Bouterse ziet einde voorzitterschap NDP naderen

38
Spoed ledenvergadering NDP na strafeis tegen Bouterse in Suriname

PARAMARIBO, 2 mei – Desi Bouterse ziet een eind aan zijn voorzitterschap van de NDP naderen. Surinames grootste politieke partij krijgt een nieuwe voorzitter binnen afzienbare tijd. De jaren wegen steeds meer mee bij de man die de Surinaamse politiek voor het eerst raakte in de jaren tachtig van de twintigste eeuw. Hij wil wel bij de partij betrokken blijven als ‘politiek leider’. Dit jaar nog zijn er bestuursverkiezingen binnen de NDP.

De verkiezingen waren voor juli gepland, maar dat lijkt niet haalbaar. Waarschijnlijk wordt het augustus of september. Dan komt er dus een nieuwe voorzitter. “Ik kijk nog wie de nieuwe voorzitter wordt. Ik moet, gezien de leeftijd, ook plaats maken voor jongeren. Maar we gaan ze wel kritisch begeleiden”, zegt Bouterse tegenover de Times of Suriname. Het begeleiden zal dan als politiek leider worden gedaan.

Intussen wordt het voorbereidend werk gedaan naar de verkiezingen toe. Het is niet waarschijnlijk dat voor de besturen van de districtsafdelingen van de partij, meer dan één kandidatenlijst zal worden ingediend. “Geen gedoe onderling, het verder snel afronden, zodat we het werk kunnen oppakken”, aldus Bouterse. Hij zei eerder dat de NDP alleen de verkiezingen voor een nieuw parlement ingaat.

Bekijk ook:


38 REACTIES

 1. Goed zo laat een nieuwe voorzitter komen die meer verstand heeft van politiek, ga maar lekker van je ouwe dag genieten !!!

  bung tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  ddb is een gevaarlijke boze wolf in schaapkleding. Een vos die zijn haren verloren heeft, maar niet zijn streken. Mocht er wel enige waarheid in berusten gezien de zeer hoog bejaarde leeftijd, ernstige ziekteverschijnselen aan het geachte lid, dikke buik, zeer dikke darm dan moet de rechtbank/krijgsraad heel snel het 8 december 1982 moorden strafzaak afronden, waardoor hij voor zijn jaardag in SB zit e/o aan Nederland of USA is uitgeleverd.

  Deze zware crimineel die misdaden tegen de menselijkheid heeft gepleegd mag van de krijgsraad/rechtbank geen tweede kans krijgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Een ander K weer hoeveel hindoes zijn geen premier/president en vice president van dit land geweest. Tot zo ver ik weet heeft Nederland nooit een Hindoe als Gouverneur van Suriname benoemd. Als men zegt dat Chandriekapersad Santokhi het zeker niet wordt dan kan wel meegaan met de opmerking.


  Maak melding

 4. Beste Bourgondiers..

  het word tijd dat deze beste man met de noorden zon vertrek.
  wat zal een lang gekoesterde wens in vervulling gaan zeg.. liever vandaag dan morgen


  Maak melding

 5. Lees dit bericht en ik denk: positief bericht. Dus: vanaf nu gen negatiwf complotdenken, maar positief kijken en reageren op wat er komen gaat. Kijken of deze oproep 3 berichten volhoudt… ben bang van niet.


  Maak melding

 6. Tranga 2 mei 2018 at 21:29
  Passant en
  Trangai.
  Jij bent dezelfde paarse ezel, als Paraman, Dagoebal en het gros der dwaze ndper’ s.


  Maak melding

 7. Het zal waarschijnlijk een familielid of stinkend corrupte rijke paarse poepvlieg worden. Wie weet zelfs kleinzoon of dochter. Wie en wat ook komt, zolang de ma pima ndp regering aan de macht zijn, na soso paarse ka.


  Maak melding

 8. Niet alleen het voorzitterschap loopt voor die moordenaar ten einde, ook zijn miserabele leven is aan het eind gekomen, het kan niet snel genoeg gaan.


  Maak melding

 9. Ik ben nog geen uur weg of er komen alleen maar nefatieve reacties. Gelukkig ook nog één vraag van Koos. Mijn antwoord: dat weet ik niet. Maar kennelijk kiest een groot deel van de Surinaamse bevolking voor NDP. Waarom doen ze dat?

  Wat ik wilde zeggen is: nieuwe leider NDP dan kun je als oppositie ook nieuwe debatten voeren.

  Ik hoorde laatst dat er 600.000 Surinamers in Suriname wonen. Kan het bijna niet geloven. 4 x Curaçao… 10 x de toeschouwers in het Ajax-stadion… is dat alles? Dan wordt het wel tijd om gezamenlijk de scbouders eronder te zetten. Samen sterk.


