‘Surinaamse kustwacht faalt, ondergebracht bij verkeerd ministerie’

24
Minister geeft instructies om vissers weer op zee te krijgen
De minister van Defensie in Suriname: Ronnie Benschop.

PARAMARIBO, 11 mei – De kustwacht is ondergebracht bij het verkeerde ministerie. Geen wonder dan ook dat er wordt gefaald bij het bewaken van het zeegebied. Deze conclusie valt te trekken uit de reactie van minister Ronni Benschop van Defensie in het parlement. De barrage aan verbale aanvallen van parlementariërs in het kielozg van de viseersmoorden, deed de minister het een en ander uit de doeken doen. Hij is verre van tevreden over de controle op zee. De marine van het leger had een veel betere prestatie kunnen neerzetten.

Dat het kan is bewezen ook in het verleden. De marine dwong respect af en ontzag. Eerst gebeurde het met eigen boten en later met geleende vissersvaartuigen. Over de kustwacht heeft Defensie geen enkele zeggenschap. Om onbegrijpelijke redenen is dit korps ondergebracht bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat het niets is geworden, valt af te lezen aan het recente trieste resultaat.

Criminelen hebben de bemanning van vijf vissersschepen ongestoord kunnen aanvallen. En onbevreesd. “Nu zitten we met de gebakken peren. We hebben het probleem zien aankomen en we hebben niets gedaan. In dit specifieke geval hebben we vastgesteld dat de kustwacht met tekortkomingen zit, maar er niets aan heeft gedaan”, zei Benschop. Het leger heeft nu de verantwoordelijkheid te garanderen voor de veiligheid op zee.

24 REACTIES

 1. Misschien omdat de kustwacht de coup van 1980 inleidde?
  Als alles in handen komt van 1 commandant (minister), dan is een coup plegen makkelijker.


  Maak melding

 2. De les die geleerd is na de coup, is dat er 3 gewapende machten moeten zijn: leger, politie en een derde gewapende macht, in dit geval de Kustwacht die allemaal onafhankelijk opereren.
  Zo kan de ene gewapende macht optreden tegen de andere wanneer die ongrondwettelijk handelt.
  Het zal zelden voorkomen dast alle drie met wapens voorziene takken gezamenlijk illegale praktijken (zoals een coup) zullen uitvoeren.


  Maak melding

 3. Achteraf is makkelijk praten. Afgezien daar van, met twee patrouillebootjes die
  om de haverklap stuk zijn en er apart politie mee moet om te kunnen optreden.
  Begin je niet zoveel.
  De kustwacht heeft dringen geld nodig om uitbreiding te bekostigen en moet meer
  bevoegdheden krijgen. Maar ja de regering heeft geen geld, dat is wel duidelijk, zie
  maar naar de stakingen bij, politie, zorg, brandweer etc. De regering Bouterse heeft er
  gewoon een financiële puinhoop van gemaakt. Ja RobG knoop dat maar in je oren.


  Maak melding

 4. Niet de kustwacht faalt ,het is de lijder van het land die een vloek is voor Suriname!Hoe gaat een land vooruit met een international wanted criminal als lijder?Het verbaast ons niet dat niets goed gaat met Suriname.


  Maak melding

 5. @@
  Jacobus 11 mei 2018 at 12:58
  Zie ze op de foto!Allemaal hoogopgeleid om de ezel achter de wagen te spannen.

  Koos 11 mei 2018 at 13:00
  Jacobus je haalt de woorden uit mijn mond.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  GHAAAA GHA GHAAA,..Deze 2 EZELS herkennen zichzelf in dit artikel,…dat jullie alle twee een boerikie hersens hebben is mij niet nieuw !gha gha ghaaaaaaa !EZELS BLIJVEN EZELS !


  Maak melding

 6. @Wazig 11 mei 2018 at 13:34
  De kustwacht was ondergebracht bij de ministerie van binnenlandse zaken??? Welke idioot heeft dat bedacht?!!
  ?????????????????????????????????????????????????????????????????
  Dat was er èèn uit de tijd van de BOEBOE BIT SJORIES VOOR BOUTERSE 1 .


  Maak melding

 7. Nu is aantoonbaar duidelijk gemaakt dat de Kustwacht onder het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gefaald. De manschappen van de Kustwacht lijken mij niet goed genoeg gedrild te zijn in de uitvoering van de opgedragen taken. Stuk voor stuk is hun fysieke en mentale conditie te vergelijken met de labiele geestelijk en lichamelijke gesteldheid van Ray, Koos, Srafu,enz.enz. Afgekeurd en niet geschikt om grote verantwoordelijkheden te dragen. Ik ben daarom van mening dat de Kustwacht onder de mariene moet vallen omdat het de taak van het leger is om de landsgrenzen te bewaken en te verdedigen. De Kustwacht hoort dus de hiërarchie van het het ministerie van Defensie te vallen.


  Maak melding

 8. RobG slaat de plank weer mis.

  Het is lekker makkelijk om de manschappen de schuld te geven. De regering Bouterse
  had deze mensen een goed mandaat moeten geven, en niet afhankelijk moeten maken
  van de hulp van de politie. En ze moeten met slecht materieel werken wat steeds kapot is.
  De regering Bouterse heeft jaren zitten slapen. En heeft niet het noodzakelijke geld aan
  de kustwacht gegeven.


  Maak melding

 9. RobG
  Onze pseude econoom, wat jammer toch dat je de werkelijkheid en feitelijkheid weer lekker zit recht te praten door zo een waanzinnig ongelikt stuk te publiceren.

  De leiding van het land bepaald waaronder de kustwacht word gebracht.
  De leiding van het land stelt de taken vast van de kustwacht en de leiding van de kustwacht voert dit naar beste vermogen uit.
  De leiding van het lend, zoals een goed bedrijf dat doet, stelt de voorwaarden en alles eromheen vast zodat de kustwacht haar taken naar behoren kan uitvoeren.

  Welnu de leiding van het land heeft gefaald omdat de randvoorwaarden niet zijn gegeven om de taken naar behoren uit te voeren o.a.
  Geen geld beschikbaar heeft gesteld
  Geen duidelijke taken en normen heeft benoiemd
  Geen goede vervolg opleiding beschikbaar heeft gesteld
  etc.

  Dus RobG
  Je wilt weer mee doen maar je blinkt weer uit in je oeverloos gebral. Denk eerst na eer je een reactie geeft misschien dat er dan wat anders uit het zaagsel tevoorschijn zal komen.
  Sari torie


  Maak melding

 10. Alle boten die uitvaren of aanmeren grondig controleren, ook personeel. En boten moeten een GPS-systeem aan boord hebben om bewegingen op zee te kunnen volgen. En samen met de fransen onbekende boten eruit pikken en de kustwacht erop afsturen. Suriname kan daarmee veel geld besparen.


  Maak melding

 11. RobG, je blijft lachen om zijn commentaar, maar ik ben blij dat er nog mensen reageren die menen ergens verstand van te hebben maar steeds weer door domme en ondoordachte uitspraken door de mand vallen.
  RobG, een hilarisch onbenul.


  Maak melding

 12. @Robje-G, huisslaafje van Opa Desi : Kustwacht bleef olv
  BIZA, waar de schoonbroer van Opa Desi minister is !

  Kustwacht MOCHT NIET functioneren, machthebbers en hun
  trawanten willen geen pottenkijkers op zee en in het kustgebied
  hebben !

  Daar landen kleine vliegtuigjes en varen kleine drugsbootjes
  en drugs-onderzee-ers ! Er wordt drugs aan bakens vastgezet in ons
  kustgebied ! Drugs die later wordt opgehaald voor DOORVOER !!!!!

  Plotseling gaat nu het leger de een deel van de haar wettelijk opgedragen
  taken uitvoeren, bewaking van onze zeegrens !

  Wie gelooft nog in de nep-voorlichting van de Paarse bananenrepubliek ???
  Volgens mij gelooft alleen Robje-G de Limbo-NEP-nieuws-maker !!!

  De kustwacht zat zogenaamd, langere tijd zonder benzine en zonder voldoende
  materieel !

  Nu heeft het leger wel benzine en materieel ??????????

  PS : De wet basiszorg is ook een GEWELDIG paars succes, er zijn geen
  geldproblemen en grote delen vh Volk zijn GRATIS VERZEKERD !!!!!

  VERZEKERD VAN WAT. TEGEN WAT ??????

  MORO PAARSE ELLENDE E DORO !!!!! STOP DE PAARSE CORRUPTIE !!!!!


  Maak melding

 13. Bigi Sma, jij moet je maar eens gaan verdiepen in de taken van de kustwacht. Doe dan een vergelijkende oriëntatie naar de kustwachten van een aantal landen in en buiten de regio. Pretendeer in elk geval niet de deskundige te spelen door gebakken lucht te verkopen. In al jouw op-en aanmerkingen mis ik de diepgang. Begin maar eerst de basis van deze materie te begrijpen.


  Maak melding

 14. Niet de kustwacht, maar de Nationale Dwaze Partij in haar totaliteit. Het corrupt misdadige en crimineel paars dwaas wanbeleid gaat gestadig door. De arm verworden paarse domme dwaze paria’ s aan hun lot overlatend. Misdadiger en crimineel gespuis is sinds 2010 komen overwaaien uit Guyana en Brazilie. Ddb, zoon en stiefzoon, vrienden en oerdom dwaas paars gespuis zijn allemaal verworden misdadigers. Het land gaat zienderogen achteruit en toch blijven die ma pima ndper’ s de ma pima Nationale Dagoenal partij ondersteunen. A wiens wi dong ndper e njang soso paarse ddb ka, soso lobi enne inne 2020 is eeh we ga wee voo vijf ma pima paarse jaren vol kommer en kwel, want we houd zielsviel van De Dwaas Bouta, sa e meki oeng paars dong lobi wang ka, dee nanga dee moro paarse schijt en pis. Ndp na ma pimma wang.


  Maak melding

 15. Robg
  Licht weer aan de oppositie,welke kust wacht functioneren nog meer niet goed ,als je iets wil weerleggen best ,in afwachting van jou antwoord, dus niet aannamens of ik dacht ,in alle zichzelf respecterend landen heeft de kustwacht vergaande bevoegdheden jou weer woord S.V.P


  Maak melding

 16. RobG is in staat vanachter zijn PC tje de fysieke gesteldheid van forumleden en die van de kustwacht in Suriname vast te stellen, knap hoor of weer 1 van zijn op hersenspinsels gebaseerde aannames, steeds meer kun je de conclusie trekken dat dat mannetje niet spoort, mijn zijn door het paarse virus aangetaste hersenen.


  Maak melding

 17. langzaam maar zeer is generaal Benschop bezig om de machtigste man hier in Suriname te worden. Hij geeft nu openlijk kritiek op beslissingen van farao al Bouta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.