Voetbalcompetities Suriname stopgezet, toenemend geweld tegen scheidsrechters

21
Voetbalcompetities Suriname stopgezet, toenemend geweld tegen scheidsrechters
Archieffoto: Voetbal in Suriname | nationaal elftal

PARAMARIBO, 5 mei – Alle officiële competities in Suriname zijn stopgezet. Volgens de Surinaamse Voetbal Bond, SVB, is het een ‘signaal’. Voetbalfans en voetballers zelf moeten leren met hun handen af te blijven van scheidrechters. Het signaal geldt ook de autoriteiten. Het geweld giert zowaar door de klauwen. Menige scheids is al met kapverwondingen in het ziekenhuis beland. Het lijkt alleen maar erger te worden in plaats van beter.

De SVB vindt het nu meer dan welletjes. “Wij willen hiermee een signaal afgeven aan de leiding van de verenigingen en bonden om op te treden tegen supporters die door hun wangedrag de voetbalsport een slecht imago geven. Ook moet het signaal de politie bewust maken van de veiligheid die rondom de wedstrijden niet is gegarandeerd”, zegt SVB-directeur John Muntslag tegenover de Ware Tijd. Het zal een week duren.

Net zo lang zullen de fans het zonder hun geliefde bezigheid moeten stellen. De SVB gaat er vanuit dat ook de autoriteiten zich bewust worden van de ernst. “Wij hebben begrip voor de onderbezetting van de politie, maar hoe dan ook is het overheidstaak om voor de veiligheid te zorgen”, aldus Muntslag. Verontrustend vooral is dat steeds vaker het publiek zich bemoeit met conflicten op het voetbalveld.

UPDATE: woensdag 9 mei
De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zal koemdn weekeind alle competities hervatten. Dit deelde bestuurslid van de SVB, Waldo Gobardhan, mede.


21 REACTIES

 1. Nog meer geweld, onsportiviteit en verdeeldheid onder het gros der paars verworden burgers, de mpp ndper’ s. Sinds het vreselijk moorddadig geweld op 8 dec. 1982 door onberechte geweldenaars, is geweld nu een paarse cultuur aan het worden. Ondertussen zwijgen de paarse vals ddb verdoemde apostel en profeet, Misika en Meyje. Geen rust, vrede en voorspoed is het paars misdadig ddb minnend volk is wat de dwaas bouta hen heeft gebracht. Soso paarse ka vol misdadige en armoedige kommer en kwel. Dankzij de stemkeuze van de ma pima ndper’ s is het land een mislukte staat, een verworden narco staat. Soso dagoeballen verdienen deze dwaze ndper’ s om te eten.


  Maak melding

 2. De afgang is in het hele land te merken.Voetbal is zeker geen geen uitzonderingBegint .bij het hoogste gezag In het verkeer,op de scholen ,in de ziekeninrichtingen and so on.Dit heet moraal verval.


  Maak melding

 3. suporters en spelers die zich aan wangedrag schuldig maken moeten toch voor langere tydt uit de sport verbannen kunnen worden.ik denk aan 5jr en 10jr ontzegging tot sport acomodatie,s.
  zo kunt men weer sporten met genot


  Maak melding

 4. een ieder heefd zo zyn eigen voorantwoordelykheidt,je kan niet alles wat fout is maar aan de politiek toeschuiven. dat is tekort door de bocht ,het ligt aan de mensen zelf die zich misdragen en onze volksmentaliteit waar wat aan moet gebeuren, en dat schynt niet makelyk te zyn


  Maak melding

 5. Wat een poppenkast. Maar normen en waarden zijn zoek in Suriname. De wet van het geweer of pistool geldt. Geweld in alle geledingen. Sari tori.


  Maak melding

 6. Het is dus niet alleen brunsie die met geweld op het voetbalveld komt.Maar dan de voetballers en fans nemen dit gedrag over.Als brunsie ongestraft verder kan dan wij ook,denken zij.
  Zoals beschreven word betreden de voetballers niet het voetbalveld maar eerder een slagveld.


  Maak melding

 7. Het zijn de bosland creolen die zich hopeloos misdragen tijdens de wedstrijden!! Deze groep mist de normen en waarden van de maatschappij!! Dit asociaal gedrag zie je trouwens ook buiten het voetbal!! De overheid moet deze groep verplicht laten heropvoeden!! Deze mensen komen letterlijk uit het bos en zijn geen regels gewent…..vandaar dat ze als wilde dieren tekeer gaan overal!!


  Maak melding

 8. Triest, met ddb de zwaarste crimineel die Suriname gehad heeft sinds het statuut, die in Nederland voor 11 jaar veroordeeld is voor drugshandel naar Nederland, een eis van 20 jaar van de krijgsraad/rechtbank van Nederland gekregen heeft, op de opsporingslijst van de DEA in MIAMI in de USA vermeld is voor poging tot cocaïnehandel naar USA en miljoenen dollars hiervoor wilde ontvangen, met de gewijzigde amnestiewet van 4 april 2012 de 8 december 1982 strafzaak wilde stopzetten en uit SB te blijven, et cetera, et cetera, kan je eigenlijk niets anders verwachten dat het zo fout is met Surinamers in Suriname.

  Het hek is in Suriname echt van de dam, vandaar dat dit gedrag overal in de Surinaamse Mij te zien is. Het zal tientallen jaren duren voordat Suriname weer een land van normen, waarden, vrede, veiligheid, orde rust, regels, grondwet en Internationale Verdragen wordt. Suriname heeft juiste dienaren nodig in de politiek, et ceera, et cetera.

