Opnieuw visser door piraten gedood in Surinaamse wateren

26
Geen hoop op vinden vermiste vissers Suriname na drama op zee

PARAMARIBO, 3 mei – Er is weer een visser gedood in Suriname. Volgens de eerste berichten hebben rovers weer toegeslagen. Een vissersboot is aangevallen en de kapitein zou zijn gedood. Wat er van de overige bemanning terecht is gekomen, is niet bekend. Terwijl de zoektocht naar de slachtoffers van de aanslag enkele dagen terug nog wordt voortgezet, blijken de piraten hun gang te gaan.

De kustwacht en eenheden van leger en politie kammen het gebied af waar de eerdere aanslag plaats vond. Het heeft er veel van dat er een ware slag gepleegd wordt. Eerder hebben zich aanslagen voorgedaan, waarbij zelfs incidenteel doden vielen. Maar deze keer lijkt het helemaal los te barsten. Volgens verklaringen van de voornamelijk Guyanese vissers, gaat het steevast om landgenoten.

Onder de vissers, van wie het overgrote deel uit Guyanezen bestaat, is de concurrentie groot. Vooral de eigenaars van kleine vloten hebben het op elkaar gemunt. Onlangs is één van deze ondernemers voor zijn woning in Paramaribo beschoten. De man overleefde de aanslag niet. Bij de aanslag vorige week op vijf vaartuigen, zijn zestien vissers te water geraakt. Drie lijken zijn intussen geborgen.

26 REACTIES

 1. Het is nou te gek om los te lopen, het wordt nou tijd dat de Su overheid gaat ingrijpen om deze kolder in te dammen !!!
  Deze zeerovers moeten ze gewoon standrechtelijk kapot geschoten worden
  en in de zee dumpen. De Surinaamse militairen zijn toch al moordlustig
  laten ze nu hun moordlustigheid maar botvieren. Gewoon uitroeien die
  hap, oog om oog geen pardon met die tering lijers.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Wat zal Suriname beginnen met die twee patrouillebootjes die om de
  haverklap kapot zijn en anders is er geen geld voor brandstof net als bij
  die helikopter, snel de hulp van Nederland inroepen. Dit kan Suriname niet oplossen.


  Maak melding

 3. De Nederlander moet weer helpen ,we hebben ze er uit geschopt en nu moet er weer geholpen worden.
  Dat kan wel ,maar eerst die clown er uit ,en dat moeten jullie doen ,dan is er kans dat die Hollander orde op zaken gaan stellen ,dat zal betekenen dat de corruptie echt uitgebannen moet worden .
  Dan zal waarschijnlijk het onrechtmatige geld en land terug gevorderd worden van een paar families .
  Dat zal niet in dank afgenomen worden ,daarom zullen die Hollanders wel wijzer zijn,je hebt de kans gehad maar heet hoofden hebben anders beslist


  Maak melding

 4. De controle van onze marine en kustwacht op zee is ver beneden peil waardoor de criminelen op zee hun gang kunnen gaan. Onze, na jaren ingestelde, kustwacht is slechts sporadisch op het water te zien. De Marine van het Nationaal Leger ondervindt al jaren een stiefmoederlijke behandeling. Terwijl de autoriteiten met grote delegaties de aardbol afreizen om de wereld te onderwijzen over vrede en veiligheid, en geld daartoe geen beperking schijnt te zijn, ontberen onze werkarmen vaak genoeg de elementaire middelen (w.o. brandstof) om controlewerkzaamheden op zee uit te voeren.

  Van enige preventie is er geen sprake, men komt slechts in actie wanneer het kwaad al is geschied en de schade niet in geld is uit te drukken, laat staan dat de schuldigen kunnen worden opgespoord en bestraft


  Maak melding

 5. Zijn deze monsters ze nog niet opgepakt ??
  Duurt zeker erg lang om daar te komen geen of gebrekkige comminucatie.
  Ze horen met een helicopter op te stijgen om die beesten op te sporen en oppakken.
  Ik ben gewoon verdrietig en leef met die families mee.


