Suriname wil hulp van buurlanden bij aanpak ‘zeepiraterij’

21

PARAMARIBO, 4 mei – De regering wil het probleem van zeepiraterij samen met de buurlanden aanpakken. President Desiré Bouterse zegt dat al gesproken is met autoriteiten in Frans Guyana en Guyana. Ook heeft `hij tijdens zijn bezoek aan Brazilië van de gelegenheid gebruik gemaakt om het probleem aan te snijden. Het gaat erom gezamenlijk op te treden tegen de zeepiraten.

Het probleem is de afgelopen jaren al maar groter geworden. Bouterse zei tijdens een persconferentie op de Johan Adolf Pengel luchthaven dat er verschillende maatregelen zijn genomen. De regering gaat voor een ‘structurele’ aanpak. Wat de gruwelijke overval betreft op vissers. zei Bouterse dat er grondig onderzoek wordt verricht. De regering leeft mee met de familieleden van de slachtoffers.

De zoektocht naar overlevenden wordt intussen voortgezet. Behalve de politie en het leger hebben ook burgers hulp aangeboden. Drie lijken zijn geborgen. Een man blijkt de aanslag te hebben overleefd. Hij wordt nu behandeld in het ziekenhuis. Ook heeft de politie een man aangehouden. Hij is aangebracht door een groep vissers. Die zeggen dat hij is herkend als lid van de bende die de vissers overvallen heeft.

21 REACTIES

 1. Hulp van buurlanden, omdat ze zelf niks hebben, om de veiligheid van hun burgers te garanderen, al die miljoenen of miljarden die door deze paarse bende verduisterd zijn, hadden gebruikt kunnen worden, om de burger een beter veiligheidsgevoel te kunnen geven., maar met deze paarse crimineleorganisatie, werk je nou eenmaal criminaliteit in de hand.


  Maak melding

 2. Het is wrang om van een moordenaar sympathie betuigingen te moeten ontvangen. Suriname moet zich nu realiseren dat deze plesident niet representatief is voor dit prachtig land met al de goede bedoelingen van de goed willigen. Volk van Suriname wordt wakker en reken op democratische wijze af van deze met moord besmette lafaard.


  Maak melding

 3. Zeeroof-vraagstukken moet men in een breder contekst aanpakken. Voorheen waren de zeerovers actief voor de Guyanese kust. Thans hebben zij hun werkterreinen verplaatst naar Suriname. Het probleem heeft zich dus verplaatst en kan zich verder als een olievlek verplaatsen naar de Frans Guyanese en Braziliaanse kustwateren.


  Maak melding

 4. @Robg

  U maakt van piraterij een probleem dat van buiten komt. Fysiek heeft u daar waarschijnlijk gelijk de piraten komen van elders.
  Het issue is echter dat Suriname niet in staat is fysiek iets te ondernemen tegen deze ramp binnen haar territorium.
  Het weg schuiven en hopen dat ze richting Frans Guyana en Brazilië zullen vertrekken is struisvogelpolitiek.


  Maak melding

 5. De Veiligheid op land wordt door de geschapen financiele warboel
  heel slecht gegarandeerd. Dagelijks ROVEN en GIJZELING Surinaamse
  gezinnen en individuele burgers !

  GEBREK aan GOED GETRAINDE MANKRACHT en GEBREK AAN VOLDOENDE
  UITRUSTING van de AGENTEN, MILITAIREN en andere betrokken diensten !

  De Veiligheid op ZEE en in de overige grensgebieden, is totaal ondermaats
  of afwezig !

  Mooie woorden over samenwerking helpen niet, los ten eerste de geschapen
  financiele CHAOS op en INVESTEER in de BELANGEN VAN HET VOLK !

  Stop de ZWARE corruptie en het WANbeleid !


  Maak melding

 6. Hulp? Desi wil dat anderen zijn shit komen oplossen. Zorg eerst zelf maar eens voor een kustwacht die kan uitvaren als dat nodig is. Technische mankementen aan een belangrijk schip en geen geld voor heli-brandstof. Wat een wanvertoning.


