Dreigend tekort aan vis in Suriname na moordaanslagen op vissers

7
Dreigend tekort aan vis in Suriname na moordaanslagen op vissers
Vissersboten werden vrijdag massaal opgeroepen om terug te komen naar de steigers vanwege gebrek aan veiligheid.

PARAMARIBO, 4 mei – De moordaanslagen op vissers beginnen hun tol te eisen. Gevreesd wordt voor een tekort aan vis, nu de meeste vissersboten in Surinaamse wateren terug keren. Ondernemers zijn er niet op gerust dat hun vloot en bemanning veilig zijn. Na de aanslagen, waarbij meerdere doden vielen, zit de schrik er flink in. Elk moment wordt weer een nieuwe aanslag verwacht, waardoor de meeste ondernemers hun vloot terug roepen.

Het effect zal ongetwijfeld merkbaar zijn. Het grootste deel van de visvangst op zee is in handen van Guyanese vissers. Door de aanslagen is de animo om zeewaarts te koersen drastisch afgenomen. Dat het niet koosjer is in de Surinaamse visindustrie is al lang publiek geheim. President Desiré Bouterse gaf tijdens zijn persconferentie op de Johan Adolf Pengel luchthaven toe dat er meer aan de hand is.

Daar wordt nu naar gekeken. “De politie doet haar werk en het lijkt er op dat het niet alleen maar gaat om piraterij maar ook om vergelding van zaken die in het verleden verkeerd zijn gelopen”, zei Bouterse. De meest gewelddadige van de aanslagen vond dichtbij de grens met Frans Guyana plaats. Dat gedeelte van het grondgebied wordt nauwelijks of niet bewaakt. In het westen, bij Guyana, zorgt een legerpost wel voor rust.

Bekijk ook:


7 REACTIES

  1. Bouterse gaat er naar kijken…nou nou, wat een oplossing. Hoor je dus nooit meer iets van. Wat is er terecht gekomen van het onderzoek naar massale babysterfte in het ziekenhuis??????…Deze politieke lichtgewicht heeft er geen benul van, van wat hij zelf uitkraamt.


    Maak melding

  2. Als de prijs van vis omhoog gaat dan zullen de vissers een voor een voor hun eieren kiezen. Hou zee, Hou zee. Hopelijk dat de maritieme politie met hun uitvaart. Anders moeten ze met jachtgeweren en houwers en vispikken naar de visgronden moeten gaan.


    Maak melding

  3. De ddb moordvloek teistert op het land, de lucht en op het water het gros der dwaze ddb moordenaar vereerders. Dader en slachtoffers hebben bewondering voor de dwaas bouta, de paarse misdaadvloek die oerdomme dwaze ndper’ s hebben gekozen boeven waarheid en gerechtigheid. Nog meer misdadigheden liggen in het verschiet, geen rust, vrede en voorspoed zoals vals geprofeteerd door Stef Meye en Andre Misika.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.