Geen hoop op vinden vermiste vissers Suriname na drama op zee

17
Geen hoop op vinden vermiste vissers Suriname na drama op zee

PARAMARIBO, 1 mei – Lege vissersboten aan de kade bij Platte Brug in Paramaribo schetsen de sombere sfeer onder vissers in Suriname, na een recent drama op zee. Vooral nu bekend geworden is dat zoektocht naar de vermiste vissers, die het slachtoffer werden van piraten, is stopgezet en dat er geen hoop is op het vinden van overlevenden.

Piraten hebben vrijdagavond bij een overval op vier vissersboten voor de Surinaamse kust zestien vissers overboord gegooid. Vier anderen werden eerder door andere vissers gered. De Kustwacht, de Maritieme Politie en de Marine zijn zondag samen met andere vissers uitgevaren in de hoop overlevenden tegen te komen, maar tot nu toe is er geen nieuws over overlevenden.

Volgens Starnieuws vinden wanhopige familieleden dat de autoriteiten te traag hebben gehandeld.

UPDATE: De overheid heeft de zoekactie naar de vermiste vissers niet gestaakt. Dit zegt minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie in een nieuwsbericht van het NII. “Wij zijn nog steeds bezig”, verzekert de minister de voortgang van de acties. “Ik las dat de acties gestopt zijn geworden, niets is minder waar”, vult hij aan.

Bekijk ook:

17 REACTIES

 1. Het is tijd geworden dat elke visser zich gaat bewapenen. Tra fasi no de moro. Na lood om lood. Een punt 50 op elke vissersboot is geen luxe met de steeds groter wordende misdaden in land op zee. Velen stemden dan ook op paars.


  Maak melding

 2. Bouta is naar Brazilië om ondersteuning te vragen van de gelijk namige marine ze oppakken dan gelijk de illegale goud zoekers aan met ondersteuning van het Braziliaanse leger word lekker druk dan heeft dan helemaal geen overzicht meer in de puinhopen van suriname


  Maak melding

 3. Belfor wil dat Bouterse achter tralie gaat zo dat de negers weer slaven worden en dat je weet wel de rest zijn gang kan gaan wie moet press worden baiwa en zo dat negers weer domein gronden bij hun mensen kopen in plaats van bij de staat dat hebben ze altijd gedaan en niemand trekt zijn mond open daar over koop nooi een grond bij een baboeng want voor de helf l de staat


  Maak melding

 4. Is dit waar? 12 mensen vermoord door piraten? Dat is wereldnieuws! Staat het land niet op zijn kop? Wat een vreselijk drama.


  Maak melding

 5. Dit is allemaal zeer triest. Het kan toch niet zo zijn dat Surinaamse vissers zijn overgeleverd aan piraten.
  Hier moet hard tegen worden opgetreden. Schiet hun boten desnoods lek, zodat ze zelf naar de bodem van de oceaan zinken. En geen gelul van die mag dit niet doen. Er is toch een kustwacht en een marine? Schiet desnoods vanuit de lucht op dat tuig.


  Maak melding

 6. Het is meer dan treurig dat piraten bekend qua gezicht en naam zo dicht bij de kust dit soort misdrijven kunnen begaan.
  Als deze piraten 12 of 16 mensen zo dicht bij de kust en zo ver van huis vermoord ben je duidelijk niet bang voor de Surinaamse Politie, Kustwacht, Marine, etc.
  De regering is niet meer de baas in eigen land. Volk van Suriname wanneer gaan jullie begrijpen dat de regering de wet, het territorium en het volk niet beschermt of respecteert.


  Maak melding

 7. Uit de hand gelopen drugs handel van die HINDOESTANEN die zogenaamde vissers zijn.
  Ze wilde die Guyanezen rippen. Toen zijn ze af gemaakt. Ook een paar Guyanezen zijn omgekomen.
  Dus kappen met onzin hier.


  Maak melding

 8. Diep treurig, 16 hardwerkende mensen vermoord. Diep triest is ook het uitblijven van een reactie van de politieke machthebbers en justitie. Ook de politie en justitie nemen hun verantwoordelijkheid niet.
  Als burger hoef je niet te rekenen op bescherming door de overheid. ook bij misdrijven van zo een enorme omvang geeft de overheid niet thuis.


  Maak melding

 9. WAT DOEN WIJ MET CREOLEN, DIE IN PARAMARIBO RONDLOPEN
  MET EEN ONHERROEPELIJK HARD-DRUGSVONNIS VAN ELF JAAR
  GEVANGENISSTRAF ???

