Druk op Suriname om Indiase investeerder tegemoet te komen

37

PARAMARIBO, 7 mei – De regering voelt de hete adem van New Delhi in de nek. Volgend maand komt de Indiase president Ram Nath Kovind op bezoek. Een jarenlang verzoek van de Indiase investeerder FFF om een lap grond voor oliepalmteelt, ligt nog ergens. Vicepresident Ashwin Adhin heeft net weer beloofd dat getracht wordt een nieuwe overeenkomst te sluiten met FFF.

Dat is al een stuk helderder dan pas geleden. FFF klaagt steen en been. Er zou te weinig aandacht zijn voor de grootse plannen van het bedrijf. Adhin deed zijn belofte bij de lancering van de Suriname India Chamber of Commerce and Industry, SICCI. De oude overeenkomst voldoet niet. “Er zitten haken en ogen aan”, zei Adhin. Daarom wordt nu vaart gezet achter een een nieuwe ‘raamovereenkomst’.

Als het even mee zit, zal de overeenkomst getekend worden nog voordat Kovind voet aan wal zet in Suriname. Volgens FFF gaat het om een investering van ongeveer een kwart miljard dollar. De investering moet palmolie en biobrandstof opleveren. Waar Suriname tegen opziet, is dat eerst een stuk land van vijftigduizend hectare moet worden aangeboden. Pas daarna wil FFF op zoek gaan naar het investeringskapitaal.

37 REACTIES

 1. Palmolie is een achterhaald product ; de olie is slecht voor de gezondheid. Het is de zoveelste beweging richting Suriname om een palmolie project neer te zetten. Eindstand: 50duizend ha grond naar de filistijnen.
  Waarom niet meer investeren in COCOSOLIE . En als het om ENERGIE projecten gaat: Wat te denken van ZONNE ENERGIE?


  Maak melding

 2. Waar Suriname tegen opziet, is dat eerst een stuk land van vijftigduizend hectare moet worden aangeboden. Pas daarna wil FF op zoek gaan naar het investeringskapitaal.
  Letterlijk en Figuurlijk ze willen ons met onze eigen vet bakken. Suriname zal moeten oppassen voor amateuristische overeenkomsten.


  Maak melding

 3. Lachertje !!! De China-man krijgt meer dan 50.000 ha bosrijk gebied om “kaalkap” te plegen, zonder herbebossingsplan !! De binnenlandbewoners slapen “met met open ogen” !!
  Ingrid lacht zich rot !! China-man gaat meer pakketten geven om te verdelen !!!


  Maak melding

 4. Die idioot adhin denkt misschien dat hij met een andere idioot te maken heeft. Wel la mij 1 ding zeggen: deze NDP regering komt heel echt ongeloofwaardig over op internationaal nivo . Denk zij deze regering komen onze integriteit behoorlijk in geding. Surinamer = en blijft altijd hetzelfde . Al ben je eerlijk maar blijft oneerlijk in de ogen van iedereen. Stom-stommer – stomst -> 3 hiërarchie nivo’s te vinden zijn bij de NDP .


  Maak melding

 5. Alleen al het feit dat zij eerst het stuk land op papier vastgelegd willen hebben spreekt boekdelen . Een indieer vertrouwen zou ik niet doen. Ook snap ik niet dat men zaken gaat doen met verkrachters en moordenaar die vrouwen misbruiken en in brand steken. Lees vandaag nog dat 2 meisjes 15 en 17 jaar verkracht en in brand zijn gestoken.
  Een paar weken terug een islamitische meisje van 9 in een mandier door Hindoes verkracht en vermoord is. Schande dat men met zulke figuren zaken wil doen
  En gezien adhin tot de zelfde klote belevenis wereld behoort is het voor hem geen probleem om een land binnen te halen waar vrouwen vertrapt worden.

  Ik zou mijn volk willen vragen voor een referendum om aan te geven of wij mee eens zijn om indiase honden toe te laten in ons geliefde Suriname.

  Wij leven door dik en dun vredig naast elkaar.
  Dit moet ook zo blijven..

  Straks krijgen wij indieers die gaan lopen verkrachten en vrouwen in brand steken.

  Moraal is ver te zoeken bij hun.

