Oppositie Suriname wil visserijsector en veiligheid op zee bespreken

15
Dreigend tekort aan vis in Suriname na moordaanslagen op vissers
Vissersboten werden vrijdag massaal opgeroepen om terug te komen naar de steigers vanwege gebrek aan veiligheid.

PARAMARIBO, 5 mei – Oppositieleden in Suriname hebben vrijdag een openbare vergadering aangevraagd over de visserijsector en de veiligheid op zee. Zij wijzen op de zeer ernstige situatie met piraterij vlak voor de kust, waarbij de afgelopen week een groot aantal moorden zijn gepleegd. Het gaat hier niet om een incidentele zaak, maar om een structureel probleem dat zich al vele jaren voordoet.

Het gebrekkig optreden van de regering geeft volgens de oppositieleden blijk van het feit dat het bevoegd gezag niet in staat blijkt de territoriale integriteit van Suriname te beschermen. In het kader van het bovenstaande zijn er een zeer groot aantal vragen die de parlementariërs aan de regering willen stellen, zowel omtrent de recente overvallen en moorden, alsook over het beleid m.b.t. de veiligheid op zee.

De oppositieleden hebben Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om zo snel mogelijk de vergadering uit te schrijven.

15 REACTIES

 1. Er moeten eerst veel doden vallen voor er echt iets gebeurt.Dit is al jaren aan de gang. Of er nu gemoord wordt op zee, op straat, thuis, roofmoord er moet nu direct hard opgetreden worden.Suriname is totaal niet veilig. Er is ook een vuurwapen uit een auto gestolen, is de dader al opgepakt. Is het vuurwapen al terecht? Je hoort hierover niets meer. Vergeten? Roekeloosheid en nalatigheid kost mensenlevens. De criminelen moeten tot zij hoogbejaard zijn opgesloten worden. Weg uit de gemeenschap. Strenge beveiliging en geen bezoek. Dus eenzame opsluiting.


  Maak melding

 2. Deze president is ziek hij weet niet wat hij zegt,is Cocosolie, schoolopvang, corruptie.als hij 2020 weer als president terug komt dan is Surinaamse bevolking echt gek of zijn zo dom dat ze niet begrijpen hoe democratie werken..sari Tori..


  Maak melding

 3. 554 niuwe Surinamers maal gemiddeld 2 stemmen per nieuwe Surinamer, is 1108 stemmen weer voor Bouterse. A kil disie na wang strateeg sref-srefie !!!
  Binnen kort gaan we onzebillen afvegen met een “kartikie” zoals we vroeger zongen: witte pier veegt zijn bil met korenspier !!!


  Maak melding

 4. @Adhin
  Zwijg liever!
  Als jou lijder de moordenaar geweten zou hebben hoe land te besturen en land te beschermen. ook tegen zeepiraten dan zou niemand je baasje bouta vragen om op te donderen.Telkens wanneer de oppositie kritiek levert hoe zaken aangepakt moeten worden komen de ndpers in actie om de oppositie monddood te maken.


  Maak melding

 5. Ik zie een hele wijze reactie.

  Reactie van Adhin.
  Oppositie is continu bezig
  met campagne voeren.

  Ook als er 100 mensen
  zouden sterven zouden ze
  het niet nalaten om reclame
  te gaan maken.

  Waarom was de oppositie
  niet eerder hiermee gekomen?
  Surinaamse wateren veilig stellen?

  Juist…!!!

  Er was geen reden toe of men wist niet wat er zich af zou spelen in de maand April 2018.

  Nu is het niet eerlijk om gelijk de schuld of alle schuld aan Bouterse te geven.
  De regering wist het ook niet.

  In Suriname zitten een stelletje zieke Guyanezen die waarschijnlijk nog met de trauma van Burnham leven.

  Deze mensen vechten hun ruzie uit in Suriname en op de wateren van Suriname.

  Alle vissersboten in Suriname moeten een en de zelfde kleur krijgen met een registratie.

  Denk autokenteken maar dan op boot geverfd.