  Maak melding

 7. Maar om een ding kunnen we trots zij,het goed functioneren van de luchtmacht ,marine, en landmacht ,en kustwacht.
  Hyper moderne boten die niet starten willen geen brandstof voor de Hell’s, het is zoals gewoonlijk in Suriname, alles of niks,half werkt niet.
  Illegalen goud zoek Brazilië kost het land miljoene


  Maak melding

 8. De paarse puinhopen.

  Politie heeft geen auto om uit te rijden bij calamiteiten.
  Reddingshelikopter geen brandstof.
  Patrouillebootjes achterstallig onderhoud.
  Slechte grensbewaking .
  Incompetente president en ministers.

  Kortom Suriname is walhalla voor criminelen.


  Maak melding

 9. Altijd waren het buitenlandse krachten die Suriname bedreigden, volgens deze hersenloze kneus en nu bedelt hij om hulp bij diezelfde buitenlanders. Eerst populistisch schreeuwen en bleren in Ocer dat Suriname het allemaal zelf kan en nu het land financieel/economisch en moreel failliet is komt deze paarse lafaard janken en huilebalken. Breng deze corrupte, criminele drugsveroordeelde meervoudig moordenaar naar Nederland, Amerika of levenslang naar Santo Boma.


  Maak melding

 10. Zeg nou zelf Desi, ook dit probleem kan je niet oplossen.Je schept alleen maar problemen sinds jou benoeming.
  Was nou maar gebleven waar je vandaan komt. Laat het Surinaamse volk met rust. Je zaait alleen maar onrust in ons geliefd Suriname


  Maak melding

 11. De vissers zouden voorlopig alleen maar onder gewapende begeleiding de op zee moeten gaan. Bij aanvallen van piraten kunnen die vervolgens aan flarden worden geschoten.


  Maak melding

 12. Vissers vechten om het recht om op Rijke visgronden te vissen. Dit keer is het totaal uit de hand gelopen omdat er geen Su authoriteit is op het water. Boten doen het niet etc.

  Er moeten regels komen voor de vissers en controle op de regels door de politie. Verdragen met de Giyanesen en Fransen. Er veel meer wetgeving nodig Dan visvergunningen uitgeven. Anders krijg je zulke mayhem. Ddb is zwak en moet weg.


  Maak melding

 13. De trawlers die visvergunning met tjoekoes hebben gekregen en opvisgronden van de volkvisserij vissen is zeeroverij met legale steun van Su regering. Dus baas is de grootste zeerover.


  Maak melding

 14. Het is raadzaam om niet midden in de nacht te gaan vissen. Vroeg in de ochtend bij een beetje daglicht is beter. Er zullen andere regels moten komen om deze vissers te beschermen. Zij verdienen hun brood op een eerlijke manier e dit heeft hun, hun leven gekost. Wat hebben de Guyanezen in onze wateren te zoeken?
  Het is dus een feit dat Suriname een bananenrepubliek is, waar de misdaad hoogtij viert en de regering kijkt toe. Dat Bouta daar is om hulp te vragen wil zeggen dat hij niet daadkrachtig genoeg is, om mandaat zelf in te zetten. Het feit dat er patrouilleboten ontbreken of de 2 die wij hebben altijd iets mee is, wil wel zeggen hoe het land wordt bestuurd. Mensen opleiden en werk bieden op technisch gebied laat veel te wensen over. Werk gelegenheid scheppen is iets dat niet wordt opgepakt. Investeren in de veiligheid en geborgenheid van de bevolking daar heeft men geen ogen en oren naar. Investeren in patrouilleboten in plaats van steeds maar op vakantie te gaan met hele delegaties om zoete broodjes te bakken en met lege handen terugkomen is een grote farce. Steeds met je lelijke kop op de foto gaan, handjes schudden of een handtekening zetten who cares.


  Maak melding

 15. @RobG

  Guyana was dus wel instaat om het probleem aan te pakken. Waarom deze regering niet??
  Wat moet er volgens jou gebeuren?? Wat moet Bouterse concreet doen??
  Praatjes vullen geen gaatjes, rapporten lossen niets op als ze in de la verdwijnen !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.