  Maak melding

 6. In Suriname is bijna nergens geld voor, dus ook niet voor onderhoud en
  brandstof voor de booten of helikopter dat is de kern van het probleem GELDGEBREK!!


  Maak melding

 7. Sinds 25 februari 1980 heeft ddb de rechtsstaat Suriname de nekschot gegeven. Suriname is een wild wild west.

  Zie:
  – 8 december 1982
  – goudvelden in het oerwoud van Suriname
  – mensenhandel,
  – grensoverschrijdende drugcriminaliteit,
  – houthandel,
  – medicijnen,
  – schoolmaaltijden
  – piraterij van zeevisserij met alle gevolgen van dien,
  – dna waar dna-leden van de oppositie nauwelijks spreektijd hebben,
  – ddb die niet in dna verschijnt om vragen van dna-leden te komen beantwoorden,
  – ontwaarding van srd, hoge koersen op valuta,
  – grote criminaliteit,
  – verkeerssituatie,
  – prostitute op heel grote schaal,
  – kinderabeid,
  – sranan skeer,
  – priet brokoe billen!,
  – zwakzinnige verlepte paarse jo koeien met geoliede uiers,
  – SLM
  – Overheidsapparaat,
  – de grootste drugscrimineel, voor 11 jaar veroordeelde, jo koe pleger president van Suriname,
  – gewijzigde 4 april 2012 amnestiewet van ddb, vertrappen van de grondwet van Suriname en denken geen rekening te houden met hogere Internationale Verdragen, cq mensenrechten,
  – ruil van zware militaire wapens voor drugs met de Farc in Columbia,
  – ddb op de opsporingslijst van DEA voor drugshandel USA
  – verval van de financiële, economische, sociale situatie van de republiek Suriname,
  – luchtkastelen, grote diepzeehaven, 4-baansnelweg van Paramaribo naar Rio de Janeiro, Treinverbinding van Poelepantje – Overwacht, voedselschuur van het Caribischgebied, cassavefabriek, laptops voor alle leerlingen, mobilecel voor alle leerlingen, bruggen over de grensrivieren, 18.000 woningen, enz, enz.

  Apathische bevolking.

  Chaos, heel grote chaos, bandeloosheid, heel grote armoede in Suriname.

  Suriname en de Surinamers zijn momenteel op een rampkoers, mayday, SOS!

  Boen Sari Tori

  If A Bosz, Mik A Bosz!

  Time4Change!
  Sranansma Oe Wiki, U zult er zorg voor moeten dragen dat er een juiste koers gevaren wordt

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Je kan ook kijken naar de periode 1948 TOT 1980.

  Moet je dan niet vaststellen dat in deze 32 jaar van zweefteki ( intelectueel eigendom van wijlen oom Fred aDerby ) de basis voor 80 is gelegd.

  IF YU E TAKI FU A ALATA, NO FRIGITI A BATJAUW.


  Maak melding

 9. @Forza, misschien is het binnenkort werkelijkheid. De president heeft alle ruimte om nu op dit werk van te maken. Misschien verschijnen ” Russen ” binnenkort in het Surinaamse luchtruim om het Surinaamse leger te ondersteunen bij de jacht op de zeerovers. Met de Russen bedoel ik de Mil Mi – 24 helikopter gunships van het Braziliaanse leger.


  Maak melding

 10. @RobG,

  `Perestrojka
  Hou toch met die Russisch rotzooi. Zie je Surinamers en Russen al
  communiceren dan krijg je in ieder geval de lachers op je hand.


  Maak melding

 11. @passant je lijst maakt op mij geen indruk Waar was je na 25 feb.1980 toen een wettig gekozen regering werd weggeschoten Lt.van aalst .die politieman en andere niet bij name genoemde doden waren dat geen slachtoffers In de maanden daarna werden de militairen geholpen door de mensen die later het gelag betaalden .toen had je geen comitee je had geen rechtszaak neen dat waren geen .
  slachtoffers dat waren alleen de 15 die in feite het surinaamse volk veraden hadden Wanneer je de geschiedenis wil vertellen begin bij het begin en niet ergens in het midden. Oorzaak en gevolg en niet doen alsof je heilig ben..Hou je bij het onderwerp en wacht het onderzoek af Want dingen zijn vaak anders dan het lijkt vooral deze zaak vol vragen en onduidelijkheden


  Maak melding

 12. Passant je bent SML, stichting machinale landbouw, Wageningen in die lange lijst vergeten. Ze benoemden een incompetente directeur druiventak en het ging met een quantum leap bankroet.