  Liefst met Marifoon.

  Alle niet geregistreerde boten moeten scherp in de gaten worden gehouden.

  Wie heeft waar wat te zoeken.

  Daarmee beginnen en de rest
  van de wijsheid komt vanzelf.


  Maak melding

 6. Er komt geen veiligheid, integendeel nog meer misdaad. Moord, drugs, roof, diefstal, kortom alles waar de ndp roverheid met ddb aan het hoofd, meesters in zijn. Het dwaas paars verarmd volk, de mpp ndper’ s zwijgen als het graf, ete kunne vele van deze paarse paria’s niet meer, dus nog meer roof door het gros der verarmde paarse ratten en muizen. Ndper’ s zijn de ware oorzaak van de paarse ddb misdaadvloek.


  Maak melding

 7. De regeringsfractie had een onderhoud met de president en ministers. Dit onderhoud had in het parlement moeten gebeuren en niet buitenom. De oppositie zou niet om een spoedvergadering moeten vragen en waarschijnlijk afgewezen worden. Het is een zaak dat alle Suris raakt. Het is geen verkiezingsstunt van de oppositie. Het treft viseters tot de landsbegroting.Deviezen worden verdient met de 80% van dat vis dat in open zee wordt gevangen.


  Maak melding

 8. Jenny Geerlings heeft geen haast, eerst moet er binnen de paarse rattenkolonie uitvluchten bedacht worden om ook deze situatie weer recht te lullen. Waar zijn de onderzoeksresultaten van de massale babysterfte onlangs in het ziekenhuis????…..Zand erover?????


  Maak melding

 9. @Prem Marhe
  Ja en morgen ga je ons komen wijs maken dat bouta. een heel aardige crimineel is en dat we hem moeten liefhebben.
  Je bent of gek of gewoon heel ziek.
  Sinds wanneer luistert jou favoriete crimineel naar de oppositie?!


  Maak melding

 10. “De regering wist het ook niet niet “.beweert. Prem Marhe

  Echtwaar @Prem Marhe?
  Wist de regering dan niet dat zij voorstanders waren dat een criminele lijder amnestie opgeplakt kreeg.De oppositieleden in de minderheid waren zich er bewust van,ze hebben niet ervoor gestemd,,28 coalitieleden in de meerderheid hebben voor amnestie gestemd.En dan weet je favoriete crimneel dan niet waarom hij amnestie nodig heeft?Wisten de coalitieleden het niet?Zo erg ook dat tegen de wil van de bevolking hij ,bouta de moordenaar, zich zelf beloond heeft met amnestie!Voordat je hier koeterwaals komt uitkraaien ga de feiten eerst opzoeken.


  Maak melding

 11. Deze problemen van de vissermannen binnen de Surinaamse wateren zijn volgens mijn beleving heel simpel op te lossen. Ik ben ervan overtuigd dat dit binnen 2 a 3 weken moet zijn opgelost.
  Ik denk dat de overheid vooralsnog de gebieden waar de vissers willen opereren moet gaan afbakenen, en dat men in konvooi de zee op gaat onder begeleiding van de marine en kustwacht.

  Dit is een noodsituatie waarbij de staat en de economische activiteiten van Suriname worden bedreigd door piraten, dus zal men conform de grondwet maatregelen hiertegen moeten nemen. Piraten vallen ook onder de categorie terroristen !

  Per decreet moet er toestemming worden gegeven om op elk schip van de marine en kustwacht 2 x punt 50 machinegeweren te installeren. Voorts zal er op elk van deze schepen 2 x politie, 2 x CTU en 2 x militairen (boordschutters) aanwezig moeten zijn.

  Er zal op zee een strikte controle moeten worden uitgevoerd op elk vissersvaartuig welke men tegenkomt, en een ieder die zich niet kan legitimeren of bewijzen dat men legaal bezig is moet worden opgepakt.
  Elk vissersvaartuig dat uitwijkt of op de vlucht slaat bij het zien van de marine of kustwacht moet worden achtervolgt en/of gelijk kapot worden geschoten ! No mercy !