  Boen Sari (His)tori

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. @Wazig,

  Hetgeen je verwoord is helaas niet wazig, maar een juiste constatering, en ook buiten het veld laat deze groep van zich spreken, wat duidelijk tot uitdrukking komt, wanneer je een kijkje gaat nemen in cellenhuizen.


  Maak melding

 10. Ook Dora sprak over marron geboefte.In het binnenland zijn alleen wat ouderen te vinden.De rest is neergestreken in de kuststreek en maken alles onveilig.De tijd dat je ’s avonds een wandeling kon maken,is allang voorbij.


  Maak melding

 11. Voetbalgeweld komt elders ook voor. Om daar de Boslandcreolen als etnische groepering van te beschuldigen is heel WAZIG. En hoe zit dat dan bij andere sporten? Staan die Boslandcreolen ook met kapmessen langs de WATERKANT bij zwemwedstrijden? Kom nou toch. Geweld tegen scheidsrechters is fout. Vaak spelen supporters lans de kant daarbij een rol. Soms ouders of opvoeders die jonge kinderen niet van het spel laten genieten. Winnen is belangrijker dan van het spel of de sport te genieten. Verklaar niet een veel voorkomend gedrag door daar een bevolkingsgroep voor verantwoordelijk te stellen. Het voetbal is maar een spelletje ooit bedacht…


  Maak melding

 12. @PJ 5 mei 2018 at 15:52
  De afgang is in het hele land te merken.Voetbal is zeker geen geen uitzonderingBegint .bij het hoogste gezag In het verkeer,op de scholen ,in de ziekeninrichtingen and so on.Dit heet moraal verval.
  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  IS OOK TE MERKEN AAN DAT ACHTERLIJK GELUL VAN ONDER ANDEREN JIJ EN JOU bilmaatjes hier ,


  Maak melding

 13. Kom op man.
  Bij de meeste ongeregeldheden zijn de boslandcreolen betrokken. Laten we ff eerlijk zijn.
  Zoals in Nederland is bij haast elke criminaliteit een Marokkaan betrokken. Laten we niet liegen.
  Oplossing: maak het aantrekkelijk in her binnenland dan hebben ze geen reden om naar de stad te komen? Maar hoe gaat de regering dat doen???

  Er is maar 1 oplossing voor alle kwesties in Suriname. En dat is schoonmaak actie houden.
  Desinfecteren die handel.
  Het kankergezwel elimineren.

  Maar ja. Wie gaat het doen?
  Schoonmakers??

  Aboeng blijf dromen.
  En God bestaat niet, dus bidden heeft geen zin.
  Kom zelf in actie, handelen.


  Maak melding

 14. Als de politie een boslandcreool wilt arresteren dan komt de hele gemeenschap aanzetten en beginnen ze de politie met stenen en stokken te bekogelen….letterlijk net apen uit het bos!! Zolang de overheid deze mensen niet verplicht laat opvoeden zal dit zo doorgaan!!


  Maak melding

 15. Stop met het polariseren en demoniseren van anderen die niet op jou lijken, want niet alle hindoestanen zijn drugsdealers en verkrachters.Van haat word je nooit een betere mens


  Maak melding

 16. Voetbal is oorlog, dat zijn woorden van wijlen Rinus Michels.
  Maar sommige voetballers vatten dit letterlijk en figuurlijk op,
  vandaar is er bijna altijd oorlog op het voetbalveld.
  Dan heb je nog schijtrechters ( sorry, scheidsrechters ) die lopen te
  marchanderen. Een goede voorbeeld was gisteravond bij de wedstrijd
  FC Barcelona en Real Madrid, te zien en dat op die niveau.
  En we hebben nog de zg voetbal supporters, die naar wedstrijden
  gaan om herrie te schoppen. In Nederland is dit een wel bekende
  fenomeen, trouwens in heel Europa !! Scheidsrechters beschermen vaak
  hun idolen, kijk maar gister avond bij Barca en R. Madrid.
  Louis Suarez werd in bescherming genomen terwijl, een gele
  kaart op zijn plaats zou zijn.( Mantel der liefde noemt men dat in voetbal jargon! ) Vaak speelt kennis van de spelregels bij sommige spelers ook een rol, vandaar al die ellende op het veld. Vooral bij de amateurs, ze willen altijd winnen ten koste wat het kost. Verder sluit ik me aan bij Arjen: hij heeft het goed verwoord, ik kan het niet beter.
  Ik neem aan dat de SVB een Scheidsrechter commissie heeft, die moet
  maar zorgen de beste Scheids aan te stellen bij risico wedstrijden.
  De beste Scheids krijgt men aangeleverd door de rapporteurs, die de
  Scheids beoordeeld naar zijn optreden op het veld. Zo moeilijk is het niet, ik zou dit hanteren dan heb je weinig gedonder op het veld. De
  zg supporters die tijdens de wedstrijd misschien misdragen, voorgoed
  een verbod opleggen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. Het is een permanente taak van de overheid sportwedstrijden veilig te laten verlopen . Tijdig optreden. Dus daar loopt iets niet goed. Alertheid ontbreekt. De afkomst van bepaalde bevolkingsgroepen is irrelevant.


  Maak melding

 18. voetbal is een sport en geen oorlog en als je een sport beoefen hoor je sportief tezyn ander ben je geen sporter.in Suriname heb je geen betaal voetbal en zelfs dan hoor men sportief te zyn
  en waarom moet men steeds als iets niet goed gaat in Suriname wordt meteen de regering by betrokken,hebben wy zelfs geen eigenverantwoordelykheid ,eigenbesef en waarde
  figuren die zich misdragen gewoon de toegang ontzeggen voor jaren tot alle sport acomodatie,s en u zult zien dat de sfeer er beter van wordt en er moeten ook regels komen niet alleen op het veldt maar in het gehele(stadion) complex


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.