Suriprofs spelen tegen Fortuna Sittard en testen nieuwe spelregels

2
Suriprofs spelen tegen Fortuna Sittard en testen nieuwe spelregels
Foto: (c)suriprofs.nl

ROTTERDAM, 3 mei – De Suriprofs nemen het op zaterdag 12 mei in het stadion van Excelsior te Rotterdam op tegen Fortuna Sittard uit Limburg. Het wordt niet zomaar een wedstrijd maar de ‘Wedstrijd van de Toekomst’ waarbij vijf nieuwe spelregels worden getest. De wedstrijd op 12 mei is een eerste stap op weg naar eventuele invoering van de vernieuwde spelregels in het betaald voetbal.

Het gaat om het invoeren van zuivere speeltijd, doorlopend wisselen, de intrap in plaats van de inworp, de selfpass en het nemen van shoot-outs in plaats van penalty’s bij een gelijke eindstand. Daarnaast kan de scheidsrechter tijdens de wedstrijd voortdurend een beroep doen op de video-assistent.

De Stichting Suriprofs bestaat sinds 2000. Het doel is om de betrokkenheid van de Suriprofs, profvoetballers van Surinaamse komaf, met Suriname tot uiting te brengen. Met de opbrengst van een jaarlijkse benefietwedstrijd in Nederland ondersteunt de Stichting projecten in Suriname.

Naast de hoofdwedstrijd is er ook een voorwedstrijd van de Suriprofs Legends tegen de Maluku All Stars, aangevuld met het nodige entertainment met onder meer een optreden in de rust van een bekende artiest. De wedstrijd is ook live op televisie te zien bij FOX Sports.


2 REACTIES

  1. Ik ga er altijd naar deze ontmoeting kijken:niet om de wedstrijd zelfs,
    maar om de gezelligheid onder de Sranan man, en soms kom je wel eens vrienden tegen die je jaren niet heb gezien !

    Jacko


    Maak melding

  2. Het word tijd de regels aan te passen.Bal trappen i.p.v.ingooien geweldig.Het is steeds ook weer hinderlijk dat terwijl miljoenen mensen kijken naar een wedstrijd niemand percies weet wanneer de scheidsrechter voor het einde zal fluiten.Een klok zoals bij basketbal is de enige oplossing.Hiep hiep hoera!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.