  Ik hoor graag de reactie’s van al de ” Waterkant deskundigen ” !


  Maak melding

 12. @Prem Marhe
  De opmerkingen van Adhin naar de oppositie en mn het “Wat zouden zij doen” is smakeloos en typerend ‘A No Mi”. Het is een lage ontkenning vand e eigen verantwoordelijkheid.
  .
  De oppositie is al 8 jaar niet meer aan het regeren. Het is dus onmogelijk een uitspraak te doen over wat er 8 jaar geleden gedaan zou zijn. Immers Bouterse heeft alles al veranderd ( lees: het meeste afgebroken en bemand door incompetente, megalomane maties.).
  .
  Maar schandaliger is dat je elke zinvolle en constructieve discussie over wat er moet gebeuren en wat er volgende keer moet gebeuren monddood maakt met een inhoudsloze, schaamteloze, respectloze “A No Mi” opmerking waarmee je het leed van mensen, slachtoffers en nabestaanden, onder schoffelt onder laag en achterbaks partij politiek geleuter.
  .
  Deze Adhin toont slechts hoe gestoord, hoe onmenselijk en laag hij is.


  Maak melding

 13. Alle ndper’ s zijn de oorzaak van de steeds groter wordende misdaad en verval.
  Het gros der na dagoebal partij aanhangers prijst de dwaas Bouta de hemel in met Meye als eerste. ndper’ s na wang ma pang pang didibri volk.


  Maak melding

 14. PARAMARIBO – De pastor van de volle-evangeliegemeente Trompet of Revival and Prayer Ministry aan de Nieuw Weergevondenweg zou donderdag bij zijn arrestatie een vinger in het oog van een politieman hebben gestoken. De politieman sloeg hierna de vinger van de pastor weg. De kerkgangers kwamen toen in het geweer en namen hun pastor in bescherming.
  “De politie is niet uitgerukt om aanhoudingen te verrichten maar om te waarschuwen”, benadrukt een politiebron. De wetsdienaren wilden de geluidsinstallatie meenemen en de voorganger kwam hiertegen in verzet. “De politie is op dat moment verhinderd haar werk te doen. Dit is wederspannigheid omdat wij zijn belet in het rechtmatig optreden”, zegt de bron. De politie ging daarna over tot aanhouding van de voorganger. Toen hij zich hiertegen verzette, is er versterking ingeroepen.
  Nadat een melding binnenkwam over geluidsoverlast door de gemeente, ging de politie naar de gemeente om de voorganger aan te horen. Toen bleek dat er een dienst gaande was buiten de vergunningsvoorwaarden om. De vergunning is twee jaar terug afgegeven onder districtcommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West. Dat gebeurde nadat het kerkgenootschap het al te bont had gemaakt met de diensten waardoor een buurman, een politie-inspecteur, er last van ondervond.
  In de vergunning staat dat er op de zondagochtend van 8 tot 13 uur diensten gehouden mogen worden en op maandag-, woensdag- en vrijdagavond van 20 uur tot 22 uur, met geluid tot zeventig decibel. De kerk heeft voorzorgsmaatregelen getroffen door airco’s te plaatsen en het gebouw dicht te houden tijdens de diensten. De voorganger zou op momenten die niet in de vergunning zijn opgenomen kerkdiensten hebben gehouden met open vensters.
  De politie is donderdag een paar keer gebeld omdat de dienst die dag is gehouden met luidsprekers. Bij aankomst heeft de politie erop gewezen dat het geluid te luid is en dat er geen vergunning is verstrekt om op de donderdag dienst te houden. De wetsdienaren sommeerden de voorganger het geluid uit te doen zonder dat de dienst beëindigd hoefde te worden. Daar hij dit weigerde liep het anders af.

  Hij is goed bevriend met Staf mijn Anus Meyje en Lieger MisikaolaDubai. De dwaas Bouta zijn betaalde valse profeten en apostelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.