  Maak melding

 13. @Vliegende Hollander / @Suri Forever, de tijd zal het leren. Alle hulp is welkom om dit vraagstuk bij de wortels uit te roeien. Jullie moeten maar eens gaan meedenken om dit soort vraagstukken goed op te lossen. Trouwens, de autoriteiten in Suriname hebben een medeplichtige van de zeerovers opgepakt. Het zijn overwegend Guyanezen die een bikkelharde concurrentiestrijd met elkaar te land en ter zee uitvechten. Zijn betrokkenheid bij deze geweldadige acties moet nog bewezen worden.

  Als men deze vermoedelijke dader goed laat ‘ weken ‘ komen alle namen boven water van de overige daders en eventuele opdrachtgevers. Trouwens naast Chinese woorden mogen mijn inziens ook Russische woorden in het Surinaams of het Surinaams-Nederlands worden opgenomen.


  Maak melding

 14. @ Praserie: Passant is een stuurman die vanaf de Nederlandse wal de Surinamers vertelt wat ze moeten doen, alsof ze dat zelf niet weten. Hij bedoelt het goed, maar is wat aan de onnozele kant en denkt dat hij de enige is die het allemaal snapt.
  Natuurlijk moeten we niet van hem verwachten dat hij de daad bij het woord voegt en op het vliegtuig stapt om in Suriname zelf zijn diensten aan te bieden. Zo onnozel is hij nu ook weer niet.

  RobG is nog zo’n grappenmaker, alleen is die slim genoeg om zelf niet te geloven wat hij schrijft. Hij wordt gewoon betaald door de ambassade voor zijn fantasieverhalen. Het is een trol. Zijn laatste grap, Russische gunship helikopters uit Brazilië om op zeerovers te jagen. Een speedboot met een punt 50 mitrailleur op de boeg die de vissers in de gaten houdt is genoeg. De Brazilianen gaan echt geen helikopter naar Suriname sturen.
  Waar zijn overigens die drie patrouilleboten met kanon gebleven waarvan er één het politiebureau in brand heeft geschoten?


  Maak melding

 15. Typisch mensen met een krabbenmentaliteit. Elkaars leven zuur maken met dit soort vergeldingsacties.
  Als je niet uitkijkt komen ze nog vooruit ook.
  #SarcastischBedoelt


  Maak melding

 16. hvb, boeler!, vraag je vriend/in, vrouw waar je erectiepillen gebelven zijn, ga die innemen en zijn niet zo slap lullen. Jouw vuile viezerik!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  @ praserie
  Wat ik geschreven heb, sta ik achter.
  Sinds/op 25 februari 1980 heeft ddb de rechtsstaat Suriname de nekschot gegeven. Suriname is een wild wild west.
  Henk Arron van de NPS wilde toch onafhankelijkheid uiterlijk op 25 november 1975. Nederland wilde van Suriname af en heeft die kans die Henk Arron gaf uiterlijk 25 november 1975 met beide handen ook aangegrepen om die onafhankelijkheid op 25 november 1975 aan Suriname te geven. Tussen 25 november 1975 en 25 februari 1980 bleek al wat bepaalde politieke partijen aangaven, dat Suriname nog niet gereed was om onafhankelijk te worden uiterlijk 25 november 1975. Kolonel Hans Valk gaf ddb de redi moesoe het draaiboek om Suriname de nekschot te geven. Een nekschot wordt gegeven aan slachtoffers die geen schijn maken om nog te overleven of te veel geld en moeite kosten om te redden. Om ze uit hun lijden te verlossen, is het beste om ze de nekschot te geven.

