Parlementariër Gajadien: jacht op belastinggeld om verkiezingscampagne te voeden

6
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 4 mei – Het extra geld dat de regering nu probeert te kloppen uit de zakken van burgers, is alleen bestemd voor het voeren van de verkiezingscampagne van regeringspartij NDP. Dit zegt parlementslid Asiskoemar Gajadien (VHP). Het koste wat kost willen doordrukken van de btw, is het duidelijkste bewijs. Deskundigen en ook de oppositie waarschuwen dat de btw doorvoeren voor de verkiezingen, geen haalbare kaart is. De regering lijkt een andere mening te zijn toegedaan.

Onlangs nog zei Roy May, directeur van de belastingdienst, dat de btw nog dit jaar wordt doorgevoerd. “Alles is centraal gericht om hun verkiezingscampagne te financieren met overheidsmiddelen. Elke stap die men onderneemt om meer inkomsten binnen te halen, heeft te maken met het financieren van de verkiezingen”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Het komt dus neer op populisme financieren.

Dat is het oude gebruik in de Surinaamse politiek. In de aanloop naar weer een nieuwe verkiezingsperiode worden allerlei populistische maatregelen getroffen. “May mag daarom van vandaag tot 2020 de samenleving blijven misleiden, maar hij is onderdeel van het politiek systeem. Dit politiek systeem, zoals het in het land gaat, beslist. Daar zien wij dat een beleid gevoerd wordt dat niet gericht is op verbetering van de samenleving”, aldus Gajadien.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Ik kijk van niets meer op…ook ik zit de resterende tijd uit tot 2020.Kiest het Surinaamse volk er dan opnieuw voor onder deze leiding verder te gaan??Het land en zijn bevolking leeg te roven en ons nog berooider achter te laten of laat de kiezer zich leiden door de liefde voor hun land.Waar de toekomst van hun kinderen en kindskinderen ligt.Laat je niet weerhouden te genieten van een gratis bordje overheerlijke bruine bonen maar als je het stemhokje binnen gaat laat het recht en de liefde die je hebt als ingezetene van dit mooi land zegevieren.Stijg uit boven het ondertussen verteerd bordje eten en doe je land eer aan.


  Maak melding

 2. Hij mag gillen wat hij wil Betalen zullen ze trouwens ook op zijn tjuku zal hij belasting moeten betalen Dus de camera beelden van zijn geldtel actie worden nu bestudeerd om vast te stellen hoeveel procent er van af moet..😂😂😂😂😂


  Maak melding

 3. @ Hof 123
  Nu pas heb jij dat in de gaten.,dat NDP NOG 5 DIKKE JAREN BLIJFT ZITTEN,.MET ALS NIEUWE PRESIDENT…ASHWIN ADIN. mark my words.het zit al in kannen en kruiken dus geef de hoop maar op ,,PANNENKOEK !!!tegen de tijd dat VHP MISSCHIEN KANS MAAKT OP EEN PRESIDENT,is sherrif al in Asiana.


  Maak melding

 4. Met geen of wel belasting betalen blijft het zo dat het niets wordt.Belastinggeld innen voor het voeren van waardeloze campagnes om aan de macht te blijven, is een grote misdaad.Hoeveel gaan dit keer de vlaggetjes en paarse shirtjes en Panjies kosten? Het volk is weer de dupe van al de mooie praatjes. Ashwin is het loopjongen van Bouta, met zijn mooie hangversiering op zijn kostuum die ook geen zoden aan de dijk zet.
  Meerwaarde hebben al deze versieringen niet. Wanneer je bovenkamer(dakpan) hersenloos is, analfabeet
  bent. Je amper op een professionele manier kunt verwoorden, kost dit ook klauwen vol met geld. Want ook voor hun waardeloze speeches brengen zij geld in rekening. Schaamteloos. Hoop dat ons volk nu verstandiger om zal gaan met het kiezen voor een partij met de beste bedoelingen en daadkracht. Dis is dus niet de NDP.


  Maak melding

 5. ndp zal in 2020 compleet weggestemd worden. hun btw en grondhuurbelasting zal hun de das omdoen. ze zullen slechts wat zetels bij de domme marrons ontfutselen met een paar spiegeltjes en kraaltjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.