Surinaamse marine voortaan permanent op zee

17
Archieffoto Waterkant: kustwacht van Suriname

PARAMARIBO, 6 mei – Het wordt veiliger in Surinaamse wateren. De marine zal permanent in het kustgebied patrouilleren. Dit zegt minister Ronni Benschop van Defensie. De regering is zich er van bewust dat er grote belangen spelen. Vissers zijn nu bevreesd het ruime sop te kiezen na de recente moordaanslagen. Daarom blijven de meesten met hun boten aan wal, in afwachting van betere tijden. Volgens Benschop is het binnenkort al zover.

Er worden maatregelen getroffen om binnen hooguit een week de kustbewaking aanmerkelijk te verbeteren. Benschop sprak tijdens een bijeenkomst met vissers. Samen met zijn collega van Landbouw Veeteelt & Visserij voerde hij overleg over hoe de veiligheid te garanderen. De marine zal behalve boten, ook helikopters inzetten. Als de belofte wordt nageleefd, betekent dit een radicale omslag.

Wat aanwezigheid van gezag betrof, was het deel waar de aanslagen plaatsvonden, een stuk niemandsland. De visserijbranche die voornamelijk aangedreven wordt door Guyanezen, kent minimale overheidsbemoeienis. Deze bemoeienis beperkt zich tot wat aan land gebeurt. Enkele maanden terug kostte informatie die de toenmalige minister van LVV verschafte in het parlement, hem bijna de kop. Uiteindelijk moest hij toch de laan uit.

17 REACTIES

 1. Altijd al gezegd, deze regering doet dingen voor het oog van de mens om herkozen te worden.
  Maar zal niets doen op eigen initiatief, zoals het hoort, om iets voor het volk en land te betekenen.
  Ja zelfs geld besparen in moeilijke en barre tijden is voor hen ongewenst gedrag.

  Maar ja het volk heeft gekozen het volk kiest haar toekomst dus als ze NDP weer kiezen who cares


  Maak melding

 2. Toen er vorige week onmiddellijk actie moest worden ondernomen, was er geen brandstof en moest het via crowdfunding ingezameld worden. En nu gaan ze plotsklaps permanent met schepen en heli’s op pad….PAARSE LULKOEK!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Dus voorlopig zijn er geen drugstransporten over zee? Daarom mocht de marine niet permanent op zee! Wat als ze een verdachte duikboot of ander schip tegen komen?


  Maak melding

 4. Dat de marine permanent gaat patrouilleren op het water en rondom het kustgebied is de meest voor de hand liggende oplossing. En ook de beste oplossing. Dat brengt het veiligheidsgevoel weer terug onder de vissers en de overige bemanningsleden en dan kan er weer vis worden verkocht. Heel goed plan die constante aanwezigheid van de kustwacht. That returns back rest and peace in the country of Surinam (not Suriname but Surinam because from an international point of view that’s the right pronunciation of Surinam).


  Maak melding

 5. In dit land moet eerst iets vreselijks gebeuren, voor dat men tot besef komt, dat het anders moet, en met die paar bootjes kun je toch ook niet 24 uur per dag dat hele kustgebied controleren, dus zal wel weer een tijdelijk iets worden, om de vissers gerust te stellen.


  Maak melding

 6. Nee.In Sur. is het anders.Als de kalf verdronken is,troost men de moeder koe en gaat wachten tot een volgende kalf in de put tuimelt.


  Maak melding

 7. Allemaal show.Ndp show.De verkiezingen naderen dus…doen alsof.Bij welke ndper in de garage stond dit’oorlogschip’ geparkeerd dan al die tijd?


  Maak melding

 8. Meer controle en meer boetes opleggen verdient zich vanzelf terug .
  Als zijn voldoende boetes uitschrijven kunnen ze zichzelf in stand houden. Zijn altijd mensen die de wet overtreden .


