Zo ziet de vernieuwde Zwartenhovenbrugstraat in Suriname er nu uit

23
Foto (c): Irwin Wist

PARAMARIBO, 13 mei – In november vorig jaar gaf toenmalig minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie(l) in Suriname, het startsein voor het project Vernieuwen riolering Zwartenhovenbrugstraat. Nu, 6 maanden later is het eerste deel van de werkzaamheden opgeleverd. Het gaat om het stuk tussen de Nassylaan en de Keizerstraat.

Het project, dat wordt uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Baitali NV, zal twee jaar duren. Eind vorige maand zei Myrtle Graanoogst, project engineer ACE consultant, dat de werkzaamheden tot nu toe volgens planning verlopen.

De werkzaamheden zijn opgedeeld in vier vakken, waarvan nu dus het eerste vak afgerond is:

Zo ziet de vernieuwde Zwartenhovenbrugstraat in Suriname eruit
Foto (c): Irwin Wist

De werkzaamheden:

Bekijk ook:

23 REACTIES

 1. Proficiat het ziet er schitterend uit. Hopelijk blijft het zo en dat er geen sprake zal zijn van verzakkingen.
  De overheid zou zwaar verkeer moeten verbannen van deze mooi ogende wegen.
  Proficiat


  Maak melding

 2. Het is raadzaam om nieuwe voorrangsregels op te stellen. Hopelijk worden er verkeersborden zoals. voorrangsborden, en kilometers borden geplaatst. Borden voor verplichte fietspaden. Haaientanden en de bevolking in de media op de hoogte brengen wat het doel van deze borden is. Dit om chaotische toestanden te vermijden. Een door getrokken streep wil zeggen op je eigen weghelft blijven en niet gaan inhalen, dit veroorzaakt dodelijke ongelukken. Duidelijk gemarkeerde oversteekplaatsen en stoplichten. De verkeerspolitie inzetten om dit in de gaten te houden. Hoge flitspalen om hardrijders af te straffen, boetes opleggen. Het is verschrikkelijk dat sommige autobestuurders de regels aan hun laars lappen en andere weggebruikers in onnodig in gevaar brengen. Voetgangers moeten zich ook aan de regels houden. De hele bevolking moet verkeersdiscipline bij gebracht worden, agressief rijgedrag en stoerdoenerij kost mensenlevens. Elk vervoermiddel kan gezien worden als een rijdende doodkist, dus een gewaarschuwd mens telt voor 2.


  Maak melding

 3. @Boeboe bit Sjorie,

  Je hebt helemaal gelijk, de verkeersdiscipline moet flink verbeteren. De enige
  die er nu op vooruit gaat is de begrafenisondernemer helaas.


  Maak melding

 4. Ziet er mooi uit , ik wacht nog even en dan kom ik terug om heerlijk over de weg te kunnen rijden en hoop dat alles vlot gaat en dan snel het volgende project


  Maak melding

 5. @ Agoetier,
  Parkeren? Tussen die paaltjes toch? Nu staan er nog te veel, maar na een tijdje worden dat er vanzelf minder. Let maar op.


  Maak melding

 6. Het asfalteringsproject Zwartenhovenbrugstraat roept veel vragen bij mij op. 6 maanden voor 100 meter wegdek is abominabel traag. De uitleg dat men moest wachten op de Nutsbedrijven, e.a. dienstverlenende bedrijven duidt op een zeer zwakke coherente planning met ontbrekende aanverwante deelaspecten; verandering verkeerssituatie (congestie oplossend) ; stadsverfraaiing/plantsoendienst openbaar straatmeubilair/ openbare toiletten; Uniforme verlichting op basis van zonne-energie koppeling aan de plannen van Parmessar EBS; Welk onafhankelijk bureau keurt de oplevering? Wat kost elke 100 meter Suriname? Waarom niet beginnen bij de Henck Arronstraat/hoek Stoelmanstraat in samenhang met de driehoek Paramaribo; Gravenstraat, waterkant/Saramaccastraat – Zwartenhovenbrugstraat. Waarom geen opheffingen van illegaal gedempte goten, bouwen op dr vroegere grachten? Hernieuwde woningbouw tbv de handel in de spookstad Paramaribo. Het is wel een goed begin maar het ruikt zwaar naar cosmetisch populisme.”fu sma ai”


  Maak melding

 7. Zie mensen Bouterse regering goed doen, weg opknappe en palmentuin
  opknappe.Gratis ete geve aan arme mense en schoolkindere.
  Zo gaat goed kome. Suriname weer mooi zijn. Stem NDP.
  Zo weer vooruit gaan.


  Maak melding

 8. De aannemer is een ndper, het zal meer hebben gekost, want de opdrachtgever, de ndpkas moet weer aangevuld worden met steekpenningen. Ndp na wang corrupte partij.


  Maak melding

 9. Netjes gedaan. Bij voorbaat worden er allerlei probleem verzonnen die deze opknapbeurt niet verdiend. Maar enigszins kan ik me de bezorgdheid ook wel inkomen. Kwestie van ervaringen. Al met al. Maak er geen racebaan van. Een ongeluk maakt de macho figuren alleen maar (nog) lelijker. Groetjes.


  Maak melding

 10. Ludwig is de laatste die zijn bek open moet trekken Toen wij in de jaren 80 strijdt leverden tegen de militairen was hij een van de mensen die hier op de tv kwam om uit te leggen hoe goed het was en dat het goed zou komen Hij hield zelf lezingen in het kamp WAAR IS HET MIS GEGAAN LUDWIG.Niemand maakt zo plotseling zo een grote draai. Op vallend dat je andere vrienden wel goed hebben geboerd en jij niet.opvallend dat de meeste grote tegenstaanders van bouterse zijn grootste volgers waren Allemaal ook die rode man


  Maak melding

 11. Ik mis het groen bomen dus ,de stoep en weg is mooi ,maar het is echt een blootje klonten gezicht kaal en niet levendig ,er niet aan het millieu gedacht jammer


  Maak melding

 12. Dat ziet er geweldig uit. Ze hebben ook aan parkeergarages gedacht, want ik zie geen parkeerplaatsen. Vraag rijst: voor hoe lang?


  Maak melding

 13. Praserie
  Ludwig is misschien tot inkeer gekomen en dat het opvallend is dat zijn vrinden wel goed boeren, misschien werden ze wel verwend door bouta,stemvee


  Maak melding

 14. Of je gaat dood in Suriname, of ze maken muziek ,al het andere is bijzaak ,zo komt het over op de waterkant geen realisaties items meer kritiek omzeilen en rustig achterover leunen, bijzonder jammer ,een kritische nood moet er zijn


  Maak melding

 15. Mooi hoop voordat ik weer naar Nederland vertrek dat ze klaar zijn om erover heen te mogen rijden.

  Love you Suriname 😘 ook van NLD, maar er past maar 1 land in mijn hart en Jezus heeft heeft de grootste plek bezet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.