Alcoa krijgt Surinamers mee bij achterbakse poging tot ontruiming fabriek

7

PARAMARIBO, 3 mei – Alcoa heeft getracht buiten de officiële kanalen om haar fabriek te Paranam te ontmantelen. Kennelijk heeft de multinational er baat bij het buiten het publieke oog om te doen. Volgens de Ware Tijd is naar alle waarschijnlijkheid steun ondervonden van leden van de presidentiële onderhandelingscommissie. De snode poging stuitte op niets nders dan vrees van een hoge ambtenaar voor zijn superieuren.

Suralco, dochterbedrijf van Alcoa in Suriname, ontkwam er niet aan toestemming te vragen van districtscommissaris Armand Jurel van Para. Deze durfde niet zelf toestemming te verlenen, wat wel tot zijn bevoegdheid behoort. Jurel geleidde de aanvraag door te geleiden naar de overheid in Paramaribo. Was het niet hierom gedaan, dan had Suriname mooi het nakijken. “Men wilde het stiekem doen”, zegt een bron.

Het is een duidelijke poging geweest vooral het parlement te omzeilen. Daar is ook in de regeringsfractie harde kritiek geleverd. President Desiré Bouterse maakte onlangs een vrij vreemde indruk in het parlement. Toen hem gevraagd werd naar de resultaten van de verdere onderhandelingen met Alcoa, leek hij te lijden aan geheugenverlies. Toch had het staatshoofd het parlement beloofd dat meer informatie zou worden verstrekt.


7 REACTIES

 1. De president lijdt aan kopzorgen en selectieve geheugenverlies. Je zou haast denken dat zijn hoofd zich onder zijn lichaam bevind.
  Kort selectief geheugen alleen als het bloed ernaar stroomt en het opzwelt werkt het.


  Maak melding

 2. De familienamen van deze redi moesoe moeten bekend worden gemaakt in de media. Ze verkopen zelf hun moeder dan aan het algemeen belang van Suriname te denken. Dat ddb een redi moesoe is, is bekend/ zie Hans Valk en de staatsgreep. Maar er zijn er nog meer in het kamp van ddb, die aan hun enige eigen belang, zelfverrijking, denken.

  Sari tori dat de huidige neokolonisten zelf hun meesters van het kolonialisme hebben overtroffen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. In geen enkel land komt en grote multnational stiekem een
  fabriek ontmantelen !
  Een deel van de Srananmans zijn goedgelovig en moeten leren
  doordenken !
  Natuurlijk is er toestemming van de HOGE HEREN van het regiem !
  Minister heeft niets te zeggen en de “presidentiele commissie”
  onderhandelt met Suralco !

  De president komt met geheime MOU, terwijl grote staatsbelangen spelen !

  VOLK wordt WEER voor de gek gehouden !

  AUB alle stukken over deze affaire publiceren en bekendmaken in de DNA !

  STOP DE CORRUPTE ONDERHANDELINGEN MET SURALCO !

  EERST MOET SURALCO SANEREN, ZOALS IS OVEREENGEKOMEN !
  DAARNA BABBELEN OVER ANDERE ZAKEN !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.