  Maak melding

 9. Ik begrijp bepaalde mensen niet , men reageert vaak negatief op zaken in plaats van positief,
  Winsi ju no Lobi a Regering , maar ze doen alles naar vermogen , want den Frontera waren niet beter , anders had Bouterse nooit de kans gehad om President van Suriname te worden ,men maakt soms net hersenloze Ezels😡😡😡.


  Maak melding

 10. Kustwacht of Marine?

  Suriname heeft geen marine; wel 4 kustwachtboten die meer aan de steigers liggen dan op zee. Een minister van Defensie die zijn mond nooit opentrekt in de DNA( was deze Benschop maar gewoon Brigade-Generaal(..) gebleven. Dit is geen politicus. Foute zet van de president dus.
  De Kustwacht dient permanent te patrouilleren om onze kustwateren te beschermen. Maar in het verleden hebben wij regeringen gehad die geen zicht hadden op deze materie. Ons land is een grabbelton: op zee vrij spel voor piraten die onze viswateren plunderen; in het zuiden een open grens met Brazilie: vrij spel voor de drugsmaffia. Maar zolang Suriname een president heeft die geen hulp wilt inroepen van Nederland en of de VS om gezamenlijk te patrouilleren, moeten wij met lede ogen toezien hoe ons land op alle fronten wordt geplunderd.


  Maak melding

 11. Klopt JHONNY SPROKKELMAN, het moesten wel ontiegelijke hersenloze wezens zijn geweest die op een massamoordenaar en internationaal gezochte en veroordeelde drugscrimineel gestemd hebben, een normaal mens doet zoiets toch niet?


  Maak melding

 12. Johan,

  Als ik moet afgaan op de zwaar negatieve reacties van de “zogenaamde intellectuelen ” op deze forum over Suriname en Surinamers dan bestaat Suriname kennelijk alleen maar uit paarse hersenloze wezens op de oppositie na dan. Mijn conclusie is dan logischerwijs dat succes weer verzekerd is voor NDP tijdens de verkiezing van 2020. Het kan niet anders met zoveel ‘hersenloze wezens’ . Maar goed dan hebben ‘de zogenaamde intellectuelen’ weer stof genoeg om op alles en iedereen in Suriname te schelden. Dat dan wel weer.


  Maak melding

 13. Sommige PAARSE Yo-KOEIEN babbelen WEER over het FRONT !
  PAARS is meer dan ZES jaar aan de MACHT en bakt er totaal NIETS
  van, KONDRE FAILLIET GEMAAKT DOOR GELDDRUKKERIJ,
  MAANDELIJKSE VEEL TE HOGE CONSUMPTIEVE UITGAVEN en
  MEGA-CORRUPTIE !!

  GEEN ENKEL GROOT PLAN VAN PAARS IS NAAR BEHOREN
  UITGEVOERD ! MEESTAL BLIJFT HET BIJ PAARSE PLANNEN,
  zoals 18.000 VOLKSWONINGEN, SNELTREIN, DIEPZEEHAVEN,
  geweldige BASISZORGWET , waarvoor de FINANCIEN ONTBREKEN !

  WIE OOK AAN DE MACHT KOMT, zal BETER presteren dan deze PAARSE
  CORRUPTE YO-KOEIEN ! SRANAN is EERDER ALLEEN FAILLIET GEMAAKT
  door PAARSE regiems : door PAARSE Militaire Boeven-COUPPLEGERS.
  en door Paarse regering Wijdenbosch !

  PS : PAARS BELOOFT nu WEER een SCHOOLMAALTIJDEN-NJANG PATOE-
  PROJECT ! De PAARSE YO-KOEIEN LEREN HET NOOIT !!!!!
  GRANTJI wordt ZEKER WEER PROJECTLEIDER !
  Hij heeft het volgens Opa Desi, UITSTEKEND gedaan bij CARIFESTA en
  bij NASCHOOLSE OPVANG PROJECT !!! UN EDE TRANGA !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.