatsolie dicht dat gat door nieuw te lenen en daarmee de hoofdprijs te betalen voor 4,8% aandeel in Newmont Suriname.
  De staat gaat niet aflossen waarmee dat aandeel door de staat beleend is en door Staatsolie.
  Verder gaat Staatsolie haar lening bij de Staat aflossen met een lening zonder dat de staat aflost.

  Beste Gajadien Staatsolie wordt leeg gezogen door de staat nu het weer de kredietmarkt op kan.
  De staat krijgt nu weer wat lucht door dat er pakweg SRD 3.000.000.000 vrij valt waarover zij helaas 9,25% rente moet betalen en geen inkomsten meer ontvangt.

  Staatolie wordt maximaal beleent.


  Maak melding

 10. @ Ron,
  De Chinezen en Javanen doen het al !! Rij maar langs de Jansteenstraat/Ringweg van Anton Drachtenweg tot Benenni’s park: alleen maar Chinezen en Javanen met hengels !! De rest van de Surinamers “kopen deze hiervan gemaakte lekkere vissoep en gefrituurde vis in de warungs en chinese eettenten !!
  Dit is overleven in “switie” sranang !!
  Bouva met zijn eettent aan de Wilhelminastraat vaart er ook goed bij, met natuurlijk veel overlast aan verkeersdeelnemers aan de Verl.Wilhelminastraat; politie durft niet op te treden !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.