zondag, oktober 24, 2021
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politie weer aan het werk na gesprek vakbond en minister

Surinaamse politie weer aan het werk na gesprek vakbond en minister

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 11 mei – De Surinaamse Politie Bond, SPB, heeft haar ‘beraad’ opgeheven. Is besloten na een gesprek met minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie. De lucht bij het Korps Politie Suriname is enigszins opgeklaard. Getrouw is ingegaan op de eis van de vakbond dat de achterstallige overurenvergoeding wordt uitbetaald. De achterstand in de betaling en het gebrek aan zicht op wanneer deze zou worden uitbetaald, waren de voornaamste reden voor het protest.

- Advertisement -

Nu heeft Getrouw beloofd dat het geld wordt betaald met terugwerking tot één mei 2017. Ook de werkuren waarop politieagenten ter beschikking waren, zullen worden uitbetaald. Het beraad dat is opgeheven, meldt de SPB in een perscommuniqué. De betaling van overuren voor zondagen en met de zondag gelijkgestelde feestdagen is al jaren een heikel punt.

Om een of andere reden weigerde de korpsleiding deze overuren te vergoeden. De vorige minister van Justitie & Politie, Jennifer van Dijk-Silos, had opdracht gegeven de overuren te vergoeden. Desondanks is het niet gebeurd. De vakbond pikte het niet langer en eiste dat er werd betaald met terugwerkende kracht. “Het bestuur van de SPB kent haar verantwoordelijkheid en doet er dus alles aan dat de dienstverlening naar de gemeenschap toe gelijk wordt genormaliseerd”, meldt de SPB.4 REACTIES

 1. Het blijft ook een gebed zonder eind, nu is deze groep van de politie weer even gerustgesteld, daarna de brandweer en de vliegverkeersleiders, dan komen de verpleegkundigen weer om de bocht kijken, netals de leerkrachten, zo ook de gepensioneerden, de ex militairen, en de ambtenaren is de volgende groep die zich gaat roeren, kortom, ėėn onoverzichtelijke chaos in dit land, veroorzaakt door die moordenaar met zijn criminele kornuiten op het kabinet.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat Getrouw de potentie heeft om dit te realiseren. Er is toch geen geld? Hoe dan.met terugwerkende kracht. Ik hoop dat het dit keer lukt want het is een feit dat de politie de taak heeft burgers te beschermen.


  Maak melding

 3. @Boeboe, geen geld, veroorzaakt corruptie, overvallen, ontevreden niet loyale werknemers.
  Liever dat ze een voedselbank voor de politie en hun familieleden openen, dan hoeven ze de burgers niet direct te gaan bestelen.
  Er is geld maar de mentaliteit van eerst ik, en dan de rest moet deze regering een keer loslaten, en zijn verplichtingen ten aanzien van zijn burgers eens een keer waarmaken..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.