  Tjee


  Maak melding

 6. @ Mie Mofo,

  India staat al een paar jaar zeer negatief in het nieuws wat verkrachtingen betreft. Maar ook daar zal een eind aan komen. Indiërs, mannen als vrouwen protesteren tegen alle verkrachtingen die worden gepleegd.
  Het is de schuld van alle Indiase regeringen dat dit crimineel gedrag al jaren duurt. Het werd in de doofpot gestopt. Meisjes en vrouwen kregen de schuld dat ze verkracht werden. Niet vreemd want zelfs in het zogenaamde geciviliseerde westen is dit heel lang het geval geweest. Het lag niet aan de mannen maar aan de vrouwen. Ook in Nederland gaf men vrouwen de schuld dat ze de verkrachting hadden uitgelokt. Deze vrouwen werden niet serieus genomen. Deed een vrouw aangifte dat deed de politie daar lacherig over en werd de klacht niet in behandeling genomen. Gelukkig is daar verandering in gekomen en dat zal ook in India gebeuren.
  Sinds kort geldt dat mannen die jonge kinderen verkrachten de doodstraf krijgen. Dit had veel eerder moeten gebeuren. Recent is die wet in de Indiase regering aangenomen.
  Maar jij scheert alle Indiase mannen over 1 kam.

  Waarom schrijf je niet over de verkrachtingen in Afrikaanse landen? Zuid-Afrika staat op de tweede plaats in de wereld wat verkrachtingen betreft en op de eerste plaats Amerika.
  De Congolese gynaecoloog Denis Mukwege heeft het zelfs tot zijn levenswerk gemaakt om Congolese vrouwen die zeer bruut worden verkracht middels operaties te helpen om alsnog een menswaardig bestaan te kunnen leiden. Er zijn Congoleze vrouwen die zelfs nooit meer kinderen kunnen krijgen omdat hun baarmoeder door de wrede verkrachtingen helemaal is gescheurd.
  Maar wil dit nu zeggen dat alle Congolese mannen, alle Zuid-Afrikaanse mannen en alle Afrikaanse mannen verkrachters zijn?
  Neen, Mie Mofo. Het gros van de Indiase mannen en van de Afrikaanse mannen maakt zich niet schuldig aan verkrachtingen. Laat dat goed in die door racisme vertroebelde hersenen van je doordringen.

  Google maar eens op Denis Mukwege, lees en huiver over wat hij vertelt.


  Maak melding

 7. @ Jiyani

  Ik zou je weleens willen ontmoeten je woont in Den Haag ik ook, hoe kunnen we dat bewerkt stelligen ? Zeg jij het maar !

  Jacko


  Maak melding

 8. Triple F denkt graag wat ha grond gratis ook te kunnen krijgen en daarna ter verkoop gaan aanbieden. SU is al vol met zulke idioten en vol is vol.
  Remember “Stay Cool and Ya all be happy to live in SU”
  Soso Lobi


  Maak melding

 9. Nooit met de FFF in zee gaan.Palmolie gaat veel levenskosten. Je gezondheid gaat naar de knoppen. Het moet nu al verboden worden om met palmolie te koken. Geen investeringen en geen grond weggeven. Investeren in bull shit, Adhin investeren in Gezondheidszorg is beter, Op deze beloofde hectare grond een modern ziekenhuis bouwen is veel beter. Het steeds naar het buitenland gaan en verkeerde hulp zoeken en valse beloftes doen, waar wij als bevolking niet op zitten te wachten gaat Suriname in grote problemen brengen. Suriname dieper de afgrond in duwen lijkt mij niet verstandig.


  Maak melding

 10. Investeerders moeten welkom zijn in Suriname als die iets voor Suriname kunnen betekenen. Ze mogen hun wensen/doelen hebben, maar het laatste woord moet Suriname altijd hebben als het gaat om bepaalde zaken, cq domeingrond, milieuvraagstukken, ontmanteling van industrieën, et cetera, et cetera gaat. Ook Suriname moet weten wat zij willen voor vooruitgang, welvaart en welzijn voor de Surinamers en hoe dat moet gebeuren.

  Het land, domeingrond is altijd eigendom van Suriname en Suriname moet daarom ook goed op zijn/haar eigen zaken letten hoe die wordt aangeboden aan investeerders en hoe deze ook weer wordt achter gelaten als hun doelen in Suriname volgens het contract beëindigd worden. Afspraak = afspraak, (termijnduur)contract = (termijnduur)contract. Betalen = Betalen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. De nieuwe Surinaamse Regering in 2020 moet de contracten met sommige landen gaan herzien. Landen waar de mensenrechten worden geschonden moeten op een laag pitje worden gezet; te denken valt aan:
  1. CHINA( is al decennia lang bezig minderheidsgroepen te onderdrukken en regiems in Afrika te ondersteunen/ helpen waar het ook niet soep is). Daarna is China een land dat niets geeft om het milieu.

