‘Hoogste tijd om belangen Surinamers eindelijk serieus te nemen’

6

PARAMARIBO, 1 mei – “Het is de hoogste tijd voor positieve verandering, de hoogste tijd voor nieuwe dromen, waarin de belangen van de Surinamers zelf eindelijk serieus worden genomen.” Dit stelt de Progressieve Arbeiders & Lanbouwers Unie, PALU. Als er gesproken wordt van dromen, moeten die veel verder reiken dan toevallige politieke banen. Daar regemt het van in het Suriname van vandaag. Jongeren denken steeds vaker dat ze hun persoonlijke ambities via de politiek moeten nastreven.

Die houding komt niet uit de lucht vallen. “De overheid, momenteel de grootste werkverschaffer in Suriname, schiet ernstig tekort om de economie en daarmee de toekomstige werkgelegenheid op poten te zetten. Men is kennelijk niet in staat om te komen tot concrete projecten waaruit volwaardige werkplaatsen moeten voortkomen”, stelt de PALU in verband met de Dag van de Arbeid. Daar komen partijpolitieke benoemingen bovenop.

Deze benoemingen frustreren vooral de doorgroei van jongeren. Het moet radicaal anders, uiteraard. “Laten we met zijn allen werken aan een plan waarin jongeren die straks de arbeidsmarkt betreden, kunnen realiseren wat zij willen en waar ze recht op hebben. Een plan waarbij zij door gebruik van hun eigen unieke talenten kunnen helpen bouwen aan het Suriname van onze gemeenschappelijke toekomst.”

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Niet de Overheid, maar het bedrijfsleven moet de grootste werkgever
  zijn. Dat is nu precies wat er mis is en er geen gezonde economie is.


  Maak melding

 2. De Paloelepartij heeft (landbouw)ingineurs. Vraag ze hoeveel van hen in de landbouw of elders een productieonderneming hebben opgezet voor landbouwproductie, zelfvoorzienend of export. Ik ken er niet één.

  Het is triest dat vele afgestudeerden van ADEKUS voor de overheid willen werken i.p.v. de uitdagingen die er zijn in Suriname aangaan en hun eigen ondernemingen opzetten. Dit zouden ze ook kunnen doen door met buitenlandse ondernemingen in zee te stappen. Toerisme, ecotoerisme branche, hotels, landbouw/bloemen, bosbouw, veeteelt, kippenteelt, enz. Men moet niet alleen in de regio kijken, maar vooral naar Nederland. Hier is het geld en op landbouw, veeteelt, kassenteelt speelt Nederland een heel grote rol in de wereld. ddb heeft een probleem met Nederland, maar Surinaamse ondernemers moeten zich bundelen en contacten leggen met Nederlandse ondernemingen, ook de universiteit van Wageningen als het gaat om landbouw, tuinbouw, gewassen, ook veeteelt, pluimvee, transport en logistiek en distributie, productieondernemingen, automatisering.

  Bundelen jullie en leggen jullie contacten met de Nederlandse Ambassade in Suriname en zoek die informatie die jullie nodig willen hebben voor jullie ondernemingen. De Nederlandse ondernemingen zoeken en kijken overal ter wereld waar ze geld kunnen verdienen en landen om samen mee te kunnen werken. Er is geen crisis in Nederland. De Nederlandse Economie draait als een dolle molen. Goed als jullie je bundelen en niet te veel solistisch optreden, anders gaan jullie het onder stip delven. Nederland is de koopman en de dominee.

  Suriname heeft veel te bieden. Er moet wel rust, vrede, veiligheid zijn want als het land te onrustig zal niemand zijn/haar geld daar willen investeren. Velen waaronder ik hadden jullie gewaarschuwd om niet te kiezen voor ddb. ddb is een sta in de weg voor de vooruitgang en ontwikkeling van Suriname. Ook de Fransen willen ddb en gang weg hebben. De Brazilianen kijken nog even de kat uit de boom, want ook die willen hem weg hebben.

  Hoe eerder ddb en gangsters weg zijn uit het machtscentrum van Suriname des te sneller zal er vooruitgang in de Surinaamse economie komen. laat dat duidelijk zijn voor de Surinaamse kiezers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Ddd en duivelse Palu trawanten hebben gezien de paarse corrupte vruchten niet gedacht aan het belang van de paarse dwaze paria’s die met de dag noodgedwongen worden om rijts met dagoebalsoep te eten. Het gros der paars soso lobi de dwaas Bouta, didibri foe heri kondre worden paars beroofd door ddb en roversbende. Btw belasting e go kong efoe deng dongs ndp sma e go sten bakka na 2020 tapoe a didibri lijdsman. Ondertussen baas en eega en enkele stinkend rijke parasieten de na Brasong e geniet no ka, terwijl a dong ndp aanhang e pina no ka. Wahahahahahahahahaahahahahahha, ze verdienen dat ze paars verarmd zijn geworden.


  Maak melding

 4. Landbouw en visserij daar moet je beginnen.al die vruchtbare gronden zijn weg gegeven zoals bekend zijn alle politieke vrienden.ik ga geen namen noemen maar zijn mensen die duizenden hectare in bezit hebben,volgende regering moet wat aan doen..anders wordt niks..


  Maak melding

 5. Nieuwe dromen,kinderen die nu geboren worden in Suriname en zelfs hun kinderen zullen blijven dromen. Suriname is tot de bodem kapot gemaakt door mensen die zichzelf surinamers noemen. Als je dromen van kinderen afpakt dan ben je een laag en laf het woordt mens onwaardig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.