‘Suriname en Guyana moeten samen ‘terrorisme op zee’ bestrijden’

8
Politie houdt man aan die betrokken zou zijn bij zeeroof Suriname
Foto: De Surinaamse politie houdt man aan die betrokken zou zijn bij zeeroof Suriname

PARAMARIBO, 7 mei – Suriname en Guyana moeten samenwerken om een eind te maken aan de aanvallen op vissers. Het is je reinste terrorisme en moet ook als zodanig worden aangepakt. Dit zegt Bharrat Jagdeo, voormalige president van Guyana en nu leider van de oppositionele People’s Progressive Party, PPP. De twee landen proberen al te lang afzonderlijk tot een oplossing te komen. Als er niet wordt samengewerkt, zullen inspanningen die nu gepleegd worden geen succes opleveren.

Er staan levens op het spel en de investeringen zijn ook kostbaar. Tijdens een bezoek aan de vissers in Commewijne, betuigde de politicus zijn medeleven. De zogenaamde zeerovers hebben zowel Suriname als Guyana een harde klap toegebracht. “Daarom juist moeten de handen ineen worden geslagen. Zoveel doden is meer dan onze kleine samenlevingen aan kunnen. Al te lang wordt aan beide zijden van de grens naar een gedegen antwoord gezocht”, zei Jagdeo tegen de vissers.

Pas als er wordt samen gewerkt, kunnen effectieve maatregelen worden getroffen. Volgens de oud-president moet worden. Voor een effectieve bestrijding moet worden afgestapt van de huidige manier van aanpakken. “We moeten meer doen dan het op de oude manier proberen van alleen maar wetgeving”, aldus Jagdeo. De zeerovers moeten als terroristen worden gezien en ook zo worden aangepakt.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Dit is helemaal juist en ook richting het Oosten zou Suriname moeten gaan samenwerken met Frans Guyana om deze terroristen op te pakken.
  De buurlanden zouden moeten afspreken dat men elkaars territoriaal gebied (indien noodzakelijk) mag betreden, mits dit terstond wordt gemeld aan de betrokken autoriteiten.

  Verder zouden niet alleen de vissersboten gecontroleerd moeten worden, maar ook de schoeners uit Brazilië die vaak smokkelwaar aan boord hebben en meehelpen de Surinaamse economie te vernietigen.

  De vissermannen zouden te allen tijde hun werk op zee veilig en zonder vrees moeten kunnen uitvoeren, en horen niet alleen de overheid maar ook de booteigenaren hiervoor te zorgen.


  Maak melding

 2. Gelukkig dat de politie ook er toe overgegaan is om de “haat-pastoor” op te pakken !!
  Laat Carl de Judas maar zwijgen !!!
  Suriname wordt tegenwoordig overspoeld door allerlei “gods Apostelen” die wondere verrichten warbij Jezus zelf zou verbleken !!
  Was het niet deze zelfde Carl de Judas, die enkele jaren terug zijn geloofsgenoten had opgeroepen
  om de phagwa viereing op het Onafhankelijksplen te verstoren !!! De man die pal achter de van moord verdachte president stond en hem ondersteunde ???


  Maak melding

 3. Carl de haat pastoor is ene van de vele zwarten die zeer vijandig tegenover de Hindoestaanse gemeenschap staat.Deze Christenterrorist laat geen gelegenheid onbenut om zijn haat jegens de Hindoe’s te etaleren; dat noemt zich een Godvrezend man. Zal een van de smerige pastoren zijn die zich schuldig aan pedoseksueel maakt. laffe zwarte hond die je bent !


  Maak melding

 4. Misschien zijn de geruchten toch waar dat de pikin ingi boi de vissers uit de buurt van de Wia Wia bank wil houden.De Wia Wia bank is bij het volk bekend als dropping plaats van drugs.
  Toen zeven illegale marrons in een illegale goudtunnel in het oosten omkwamen bij zoeken naar geluk,had de ingi boi 7 dagen van rouw afgekondigd.
  Omdat het misschien hem goed uitkomt en omdat heel misschien ook Hindoestanen onder de vermisten bevinden,zinspeelt de pres.op complot en dergelijke maar onderneemt geen actie’s om te weten wat er zich heeft afgespeeld.


  Maak melding

 5. De bevoegde autoriteiten in Suriname hebben veel steken in deze kwestie laten vallen. Maar net als in Nederand, Belgie, Duitsland, enz moet dit een eye-opener zijn voor de bevoegde instanties. ‘ Elk nadeel heb zijn voordeel’. Er moet lering getrokken worden van deze incidenten.

  De zinsnede ‘ de overheid bemoeide zich niet metde visserij ‘ spreekt boekdelen. De vissers konden vrij hun gang aan omdat de overheid hen alle ruimte gaf om de visvangsten binnen te halen. Hieruit kan men ook tot de conclusie komen dat er ook geen sprake is geweest van het innen van belastingen onder de vissers.En neem van mij aan dat het grote geld stevig is verdient in de visserij.

  De fase breekt thans aan dat de vissers om bescherming vragen van de overheid. Bescherming kost geld. Dit houdt in dat de overheid nu contole moet gaan uitoefenen op de visserij en belasting moet gaan heffen op de visvangsten. Controle zal zeker nodig zijn omdat de vissers innhet verleden hun vangsten op zee doorverkochten.


  Maak melding

 6. Heel naar voor de nabestaanden en degenen die het overleefd hebben. Ik hoop dat ze goed opgevangen worden. Het is niet niks wanneer je voor je broodje zorgt en plotsklaps aangevallen wordt door terroristen.
  Suriname kan beter een verbond sluiten met Brazilië ,Guyana en Frans Guyana. Suriname heeft namelijk weinig middelen om de zee piraterij een voldoende halt toe te roepen.


  Maak melding

 7. Die gasten worden betaald door iemand om rep en roer te veroorzaken in de visserij in Suriname.
  Een ondernemer wordt telefonisch bedreigd. Ik denk dat men de kleine man die hun brood verdienen in de visserij bang te maken, zodat men niet op zee gaat om te vissen.

  En de grote ondernemer professionele schepen inhuren of kopen voor de visserij in Suriname.
  Mensen denk even na. Voordat je denk loop de hoofdverdachte vrij rond wegens goed gedrag in Boma.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.