  2.India idem dito: een land waar honderden miljoenen mensen als minderwaardig worden neergezet vanwege een raar ” kastenstelsel”. Parkeren ook. India mag wel de grootste” democratie’ ter wereld zijn: in dit land worden christenen en moslimgroepen onderdrukt.

  3. Geen zaken doen met louche bedrijven die ons ecosysteem komen verzieken en de rechten van de Inheemsen vertrappen. Het grondrechtenvraagstuk van onze Marron medemensen – en vraagstukken rondom onze Inheemse landgenoten is bekend .

  4. Distriktcommissarissen en of hoge ambtenaren bij de distriktsoverheden dienen te worden vervolgd wanneer sprake is van corruptie( bij het verstrekken van vergunningen die niet stroken met de bestemmingsplannen. Er wordt nu lukraak gebouwd door met name Chinese ondernemers in woonwijken zonder dat er rekening gehouden wordt met de wensen van de huizenbezitters. Ook het lukraak dempen van sloten is een zaak die veel vragen oproept.

  5, De Politiek vanaf 2020 zal in de Grondwet van Suriname moeten opnemen dat Corruptie een misdaad is tegen de Staat en dient keihard te worden aangepakt( zonder onderscheid te maken).

  6. Suriname kan zaken doen met Sandinavische landen die een goede Internationale naam hebben op het gebied van mensenrechten( Noorwegen- Zweden-Finland) en landen in Zuid-Oost Azie( Maleisie- Singapore-Japan- Zuid Korea).


  Maak melding

 12. En daar toont Suriname weer haar zwakte. Je hebt jouw condities waaronder je in zee wil gaan met een investeerder. Deze condities moet je gestand houden, ook al komt God op bezoek. Laat je niet imponeren. Het is juist verstandig om nu niets te doen. Laat de Indiase president met een goed bod komen als hij dit project zo belangrijk vindt. Laat het slaafse waaronder Surinamers gebukt gaan nou in Godsnaam achterwege. Altijd een grote bek (slaat vooral op Bouterse), maar tegenover buitenlanders zijn wij watjes.


  Maak melding

 13. @ jiyani.

  Doet pijn en dat dit India als stront boven water komt drijven.
  Zeker een dalit aan het woord.

  Want ik zet iets neer een jij komt mij vertelen dat de regering in India de doodstraf heeft ingevoerd.

  Erg ik ben ongeletterd en lees geen kranten.

  Tjee


  Maak melding

 14. China niet goed? India niet goed? Nederland niet goed? Wie is dan we goed?

  Sinds de Revo in 1980 is Suriname geen millimeter vooruitgekomen, eerder achteruit gegaan.

  Wat het verwijt van de enkele verkrachtingen betreft, leest dit:

  Volkskrant april 2018: Jehova’s getuigen, 300 meldingen binnen één jaar in Nederland.

  DNA krant Marokko: 30.000 kindhuwelijken in 1 jaar.

  Telegraaf maart 2018: 1.000 kinderen misbruikt ik Telford, Engeland, door Pakistanen. Pakistanen zien blanke vrouwen als hoeren.

  Nu.nl maart 2018: 10.000 den kinderen seksueel misbruikt in Australië

  Verder: misbruik van jonge jongens en o.a. Jonge turnsters in de sportwereld in US, Nederland, Engeland etc.

  Katholieke kerk: 100.000 gevallen van seksueel misbruik en verkrachting jonge jongens.

  Afrika: ontelbare incest gevallen. Wegens de grootte van de landen en weinig goede ICT verbinding zijn exacte aantallen onbekend.

  Grootste democratie ter wereld bestuurd wel 1,5 miljard mensen op democratische wijze. Suriname is een Madurodam staat en is toch niet in staat die paar bewoners te eten te geven en veiligheid te garanderen van jonge meisjes en vissers.

  Maak een geen Raciaal probleem van, maar stel je eigen regering ter discussie.

  Gebruik je verstand. Het is moeilijk, maar probeer het eens.


  Maak melding

 15. Mie Mofo,

  Jij hebt last van een trauma. Ga stukje wandelen of iets. Er is iets goed mis met je.

  Je denkt ik termen van rassen, je generaliseert, je discrimineert, maakt van een vlieg een olifant en je weigert om zaken positief in te zien.

  Denk niet in termen van rassen jongen.

  Ken je geschiedenis en van de wereld. Het verruimd je wereldbeeld.


  Maak melding

 16. Mi Mofo:

  Ik vergeet misbruik van kinderen te melden door hulporganisaties.

