‘Illegaliteit in Surinaamse wateren vooral door nalatigheid regering’

13
Archieffoto Waterkant: kustwacht van Suriname

PARAMARIBO, 11 mei – Hoewel de bewaking van Surinames uitgestrekte grenzen vrijwel onmogelijk is, valt de regering Bouterse veel te verwijten. Dit zegt parlementariër Krishna Mathoera (VHP) in de nasleep van de roof- en moordpartijen in Surinaams maritiem gebied. Dankzij deze nalatigheid zijn roofovervallen, drugs-, goederen- en mensensmokkel er schering en inslag. Er zijn mogelijkheden zat om de illegaliteit te minimaliseren. Daar wordt gewoon te weinig gebruik van gemaakt.

Tot de mogelijkheden behoren regelmatig controles uitvoeren, goed samenwerken, en informatie verzamelen en delen met buurlanden.Ook moeten de “big boys”, de bazen achter de misdaden, worden opgespoord en vervolgd. “Grensbewaking is geen gemakkelijke taak, voor geen enkele regering. Maar als een regering nalaat om de mogelijkheden te benutten en acties te ondernemen, kan haar ernstige nalatigheid worden verweten”, zegt Mathoera tegenover Dagblad Suriname.

Met drie nieuwe kustwachtschepen, drie helikopters, inlichtingendiensten, marine en politie moet al het een en ander kunnen worden verzet. Wellicht zouden nu dan minder doden te betreuren zijn. “De vraag is welke acties de regering heeft ondernomen om al deze diensten optimaal in te zetten ter waarborging van de veiligheid. De regering faalt bij het doen naleven van wet en recht, op land en op zee”, aldus Mathoera.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. De doodstraf is al afgeschaft in de Westerse Europese Staten. Het probleem ligt bij de huidige Su regering.
  De drugboten en andere smokkelboten moeten vrij doorkomen. Zoveel minder politie op het water deste beter voor de drugbazen.


  Maak melding

 2. Het enige straf voor criminelen van allerlei is de doodstraf in Suriname volgens enkelen.
  .Arme surinamers laat je emoties niet voor jullie bepalen.Hou je emoties in bedwang en gebruik je verstand.


  Maak melding

 3. Degene die de lijder is van Suriname,hij verdient de doodstraf zijn misdaden zijn zo afschuwelijk dat niemand het durft te herhalen,geen copycats dus.Maar toch wie zien hem liever in ketens genageld en voor de rechter.De doodstraf is juist een zegen voor criminelen.


  Maak melding

 4. Geen goed bestuur is oorzaak nr 1 verder is er zo veel mis in surinaame dat is te veel om op te noemen ndp bouterse simons het is allemaal een bijdrage tot verval van surinaame het is jammer maar het land gaat over deze mensen achter uit en zal jaren naar dien schade onder vinden het is te erg voor woorden men kijkt en doet niets waar zijn de tijden van venetiaan lachmon telting grote naamen die met hart en eervol gediendt hebben voor surinaame echt echt wat glijd surinaame af met deze ndp regering leve nieuwfront nps for ever


  Maak melding

 5. Geef mensen een kans die het zelfde willen om eervol te dienen met hart en ziel ze zijn er wel heer belfort is er zo een geef de man kans


  Maak melding

 6. Ook de ‘ fall out ‘ van de economische recessie is neergeslagen op de taken en inzetbaarheid van leger en Kustwacht. Er is een direct causaal verband aan te wijzen tussen de inkrimping van de economie en een afname van de dienstverlening van diverse overheidsdiensten. Mevrouw Mathoera zoekt het zoals we van de oppositie gewend zijn, in de richting van verwijten naar de tegenstanders terwijl wij weten dat er een economische crisis heeft geheerst. In het Nederlandse leger moesten militairen tijdens oefeningen ook pang pang roepen door gebrek aan munitie. Defensie had het geld niet om kogels en andere benodigdheden voor haar personeel te kopen.


  Maak melding

 7. Robg
  Rob wie regeerd er coalitie of oppositie, is het voor jou zo ingewikkeld ,en geef eens aan wat de regering moet doen om het land uit de drek te halen,als hoog opgeleide kan ji wel antwoord geven ,of je m aakt hhe onsterfelijk belachelijk


  Maak melding

 8. Ach die RobG toch, die moet de situatie in Nederland weer vergelijken met de wantoestanden in Suriname. appels met peren vergelijken en waarom laat zich raden


  Maak melding

 9. @RobG
  Bij fort nieuw Amsterdam vondt u het fout dat ik aanhaalde dat cultuur overal terwereld afhankelijk is van Subsidie en dar men in Nederland ….

  Nu haalt u als het u uitkomt Nederland wel aan als referentie kader.

  U reageert als een puber op leeftijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.