Surinamers hoeven niet te rekenen op nog lagere brandstofheffing

24
Oppositie Suriname eist terugdraaien verhoging brandstofprijs

PARAMARIBO, 13 mei – Nog verdere verlaging van de brandstofheffing zit niet in de pijplijn. Minister Stephen Tsang van Handel Industrie & Toerisme, HI&T, ziet het niet echt zitten. De zogenaamde government take is hard nodig om de dagelijkse uitgaven te dekken. De recente verlaging met zeventien cent op de heffing voor een liter unleaded laat zich al genoeg gelden. Meer kan er niet van af, vindt Tsang nu de brandstofprijs internationaal behoorlijk vaart neemt.

Menigeen kijkt al uit naar wat de overheid doet nu ook aan de pomp stijgingen te merken zijn. “Gezien de huidige financiële situatie in het land, kunnen we alleen zeventien cent van de government take missen, meer niet”, zegt Tsang tegenover de Times of Suriname. Er kan hooguit gekeken worden naar wat de prijs internationaal doet. De ontwikkelingen rond de brandstofprijs worden ‘op de voet’ gevolgd.

De verlaging met zeventien cent (ongeveer twee eurocent) volgde op het precisiebombardement op Syrië. Unleaded werd gekozen voor de korting, omdat dit type het meest wordt afgenomen aan de pomp. De eerste aanmerkelijke prijsverhogingen zijn geregistreerd bij GOW2, dochterbedrijf van Staatsolie. Verwachtbaar is dat binnenkort ook de andere verkoopmaatschappijen hun prijzen zullen aanpassen.

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. Er kan hooguit gekeken worden naar wat de prijs internationaal doet.

  Maar dat is toch altijd het uitgangspunt geweest bij de prijsbepaling?
  Waar haalt deze Tsang zulks wijsheid vandaan?
  De prijs aan de pomp word steeds per binnenkomende lading bepaald of is deze zienswijze gewijzigd?


  Maak melding

 2. Goed nieuws voor de regering van Suriname. De olieprijs gaat richting de 100 US dollar per vat. Ook de goudprijs laat een stijgende lijn zien. Door de stijging van de olieprijs kan de Surinaamse overheid een deel van de government take teruggeven aan de automobilist. Een zeer moedige daad van de regering. Zij lopen immers de broodnodige inkomsten mis.

  In landen die te vergelijken zijn met NL zou een overheid dit nooit nooit, nooit doen. Zij streven juist naar meer en meer inkomsten voor de overheid. In Suriname is er nog te repareren als gevolg van de economische recessie. Dit geld kan de overheid goed gebruiken voor o.a. achterstallige betalingen, enz.


  Maak melding

 3. RobG slaat de plank opnieuw mis !!!!

  Dat Nederland geen goverment take terug geeft is logisch . Want immers alle
  binnenkomende belastingen vloeit een groot deel terug naar burgers. In de
  vorm van hypotheekaftrek, huurtoeslag, kinderbijslag, zorgtoeslag, WW-uitkering,bijstand,etc
  Zo werkt een groot deel van een verzorgingsstaat, lage inkomens krijgen het meest terug,
  middeninkomens iets minder en hoogste inkomens het minst.

  Advies aan RobG, lees het economie boekje nog een keer door.
  En op andere onderwerpen staan nog veel vragen open.


  Maak melding

 4. @RobG trek je pyjama aan en ga slapen. Alweer kijken naar Nederland. Suriname zal nooit zo ver komen, met de achterlijkheden hier in dit land. Hier is het praten, praten en de realiteit blijft uit. Grootheidswaanzin heet dit. Bla bla bla en eigen zakken vullen.
  @Vliegende Hollander jij heb gelijk.


  Maak melding

 5. Tsang is bezig om zijn yang te maken en niet met de portemonnee van de hardwerkende Surinamers. Het gevolg is dat veel jongeren thuisblijven omdat van huis naar werk en visa versa te veel kost. Dus worden onze jongeren vruchtendief of hangen op de hoeken van de straten of onder het balkadijn van omoe snenesie om een snelle yang te maken net als hun leiders Tsang!