  Ik vergeet misbruik van Somo te melden bij Bigi Pang.

  Ik vergeet misbruik te melden van zakenmensen en politici van jonge meisjes in Bigi Pang.

  Gebruik je verstand, probeer het. De mens gebruikt slechts 5% van het brein. Je hebt geen relativeringsvermogen,je kunt niet abstract denken, je kent niet eens geschiedenis.

  Boi, ga slapen Hor..!


  Maak melding

 17. Aan: Trotsesurinamerdievoorniemandbuigt?

  Trotse Surinamer buigt voor Drugs
  Trotse Surinamer buigt voor China
  Trotse Surinamer buigt voor onveiligheid.
  Trotse Surinamer buigt voor devaluatie
  Trotste Surinamer buigt voor het verjaren can Intellectuelen
  Trotse Surinamer is trots op lucht.

  Hoogmoed komt voor de val. Je ouders zullen zich schamen dat jij zo dom geboren bent en dom bent gebleven. Ik te doen met je ouders.


  Maak melding

 18. Aan: John Leeds

  Mooie analyse John (maar niet heus). Wat doe jij hier, ga de politiek in.

  Kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf: ik ben werkelijk dom.


  Maak melding

 19. @Mi mofo

  Je heb het over de “klote Hindoes” Heel jammer van je reactie. Maar een vraag aan jou dan ” tot welke klote ras” behoor jij eigenlijk?

  Hoop het van je te horen.


  Maak melding

 20. Suriname mag wel uitkijken met dit Indiase bedrijf. De gemiddelde Indiase ondernemer is voor geen cent te vertrouwen. Het zijn gemene oplichters. Veel Surinaamse ondernemers die dachten zaken met India te doen hebben dat aan den lijve ondervonden. Het Indiase bedrijf wil eerst 50000 ha oftewel 500 km2 bos eerst in bezit krijgen. Dit houdt in dat zij eerst alle bomen in dat gebied kunnen kappen en het hout gaan ze exporteren naar de Aziatische markt. Hout is big business in Azie.


  Maak melding

 21. ik kan het niet geloven wat ik lees.
  Hie kan Bouterse dit toestaan om ons land aan de Indiërs te verkopen en nog wel voor Palmolie.ohh My god jesus help.
  Voortaan moeten ze in su referendum’s houden zodat het volk mag mee beslissen.
  Vele landen komen Su vernietigen due krijgt contract voor goud.die ander voor houtkap. En nu voor palmolie.dit gaat niet goed we moeten nu opstaan en hand in Hand Su redden van de afgrond.de meeste rijke landen hebben goudstaven als onderpand.dat kan su ook ook hebben.ook met doet houtkap China heeft zijn land helemaal leeggekapt en nu lkkr sur ontbossen,die landen moeten miljarden aan borg betalen . Voor als ze niet alles weer in oude staat laten.kijk Billiton enz die gasten gaan weg en laten alles percies zo achter. Dit is te gek voor woorden.kijk wat shell in Nigeria heeft achtergelaten aan gifgrond.en in Afrika wat goud delvers hebben aangericht. Wat Su doet is uit de tijd, dat doen die derde wereld landen niet meer.landen niet meer.
  En de Surinamers vragen zich nu af waarom is die klimaat in Su veranderd.en nu die onbetrouwbare Indiërs naar Su halen . Dit gaat niet goed komen,klauwen af van mijn land. En laat anderen maar in hun eigen land blijven.en hun praktijken daar uitoefenen .enige wat wij zaken mee moeten doen is als het gaat om toerisme dan komt er genoeg geld binnen,Waar su met zijn weinige inwoners goed van kan profiteren.


  Maak melding

 22. Deze landgieren moeten buiten Suriname gehouden worden. In Afrika zijn de ervaringen met indiase bedrijven baruit slecht de salarissen van locale arbeiders wordt nooit op tijd betaald. Ze kunnen niet eens bewijzen dat ze 1 ha in cultuur kunnen brengen maar willen 50.000 ha in een hap. Ik ken mijn soort.


  Maak melding

 23. Generaliseren is zwak.

  En als opgelicht wordt ben je slachtoffer van je eigen naïviteit.

  De gehele natie is al in handen van bandieten.


  Maak melding

 24. @ Mie mofo,

  Heeft jullie ras ooit beschaving gekend ? Want in sub Afrikaanse landen zie alleen maar ellende, berovingen, verkrachtingen, criminelen, moreel verval, armoede in alle sectoren. Dit genetische gedrag zie je ook in Suriname. Kijk maar in de gevangenissen in Suriname, Amerika, Brazilië.


