Grondpapieren uitgereikt aan bewoners oude plantages Suriname

7
Grondpapieren uitgereikt aan bewoners oude plantages Suriname

PARAMARIBO, 4 mei – Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer in Suriname heeft vandaag, vrijdag 4 mei, grondpapieren uitgedeeld aan bewoners van de oude plantages aan de rechteroever van de Commewijnerivier.

De meeste bewoners in dat gebied zijn de derde en vierde generatie van mensen die indertijd hebben gewoond en gewerkt op de toenmalige plantages zoals Kronenburg. Ze wonen al jaren daar en wachten al een tijdje op hun grondpapieren.

De mensen werden uitgenodigd om de beschikkingen te ontvangen tijdens een plechtigheid te Tamanredjo. Samsoedien voegt daarmee de daad bij het woord, nadat ze de toezegging dinsdag had gedaan bij een bezoek aan het district.

7 REACTIES

 1. Ai baja, dus na NPS beng hori alla deng jari toen zij het beheer hadden over Opbouw/Domeinen/Natuurlijke Hulpbronnen , deng gron-papiera in dem lade!!
  Eerst tjoekoe betalen aan de NPS-ambtenaren, dan pas konden je zaken geregeld worden !!!
  Somo, de grondrover heeft deze NPS ook een les geleerd !!
  Als ik bv door de Gomperstraat rijd, bij de oude koffie fabriek, hoek Gijsbertusstraat, zie ik het grote gebouw dat staat op het geroofde schoolterrein dat door Cultuur Mij Ma-Retraite was geschonken aan het land voor de bouw van scholen en door Somo was toegeeigend en verkocht voor 2 miljoen US dollar, zonder dat pa Vene en Shant Baba Ram, een vin hadden verroerd !!
  Commewijne bewoners, gefeliciteerd !!!
  Bouta winnie kaba a komende verkiezing !!!


  Maak melding

 2. Natuurlijk gaat de ndp winnen.Geven en nemen is het hardst waaraan de surinamers mee .
  .Ze hebben geen moer te maken door wie het land geregeerd word.En bouta weet raad met de surinamers die hij zonder enige moeite weet om te kopen..geef ze een stukje grond als beloning voor hun stem en hij is de winnaar.Zoveel stemmen heeft hij al binnen..vraag het maar aan @Atheist, de godeloze…


  Maak melding

 3. Sommige Surinamers houden van nemen wat niet van hun is.Dit gebeurt dagelijks bij de NDP. Anderen moeten zwoegen om een stukje grond te kopen en anderen krijgen dit gratis. Wat een verdeeldheid. Schaamteloos gedrag.


  Maak melding

 4. @ Ray,

  Tijdens het bewind van Opa Vene en Shanti baba Ram, konden de bosland creolen ongelimiteerd gronden aan de Leidingen, Pad van wanica,Santodorp gebied occuperen !!! Op de koo toe kregen ze licht en wateraansluitingen,en wegen werden voor ze aangelegd !! Tigri Barba had verboden dta de politie deze wilde onrechtmatige occupenten moesten verwijderen !! Shanti Baba heeft zelfs toegestaan dat de grond
  van “Kwatta-markt” werd gegeven aan loyaisten; ook aan Celcius van Bep !! mik dem tek-slag-now !!!
  Bouta na wan strateeg !!! De Boedhisten krijgen binnenkort een stuk terrein in Parbo-Noord !!
  Het wordt een 2e Myanmar gebied in Suriname !!


  Maak melding

 5. Wat voor kaolo is dit. Grond wordt uitgegeven terwijl ons huis nog erop staat.
  Surinamers trappen jullie maarweer in de leugens van de duivel. Er is daar op bakki een hollander die de bewoners uitbuit maar een stenen talud die daar bijna omvalt in het water wordt nog steeds niet hersteld. Ik ben van baki en die stenen talud dient als bescherming. Als dat er niet meer is wordt bakki gelijk gemaakt met de suriname rivier. Hoezo ontwikkelING vraag ik me af. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 6. In Suriname word grond verdeeld terwijl de overheid geen geld heeft.Snap er de ballen niet van.Je bent bloot maar je verdeeld.Sa na a ka dattie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.