  Maak melding

 6. Boeboe bit Sjorie. Niets aan toe te voegen. Óók wat betreft de reactie van Vliegende Hollander. Je blijft lachen met RobG, maar wel leuk dat hij er is en te lezen hoe iemand die zich voordoet als econoom er steeds weer naast zit met zijn reaguursels. Zou graag willen weten wat zijn echte opleiding is/was, maar zeker geen economie!


  Maak melding

 7. Veel dwaze ndper’ s kunnen niet meer rond komen. Na burika wagi deng go rij als ze weer oerdom in 2020 op de nationale dwazen partij, de dwaas bouta gaan stemmen. Ndp na wang ma pima vervloektoe partij.


  Maak melding

 8. @Vliegende Hollander, jij bent net zo simpel en onnozel als Bigi Sma, de doffe smakeloze Groen Djarie gehaktbal. Ook een slap aftreksel van Boeboe bit Sjorie brengt geen toegevoegde voor de onzin die jullie continu produceren. Ik ga met mijn commentaar direct in een hogere versnelling zodat jullie lekker kunnen verdwalen in de bossen van complexe wijsheid. De belastinginkomsten van de Surinaamse overheid vloeien voor een groot deel naar de collectieve voorzieningen. Dit zijn voorzieningen die door de overheid zijn geregeld en die iedereen in het land ten goede komen. Wat dacht je van onderwijsvoorzieningen, openbare voorzieningen, gezondheid – en woonvoorzieningen voor de minder draagkrachtigen, openbare verlichting, pensioenen, kinderbijslagvoorzieningen, sportfaciliteiten die in stand worden gehouden, de instandhouding van diensten als de politie, enz.enz.enz. De government take wordt aangewend om deze collectieve voorzieningen te financieren. Snappen jullie dit nog niet……………..?


  Maak melding

 9. @Robg jij kakkerlak kruip rustig weer tussen je planken en ga een dutje doen met je dwaze gedachten. Alles wat je benoemd is zand in anderen hun ogen strooien. Waanzin en onzin.Ik woon in Suriname en maak dagelijks de realiteit mee..Ik wil ook niet weten onder welke plank jé woont. Sakere.


  Maak melding

 10. RobG verstandige man zijn, doede stukkie schrijve.
  Jullie nog iets lere kunne. Regering, veel doen.
  Straat opknappe, palmentuin opknappe, voedsel uitdele.
  Stem NDP.


  Maak melding

 11. De vhp gaat keihard samen gaan met de ndp die haaien willen geen 15 jaren lang op het droge spartelen Chan wordt ook moe van om.telkens naar nederland te moeten om rekenschap te geven aan zijn broodheren Ik ben trouwens benieuwd als hij reist met een diplomatiek paspoort


  Maak melding

 12. @Haco, ik ben helemaal niet aan het kleineren. Dat ligt niet in mijn aard. Ik probeer de Vliegende Hollander te triggeren om ook de andere kant van de medaille te laten zien. Jij geeft hem gelijk en dat is jouw volste recht. Voor mij is de waarheid een relatief begrip is.

  @Boeboe bit sjorie, heb jij niets te doen?


  Maak melding

 13. @RobG,

  Ik ben alleen te triggeren met goede argumenten en juiste feiten.
  Schelden doe ik alleen als ik met de hamer op mijn vingers sla.


  Maak melding

 14. @RobG ik heb wel degelijk is beters te doen, door niet meer te reageren op al de onzin die je schrijft.
  Je voelt je zeker God in Frankrijk. Denkt alles te weten, maak dat jezelf wijs. Uilenbal.


  Maak melding

 15. Robg
  Het ligt niet in mijn aard ,kleineren,als liegen een baan is bent jij de beste van de hele wereld,wat jij triggeren noemt is in mijn ogen schelden en tieren ,je moet toch weer school je hebt nog niet door rob


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.