Staatsbezoek president van Brazilië aan Suriname in de pijplijn

11
Presidenten Suriname en Brazilië ontmoeten elkaar
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut Suriname

PARAMARIBO, 7 mei – De president van Brazilië, Michel Temer, is van plan dit jaar nog een bezoek te brengen aan Suriname. Volgens minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken betreft het een staatsbezoek. De twee regeringen hebben veel te bespreken. Behalve ontwikkelingsvraagstukken, liggen ook uitdaging op tafel. Onder meer het omgaan met de ruim vijftigduizend Brazilianen die in Suriname wonen, vereist investering. Daar zal ruim aandacht aan worden besteed.

Suriname is zich bewust van de verantwoordelijkheid die migratie met zich mee brengt. “Wat we niet moeten vergeten, is dat deze groep een wezenlijk deel vormt van onze eigen samenleving, laat me zeggen een tiende bijna. Wij moeten dus ook kijken naar de economische bijdrage die de groep hier levert, maar tegelijkertijd ook naar Brazilië met de remittance”, zei Pollack-Beighle na terug komst uit Brazilië.

Ze heeft er ontmoetingen gehad met Braziliaanse topfunctionarissen. De samenwerking zal intenser worden ontwikkeld. Temer heeft in elk geval interesse getoond in het bespreken van de migratielijnen. Ook de afhandeling van consulaire aangelegenheden krijgt aandacht. De zuiderburen hebben toegezegd Surianme te zullen ondersteunen bij de aanpak van de grensoverschrijdende misdaad en cyber crime.

11 REACTIES

 1. Joe sakasaka opa bouta, ie fuck a herie kondre up!
  Volksbedrieger, wacht maar rustig op die afrekening in 2020!
  A herie volk ey vloek joe daarom ie no mang tang rustig!
  Ziekie beest!


  Maak melding

 2. Rararara…… Wie heeft suriname naar de afgrond gebracht?
  Wie is de slechtste president ooit geweest in su?
  Koers van 2.8 naar bijna 1 op 8!
  Me barrrrrrr joeeeeeeeeee!
  Bouta ey klaar me jere!


  Maak melding

 3. Brazilie en anderen gaan bouta helpen.Ze gaan een couppleger ,moordenaar,wapen en drugshandelaar helpen en niet het volk juist van hem bevrijden .
  Wat voor een voordelen heeft het bezoek van de ene idioot van Brazilie aan de idioot van Suriname?Ik zie geen een….let de show begin!!


  Maak melding

 4. Was Obama ook een crimineel dan?
  Hij ging in zuid Afrika iets drinken en een praatje maken met Obama toch?
  Joe ede djeers djagga da boro oso!


  Maak melding

 5. Met verbazing het ik naar persverklaring van ddb en in het bijzonder van Ingrid Bouterse -Waldring geluisterd
  Zo ver ik weet is haar functie gewoon ceremonieel in de democratische rechtsstaat Suriname en op grond daarvan heeft zij geen enkele recht e/o bevoegdheid om over zaken die in de DNA en of regeringscoalitie besproken moeten worden over zaken van het land te bespreken of aan te kondigen.

  Het zou goed zijn dat journalisten, de media en DNA hier vragen over stellen of dat mag dat zijn over de voeding op scholen mag praten en zich ermee bezig te houden.

  Alleen als het het geld uit haar eigen zak komt en zij de filantroop is van de schoolvoedig, zou dat m.i. kunnen. Het is toch te gek woorden als de vrouw van Trump of andere president van een rechtsstaat met een ceremoniele taak, enz ook allerlei zaken over het land, komt bespreken, zaken die in de DNA en regering besproken dienen te worden en geld is van het land. Waar haar ze dan het recht of bevoegdheid vandaan om dat te doen? Is Suriname dan echt een bacovenwinkel dan. Gekker moet het niet worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Obama is geen crimineel ,helemaal niet.
  Bouta de boeman van Suriname liep over stoelen en tafels om de hand te schudden met Obama.En obama is zich bewust van bouta de crimineel met amnestie.Als gastheer heeft Obama nog de krachten gehad om de hand van bouta de moordenaar te schudden.Hij had medelijden met bouta.Daarna heeft Obama zijn handen met zeep gewassen.Als Obama in Afrika was voor een drank met wie dan ook denk ik niet dat hij te doen had met een amnestielijder.Obama kan toch niks eraan doen dat andere landen als Suriname bv voor een crimineel als lijder kiezen?!Als leider van de wereld is het zijn taak om werelleiders en amnestie lijders te ontvangen ook bouta die hij liever ziet verdwijnen.


  Maak melding

 7. Obama is een intelligente man.Hoog geschoold en heeft een vrouw naast zich die kennis van zaken heeft.
  Is geen crimineel en heeft nog nooit iemand vermoord of laten vermoorden.Ondanks hij geen president meer is is hij wereldwijd welkom en nog steeds overal ter wereld geliefd. Obama kan je niet met Bouta vergelijken.
  Bouta is een blaaskaak, Wanneer hij naar over de grens gaat, gaat Yildiz altijd mee om te tolken, anders komt er geen woord uit zijn mond.Dat Yildiz enkele talen spreek, daar heeft Bouta mazzel mee. Zij is voor Bouta onmisbaar als tolk. Het is van kom maar, hijs je in je driedelig pak, ik vertaal wel voor je en je hoeft hierna alleen maar te lachen op de foto en handjes schudden. Wat een schijn vertoning.


  Maak melding

 8. Bouta hoort thuis naast zoonlief Dino in de VS!
  Hy is ongeschoold ja en kan niet eens naast barack obama staan!
  Deze moordenaar moet geëxecuteerd worden!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.