  Maak melding

 10. Het is verstandig dat BOUTA helemaal van het podium verdwijnt. Hij niets van toegevoegde waarden om toch op de achtergrond te blijven hangen en bemoeienis te hebben. Want zodra hij zich met dingen gaat bemoeien waar hij totaal geen verstand van heeft gaat het gruwelijk mis.


  Maak melding

 11. In een zogenaamd democratische partij zoals de Ndp zich voor doet, is er één persoon die bepaald wie zijn opvolger gaat worden, en al die jaknikkers, zoals misikaba, bouva en die hindustaanse boeler, zullen er zich als paarse schijtluizen bij neer leggen, om hun positie veilig te stellen.


  Maak melding

 12. Bouta ze zullen j missen,de geschiedenis zal positief over j oordelen,de makaken hebben het nog steeds niet door,dat j door de almatige ben uitgekozen om Su te ontwikkelen en de weg te plaveiten voor de komende generaties een grote staatsman met visie


  Maak melding

 13. Advertentie NDP.
  Gezocht: Bendeleider
  Kandidaten met veroordelingen voor moord, drugs, fraude en corruptie worden met nadruk verzocht te sollicitanten


  Maak melding

 14. Ongezonde situatie ,de wereld draait door de heksenjacht is begonnen ,de wolfen hebben hun klauwen al om aan te vallen ,het kat in het nauw drijven zal rare sprongen maken ,van al de reactie die ik tot nu toe leest proef ik alleen haat en verdoemenis…de tijd zal het leren ..Moge de almachtige die hemel en aarde gemaakt heeft jullie behoede van wat er komen zal


  Maak melding

 15. Bouterse ziet einde voorzitterschap NDP naderen, moet zijn: “Bouterse ziet einde NDP naderen”, of beter nog: “Bouterse ziet einde naderen”.


  Maak melding

 16. Deze man heeft dit land veel leed aangedaan!Het word tijd dat hij uit het vizier verdwijnt zodat Suriname een nieuwe weg kan inslaan.


  Maak melding

 17. De man die hem daar heeft neergezet is de grootste misleiding aller tijden, hij is toen buiten z’n boekje gegaan en de macht met geweld heeft overgenomen. Het verhaal dat god hem daar heeft neergezet is toen hij door het volk werd gekozen als parlementariër en niet als president. Daar had het volk geen inspraak maar een 2/3 deel van de nationale assemblee. We mogen niet vergeten dat de president niet rechtstreeks door het volk is gekozen. Maar door een 2/3 deel van de nationale assemblee!!
  Dus kan nooit sprake zijn geweest dat god hem daar heeft neergezet!!
  Dit is de leugenachtige boodschap dat de bisschop hem toen had voorgehouden.

  Wat wij ook niet mogen vergeten is dat de Bisschop Steve Meye geld heeft ontvangen om te liegen. Deze man werkt niet of is niet in loondienst maar moet het hebben van zijn lippendiensten. Bouterse heeft dit ingezien en misbruikt van gemaakt en deze benoemd tot geestelijk adviseur de van president. Met een vaste inkomen en zorgt dat de gelovigen geen ander keuze hebt.
  De president met al zijn adviseurs zijn deugniet. Geldwolven en zaken wederrechtelijk hebben toegeëigend.

  Wie wordt de volgende fonfontiki?


  Maak melding

 18. Hoe vaak zijn er binnen de NDP verkiezingen gehouden. En kon je op meerdere personen stemmen of was het Bouterse of Bouterse?


  Maak melding

 19. Dit is om ieder voor de gek te houden zoals die verkeerde chinees in ons land(china) hij kan niet stoppen anders naar jilla in europa


  Maak melding

 20. Heel veel haat lees ik hier echt jammer dat mijn mede Surinamers zo zijn . Hebben jullie ook zoveel haat tegenover de Nederlandse regering want die steunde de coup in de jaren tachtig. Dan zal wel niet want de blanke man kan alles doen nog steeds vergeven jullie hem maar als een Surinamer iets fout doet zullen jullie hem nooit vergeven.


  Maak melding

 21. @Marino, DIE HAAT DIE JIJ CONSTATEERT SLAAT NERGENS OP ; FEIT IS DAT ER IN SURINAME MENSEN ZOALS JIJ ERVOOR GEZORGD HEBBEN DAT ER EEN PRESIDENT AAN DE MACHT IS DIE HOOFDVERDACHTE IS VAN HET VERMOORDEN VAN 15 MEDE SURINAMERS ,EN DIE TEVENS VEROORDEELD IS WEGENS COCAINE SMOKKEL….DUS PLEUR OP MET JOUW INDIANENVERHAAL.


  Maak melding

 22. Ik ben zo blij dat deze president zich niet stoort aan al die heetzaaiers hier op waterkant. Hij ziet er ook veel beter uitdan zijn leeftijdsgenoten op zijn oude dag . De mens wilt, maar god beschikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.