  Maak melding

 25. Nou snap ik het ,Suriname is in de uitverkoop.
  Deze NDP regering weet van gekkigheid niet wat ze moeten doen om Siyriname weer gezond te krijgen.
  Ik zal u een nieuwtje vertellen ,dat zal nooit geburen zolang deze regering blijft zitten.
  Failliet is er eerder dan gezond maken


  Maak melding

 26. Er komt een tijd dat u het samen moet gaan doen dus stop met dat etnische gedoe.
  Fascisme is voor behouden voor blanken.
  Nou geef dan het goede voorbeeld ,


  Maak melding

 27. @ Aan Mie Mofo: op de door Yijani goed onderbouwde stuk heeft u gene weerwoord. Feiten worden door u verdraaid en of worden uit hun contact gehaald. India kent zo zijn problemen en terecht dat die openbaar zijn gemaakt. Gelukkig worden misdrijven in India keihard aangepakt en vaak neemt het volk het hef in eigen handen wat niet zelden tot een lynchpartij leidt. Maar ook in de door u zo aanbeden Suriname komen geweldsexcessen, kindermisbruik (wat dacht u van de boslandnegers ?), drugscriminaliteit, verkrachtingen (vaak blanke toeristen) voor. Ik begrijp niet waarom u zich daarover geen zorgen maakt. Kan het misschien zo zijn dat genoemde misdrijven onderdeel van uw cultuur uitmaakt ?
  O ja, als Surinamer vraag ik mij af welk Afrikaans land bereid is om uw mondje te voeden. uw mond waaruit alleen maar haat en poerbusie uitkomt.


  Maak melding

 28. Allen,

  Onze mooie Suriname:
  “Tuurlijk”, verkoop en laat het mooie natuur van Suriname kapot maken, verkoop heel Suriname.
  Over 20 jaar is al het mooie verdwenen, en hebben de kinderen niets meer over.
  Schandalig !!!!!!!!
  SUCCES.


  Maak melding

 29. Als je kundig bent dan is dit helemaal geen probleem. Je stelt een contract op met een boete clausule en eist een bankgarantie dan wel ander onderpand.
  Het zou een mooie bestemming zijn voor de uitgemijnde gronden van Suralco.


  Maak melding

 30. In 1975> werden er ook grote stukken bos gekapt bij ons in de buurt (Wanica) Dat hout ging naar Nederland.
  Ja, Su heeft geen infrastructuur. Politiek heeft het land leeggezogen.
  @Jiyanji … Duimpje!


  Maak melding

 31. IF yu no lob so ,dan yu mu kmopo uit a condreh…klinkt het u bekend.?Afkomstig van een grote drugsdealer,moordverdachte,grote corrupte ellendeling ,die bezig is met uitverkoop van SU.


  Maak melding

 32. “India mag wel de grootste” democratie’ ter wereld zijn: in dit land worden christenen en moslimgroepen onderdrukt”.

  Je bedoelt zeker dat eindelijk enkele Hindoes de moed hebben om op te komen tegen de talloze – vaak gedwongen – bekeringen van Hindoes door moslims en christenen. De moslimlanden pompen jaarlijks miljarden euro’s in India om de Hindoes te bekeren tot de Islam en de Westerse landen – w.o. heel veel NGO’s uit Nederland – doen ook hetzelfde. De jacht op Hindoes gaat volop door. Zeer terecht dus dat enkele Hindoes terugmeppen!! Jammer dat het niet eerder is gebeurd, want dat zou een krachtige signaal zijn geweest.
  Overigens vergeet men 2 zaken: dat India een bevolking heeft van 1300 miljoen mensen (Suriname slechts 600.000) waarbij er minder vrouwen dan mannen zijn en dat zowat elke verkrachting in het nieuws komt. In vele landen worden verkrachtingen niet eens gemeld in de media.
  In Nederland is 1 op de 3 vrouwen ooit seksueel geintimideerd/verkracht/lastig gevallen.
  Alle Surinamers mogen met open ogen kijken naar President Kovind, want hij is een Dalit!!
  Zowel de PM als de President van India zijn van lage kaste. Ondanks de slechte behandeling van de lage kaste in het algemeen krijgen ze wel kansen. Ik moet nog de eerste gekleurde minister zien in Nederland. Men heeft wel de mond vol in Nederland over gelijke rechten, maar de praaktijk wijst wat anders uit. Zelfs nog geen vrouw als PM.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.