  ZIJ HETEN EIGENLIJK BOJOSINGH NIET WAAR !

  TAPU NANGA JU FISTI RACISME !

  WEG MET DE PAARSE DRUGSBENDE’S !!!!!

  PS : SRANAN ZIT VOLGENS DE PAARSE RACISTEN MET EEN
  ZWAAR CREOOLS FAILLISSEMENT ! DOMME YO-KOEIEN !!!


  Maak melding

 10. Misschien heb ik het gemist, maar ik heb geen enkele reactie gehoord vanuit de regering. Dit is toch een ramp als hardwerkende mensen op deze wijze de dood ingejaagd worden. Overal elders in de wereld zou de overheid die verantwoordelijk is voor de veiligheid van haar burgers met een verklaring komen die de getroffen families tot troost kan zijn. En dat uiteraard ook al hebben die burgers een andere nationaliteit. Zij leveren ook een bijdrage aan de Surinaamse economie. De president, de minister van LVV (verantwoordelijk voor de visserij) de minister van JusPol (bestrijding van criminaliteit) spoeden zich naar Brazilië zonder maar een woord vuil te maken aan deze situatie. De politieke partijen, m.u.v. DOE, strijden erom de meest plichtmatige verklaring m.b.t. wrokomang-dey de ether in te sturen. Men moet zich schamen dat de aandacht niet naar deze ramp gaat maar naar een achterhaalde feestdag. Hoe erg het gebeurde ook is, het is niet de oplossing om vissers te bewapenen. In een rechtsstaat nemen de burgers niet het recht in eigen hand. De overheid zal haar verantwoordelijkheid moeten nemen. Het is te hopen dat de overheid dat ook gaat inzien. De huidige oorverdovende stilte vanuit regeringskringen is een schrijnende manifest van het morele faillissement van Suriname.


  Maak melding

 11. Zeer ernstig heel erg, je durf het water niet meer op , nog meer voedsel te kort door geen visvangst.
  Heel erg voor deze vissers.


  Maak melding

 12. Strafu@waar komt de drugs vandaan ?ik denk van de zogenaamde rijst plantages iets wat al dicenias gebeurt.en wie beheren zulke dubieuze ondernemingen ik denk geen creolen.die zijn maar de kleine morionetten in het veld.weet waar over je praat.


  Maak melding

 13. Ook de internationale pers heeft aandacht geschonken aan dit trieste gebeuren voor de Surinaamse kust. Het begint nu met het overvallen van vissersbootjes. Als er geen drastische maatregelen worden getroffen zullen in de nabije toekomst vrachtschepen het volgende doelwit zijn van deze meedogenloze bandieten. Als men naar de foto’s van de vissersboten kijkt ziet men dat het geen ‘ high sea ‘ vissersboten zijn. Deze boten zijn actief binnen de territoriale wateren van Suriname.

  Ik ga ervan uit dat deze vissers op zee vissen binnen het zicht van de Surinaamse kust hun vangsten. Open-zee navigatie lijkt me ondenkbaar met dit soort bootjes. De rovers / bandieten zullen mijn inziens zich in het gebied van de Surinaamse kust verdekt opstellen om toe te slaan. De overheid zal passende maatregelen moeten treffen om deze vorm van roof te stoffen. Het is mogelijk dat rovers hun activiteiten verplaatst heeft van de woongebieden naar het gebied voor de kust. Het is daarom noodzakelijk dat legereenheden ter land en in de lucht patrouilles uitvoeren in de bossen voor de kust. Het gebied moet op gezette tijde uitgekamd worden. Vanuit de lucht moet het gebied in de gaten worden gehouden. Bij het bespeuren van onraad moeten militairen direct in dat gebied afgezet worden.

  Binnenkort komt er een Russische delegatie in Suriname op bezoek om te praten over samenwerkingsrelaties tussen beide landen. Rusland kan Suriname helpen om aan het benodigde materiaal te komen. Het leger heeft een helikopter nodig dat 20 soldaten kan vervoeren. Met deze helikopter kan het leger direct een twintigtal soldaten naar een bepaald gebied transporteren om het gebied uit te kammen en om orde op zaken te stellen.


  Maak melding

 14. Dat luie, lamlendige volk gaat pas na 3 dagen op zoek naar de vermisten. Wat ga je vinden op open zee??…En de laffe Bouterse vlucht naar Brazilie voor een volslagen zinloos snoepreisje om moeilijke vragen te ontlopen. De zgn. “volkspresident”…LAFAARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.