zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVandaag Stille Loop voor vermiste vissers: Pray for Suriname

Vandaag Stille Loop voor vermiste vissers: Pray for Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mei – Er komt vrijdagmiddag in Paramaribo een Stille Loop in nationale rouw en respect naar alle ten onrechte overledenen en slachtoffers van criminaliteit in Suriname. Directe aanleiding voor de loop is de afschuwelijke tragedie die zich precies een week geleden heeft afgespeeld voor de kust van Suriname. Daar vond een bloedige aanval plaats op vijf vissersboten.

De bemanningsleden van de boten werden mishandeld met kapmessen waarna ze in zee werden gegooid. Van sommigen werd hun lichaam verzwaard met auto-accu’s of met de ankers van de schepen. Slechts vijf van de twintig vissers wisten levend aan land te komen. Volgens Surinaamse vissers gaat om een vergelding door een zeeroversbende waarvan de leider een paar weken geleden in Suriname is vermoord.

De loop is ook bedoeld om aandacht te vragen voor andere slachtoffers van roofovervallen, verkrachtingen maar ook verkeersslachtoffers en overleden babies. Kortom voor alle slachtoffers van de verruwing van de criminaliteit in Suriname, aldus de initiatiefnemers The Next Generation. Deelnemers wordt gevraagd om in zwart/wit gekleed te komen. De loop vindt plaats op vrijdag 4 mei om 17.00u bij het oud Vlaggeplein (Lim A Po straat).

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. Zo een stille tocht is wel goed, maar zet geen zoden aan de dijk.
  De daders lachen zich rot bij zo´n stille tocht, misschien lopen ze
  er ook bij alsof er niks aan de hand is. Iedere crimineel die gepakt
  moet goed achter de tralie opgeborgen indien ze schuldig zijn.
  Erger nog: ik zou ze jaren lang dwang arbeid laten verrichten !
  Ik wens de nabestaanden en het hele Su volk heel sterkte met
  dit onnodige slachting onder de Su vissers.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 2. Pas maar op met zo een loop. Hoogstwaarschijnlijk staat de Bouta-Gestapo met doodskopmaskers paraat om de mensen neer te knuppelen en met geweld af te voeren.


  Maak melding
 3. Wat denkt men in Suriname te bereiken met een stille loop,een maandelijkse staking van alles en iedereen?!
  Niets we bereiken niets.
  We zitten nog steeds met een crimineel als lijder,criminaliteit neemt dagelijks toe….onze dagelijks leven gaat onverkort door…heel tragisch.


  Maak melding
 4. De Surinaamse president Bouterse toont zoveel empathie weliswaar wat laat maar liever te laat dan nooit.Loopt de president ook mee?Dat zou een steun zijn in de rug van de familieleden die hun geliefden moeten missen door crimineel gedrag de dood ten gevolge.Ik ben benieuwd dat zou een ECHTE president waardig zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES