Bouterse gevraagd te helpen zoeken naar oplossing conflicten regio

22

PARAMARIBO, 2 mei – “Men heeft mij vanuit verschillende hoeken gevraagd een oplossing te helpen zoeken.” Dit zei president Desiré Bouterse kort voor vertrek naar Brazilië. Leiders in de Amerika’s en in het Caribisch gebied trachten oplossingen te vinden. De diverse conflicten tussen landen in de regio vormen een bedreiging voor de vrede. Het bezoek aan Brazilië moet ook in dit licht worden gezien.

De ‘grote broer’ wil ook de Surinaamse inzichten vernemen. “Ons grootste exportproduct is vrede. Ondanks de vele culturele en religieuze verschillen, zien wij als volk toch kans vreedzaam naast elkaar te leven”, zei Bouterse. Hij is er daarom van overtuigd dat Suriname een belangrijke bijdrage te leveren heeft. Het bezoek geschiedt op uitnodiging van president Michel Temer van Brazilië.

De twee staatshoofden zullen ook de relaties bespreken tussen beide landen. Ook zal de samenwerking op verschillende gebieden onder de loep worden genomen. Bouterse wordt vergezeld door zijn echtgenote Ingrid-Bouterse. Tot de Surinaamse delegatie behoren ook ministers Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, Ronni Benschop van Defensie, Lekhram Soerdjan van Landbouw Veeteelt & Visserij en Stuart Getrouw van Justitie & Politie.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. HAHAHAHAHA…….. deze mislukte, omhoog gevallen laaggeschoolde lulhannes, gevraagd een oplossing te zoeken??? Deze demente, infantiele fossiele kneus heeft alles wat hij aanraakt in zijn leven naar de kloten geholpen. Wat een paars populistische lulverhaal!!!!!!!


  Maak melding

 2. Whahaha..de moordenaar is gevraagd met oplossingen te komen.Notabene dezelfde crimineel die ons land voor ons vernietigd heeft.Iemand die zelf schuilt achter amnestie en loopt te smeken om vergiffenis die denkt te kunnen helpen..hahaha
  Surinamers toch wanneer worden jullie slimmer?! Jullie kunnen toch beter doen als jullie het proberen…Jaag bouta weg uit het machtscentrum!


  Maak melding

 3. Deze dwaas kan niet eens in eigen land conflicten oplossen, integendeel bezorgd hij voor allerlei paarse conflicten en scenario’s. Zelf zoon Dino en buite zoon Meriba kon hij niet in toom houden, net als al die geldzuchtige paarse wolven om hem heen die baat hebben hem koste wat kost aan de macht te houden. Ddb is de oorzaak van dat het land verder verontreinigd wordt, met dank aan het zeer slecht misdadig vervloekt paars volk, de ma pima ndper’s.


  Maak melding

 4. @ oom Ludwig,

  Hetgeen wat jij aangeeft, wilde ik ook zo verwoorden, het komt lekker geloofwaardig over dat juist deze moordenaar gevraagd word om met oplossingen helpen aan te dragen, terwijl hij zelf een puinhoop in zijn eigen land gecreëerd heeft waar hij geen oplossing voor heeft, heb ook die griezel van Abrahams gezien op Stvs journaal, die wist te vertellen dat de werkende man harder moest werken, en dat door een iemand gezegd die nog nooit gewerkt heeft, alleen voor miljoenen gestolen heeft.Hij en die moordenaar hebben geen oplossing, de enige oplossing die er is, is om deze louge figuren op te ruimen.


  Maak melding

 5. WAAAAAAAAHHHHH: Ik doe het echt in mijn broek van het lachen. Deze van moord verdachte Drugscrimineel waant zich staatsman van allure. Ik weet dat hij een lolbroek is maar nu slaat hij echt door.

  Deze van moord verdachte crimineel stopt 1 en 1= 3 en Asago in zijn zak als het aankomt op Entertainment.


  Maak melding

 6. Gelooft hij het zelf.Hij wordt op het matje geroepen door Brazilie op verzoek van de USA om het feit dat hij voor Maduro kiest die de helft van Guyana opeist.Hij brengt het zuid Amerikaans continent in gevaar door zijn stomme houding


  Maak melding

 7. Lachwekkend en een blijk vaan grootheidswaan.
  Waarschijnlijk hebben ze in diplomatieke taal gezegd dat hij zich vooral koest moest houden.


  Maak melding

 8. Wel als men nu niet door heeft in Suriname hoe hard deze ndpers liegen,dan is dit hun juiste president die ze verdienen. Bouterse met een oplossing whahaha.


  Maak melding

 9. Bouterse gevraagd te helpen zoeken naar oplossing conflicten regio

  Brazilië, Frankrijk/Frans – Guyana, Guyana, De Caribische Landen, Latijns-America weten dat ddb een zware crimineel is, die misdaden heeft gepleegd tegen de menselijkheid, op de opsporingslijst van DEA in USA staat voor drugscriminaliteit, in Nederland voor 11 jaar door de rechtbank in Nederland voor drugshandel is veroordeeld en moet deze gevangenisstraf gaan uitzitten en in Suriname een strafzaak tegen hem loopt voor de 8 december 1982 moorden en een eis van 20 jaar van de krijgsraad/rechtbank heeft gekregen en als er een rechtszaak tegen je loop kan je je functie als president dan ter zijde leggen totdat de rechtszaak over is en het vonnis in je voordeel is, zo niet moet je gaan brommen en zeggen tegen hem met deze woorden, geef je over aan Nederland/EU, DEA/USA of het ministerie van Justitie en Politie in Suriname, waardoor er weer rust, vrede, orde en veiligheid in de regio komt.

  Het beste is als DEA/USA, Nederland/EU aan Brazilië vraagt om ddb in zijn nekvel te pakken in de boeien te slaan en uit te leveren aan USA e/o Nederland om zijn straf uit te zitten en in USA voor de rechtbank te verschijnen. Een zware crimineel mag in de republiek Suriname wel meerdere kansen krijgen, maar USA en Nederland mogen hem geen tweede kans geven. ze kunnen ook met hem afrekenen door op de vlucht afgerekend,aan het koortje van zijn zwembroek opgehangen of in de Atlantische Ocean a Watra Ma njam ing mars toen hij was gaan zwemmen met de gastheren uit Brazilië.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Och, wellicht heeft meneer Temer ook door dat ddb behoefte heeft aan erkenning. Zijn ego moet gestreeld worden en….er is afleiding nodig in eigen land. Het gaat economisch slecht en in eigen gelederen heeft de president geen capabel-, integer kader om het land goed te helpen besturen. Dan verleggen we dus de aandacht naar “iets groters” buiten de landsgrenzen en wel de bedreiging van de vrede in de regio??? De grootste dreiging in de regio is dat de president een strafeis aan zijn broek heeft van 20 jaar! Hij zelf en zijn aanhangers roepen reeds jaren dat er problemen komen als hij wordt opgepakt. Dat hangt reeds sedert de start van het 8-december-proces boven de samenleving. Heel Suriname zou de president duidelijk moeten maken dat hij geen grote staatsman hoeft te zijn. Het land zou al tevreden zijn met een goede, capabele en integere bestuurder. Laten de presidenten van Brazilië, Argentinië, Chili, Colombia grote staatslieden zijn. Wat hebben wij in te brengen met net iets meer dan een half miljoen inwoners en een heel zwakke economie, de zwakste in de regio?. Overigens is het wel waar dat we in Su met zoveel verschillende achtergronden toch vreedzaam samen wonen. Maar dat is zeker geen verdienste van de president, het tegendeel is eerder waar. De specialiteit van de president heeft hij geërfd van degenen die hij nu verkettert, namelijk de vroegere kolonisator: VERDEEL EN HEERS.


  Maak melding

 11. “Ons grootste exportproduct is vrede. Ondanks de vele culturele en religieuze verschillen, zien wij als volk toch kans vreedzaam naast elkaar te leven”
  En wat levert het grootste export product op, uitgedrukt in geld ? Kan iemand mij een antwoord geven op deze vraag?

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 12. BOUTA LIEGT WEER ONS GROOTSTE EXPORT PRODUCT IS NIET VREDE MAAR COCAINE

  HIJ IS KOMPLEET DE WEG KWIJT DEZE MAN KAN NIETS GOED DOEN EN BESLIST GEEN BEMIDDELAAR SPELEN
  DIT IS GEWOON GROOTHEIDS WAANZIN


  Maak melding

 13. VELE DEBIELE NDP ERS ZULLEN JUICHEN WANT EXPORT V VREDE ZAL HET GELD BINNENHALEN OM VAN SU EEN DUBAI TE MAKEN WE GAAN VOOR NOG VUJF


  Maak melding

 14. Stabiliteit ; vrede is weer niet goed,sang u wani oorlog terrorisme,verhuis dan maar naar Myanmar of Afghanistan ,Pakistan keuze zat,na tijdje daar te hebben gewoond,zal j vrede leren waarderen


  Maak melding

 15. Vrede betekent ook :
  RECHTSSTATEN STABIEL HOUDEN EN VERSTERKEN !

  In Sranan en Venezuela gebeurt het tegendeel !

  Zolang er MENSENRECHTEN WORDEN GESCHONDEN, KOMT ER GEEN
  RUST IN DE REGIO !!!

  BOUTERSE babbelt maar wat, vandaar zijn ontkenning en negeren van
  ruim een MILJOEN Venezuelaanse onderdanen, die hun land zijn ontvlucht !
  Burgers die voor MOORDEN en GEWELD hun land moeten ontvluchten !

  In Sranan zien wij het MET GEWELD uit elkaar slaan van vreedzame
  demonstraties ! Plus OPENLIJKE sabotage van PG en Rechterlijke Macht !


  Maak melding

 16. Rudi fu rangu 2 mei 2018 at 18:14
  Bouta Bigi jere geen woorden voor; ray de pantoffel held en lulu fu tingi broki lusu bere time.

  Alweer na soso dagoebal fasi joe e skrifi. Bouta na wang moordenaar en joe wang dwaze moordenaar vereerder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.