Jairzinho Rozenstruik uit Suriname wint bij debuut in Japan

5
Archieffoto: Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik in 2011

PARAMARIBO, 7 mei – MMA vechter Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik, die uitkomt voor Suriname, heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt bij de Japanse RIZIN organisatie. In zijn eerste gevecht in de Japanse stad Fukuoka, stond de Oekraïense Andrey Kovalev(24) tegenover hem. De 30-jarige Rozenstruik versloeg Kovalev zaterdag via een split decision.

Rozenstruik sloot zich eind maart aan bij het in Turkije gevestigde agentschap ‘Duello Sports Management’. In april tekende hij een RIZIN multi gevechtscontract. Hiermee vindt zijn intrede in de RIZIN wereld plaats en draaide hj zijn 1ste MMA gevecht voor dit jaar op 6 mei 2018 in Fukuoka, Japan.

Hij nam na het gevecht afgelopen zaterdag ruimschoots de tijd voor een interview met de pers:

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Respect om vooral voor jouw land Suriname uit te komen. Er mag veel worden gezegd, maar dit soort momenten zie je dat een echte Surinamer trots is op zijn roots. Moge meerdere overwinningen richting jouw kant opkomen en altijd de zegen van de heer hebben.


  Maak melding

 2. MMA vechter Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik, die uitkomt voor Suriname, heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt bij de Japanse RIZIN organisatie. In zijn eerste gevecht in de Japanse stad Fukuoka, stond de Oekraïense Andrey Kovalev(24) tegenover hem. De 30-jarige Rozenstruik versloeg Kovalev zaterdag via een split decision.

  Jairzinho Rozenstruik ,Bigi Boi, Gefeliciteerd! Een goed voorbeeld voor (de) Suriname/rs. De sport kan Suriname/rs goed op de wereldkaart zetten. Dit moet nog veel meer gebeuren met sporten waarin Surinamers heel goed en sterk in zijn, oa K1, Boxen, dammen, et cetera, et cetera.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Tyron Spong heeft zich bewezen. Rozenstruik heeft nog een weg af te leggen. Tyron is overgestapt op het boksen en staat ergens in de top 30 van WBC. Hij zal wel geleidelijk stijgen op de ranglijst maar tegen de gevestigde orde en dat is vanaf top 10 zie ik hem geen kans hebben. Een uitstekende vechter en goed dat ze voor Suriname uitkomen. Beide gefeliciteerd.


  Maak melding

 4. Uitkomen voor Suriname.
  Het is best mogelijk dat deze man bewust heeft gekozen om uit te komen voor Suriname.
  Ik weet echter ook, dat als er meerdere wedstrijden op het programma staan, een land (bijvoorbeeld Nederland) maximaal drie vechters mag afvaardigen. De vierde en vijfde enz moeten dan voor een ander land uitkomen.
  Los daarvan, een mooie prestatie en gefeliciteerd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.