  Meer dan de helft van de bevolking was er tegen de onafhankelijkheid op 25 november 1975. Politieke partijen waren er tegen. Zie hoeveel Surinamers met de Bijlmer expres naar Nederland kwamen in 1975 en daarna.

  Recht En Waarheid maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. @ Passant: Je laat duidelijk merken hoe volwassen je bent met je reactie, niet dus.

  Het is een simpele zaak, de Surinamers wilden onafhankelijk zijn, dat zijn ze.

  De Surinamers wilden Bouterse als president, ze hebben Bouterse als president.

  Ze hebben gekregen wat ze wilden en alles wat Bouterse uitgespookt heeft hebben ze met zijn verkiezing goedgekeurd. Hou dus maar op met steeds Nederland de schuld te geven, alles is het gevolg van de eigen Surinaamse stupiditeit. Nederland heeft helemaal niets meer te maken met Suriname. Ex-Surinamers in Nederland hebben maar één keuze, het Wilhelmus zingen voor de Nederlandse vlag, of terug gaan naar Suriname en daar Opo Kondreman zingen voor de Surinaamse vlag en buigen voor Bouterse.


  Maak melding

 18. boeler hvb, ik bekijk zaken van Suriname niet alleen vanuit het koloniale oogpunt, Bataafse Republiek Nederland – Indonesie, Nederland – Suriname, maar hoe zaken voorbereid worden en halfomslachtig en slecht worden uitgevoerd. Dus ga je erectiepillen/viagra maar in nemen en niet zo slap lullen.

  Wat ik geschreven heb, is hier moeilijk weer te geven en ik heb er geen zin in om het korter samen weer te geven, zoals ik het hier doe.
  Sluit je ogen en zie de fouten niet die er allemaal hebben plaats gevonden, sinds het statuut tot de onafhankelijkheid en daarna de periode van onafhankelijkheid tot 25 februari 1980 en dan de periode tot 8 december 1982, enz.

  Denk je dat de meerderheid van de Surinamers op 25 november 1975 wilden dat Suriname onafhankelijk wilde worden of was het maar een idee van Henk Aron, Eddy Bruma ea, die dat kosten wat kost moest plaats vinden. Welke productie- en exportondernemingen had Suriname, Welke opleidingen kon je op de universiteit van Suriname toen volgen? Had Suriname een technische faculteit of HTS, enz. Hoe was het gesteld met de infrastructuur, oa, bruggen, kanalen, afwatering, wegen, internationale vliegveld, rivier-of zeehaven, talrijke opleidingen landbouw, zeevisserij en verwerkingsfaciliteiten, transport en logistiek, veiligheid, lucht, zee, land, grenzen. Zie de landkaart van Suriname met haar betwistgebieden, met Guyana, Frans-Guyana, de zeegrenzen idem met deze landen, ook ze landgrens met Brazilië ( in het zuiden moet dan anders zijn dus), Suriname wilde een leger hebben als onafhankelijk land, Nederland wist dat dit een plek was, die Suriname in grote problemen kon brengen en daarom de militaire ondersteuning voor het opzetten van het leger en zie, juist waar Nederland moest ondersteunen is het fout gegaan. Raar! Hoe kon dat????? enz, enz, enz.

  Waarom moet het dossier van 25 februari 1980 coup/draaiboek van Kolonel Hans Valk voor 60 jaar diep in de kluis worden bewaard?, Waarom trok Nederland haar/zijn handen niet af vanaf 25 februari 1980, maar pas op 8 december 1982?

  Het dossier van Kolonel Hans Valk kan maar beter zo snel mogelijk in de openbaarheid komen. Als Holland niets te vrezen heeft, laat ze dat dan doen. Ook t.a.v. de grenzen van Suriname. Wat zijn de landgrenzen van Suriname. op zeegrenzen, buurlanden, (Frans -) Guyana, Brazilië? Nederland heeft de Surinamers gewoon de kat in de zak gegeven door de schuld van Henk Aron en Bruma ea. Het Surinaamse volk verdiende een veel betere voorbereiding om onafhankelijk te worden en te zijn.

  Ga je viagra innemen, val mij niet meer lastig jouw vuile vieze boeler en sodemieter op.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.